صالحی خطاب به آژانس اتمی: مرگ یکبار، شیون یکبار
وزیر خارجه ایران می گوید: "مرگ یکبار، شیون یکبار"
وزیر خارجه ایران گفته است اگر آژانس اطلاعاتی درباره برنامه هسته ای کشورش دارد که در گذشته هم به نوعی مطرح شده، همه موارد را بگوید و به گفته وی "مرگ یکبار، شیون یکبار".
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علیاکبر صالحی، وزیر خارجه ایران که در نشست مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه بروندی سخن میگفت در ارتباط با اخبار منتشر شده در مورد گزارش آینده آژانس بینالمللی انرژی اتمی در مورد فعالیتهای هسته ای ایران گفت:
"مدتی است جنجال تبلیغاتی به راه افتاده است که قرار است آژانس مستنداتی در گزارشات آینده خود منتشر کند که از دید آژانس بیانگر فعالیتهای موشکی ایران است. قبلا هم این موضوع مطرح بوده است و مستندات این چنینی را به گونهای عنوان کرده بودند. جمهوری اسلامی ایران پاسخ لازم را داد و در ۱۱۷ صفحه به عنوان مطالعات ادعایی آن را ارائه داده بود. معتقدم این مستندات بدون اصالت است، اما اگر اصرار دارند آن را منتشر کنند مرگ یکبار شیون یکبار".
به گزارش خبرگزاری رویترز، در گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی سازمان ملل متحد به آزمایش هایی اشاره خواهد شد که ادعا شده طی آنها ایران با مواد منفجره قوی کار کرده و روی ماشه هسته ای که یک عنصر کلیدی در سلاح های اتمی است، فعالیت هایی کرده است.
آقای صالحی درباره طرح این مباحث و ادعاهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران و تلاش برای دستیابی به توان ساخت سلاح های اتمی مطرح می شود گفته "ما دراین باره مشکلی نداریم ما بارها اعلام کردهایم مستندات آنها مستنداتی بیپایه و اساس است".
وی با ارائه یک نمونه از طرح ادعاهای مشابه در دوران قبل از حمله به عراق و ساقط کردن رژیم صدام حسین گفت:
"قبلا نیز آمریکا سندی به این شکل به عنوان فضاحت نیجر مطرح کرده بود که وزیر وقت امور خارجه آمریکا در سازمان ملل و شورای امنیت سازمان ملل این سند را ارائه کرد و گفت در این مکان امضای نخستوزیر نیجر وجود دارد و سند تمام شکل و شمایل یک سند را داشت. حتی امضای نخستوزیر نیجر را نیز ظاهرا داشت به همین بهانه آنها به عراق حمله کردند و پس از کشتن دهها هزار نفر مردم بیگانه مکشوف شد که این سند جعلی بوده است و وزیر وقت خارجه آمریکا عذرخواهی کرد اما چه فایده".
وزیر خارجه ایران با بیان این نمونه نتیجه گرفت "پس از اینکه این همه انسانهای بیگناه به مسلخ رفتند عذرخواهی چه تاثیری دارد".
علی اکبر صالحی در اظهارات خود آژانس سازمان ملل متحد را به بازی دوگانه و سیاسی کاری متهم کرد. او گفت: "اگر واقعا آژانس بینالمللی انرژی اتمی آژانسی بیطرف است باید راههای خود را به صورت حرفهای پیش ببرد. نباید تحت فشار دیگران کار انجام دهد آن زمان که من در آژانس بینالمللی انرژی اتمی به عنوان نماینده دائم ایران فعالیت میکردم مواردی از جانب کشورهای دیگر مانند کرهجنوبی بود که ثابت شده بود حتی تا ۷۰ درصد غنیسازی انجام داده بودند و به صورت کاملا محرمانه بدون اینکه چارچوب پادمان آژانس را رعایت کرده باشند، اما به هر حال به خاطر مسائل سیاسی و به صورت فوری این پرونده را بستند".
آقای صالحی با مقایسه موضع گیری های آژانس در دوران مدیریت محمد البرادعی، مدیر کل پیشین و یوکیو آمانو، مدیر فعلی آن نهاد گفت "چگونه شد زمان آقای البرادعی خود آژانس در گزارشش اعلام میکرد ما از اصالت این اسناد مطئمن نیستیم. این عین عبارتی است که آن زمان مینوشتند اما یکباره پس از تغییر مدیرکل گویی آژانس تغییر رویه سیاسی داده است ضمن اینکه این عبارت را برداشتهاند مدعی هستند که می خواهند اسنادی را نیز منتشر کنند. خوب منتشر کنید ما که حقایق را میدانیم. حقایق را منتشر کنند تا ببینند چه اتفاقی خواهد افتاد".
گزارش جدید آژانس
قرار است که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، این اطلاعات را این هفته طی گزارشی به شورای حکام این نهاد سازمان ملل ارائه کند
گزارش خبرگزاری های مختلف حاکی از آن است که آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش آتی خود اطلاعات تازه ای را درباره 'ابعاد نظامی' برنامه هسته ای ایران منتشر خواهد کرد.
قرار است که یوکیا آمانو، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی، این اطلاعات را این هفته طی گزارشی به شورای حکام این نهاد سازمان ملل ارائه کند.
بعضی از منابع دیپلماتیک که نخواستند نامشان فاش شود، به خبرگزاریها گفته اند که آژانس در این گزارش مدارک جدیدی در رابطه با طراحی مدل های کامپیوتری یک کلاهک هسته ای توسط ایران ارائه می کند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که مدارک مذکور در ضمیمه ۱۲ صفحه ای گزارش یوکیا آمانو مندرج خواهد بود.
خبرگزاری رویترز نیز می گوید که تصاویر ماهواره ای سایتی که به باور آژانس، یک محفظه فولادی انجام آزمایش های انفجار با قدرت بالاست و در یک مرکز نظامی در پارچین، واقع در حوالی تهران قرار دارد، به نمایندگان ۳۵ کشور عضو شورای حکام ارائه خواهد شد.
دیپلماتهای غربی می گویند در این گزارش مدارکی ارائه می شود که جای کمترین تردیدی درباره نیات نظامی برنامه اتمی ایران باقی نمی گذارد.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|