دویچه وله: خبرگزاری بلومبرگ در گزارش جدیدی به نقل از یک کارشناس تروریسم مینویسد که حکومت ایران برای ضربه زدن به اهداف اسرائیلی در خاک اروپا، نوجوانان را از طریق پیام رسانهای اجتماعی نظیر تلگرام، تیکتاک یا واتساپ اجیر میکند.
گزارش جدید خبرگزاری "بلومبرگ" به نقل از یک کارشناس تروریسم حاکی از آن است که حکومت ایران برای ضربه زدن به اهداف اسرائیلی در خاک اروپا، نوجوانان را از طریق پیام رسانهای اجتماعی تلگرام، تیکتاک یا واتساپ اجیر میکند.
بلومبرگ به نقل از پتر نِسِر، محقق امور تروریسم در موسسه تحقیقات دفاعی نروژ گزارش داده است که عوامل مرتبط با تهران غالبا برای اجیر کردن افراد و ارائه دستورالعملهای بعدی به آنها، از شبکههای اجتماعی نظیر تلگرام، تیکتاک یا واتساپ استفاده میکنند.
در این گزارش که در روز شنبه ۲۱ دسامبر (اول دی) منتشر شد، آمده است که به باور بازرسان امنیتی، حملات ماههای اخیر در خاک اروپا بخشی از "رویه جدید" عوامل حکومت ایران است که در آن "تبهکاران محلی و کودکان" به کار گرفته میشوند.
این خبرگزاری همچنین به نقل از منبعی که این رویه جدید را ردیابی کرده مینویسد هزینهای که عوامل جمهوری اسلامی به افراد اجیرشده میپردازند از "حدود ۱۵۰۰ یورو برای انجام قتل" آغاز میشود و برای نمونه دستمزد حمله با بمب بنزینی ممکن است "در حدود ۱۲۰ یورو باشد."
بلومبرگ همچنین با یادآوری حملات سال جاری در چندین کشور اروپایی، به نقل از نِسِر مینویسد که "نشانههایی از غیرحرفهای و آماتوری بودن این حملات" دیده میشود.
در خردادماه سال جاری یک پسر ۱۵ ساله در حوالی استکهلم، پایتخت سوئد در حالی که اسلحه به دست داشت سوار تاکسی شد و از راننده درخواست کرد که او را به سفارت اسرائیل ببرد، در حالی که حتی "نشانی مقصد را نیز نمیدانست."
در مهرماه سال جاری نیز دو نوجوان ۱۳ و ۱۶ ساله در شهر گوتنبرگ سوئد به ظن ارتباط با حمله به یک شعبه کارخانه نظامی اسرائیلی بازداشت شدند.
سازمانهای اطلاعاتی در بروکسل، پایتخت بلژیک نیز اردیبهشت ماه از برنامههای چندین نوجوان ۱۴ سالهای برای حمله به سفارت اسرائیل مطلع شدند.ر
این خبرگزاری همچنین با اشاره به حملات ماههای اخیر اسرائیل به گروههای نیابتی حکومت ایران در خاورمیانه با استناد به اظهارات یک مقام ارشد اروپایی مینویسد که این شبکه گروههای نیابتی در حدود نیم قرن، مبنای سیاست خارجی جمهوری اسلامی را تعریف کردهاند ولی فروپاشی این شبکه "هنوز سبب نشده که تهدیدها در خاک اروپا کم شود."
بلومبرگ در عین حال به نقل از نِسِر مینویسد که ضربات وارد شده به نیروهای نیابتی حکومت ایران میتواند جمهوری اسلامی را "به سمت عقبنشینی و تمرکز بر بازسازی در داخل" هدایت کند اما این امکان هم وجود دارد که حکومت ایران همچنان اقدام به "تخریب و ویرانی بیشتر" کند.
دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد تا زمان تنظیم گزارش بلومبرگ به درخواست این خبرگزاری برای اظهارنظر در این خصوص پاسخی نداده است اما جمهوری اسلامی پیش از این به رغم وجود شواهد و مدارک و اسناد بسیار، همواره ارتباط خود با تمامی حملات صورت گرفته در اروپا را رد کرده است.
پیش از این یک گزارش روزنامه "واشنگتنپست" در روز پنجشنبه ۲۲ شهریور از "سرعت گرفتن بیسابقه" استفاده حکومت ایران از تبهکاران و باندهای خلافکار در غرب به منظور هدف قرار دادن مخالفان و فعالان رسانهای و حقوق بشری ایرانی خبر داده بود.
این گزارش نشان میداد که جمهوری اسلامی طی سالهای اخیر، اقدامات مرگبار و آدمربایی علیه مخالفان خود را به گروههای تبهکار "برونسپاری" کرده و این اقدامات در سالهای گذشته روندی افزایشی داشته است.