پرسرعتترین شهرهای دنیا از نظر اینترنت
موسسه آکامای گزارش وضعیت اینترنت دنیا را در چهارماهه دوم سال 2011 منتشر کرد براساس گزارش این موسسه تنها 1.9 درصد از کاربران ایرانی به اینترنت کمتر از 2 مگابیت بر ثانیه و با حداکثر سرعت 576 کیلوبیت بر ثانیه دسترسی دارند.
به گزارش مهر، موسسه آکامای گزارش وضعیت اینترنت در چهار ماهه دوم سال 2011 را برمبنای بیش از 604 میلیون آدرس IP که از 238 کشور و منطقه به "سکوی هوشمند آکامای" متصل بودند منتشر کرد.
نتایج این گزارش نشان می دهد که در این دوره تنها 27 درصد از کل آدرسهای اینترنت پروتکل (IP) با سرعت پهنای باند بیش از 5 مگابیت بر ثانیه متصل شده اند.
این بررسی همچنین از اطلاعات جمع آوری شده توسط 18 ارائه دهنده جهانی اینترنت موبایل نیز استفاده کرد و نشان داد که متوسط پیک سرعت اتصال موبایل بین 1.2 مگابیت برثانیه تا 23.4 مگابیت برثانیه است.
پرسرعت ترین اینترنت دنیا در کره
این گزارش نشان می دهد که کره جنوبی همچنان در راس فهرست 10 کشور برتر دارای پرسرعت ترین پهنای باند قرار دارد.
بر مبنای این طبقه بندی، کره جنوبی با سرعت متوسط پهنای باند 13.8 مگابیت برثانیه در رتبه اول، هنگ کنگ با سرعت 10.3 مگابیت برثانیه در رتبه دوم و ژاپن با سرعت 8.9 مگابیت برثانیه در رتبه سوم قرار دارد.
از این 10 کشور 3 کشور از اروپا هستند که هلند با سرعت متوسط پهنای باند 8.5 مگابیت برثانیه در راس اروپا و سکوی چهارم دنیا قرار دارد و پس از آن جمهوری چک با 7.4 مگابیت برثانیه و سوئیس با سرعت 7.3 مگابیت برثانیه در رتبه سوم اروپا ایستاده است.
آمریکا با سرعت متوسط پهنای باند 5.8 مگابیت برثانیه رتبه 12 و انگلیس با سرعت متوسط 5 مگابیت برثانیه رتبه 25 دنیا و 11 اروپا را به دست آورده است.
جدول طبقه بندی کشورهایی که به بالاترین سرعت پهنای باند دسترسی دارند
سرعت پهنای باند در تقسیم بندی شهرها
در تقسیم بندی سرعت پهنای باند در شهرهای دنیا، آسیا بیشترین آمار را در طبقه بندی 100 شهر پرسرعت دنیا به خود اختصاص داده است. به طوریکه در این طبقه بندی، 59 شهر در ژاپن و 10 شهر در کره جنوبی قرار دارند.
در اروپا، شهر "برنو" در جمهوری چک، در راس سریعترین شهرهای این قاره ایستاده است اما در سطح جهانی در رتبه 55 قرار دارد.
در آمریکا 18 شهر، وارد رده بندی 100 شهر پرسرعت دنیا شده اند که شهر سن خوزه (که در آن سیلیکون ولی واقع شده) با سرعت 38.7 مگابیت برثانیه در رتبه 9 این رده بندی و در رتبه نخست آمریکا ایستاده است.
سریعترین شهر دنیا "تائگو" در کره جنوبی است که پیک سرعت آن 55.3 مگابیت برثانیه است.
این بررسیها نشان می دهد که متوسط سرعت پهنای باند شهرهای دنیا نسبت به چهارماهه نخست سال 2011 با یک رشد 21 درصدی مواجه بوده اند.
وضعیت متوسط سرعت پهنای باند در ایران
برمبنای طبقه بندی چهارماهه دوم سال 2011 موسسه آکامای، کشورهای لبنان و بولیوی رتبه های اول و دوم کندترین سرعت اینترنت دنیا با سرعت کمتر از 256 کیلوبیت برثانیه را به خود اختصاص دادند. ازبکستان، نیجریه و نپال نیز در سکوهای سوم تا پنجم ایستاده اند.
ایران در این طبقه بندی در رتبه هشتم قرار گرفته است. هرچند کشورمان نسبت به چهارماهه اول سال 2011 دو رتبه ارتقا یافته و از رتبه 6 به رتبه 8 رسیده است، اما این بهبود به معنی دسترسی بیشتر به پهنای باند زیر دو مگابیت (در مورد ایران 513 کیلوبیت بر ثانیه) نیست، بلکه بدان معنی است که دسترسی به پهنای باند 128 کیلوبیت برثانیه افزایش یافته است.
جدول کندترین اتصالات پهنای باند باریک
با بررسی نمودارهایی که درباره وضعیت سرعت پهنای باند ایران بر روی سایت آکامای ارائه شده، می توان فهمید که متوسط سرعت پهنای باند در ایران 576 کیلوبیت برثانیه است، اما تنها 1.9 درصد از کاربران ایرانی از این سرعت پهنای باند استفاده می کنند و 0.1 درصد (نزدیک به صفر) از کاربران به سرعت پهنای باند زیر 5 مگابیت برثانیه دسترسی دارند.
نزدیک به 30 درصد (29.5 درصد) از کاربران ایرانی از پهنای باند باریک (زیر 256 کیلوبیت برثانیه) برخوردارند و در حدود 70 درصد از کاربران به سرعت اینترنت کمتر از 128 کیلوبیت برثانیه رضایت می دهند.
متوسط سرعت پهنای باند اتصال در ایران 576 کیلوبیت برثانیه است
مقایسه سرعت متوسط پهنای باند ایران و کره جنوبی
|
|
|
|
|