آغاز پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم لندن با فیلم ۳۶۰

آغاز پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم لندن با فیلم ۳۶۰

فرناندو میرلس، کارگردان فیلم ۳۶۰ و جود لا، بازیگر این فیلم، در مراسم گشایش جشنواره فیلم لندن

پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم لندن، عصر چهارشنبه ۱۲ اکتبر با فیلم "۳۶۰" ساخته فرناندو میرلس، سینماگر برزیلی، در سینما ادئون لستر اسکوئر لندن گشایش یافت.

"۳۶۰" که بر اساس نمایشنامه "چرخ" نوشته آرتور اشنیتسلر نمایشنامه نویس بزرگ اتریشی و فیلمنامه ای از پیتر مورگان ساخته شده، فیلمی عاشقانه است که به جای تمرکز روی یک زوج عاشق، داستان چند زوج عاشق را همزمان در شهرهای مختلف جهان از جمله پاریس، لندن، ریو دو ژانیرو، براتیسلاو، وین و دنور دنبال می کند.

میرلس از ۱۴ بازیگر مختلف از ملیت ها و فرهنگ های مختلف از جمله عرب، فرانسوی، روسی، انگلیسی، برزیلی و اسلواک در این فیلم استفاده کرده است. ریچل وایس، جود لا، ماریا فلور، جمال دبوز، بن فاستر، دیانا دراکاروا و آنتونی هاپکینز از بازیگران این فیلم اند.

کارگردان فیلم های "شهر خدا" و "کوری" که مدتی است ساختن فیلم در سرزمین خود برزیل را رها کرده و از داستان های نویسندگان مشهور جهان (خوزه ساراماگو در فیلم کوری و اشنیتسلر در این فیلم) اقتباس می کند، این بار برداشتی آزاد و معاصر از نمایشنامه اشنیتسلر ارائه کرده است. نمایشنامه ای که در سال ۱۹۵۰ مورد اقتباس ماکس افولس کارگردان فرانسوی قرار گرفته بود.

بعدازظهر چهارشنبه، بعد از نمایش فیلم "۳۶۰" برای منتقدان و نمایندگان رسانه ها و مطبوعات، فرناندو میرلس کارگردان و پیتر مورگان فیلمنامه نویس به همراه بازیگران این فیلم در کنفرانس مطبوعاتی حاضر شدند و به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفتند.

پیتر مورگان فیلمنامه نویس ۳۶۰ (قبلا فیلمنامه های "ملکه" و "فراست/ نیکسون" را نوشته) در مورد شیوه اقتباس خود از نمایشنامه اشنیتسلر گفت:


فرناندو میرلس در میان عوامل فیلم ۳۶۰


"نمایشنامه اشنیتسلر در جامعه اتریش می گذرد اما داستان این فیلم جنبه جهانی دارد و به جای وین در شهرهای مختلف جهان اتفاق می افتد. من سعی کردم این ایده جهانی بودن را در عصر آنفولانزای خوکی و بحران های اقتصادی دنیای امروز بررسی کنم. عواملی که ثبات جوامع را تهدید می کند."

مورگان در ادامه گفت: "به عقیده من این فیلم یک ویروس و یک فیلم وایرو- رومانتیک است که در فرهنگ های مختلف روی می دهد و بیشتر فیلمی عاشقانه است تا یک فیلم سیاسی."

فرناندو میرلس نیز درباره استفاده از بازیگران مختلف از ملیت های گوناگون گفت که هنگام خواندن فیلمنامه تنها به جمال دبوز، بازیگر الجزایری تبار فرانسوی، فکر می کرده و هیچ یک از بازیگران آلمانی، روسی و اسلواک فیلم را نمی شناخته اما بعد از دیدن چند فیلم آلمانی و روسی، بازیگرانش را انتخاب کرده است.

نام های شاخص


امسال ۲۰۴ فیلم بلند و ۱۱۰ فیلم کوتاه داستانی و مستند در بخش های مختلف جشنواره لندن مثل گالا، فیلم در میدان، سینمای جدید بریتانیا، سینمای اروپا، سینمای جهان، انقلاب های فرانسوی، اکسپریمنتا، گنجینه های آرشیوی و برش های کوتاه و انیمیشن به نمایش درمی آید.

علاوه بر فیلم فرناندو میرلس، فیلم هایی از رومن پولانسکی، الکساندر سوخورف، ورنرهرتسوگ، دیوید کروننبرگ، نانی مورتی، ژان پی یر و لوک داردن، یورگوس لانتیموس (کارگردان فیلم "دندان نیش")، مایکل وینترباتم، نوری بیلگه جیلان، برونو دومون، آندره زگینتسف، ترنس دیویس، یوناس مکاس، پائولو سورنتینو و فردریک وایزمن در میان فیلم های منتخب جشنواره لندن دیده می شود.

جشنواره لندن، جشنواره ای غیررقابتی و مهمترین رویداد سینمایی بریتانیاست که هر سال به وسیله موسسه فیلم بریتانیا (BFI) و با حمایت مالی موسساتی مثل امریکن اکسپرس، نشنال لاتری، امریکن ایرلاین، و بی بی سی لندن در ماه اکتبر برگزار می شود.

نمایش های ویژه


نمایی از فیلم خدای کشتار ساخته رومن پولانسکی


امسال در بخش گالا و نمایش های ویژه، تعدادی از فیلم های برگزیده جشنواره های مهم سینمایی مثل کن و ونیز از جمله فیلم های "هنرمند" (بازیگر) ساخته میشل هازاناویسیوس، "ما یک پاپ داریم" به کارگردانی نانی مورتی، "یک روش خطرناک" ساخته دیوید کروننبرگ، "شرم" به کارگردانی استیو مک کوئین، "دبلیو. ای" به کارگردانی مدونا، "نیمه مارس" ساخته جرج کلونی، "پسری با دوچرخه" ساخته برادران داردن، "ما باید درباره کوین حرف بزنیم" ساخته لین رمزی، "تریشنا" به کارگردانی مایکل وینترباتم، "فرزندان" (The Descendants) ساخته الکساندر پین و "کوریولانوس" نخستین ساخته رالف فینس بازیگر انگلیسی به نمایش درمی آید.

فیلم های "کشتار" به کارگردانی رومن پولانسکی (بر اساس نمایشنامه ای از یاسمینا رضا، نمایشنامه نویس ایرانی تبار فرانسوی، "اسب دیوانه" ساخته فردریک وایزمن، آلپ ساخته یورگوس لانتیموس (فیلمساز یونانی سازنده فیلم مشهور دندان عقل)، "فاوست" ساخته الکساندر سوخوروف، "آلپز" ساخته یورگوس لانتیموس، "در مغاک: داستان مرگ و زندگی" ساخته ورنر هرزوگ و " روزی روزگاری در آناتولی" ساخته نوری بیلگه جیلان نیز از جمله فیلم هایی است که در بخش "فیلم در میدان" نمایش داده می شوند.

سینمای اروپا

در بخش سینمای اروپا نیز فیلم های "حماقت آلمایر" ساخته شانتال آکرمن ( سینماگر مینی مالیست بلژیکی) که بر مبنای رمانی از جوزف کنراد ساخته، "النا" ساخته فیلمساز روسی آندره زگینتسف (برنده جایزه ویژه هیئت داوران کن در بخش نوعی نگاه)، کولی مارتین سالیک محصول چک و اسلواکی (برنده جایزه جشنواره کارلو وی واری)، جواهر ساخته فیلمساز ایتالیایی آندره مولایولی، آخرین زمستان محصول بلژیک و فرانسه و به کارگردانی جان شنک، تنهاترین سیاره ساخته جولیا لکتف (با بازی گائل گارسیا برنال)، امواج ساخته آلبرتو موریس از اسپانیا، "قدم زدن تند" ساخته ردیم اسپچک از جمهوری چک و صدای خواب آلود به کارگردانی بنیتو زامبرانو از اسپانیا شرکت دارند.

سینمای جهان و بریتانیا



در بخش سینمای جهان نیز ۵۲ فیلم از کشورهای مصر، کره جنوبی، هند، آرژانتین، چین، آمریکا، اسرائیل، ژاپن، برزیل و ایران نمایش داده می شود و در بخش سینمای جدید بریتانیا نیز که به فیلم های نسل کارگردانان نسل جدید سینمای بریتانیا اختصاص دارد و اغلب آنها اولین یا دومین کار خود را به جشنواره ارائه کرده اند، ۱۲ فیلم به نمایش درمی آید.

"تعطیلات آخر هفته" ساخته اندرو هیگ، "مزرعه های توت فرنگی" به کارگردانی فرانسس لی، " بیل وحشی" ساخته دکستر فلچر، "لورنس بلگریویا" (مستندی درباره لورنس هیوارد خواننده و گیتاریست گروه ایندی راک بریتانیایی فلت) ساخته پل کلی و "رویاهای زندگی" (مستند) ساخته کارول مورلی از فیلم های بریتانیایی این بخش اند.

سینمای ایران در جشنواره لندنامسال جعفر پناهی، مجتبی میرطهماسب، محمد رسول اف و مرتضی فرشباف، نمایندگان سینمای ایران در جشنواره فیلم لندن اند.


گلشیفته فراهانی در نمایی از فیلم خورش مرغ و آلو


"این یک فیلم نیست"، کار مشترک میرطهماسب و جعفر پناهی، که پیش از این در جشنواره فیلم کن نمایش داده شد به یک روز از زندگی جعفر پناهی در آپارتمانش در تهران مربوط است. در این فیلم، پناهی را می بینیم که درباره ایده های سینمایی اش و شرایط جدید خود بعد از صدور رای محکومیت اش از سوی دادگاه انقلاب حرف می زند.

علاوه بر فیلم پناهی و میرطهماسب، دو فیلم دیگر نیز از محصولات سینمای ایران به نام های "به امید دیدار" ساخته محمد رسول اف و "سوگ" به کارگردانی مرتضی فرشباف، در بخش سینمای جهان جشنواره فیلم لندن به نمایش درمی آید.

فیلم "به امید دیدار" که همراه با "این یک فیلم نیست" برای نخستین بار در جشنواره کن امسال شرکت داشت، درباره زن وکیلی است که قرار است، با شوهر روزنامه نگارش به سوئد مهاجرت کند. زن باردار است و همه پرونده های وکالت اش از او گرفته شده. شوهرش نیز از کار اصلی اش یعنی روزنامه نگاری بازمانده و برای کار در پروژه ای عمرانی به جنوب سفر کرده است اما مخفیانه به نوشتن مقاله ادامه می دهد و برای همین منظور تحت تعقیب قرار می گیرد.

فیلم "سوگ"، نخستین ساخته مرتضی فرشباف، از شاگردان عباس کیارستمی و سازنده فیلم های کوتاه است که فیلمی جاده ای و درامی خانوادگی درباره یک زوج جوان و فرزند خردسال شان است که بعد از سفر به شمال ایران، شبانه به تهران برمی‌گردند بدون اینکه فرزندشان را با خود ببرند.

همچنین فیلم "خورش مرغ و آلو" ساخته مشترک مرجان ساتراپی و ونسان پرو با بازی گل شیفته فراهانی که چند روز قبل در بخش مسابقه جشنواره فیلم ونیز نمایش داده شد، از فیلم های منتخب جشنواره فیلم لندن است که در بخش "فیلم در میدان" به نمایش درمی آید.

"خورش مرغ و آلو" که بر اساس یکی از داستان های مصور مرجان ساتراپی ساخته شده، ماجرای ناصرعلی خان، ویولون زن معروف دهه سی تهران است که در آستانه مرگ، زندگی گذشته و عشق قدیمی اش را به یاد می آورد.

علاوه بر گلشیفته فراهانی، متیو آمالریک، جمال دبوز، ایزابلا روسلینی، ادوارد بیر و چیرا ماسترویانی در این فیلم بازی می کنند.

پنجاه و پنجمین جشنواره فیلم لندن روز ۲۷ سپتامبر با نمایش فیلم "دریای عمیق آبی" ساخته ترنس دیویس، به پایان می رسد.

برخی از فیلم های شاخص سینمای جهان در جشنواره لندن

"بگذار پروانه ها پرواز کنند" ساخته ژیانگ ون

 "داروین" ساخته نیک برندستینی

 "آسما" ساخته عمار سلما از مصر

 "ابو، پسر آدم" ساخته سلیم احمد از هند

 "بازگشت برای ماندن" ساخته میلاگروس موننتالر از آرژانتین (برنده جایزه یوزپلنگ طلایی لوکارنو)

 "اتللو می سوزد" ساخته سارا بلچر از آفریقای جنوبی

 "روزی که او می رسد" ساخته هونگ سانگسو از کره جنوبی

 "پلیس" ساخته نداو لپید از اسرائیل

"شهر ناآرام" ساخته آندرو دوسونمو

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +248زنی که در فرودگاه مهرآباد حجاب بر سر ندارد عمامه آخوند را برداشته به عنوان شال روی سرش می‌گذارد
  • +189نایب قهرمان ۱۶ ساله پاراتکواندو با پول پاداشش برای پدرش یک تریلی خرید
  • +173مصاحبه با پیرمرد ترکیه‌ای: نماز صبح چند رکعته؟ پیرمرد: نون ۱۵ لیره پنیر ۵۰۰ لیره . ایمان چیه؟
  • +162شاهزاده رضا پهلوی از سالروز فرمان منع حجاب رضاشاه: زنان ایران از پیشگامان انقلاب ملی هستند
  • +160ترامپ بار دیگر تاکید کرد: اگر تا زمان رسیدنم به قدرت گروگان‌ها آزاد نشوند، جهنم به پا خواهد شد
  • +126شاهزاده رضا پهلوی: شلیک به هواپیما نمود تمام‌عیار «وحشت بزرگ» بود
  • +125هشدار پناهجوی ایرانی مقیم کانادا نسبت به آینده کانادا
  • +115اعتراض یک کارگر ساختمانی: ما به صاحبخونه بدهکاریم، مسئولین از حفظ امنیت و حجاب میگن! ولمون کنید!
  • +105واکنش مهدی نصیری در مورد ماجرای فرودگاه مهرآباد: روحانیت طوفان درو خواهد کرد
  • +94درددل شنیدنی یک کارگر کشتی: مردم نکنید لااقل به خودمون رحم کنیم