افزایش تعطیلات عیدفطر، یک تصمیم با دو تفسیر

افزایش تعطیلات عیدفطر، یک تصمیم با دو تفسیر

تعطیلات عید فطر به ‎دو روز افزایش پیدا کرد. در حالیکه معاون پارلمانی دولت افزایش تعطیلی عیدفطر را "هدیه به مردم" می‌خو‌اند، یکی از نمایندگان منتقد دولت افزایش تعطیلی‌اعیاد مذهبی را حرکتی در جهت تضعیف مکتب مشایی می‌داند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سرانجام با لایحه دولت برای افزایش تعطیلات عید فطر موافقت کردند. با این حساب شمار تعطیلات رسمی در تقویم ایران از ۲۵ به ۲۶ روز افزایش یافت. افزایش شمار روزهای تعطیل رسمی آ‌نهم در سالی که رهبر جمهوری اسلامی خواستار جهاد اقتصادی در ایران شده، با بحث‌و جدل‌های فراوانی همراه بوده است.


خط ‌ونشان دولت برای افزایش تعطیلات

جنجال از آنجا آغاز شد که دولت دهم برای افزایش تعطیلات عید فطر لایحه‌ای با دو فوریت به مجلس شورای اسلامی فرستاد. این در حالی است که دو فوریت برای یک لایحه زمانی منظور می‌شوند که لایحه به دلیل امکان خسارت به کشور و جلوگیری از اتلاف وقت، مستلزم رسیدگی فوری باشد.

مجلس شورای اسلامی

از قرار افزایش تعطیلات یا به گفته معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد "هدیه به مردم" برای دولت دهم در شرایط کنونی امری ضروری به نظر می‌رسید.

دو فوریت لایحه افزایش تعطیلی عید فطر البته در جلسه ۲۳ مردادماه مجلس شورای اسلامی از سوی نمایندگان مجلس رد شده بود. یک روز پس از این تاریخ در حالیکه طبق آئین‌نامه داخلی مجلس، بررسی این لایحه با یک فوریت تا یک ماه بعد در دستور کار مجلس قرار داشت، محمدرضا میرتاج‌الدینی، معاون پارلمانی محمود احمدی‌نژاد گفت: «اگر لایحه تا پایان رمضان به تصویب مجلس نرسد، دولت خود فکری برای این تعطیلات خواهد کرد.»  
"تعطیل‌ترین کشور جهان هستیم"

لایحه افزایش تعطیلی عیدفطر سرانجام یکشنبه (۶شهریور/۲۸ اوت) در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. البته پیش از رأی‌گیری نهایی مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان که از مخالفان تصویب این لایحه بود، در صحن علنی مجلس خاطر نشان کرد: «افزایش تعطیلات را حتی اگر مجلس تصویب نکند، دولت کار خود را خواهد کرد.» کواکبیان مانند سایر نمایندگان مخالف این لایحه با نامگذاری سال ۹۰ به سال جهاد اقتصادی از سوی آیت‌الله خامنه‌ای اشاره کرد و شماری از کاستی‌های اقتصادی کشور را برشمرد. نماینده سمنان پیش‌تر گفته بود: «افزایش هر روز تعطیلی، طبق آمارهای دولت موجب خسارت ۳۰۰ هزار میلیون تومانی به کشور می‌شود.» علیرضا محجوب نماینده تهران هم که از مخالفان تصویب این لایحه بود، امروز در صحن علنی مجلس تصریح کرد که با افزایش تعطیلات عید فطر، ایران تعطیل‌ترین کشور جهان خواهد بود. در مقابل علی مطهری که از منتقدان سرسخت دولت به شمار می‌رود تلاش کرد با انگشت گذاشتن بر نکته دیگری، از موضع قدرت با این لایحه برخورد کند و در موافقت با آن سخنرانی کرد.

طراوت جوانان با افزایش تعطیلی اعیاد مذهبی

علی مطهری از منتقدان سرسخت دولت به شمار می‌رود

علی مطهری گفت: «من پیشنهاد حذف چند روز از تعطیلات کشور را ارائه داده​ام. اما لازم است فعلا تعطیلات عیدفطر را سامان دهیم تا بعد. رای به این لایحه در جهت خلاف مکتب ایرانی مشایی است. پس به آن رأی دهید.»علی مطهری مدعی شد که جدی نگرفتن اعیاد اسلامی سبب شده که اکثر شادی​ها به مناسبات ملی تخصیص یابد و مناسبات مذهبی صرفا مظهر عزاداری تلقی شود.

وی گفت: «در کنار اهمیت به عزاداری​ها باید به اعیاد هم پرداخته شود تا از اسلام چهره​ای عبوس به نمایش گذاشته نشود. باید بخشی از طراوت جوانان در اعیاد مذهبی جلوه گر شود.» نمایندگان مجلس سرانجام با کلیات لایحه افزایش عید فطر موافقت کردند و این تعطیلات را از یک روز به دو روز افزایش دادند. البته این توافق پس از آن صورت گرفت که تبصره دولت از این لایحه حذف شد. دولت خواسته بود اگر تعطیلات عید فطر به روز جمعه برخورد کند، یک روز دیگر هم تمدید شود، اما کمیسیون اجتماعی مجلس این تبصره را از لایحه دولت حذف کرد. به این ترتیب، تعطیلات عید فطر با یا بدون جمعه دو روز خواهد بود.

romano - ایران - تهران
مکتب مشاییچه خودشونو تحویل می‌گیرن پدر سوخته‌ها این مشایی رو اتفاقا گذاشتن لای آب نمک برای انتخابات بعد حرفاشونو باور نکنید البته زرشک اگه انتخاباتی مجددا پیش بیاد!
یکشنبه 6 شهریور 1390

برگشته - بحرین - محرق
براى مردم جنوب ایران خیلى خوب میشود چون که عید فطر برایشان یکى از اعیاد مهم و پر ارزش هست و یک روز براى دید و بازدیدهایشان کافی نیست.
یکشنبه 6 شهریور 1390

snowy me - سوئد - مالمو
مراسم و جشن های ملی ایرانی شده اسید و بدجوری بالا و پایین این آخوندای کثیف رو میسوزونه. با این مسخره بازی ها آخرشم تعطیلات نوروز مارو حذف میکنند بی شرف ها. لعنت به هرچی آخوند تازی تباره.
یکشنبه 6 شهریور 1390

mortimer - ایران - اصفهان
ما خودمون یه تقویم خورشیدی داریم تقویم عربی رو هم اصلا نمی دونیم چی هست که بخوایم مناسبتاش رو بدونیم.
دوشنبه 7 شهریور 1390

Khashayarshah - ایران - تهران
در دنیایی که کلمه "رقابت" بزرگ نوشته میشود, در واقع ایران در هر سال, 365 روز تعطیل رسمی دارد. پول را هم که به صورت یارانه نقدی میدهند. اصلا کار و تولید چی هست؟ آن وقتیکه به علف خوردن افتادیم و علفی هم برای خوردن نیافتیم, شاید تازه آن موقع بفهمیم که خدا و پیغمبر و امام زمان و نماز و روزه هم نمیتوانند به داد ما برسند. ما از نظر اقتصادی با این سرعتی که به طرف نابودی میرویم, از مردم سومالی فاصله چندانی نداریم.
دوشنبه 7 شهریور 1390

parvaneh_fb - ایران - البرز
واقعا چه مشل عظیمی رو اینها حل کردند مردشورشون با این مجلس درپیت
دوشنبه 7 شهریور 1390

zartusht67 - المان - فرانکفورت
عید تازی به ما ربطی ندارد
دوشنبه 7 شهریور 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +197شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +146شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +134حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +124نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +123اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +106تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +104شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم