ابراز شگفتی روسیه از شکایت ایران در ارتباط با موشک‌های اس‌۳۰۰

ابراز شگفتی روسیه از شکایت ایران در ارتباط با موشک‌های اس‌۳۰۰

 

جدیدترین نوع موشک‌های اس‌۳۰۰ از پیشرفته‌ترین موشک‌های ضدهوایی در جهان است

وزارت خارجه روسیه از تصمیم دولت ایران برای شکایت از روسیه به یک دادگاه بین‌المللی به دلیل امتناع از تحویل موشک‌های اس‌۳۰۰ به ایران ابراز شگفتی کرده است.

الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت خارجه روسیه به خبرگزاری اینترفاکس گفته است: "با توجه به روابط دوجانبه دوستانه و قدیمی دو طرف، ما تنها می‌توانیم از این مسیر مشخصی که مقام‌های ایرانی در پیش گرفته‌اند، ابراز شگفتی کنیم."

آقای سجادی در یک کنفرانس خبری در مسکو درباره این قرارداد گفت:" در قرارداد هست که اگر یکی از دو طرف به تعهدات خویش عمل نکند، دیگری می‌تواند به آی‌سی‌سی (دادگاه بین‌المللی کیفری) مراجعه و شکایت کند. یکی از مقامات روسیه که در این رابطه سفری به ایران داشت، به ما مطرح نمود که اگر شما به آی‌سی‌سی شکایت کنید و آنها اعلام کنند که تحویل سامانه اس‌۳۰۰ مغایر با قطعنامه نیست، ما آن را به شما خواهیم داد."

سال گذشته دمیتری مدودف، رئیس جمهور روسیه فرمانی صادر کرد که بر اساس آن تحویل موشک‌های زمین به هوای اس‌۳۰۰ به ایران به دلیل "تبعیت از تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد" لغو شد.

قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت که ماه ژوئن سال ۲۰۱۰ تصویب شد، فروش ادوات سنگین نظامی از جمله سیستم‌های ضدهوایی موشکی مندرج در فهرست سلاح‌های متعارف سازمان ملل را به ایران قدغن کرد.

قرارداد فروش موشک‌های اس‌۳۰۰ در سال ۲۰۰۵ میان ایران و روسیه امضا شد، اما تا پیش از تصویب قطعنامه ۱۹۲۹ نیز به دلیل مخالفت برخی کشورها از جمله آمریکا، روسیه از تحویل این موشک‌ها به ایران خودداری می‌کرد.

غیر ممکن

روز چهارشنبه سفیر ایران در روسیه گفت دولت ایران معتقد است که تحویل موشک های اس‌۳۰۰ مغایر قطعنامه شورای امنیت نیست و به همین دلیل به دادگاه بین‌الملی کیفری شکایت کرده تا "پس از برنده شدن در این پرونده روسیه مجوز تحویل اس‌۳۰۰ را به ایران داشته باشد."

آقای سجادی درباره صلاحیت دادگاه بین‌المللی کیفری برای رسیدگی به چنین پرونده‌ای توضیح نداده است.

در واکنش به اظهارات آقای سجادی، سخنگوی وزارت خارجه روسیه با اشاره به قطعنامه ۱۹۲۹ سازمان ملل متحد، ادامه تعهد روسیه به قرارداد فروش اس‌۳۰۰ به ایران را "غیرممکن" خواند و گفت: "از نظر ما اگر همکاری مشترکی در چارچوب گفت‌وگوی مستقیم برای یافتن راه حل مورد قبول دو طرف صورت می‌گرفت، بسیار سازنده‌تر بود."

پیش ازاین سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در توضیح دلیل لغو قرارداد تحویل سامانه موشکی اس‌۳۰۰ به ایران گفته بود: "آنچه من می‌دانم این است که شورای امنیت فروش این‌گونه اقلام را ممنوع کرده و تصمیم روسیه در این مورد مشمول شرایط فورس ماژور (قوه قهریه) می‌شود."

در قراردادهای تجاری، بند فورس‌ماژور به شرایطی بیرون از اختیار طرف یا طرفین قرارداد اختصاص دارد که بروز آنها مانع از عمل به تعهدات مندرج در قرارداد می‌شود.

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
مرگ بر روسیه خیانتکار! کثیف ترین سیاست را در طول تاریخ ایران این روسها سر ایران و ایرانی پیاده کردند!
پنج‌شنبه 3 شهریور 1390

Mehrang - رومانی - بخارست
روسیه بزرگترین دشمن ایرانیان بوده و هست. باعث و بانی انقلاب ایران هم بود. روسها آرزوی بدبختی ایران و ایرانی رو دارند. مرگ بر روسیه!
پنج‌شنبه 3 شهریور 1390

Artosh - ایران - تهران
vahid.sharifi - کانادا - ونکوور/ اما بنده بر این نظرم که درود بر حاکمان کثیف روسی که خوب این سران حکومت اسلامی رو سرکار گذاشتن و افسوس که این وسط فقط پول ملت بیچاره نابود میشه..
پنج‌شنبه 3 شهریور 1390

vahid.sharifi - کانادا - ونکوور
بله درسته. ولی ای کاش ما به جای آمریکا با روسیه قطع رابطه کرده بودیم. شریک دزدی جمهوری اسلامی از مردم عزیز ایران زمین.
پنج‌شنبه 3 شهریور 1390

daryosh - انگلستان - لندن
من فکر میکنم روسیه خیلی دیپلماسی خوب و قابل احترامی رو اجرا میکنه. بیائید حماقتها و بی تدبیری جمهوری اسلامی رو به حساب پست ویا بی انصافی دیگران نزاریم.چرا این بلا سر عربها نمیاد . هر چی هم بخوان میخرن.
جمعه 4 شهریور 1390

h.a - ایران - تهران
اون وقت که مردم مرگ بر روسیه و نه غزه نه لینان جانم فدای ایران گفتند این بی شرفا همشونو کشتند-البته همشون نه-چون خیلی بیشتر از این حرفا هستیم که این شعار رو خواهیم گفت-حالا بخورید سران جمهوری اسـ...
جمعه 4 شهریور 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • ایران کشته شدن علی لاریجانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و غلامرضا سلیمانی، فرمانده بسیج را تائید کرد
  • اسرائیل خطاب به بسیجیان: آیا ارزش دارد جانتان را برای رهبران پوشالی به خطر بیاندازید؟
  • واشنگتن پست: اسرائیل ایرانیان را به شورش فرا می‌خواند به‌رغم آنکه از احتمال «قتل‌عام» آنها آگاه است
  • هشدار شاهزاده رضا پهلوی به سرکوبگران در شب چهارشنبه سوری: از ساعت ۶ بعدازظهر خیابان‌ها را ترک کنید
  • شیرین عبادی همکاری با تیم حقوقی رضا پهلوی را تأیید کرد:رژیم می‌خواهد زمین سوخته تحویل دهد
  • ترامپ : ناتو در این جنگ کنار ما نیست؛ نیازی هم به آن نداریم
  • نتانیاهو پس از کشتن لاریجانی و سلیمانی: رژیم را تضعیف می‌کنیم تا مردم ایران بتوانند حذفش کنند
  • کشته شدن صدها‌‌ نفر از مسئولان میدانی نیروهای سرکوبگر بسیج + ویدیو
  • ماجرای دست‌نوشته منتسب به علی لاریجانی پس از انتشار خبر کشته شدنش چیست؟
  • رویترز به نقل از یک مقام ایرانی: مجتبی خامنه‌ای با کاهش تنش با آمریکا مخالفت کرده است
  • +322ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +251اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +183ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +165فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +162شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +161شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید
  • +140شاهزاده رضا پهلوی: فرصتی دوباره برای در دست گرفتن خیابان از سوی مردم فراهم خواهد شد