وزارت کشاورزی، واردات میوه را ممنوع اعلام کرد
وزارت کشاورزی، واردات میوه را ممنوع اعلام کرد
واردات میوه در سالهای گذشته، مشکلات زیادی را برای کشاورزان به دنبال داشته است
مدیرکل دفتر میوه وزارت جهاد و کشاورزی امروز ۳۰ مردادماه اعلام کرد که در حال حاضر واردات میوه ممنوع است و هیچگونه سفارشی برای واردات ثبت نشده است.
رحمتالله پریچهر در گفتوگو با خبرگزاری فارس البته واردات موز را آزاد اعلام کرد، چرا که به گفته او امکان تولید این میوه در ایران کم است.
او همچنین گفت که فقط در دو ماه پایانی سال، تعرفه واردات به شش درصد کاهش مییابد تا افزایش تقاضا برای شب عید مهار شود. به گفته او، در بقیه ایام سال تعرفه واردات ۴۵ درصد است.
واردات میوه و محصولات کشاورزی به کشور از جمله سیاستهایی بود که دولت از سال ۱۳۸۶ تا کنون در کشور اجرا کرده و مشکلات متعددی را برای کشاورزان و باغداران رقم زده است.
وزیر جهاد کشاورزی نیز همواره وعده داده است که جلوی واردات بیرویه را خواهد گرفت.
در همین حال، پنجم مردادماه رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس «جریان انحرافی» را به توطئه در بخش کشاورزی برای ازبین بردن امنیت غذایی ایران متهم کرد.
او گفت که «جریان انحرافی» با شگردهای خاصی در زمینه واردات، بهدنبال از بینبردن استقلال غذایی کشور و وابستهکردن کشاورزان به بیگانگان است.
«جریان انحرافی» در ادبیات سیاسی امروز ایران به اسفندیار رحیممشایی و همراهانش در دولت محمود احمدینژاد گفته میشود.
رئیس کمیسیون کشاورزی همچنین گفت که «متاسفانه تعرفهها به سمت صفر شدن پیش میرود و این توطئهای است که برای نابودی کشاورزی طراحی شده است.»
همچنین احمد توکلی، نماینده اصولگرای منتقد دولت نیز با انتقاد از واردات بیرویه در سالهای گذشته اعلام کرد که ضریب وابستگی ایران به واردات در سال ۸۴، تنها ۳۵ درصد بوده و این ضریب در سال ۸۹ به ۷۵ درصد افزایش یافته است.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ایران گفت که دولت محمود احمدینژاد طی سالهای ۸۴ تا ۸۹ راهبرد اصلی نظام مبنی بر خودکفایی در تولید محصولات کشاورزی را زیر پا گذاشته و تاکید کرد که باید رویکرد دولت اصلاح شود.
با این حال، صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی و مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی که در مجلس حضور یافته بودند مدعی شدند که براساس آمار، واردات محصولات کشاورزی کاهش یافته است.
اما محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس انجام واردات را با «بیدقتی» همراه دانست و گفت: همزمان که تولیدکننده به محصول میرسد واردات نیز آغاز میشود و این به قیمت و بازار لطمه میزند.
واردات بیرویه در سالهای گذشته، انتقادات بسیاری را بهدنبال داشته است. اردیبهشتماه سال گذشته، ۱۲۱ نماینده مجلس با تاکید بر بحران برنج وارداتی آلوده در سال گذشته، از رئیس دولت خواستند بر جلوگیری از قاچاق کالا و واردات نظارت جدی داشته باشد.
همچنین براساس گزارشهای خانه کشاورز که بر اساس آمارهای گمرک جمهوری اسلامی ایران تهیه میشود، واردات محصولات کشاورزی در سال ۸۵ نسبت به سال قبل از آن۱۰۰ درصد رشد کرد. در عین حال طی سالهای۸۷ و ۸۸ نیز انتقادات بسیاری به سیاستهای دولت در زمینه واردات محصولات کشاورزی وارد شد.
واردات بیرویه در دولت دهم نیز ادامه داشت تا آنجا که نمایندگان مجلس در اسفند سال ۸۸ دولت را مکلف کردند تا در حمایت از تولیدات داخلی کشاورزی، نرخ تعرفه موثر واردات انواع محصولات کشاورزی را که نقش جانشینی در تولیدات داخلی داشته باشند، سه برابر سال گذشته در نظر بگیرد.
|
|
|
|
|