سعد حریری: امیدوارم ایران به متهمان ترور پدرم پناه نداده باشد
سعد حریری: امیدوارم ایران به متهمان ترور پدرم پناه نداده باشد
سعد حریری، نخستوزیر پیشین لبنان ابراز امیدواری کرده که ایران به متهمان ترور رفیق حریری پناه نداده باشد
سعد حریری، نخستوزیر پیشین لبنان، ابراز امیدواری کرده که ایران به چهار متهم مظنون به ترور رفیق حریری، پدر او، «پناه» نداده باشد.
براساس گزارش روزنامه لبنانی «استار» دعوای لفظی سعد حریری و ایران پس از آن بروز کرد که نجیب میقات، نخستوزیر لبنان، اعلام کرد که این کشور تحقیقات درمورد چهار فرد متهم به ترور رفیق حریری را «روزانه» دنبال میکند.
سعد حریری با انتشار بیانیهای گفته است: ایران مطابق اتهامهای سیاسی و رسانهای که به آن وارد شده، رفتار میکند و برای پوشاندن جرایم این ترور (ترور رفیق حریری) عمل میکند. چنین رفتاری دور از مسئولیت و خرد است.
نخستوزیر پیشین لبنان تاکید کرده است: همگان در دنیا از گستره ارتباط میان ایران و حزب الله آگاه هستند. موضع ایران درقبال دادگاه بینالمللی رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری، نمونهای از ارتباطات میان ایران و حزبالله است و امیدواریم که این ارتباط به سطحی نرسیده باشد که ایران میزبان متهمانی باشد که تحت پیگرد دادگاه بینالمللی قرار گرفتهاند.
آقای حریری این سخنان را پس از انتشار گزارش روزنامه آنلاین اشپیگل درمورد «فرار متهمان پرونده ترور رفیق حریری به ایران» بیان کرده است.
اشپیگل روز دوشنبه ۱۵ اوت (۲۴ مرداد) نوشت: دست کم سه تن از چهار متهم فراری ترور رفیق حریری که تحت پیگرد بینالمللی هستند به ایران فرار کردهاند.
به نوشته اشپیگل متهمان ترور رفیق حریری در سال ۲۰۰۴ توسط سپاه پاسداران ایران آموزش دیده بودند.
براساس گزارش دادگاه ویژه سازمان ملل که پرونده ترور رفیق حریری را بررسی میکند «مصطفی بدرالدین، سلیم عیاش، اسد صبرا و حسین حسن عیسی»، از اعضای حزبالله لبنان و از متهمان ترور رفیق حریری اعلام شدهاند.
در واکنش به این خبر اشپیگل رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، آن را «اتهامات غیرقانونی» نام برد که به گفته او «با انگیزه اهداف سیاسی» گزارش شده است.
سعد حریری در واکنش به سخن آقای مهمانپرست گفته است که این موضع وزارت امور خارجه ایران «کپی مواضع تکراری حزبالله و دبیرکل آن است».
او تاکید کرده است: این بخشی از سیاست ایران و حزبالله با هدف مهار دادگاه ویژه ترور رفیق حریری و جلوگیری از اجرای عدالت است.
هفته گذشته حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله، «اسرائیل» را عامل ترور رفیق حریری دانست و ترور رفیق حریری را «انگیزه اسرائیل برای بیرون راندن سوریه از لبنان و بیرون راندن محاصره مقاومت و حمله به آن» اعلام کرد.
رفیق حریری در ۱۴ فوریه ۲۰۰۵ در انفجاری در بیروت مورد سوء قصد قرار گرفت و کشته شد. در این انفجار ۲۱ نفر دیگر نیز جان خود را از دست دادند.
سعد حریری و حزبالله برسر دادگاه ویژه بینالمللی رسیدگی به پرونده ترور رقیق حریری دچار اختلاف هستند.
حزبالله از یک سو از حمایت ایران برخوردار است و ازسوی دیگر به عنوان یک گروه تروریستی در فهرست سیاه آمریکا قرار دارد.
این دادگاه بینالمللی که سال ۲۰۰۹ تحقیقات خود را برای بررسی ترور رفیق حریری آغاز کرد، اعلام کرده که مدارکی دارد که نشان میدهد حزبالله لبنان در این ترور دست داشته است، اما حزبالله این موضوع را رد کرده و اسرائیل را به انجام دادن این ترور متهم کرده است.
|
|
|
|
|
|