یک دیپلمات ارشد بریتانیا در نامهای به وزارت امور خارجه ایران، در واکنش به اظهارات اخیر آقای احمدینژاد نوشته است که خوشحال است ایران درباره حقوق بشر حرف میزند.
جین مریوت کاردار سفارت بریتانیا در تهران در نامه خود با اشاره به حوادث خشونت بار پس از انتخابات سال ۸۸ در ایران که منجر به کشته شدن برخی از شهروندان ایرانی شد نوشته است که از واکنش دولت ایران در مورد حقوق بشر خوشحال است.
محمود احمدینژاد روز گذشته در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل خواهان موضع گیری این شورا در مقابل برخورد دولت بریتانیا با برخی شهروندانش شده بود.
آقای احمدینژاد در جمع خبرنگاران، رفتار پلیس بریتانیا را «وحشیانه» توصیف کرده بود و از مسئولان این کشور خواسته بود رفتار خود را اصلاح کنند. اکنون جین مریوت یک دیپلمات ارشد وزارت امور خارجه بریتانیا در تهران در نامهای به وزارت امور خارجه ایران نوشته است که امیدوار است دولت ایران در مقابل گزارشگر ویژه سازمان ملل برای نقض حقوق بشر چ و به او اجازه ورود به ایران را میداد.
او نوشته که که گزارشگران حقوق بشر سازمان ملل یک دعوتنامه دائمی از جانب دولت بریتانیا برای بازدید از این کشور دارند و این دولت چندین بار، امکان دیدار آنها را در سالهای اخیر فراهم کرده است.جین مریوت نوشته است که از ایران میخواهد به نشانه حسن نیت، برای احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد حقوق بشر امکان دیدار از ایران و بررسی موارد نقض حقوق بشر را فراهم کند.
بریتانیا در کنار دیگر کشورهای اروپایی، برخورد حکومت ایران با معترضان پس از انتخابات ریاست جمهوری را محکوم کرده بود.
کاردار سفارت بریتانیا در تهران همچنین در یادداشتی که در سایت این سفارت منتشر شده از بازگشت امنیت و مسافران به بریتانیا خبر داده است.
وزارت خارجه ایران پیشتر به شهروندان ایرانی توصیه کرده بود که «در شرایط نامساعد کنونی» از سفر غیر ضروری به انگلیس خودداری کنند.
خانم مریوت در یادداشت خود نوشته است که احترام به حقوق بشر و حساسیت بالای ساختار چند فرهنگی بریتانیا نقشی محوری در برخورد نیروهای پلیس و مراجع قضایی با پرونده شلیک به مارک دوگان داشته که در حال حاضر توسط کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایات از نیروی پلیس تحت بررسی قرار دارد.
او نوشته است که دولت بریتانیا ناآرامیهایی را که در مناطق محدود در بریتانیا روی داده کاملاً جدی گرفته است.
خانم مریوت نوشته است که «با وجود اینکه صحنههای نمایش داده شده از رسانهها برای ساکنان مناطقی که دستخوش این رویدادها شده عمیقاً ناراحت کننده بوده است، مایلم دوباره تأکید کنم که خشونتها و آسیبهای ناشی از آن در واقع به مناطق کوچکی محدود بوده است. برای کسانی که احتمالاً برای اولین بار به بریتانیا سفر میکنند و با شهرهای ما آشنا نیستند، لازم است یادآور شوم که این حوادث در نزدیکی هیچ یک از جاذبههای گردشگری و مناطق دیدنی اصلی شهرهای ما اتفاق نیفتاده است.»
خشونتها در لندن پس از آن آغاز شد که مارگ دوگان یک شهروند بریتانیایی در جریان تیراندازی پلیس کشته شد.