تکذیب احتمال رفع ممنوعیت از فیس بوک در ایران
تکذیب احتمال رفع ممنوعیت از فیس بوک در ایران
هفته پیش تورج کاظمی، معاون مبارزه با جرایم "پلیس فتا" خبر از احتمال رفع فیلتر شدن فیس بوک داده بود
عبدالصمد خرمآبادی "دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه" و مشاور قضایی دادستان کل کشور گفت که تصمیمی برای رفع فیلترینگ سایت فیس بوک اتخاذ نشده و این موضوع حتی در دستور کار نیز قرار ندارد.
آقای خرمآبادی شنبه ۱۸ تیر (۹ ژوئیه) در مصاحبه با خبرگزاری فارس، با رد "اظهارنظرهایی که طی روزهای اخیر در رابطه با امکان رفع فیلتر فیس بوک شده" تاکید کرد: "هیچ یک از نهادهای عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه نمیتوانند به تنهایی در مورد فیلتر یا رفع فیلتر شدن سایتی، تصمیمی اتخاذ کنند."
تصمیم برای فیلتر کردن یا رفع فیلتر از سایت ها در ایران، توسط "کمیته تعیین مصادیق" صورت می گیرد که نمایندگان قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، وزارت ارشاد، نیروی انتظامی و سازمان صدا و سیما از جمله اعضای آن هستند.
سایت های "دشمن نظام"
عبدالصمد خرمآبادی، که مشاورت قضایی دادستانی کل کشور را نیز بر عهده دارد، در مصاحبه جدید خود تاکید کرده است که "اگر کسی اعلام کرده باشد که اقدامات کاربران فیس بوک جرم محسوب نمیشود قطعا سخن صحیحی نگفته است".
آقای خرم آبادی با ذکر اینکه "جرم بودن یا نبودن استفاده از فیس بوک بستگی به اقداماتی دارد که کاربران در فیس بوک انجام میدهند"، انتشار مطالب علیه "اخلاق، عفت عمومی، مقدسات اسلامی و امنیت و آسایش جامعه"را جرم دانسته است.دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه، در بخش دیگری از گفته هایش به "همه مسئولان" توصیه کرده که "از اظهارنظرهایی که موجب تشویق جوانان در مراجعه به سایتهایی که دشمنی آنها با نظام آشکار است [می شود] پرهیز کنند".
شبکه اجتماعی فیس بوک، مدت کوتاهی بعد از انتخابات ریاست جمهوری دهم فیلتر شده و جز در مقاطعی کوتاه، دسترسی به آن در ایران تنها از طریق "فیلترشکن" ممکن بوده است.
این سایت قبل از انتخابات نیز دو بار به طور موقت فیلتر و دوباره رفع فیلتر شده بود.
مسئولان امنیتی ایران، مخالفان حکومت را به استفاده از شبکه های اجتماعی چون فیس بوک برای هماهنگ کردن تظاهرات خیابانی و اعتراضات عمومی متهم می کنند.
|
|
|
|
|