انحلال موفق ترین باشگاه خصوصی ایران
انحلال موفق ترین باشگاه خصوصی ایران : پول می دهیم و فحش می خوریم؛ چرا؟
مهرام هم رفت تا همه از خود بپرسند جایگاه بخش خصوصی در ورزش ما کجاست؟ شاید بیش از 15 سال است که شعار میدهیم ورزش باید خصوصی شود اما اولین قدمهایی که در این راه برداشته میشود را خودمان خراب میکنیم و اجازه حرکات بعدی را به بخش خصوصی نمیدهیم. چرای این مسئله را قطعاً" کارشناسان باید جواب بدهند اما سئوال اینجاست که با رفتن مهرام و مهرامها کدام شرکت یا بخش خصوصی ترغیب به فعالیت در بسکتبال و یا سایر رشتههای ورزشی میشود؟ حالا که بخش خصوصی مسئله را جدی گرفته اند، چرا ما آنها را آزار میدهیم و اگر میگوییم حرفهای شدهایم حداقل رفتار حرفهای را نیز یاد بگیریم.
بعد از رفتن تیمهایی چون صبا باتری، صنام، پیکان، پگاه شیراز و ایران نارا از حوزه ورزش حرفهای اکنون نوبت مهرام شد. مهرامی که با سالها قهرمانی در ایران و آسیا موج جدیدی را در ورزش ایران بوجود آورد و اثبات کرد که تواناییهای زیادی برای گفتن دارد. ، آنها با 12 سال سابقه در ورزش از بین تمام باشگاههای خصوصی بیشترین مقامها را به خود اختصاص دادهاند و حال بعضی از رسانه ایها ادعا میکنند آنها برای بسکتبال ایران چه کردهاند و از اینکه کنار بسکتبال هستند باید افتخار کنند که کنار مسئولین مینشینید و آنها را تنها به دنبال اهداف خود متهم میکنند. . . . . . . با این اوصاف این تیمها تنها متهم به سودجویی شدند تا ورزشی بودن.
اما امیر محمد گنجی، مدیر عامل باشگاه مهرام فارغ از صحبتهای شنیده شده میگوید: «کنارهگیری من از ورزش مربوط به قبل از مرحله پلی آف بود ولی دلیلش اعلام نشد تا دیروز که به همکاران گفتم دیگر نیستیم. من تا صاحب سالن اختصاصی نشوم، ثبات در بسکتبال به وجود نیاید که حداقل بتوانم با یک برنامهریزی مشخص راه را برای قهرمانی طی کنم بر نمیگردم. من سالی حداقل 6 میلیارد خرج میکنم وهمکارانم تجربیاتشان را میگذارند تا در یکی از کشورهای عربی پرچم ایران را بالا ببریم همانطورکه همه آقایان دنبال این مسئله هستند ولی اگر امکانی برای اجرای آن وجود داشت و با حسن نیتی که هم سازمان و فدراسیون دارد آن اتفاقها میافتاد. به نظر من ادامه شرایط با این اوصاف بخش خصوصی را فراری و به قولی عطا را به لقایش میبخشند.»
او یکی از دلایل اصلی کناره گیریاش را نداشتن سالن اصلی برای تیمش اعلام میکند: ما در بسکتبال مشکلاتی داریم که به دست مهرام حل نمیشود. تیمی که نتواند یک سالن اختصاصی داشته باشد و همیشه در سالن آزادی به مهمانی برود، خیلی بد است. نه بدلیل پرداخت هزینه بلکه بواسطه عدم ثباتی که در تمرینات بوجود میآید، نداشتن حمایت مناسب از تماشاچیان. تماشاچی که حق سوت زدن و تشویق کردن تیمش را نداشته باشد. یا اینکه بروی ودر شهرستانها انواع و اقسام فحشها را بخوری فرهنگی که زائیده بسکتبال نیست. با این اوصاف ادامه کاربا این روند دیگر در حد نام مهرام نبود.
در ادامه مدیر عامل باشگاه مهرام آمدنش را نه به خاطر شهرت و نه سوءاستفاده میداند: ورزش دولتی از بین رفته و دولت دیگر تزریق مالی به ورزش ندارد و الان کار دست بخش خصوصی افتاده و خوشحالم که با رفتن ما که کاری برای بسکتبال نکردهایم تیمهای خصوصی دیگری به نام کاله، توزین و. . آمدهاند و خوشحالم که در دوران حضورمان افتخارات زیادی را کسب کردیم. من از بازیکنانم و کادر فنی و سرپرستیام تشکر میکنم که تیم را در جهت اهداف ما پیش بردند. در آخرین اخبار هم شنیده ایم، بدنبال کنار کشیدن مهرامیها توزین الکتریک هم به فکر انصراف افتاده است.
تیم بسکتبال مهرام فصل آینده در لیگ برتر ایران حضور نخواهد داشت
مهرام در چهار سال گذشته قهرمان لیگ برتر ایران اعلام بوده است
"دیگر نمی توانیم ادامه بدهیم."
بیان این جمله از زبان یک مدیرعامل باشگاه، در ورزش ایران تازگی ندارد. این بار اما تحقق آن منجر به انحلال قهرمان جام باشگاه های آسیا و موفق ترین تیم دهه اخیر بسکتبال ایران خواهد شد.
امیر محمد گنجی، مدیرعامل باشگاه مهرام ضمن تائید خبر انصراف این تیم لیگ برتر ایران در فصل آینده گفت: "هیئت مدیره باشگاه سه ماه پیش به این نتیجه رسید، اما به دلیل این که تیم مهرام در رقابتهای داخلی و خارجی حضور داشت، این مساله را اعلام نکردیم تا بر روی نتایج بازیکنان تاثیر نداشته باشد و هم اکنون پس از پایان رقابتها کنار رفتن مهرام از بسکتبال را اعلام کردیم تا هیچ بهانه جویی شکل نگیرد تا قهرمان ایران و آسیا در اوج و به بهترین شکل از بسکتبال خارج شود."
محمود مشحون رییس فدراسیون بسکتبال ایران در مصاحبه با باشگاه خبرنگاران جوان، این اتفاق را فاجعه ای برای این ورزش قلمداد کرده است.
این خبر، فقط چند روز پس از چهارمین قهرمانی متوالی مهرام در لیگ برتر ایران اعلام شد.
آنها در فینال و پس از انجام ۵ مسابقه، ۳-۲ از سد ذوب آهن اصفهان گذشتند.
سه قهرمانی مهرام با مربیگری مصطفی هاشمی و چهارمین قهرمانی شان با هدایت مهران شاهینطبع حاصل شد.
امیرمحمد گنجی مدیرعامل باشگاه می گوید: "۱۲ سال است که در بسکتبال ایران حاضر هستیم، هنوز سالن اختصاصی نداریم و جایی تمرین میکنیم که متعلق به خودمان نیست. با این شرایط در شان مهرام نیست که کار خود را ادامه دهد."
مهران شاهین طبع سرمربی باشگاه هم گفته است: "علاوه بر مهرام، صنام و صباباتری نیز تیم های بزرگی بودند که از لیگ ما رفتند. دیگر کسی از آن ها سراغ نمی گیرد. اگر مهرام هم از لیگ برتر بسکتبال برود بعد از مدتی به کلی فراموش خواهد شد."
باشگاه مهرام در سال ۱۳۷۸ تأسیس شد. آنها در مسابقات پسران و دختران در رده های سنی مختلف با نامهای آینده سازان، دنا و پویا مهــرام در مسابقات استان تهران شرکت می کردند.
در رده بزرگسالان، مسابقات را از دسته سوم آغاز کردند تا به عنوان نماینده تهران در جام برتر لیگ باشگاههای ایران بازی کنند.
یعنی فعالیت از گام اول و نقطه صفر. نه امتیاز خریدند و نه جای تیمی دیگر را در لیگ برتر گرفتند.
مهرام علاوه بر بسکتبال در رشتههای جودو، فوتسال، اسکی و پینگ پنگ نیز فعالیت داشته است.
باشگاه مهرام همچنین وب سایتی دارد که شاید بین باشگاه های ورزشی در ایران کم نظیر باشد. از تصاویر و آرشیوهای جامع گرفته تا اطلاعات کامل درباره تعداد و دقایق حضور بازیکنان با ریز جزئیات آماری.
کانون تجمع ستاره ها
مهرام در سه دوره در فینال لیگ قهرمانان آسیا قرار داشته است
مهرام در سال های اخیر، محل تجمع بازیکنان بین المللی فراوانی بوده است. اسکار یبرا از اسپانیا فقط یکی از بازیکنان خارجی مهرام بوده است.
راشاد گریفیت، پریست لائودرداله، آرت لانگ، تونی مدیسون، لی نیلون، راجر واشنگتن، مونتی ویلسون، جکسون ورومن و لورن وودز از جمله بازیکنان آمریکایی هستند که در مهرام بازی کرده اند.
کریس ویلیامز، شیخ سمب و مارلون گارنت نیز آمریکایی های حاضر در آخرین مهرام، قبل از کناره گیری این تیم هستند.
فدراسیون بسکتبال ایران و بازیکنان ایرانی معتقدند حضور این نام ها، تاثیر محسوسی در ارتقای سطح لیگ ایران داشته. همچنین نکات آموختنی متعددی برای بسکتبالیست های ایران.
نیوزیلند، نیجریه، گرجستان و لتونی نیز نمایندگانی در مهرام داشته اند و یک سرمربی صربستانی با نام رادنکو که سه سال قبل این تیم را هدایت می کرد.
این باشگاه غیر از ستاره های بین المللی اش، مجموعه ای از بهترین های ایران را نیز به خدمت گرفته است.
صمد نیکخواه بهرامی کاپیتان تیم ملی ایران، مهدی کامرانی گارد راس تیم ملی همراه با جواد داوری، جابر روزبهانی و علیرضا هنردوست از جمله این ملی پوشان هستند.
کارشناسان بسکتبال با استناد به ۴ دوره قهرمانی پیاپی مهرام در ایران و سه سال حضور متوالی در فینال لیگ قهرمانان آسیا، معتقدند کناره گیری این تیم از رقابت ها به وضعیت و موقعیت تیم ملی ایران نیز صدمه خواهد زد.
افتخارات مهرام
۱۳۸۵ – عنوان سوم سوپر لیگ ایران
۱۳۸۵- قهرمانی در جام شیخ راشد امارات
۱۳۸۶- قهرمانی سوپر لیگ ایران ۱۳۸۶
۱۳۸۷- قهرمانی در جام باشگاه های غرب آسیا - اردن
۱۳۸۷- قهرمانی بیستمین دوره جام باشگاه های آسیا - اندونزی
۱۳۸۸- قهرمانی سوپر لیگ ایران (اردیبهشت)
۱۳۸۸- قهرمانی در جام باشگاه های غرب آسیا - تهران
۱۳۸۸- قهرمانی در مسابقات بین المللی چین
۱۳۸۸- قهرمانی در جام شیخ راشد امارات
۱۳۸۸- قهرمانی در سوپر لیگ ایران (اسفند)
۱۳۸۹- مقام قهرمانی در جام باشگاه های آسیا - قطر
۱۳۹۰- نایب قهرمانی جام باشگاه های آسیا – فیلیپین
۱۳۹۰ – قهرمانی در لیگ برتر ایران
در رده های سنی پایه نیز از مینی بسکتبال نونهالان تا سوپرلیگ جوانان ایران، مهرامی ها عناوین استانی و ملی متعددی را کسب کرده اند.
تیمی که حالا پس از فتح تمام افتخارات ملی و قاره ای، سرمربی اش مهران شاهین طبع از آینده آن ابراز بی اطلاعی کرده است.
|
|
|