افسردگی و راه های بیرون رفت از آن

 

افسردگی و راه های بیرون رفت از آن

افـسردگی اختلالی است که قادراست افکار،خلق وخو،احـساسات،رفـتــار، سلامتی جسمانی و روحی شماراتحـت الشـــعاع قراردهد. هرانسانی درمقاطع خاصی از زنـدگی خود به افسردگی دچارمیگردد.

نشانه ها و علایم افسردگی عبارتند از:

 * غم و اندوه پایدار، اظطراب، احساس پوچی. * احــساس نا امیدی و بدبینی- احساس گناه، احسـاس بی ارزشی و در ماندگی - احساس تیره بختی.

 * کاهش سطح انرژی و احساس خستگی.
* دشواری در تمرکز، یاد آوری و تصمیم گیری-عدم توانایی در اندیشیدن. * بی خوابی و یا افزایش میزان خواب. * از دست دادن اشتها و کاهش وزن - یا پر خوری و افزایش وزن. * عدم تمایل به ملاقات با دیگران - یا وحشت از تنها ماندن - حضور یافتن در فعالیتهای اجتماعی دشوار و غیر ممکن میگردد. * احساس بی ارزش بودن و نا عادلانه بودن زندگی- احساس شکست- احساس سربار بودن. * از دست دادن علاقه و میل به فعالیتهای معمولی در زندگی و یا سرگرمیهایی که پیشتر برای فرد لذت بخش بوده اند. * بیقراری و بیتابی - زود رنجی و تحریک پذیری- و یا کند شدن حرکات و واکنشها- بی تفاوتی. * افت اعتماد بنفس - سرزنش مدام خود - نگرانی از گذشته و آینده. * مشکلات جسمانی که معمولا به دارو جواب نمیدهند مانند: خارش بدن - تاری دید -تعریق شدید- خشکی دهان- مشکلات گوارشی (یبوست، اسهال - سوء هاضمه)-سردرد - کمردرد. * افکار صدمه زدن به خود و یا دیگران - افکار خود کشی.علل پدید آمدن افسردگی علل پدید آمدن افسردگی نیز گوناگون میباشد: * وراثت. * محیط های نا ایمن و خطرناک مانند: آلودگی هوا و آب. * محیطهای آشفته مانند: خشونت در خانه و روابط.* درگذشت همسر، فرزند، والدین و دوستان. * ضربه های روحی شدید در کودکی و یا بزرگسالی. * از دست دادن حمایتهای اجتماعی در پی طلاق، دوری از دوستان، قطع رابطه، از دست دادن شغل. * شرایط ناسالم اجتماعی مانند: فقر، بی خانمانی و خشونت در جامعه. * بیماریهای مزمن مانند سرطان، دیابت و ایدز. * شکست و ناکامیها-تجارب ناخوشایند. * تغییرات هورمونی - اختلال در تعادل انتقال دهنده های عصبی همچون سروتونین. *  در اثر مصرف برخی داروها مانند داروهای خواب آور، ضد بارداری و کاهنده فشار خون بالا. * استفاده از الکل، مواد مخدر و دیگر داروها. * تغذیه نامناسب مانند کمبود فولات و ویتامین  B1 و یا مصرف زیاد مواد قندی و …. * ضعف شخصیت، اعتماد بنفش پایین، بد بینی  و هم وابستگیها. * استرس . * الگوی تفکرات منفی. * عدم تحرک بدنی و نداشتن تفریح و سرگرمی. * انزوا و گوشه گیری

انواع افسردگی، روشهای غلبه بر افسردگی :

1.   افسردگی اساسی : این نوع افسردگی اختلال در خلق میباشد که معمولا 2 هفته بطول می انجامد. احساس دلتنگی و حزن مفرط و از دست دادن میل و لذت از فعالیتهای دلپذیرو احساس گناه و بی ارزشی از نشانه های آن میباشد. این نوع افسردگی خطرناک بوده و میتواند به خود کشی منجر گردد.

2.   افسردگی مزمن : شدت علایم آن از افسردگی اساسی کمتر بوده اما دوره آن طولانی و ممکن است و 2 الی 5 سال بطول انجامد. علایم آن معمولا ناتوان کننده نمیباشد اما در عملکرد مناسب و احساس خوشایندی فرد تاثیر گذار است.

3.   اختلال در سازگاری : هرگاه انسان عزیزی را از دست میدهد، شغلش را از دست داده و یا تغییر میدهد، و یا آگاه میگردد که بیماری لاعلاجی دارد کاملا طبیعی است که احساس استرس، اندوه و خشم میکند. اما در نهایت امر افراد خود را با شرایط پدید آمده وفق میدهند. اما برخی قادر به چنین عملی نمیباشند. هنگامی که واکنش فرد به یک موقعیت و یا حادثه سبب افسردگی در وی میگردد به آن اختلال در سازگاری میگویند.

4.   اختلال دو قطبی : به تغییرات غیر قابل پیش بینی خلق از شیدایی تا افسردگی اختلال دو قطبی میگویند. در یک زمان فرد رفتار برونگرایی مفرط، پر حرفی، خود بزرگ بین از خود بروز میدهد و در دوره ای دیگر افسرده میگردد

5.   افسردگی فصلی : این نو ع افسردگی معمولا در زمستان شیوع می یابد. علت آن کاهش تابش نور خورشید است.این افسردگی سبب سردرد، تحریک پذیری و کاهش سطح انرژی میگردد.

غلبه بر افسردگی

1.   برای خود اهداف قابل دسترس تعیین کنید.

2.   تنها به میزان معقول و در حد توان خود مسئولیت بعهده بگیرید.

3.   کارها، اهداف و وظایف بزرگ را به بخشهای کوچک تقسیم کنید.

4.   مدیریت زمان و الویت بندی را فراموش نکنید.

5.   مدتی از وقت خود را با دیگران و یک دوست صمیمی سپری کنید. سعی کنید فردی را در زندگی بیابید که بتوانید به وی اعتماد کرده و با وی درد دل کنید.

6.   به سرگرمیهایی که علاقه دارید بپردازید.

7.   ورزش کنید و فعالیت بدنی منظم داشته باشید.

8.   تا بر طرف شدن آثار افسردگی تصمیمات مهم و حیاتی خود را به تعویق اندازید.

9.   به خاطر داشته باشید که بهبودی خلق افسرده زمانبر و تدریجی میباشد انتظار معجزه نداشته باشید.

10.  از افراد غیر حامی و منتقد اجتناب کنید.

11.  به دوستان و خانواده خود اجازه دهید در روند بهبودی به شما کمک کنند.

12. افکار مثبت را جایگزین افکار منفی گردانید.

13.  به خاطر داشته باشید که زندگی بطور ذاتی مبهم و نامشخص بوده و در بسیاری ازشرایط تنها یک پاسخ واحد مشکل گشا نخواهد بود.زندگی مملو از احتمالات است.

14.  شما باید بیاموزید چگونه میان اموری که شما مسئول آنها میباشید و یا نمیباشید تفاوت قائل گردید. معمولا افراد کنترولی که بر شرایط دارند را کمتر و یا بیشتر از آنچه هست بر آورد میکنند.اموری که شما مسئولیتی در قبال آن ندارید و یا خارج از کنترول شماست به حال خود بگذارید.

15. شما باید قادر باشید میان موقعیتهایی که ارزش شما باید بر اساس موفقیتهای شما تعیین گردند و دیگر موقعیتها تفاوت قائل گردید.

16. شما باید بیاموزید که چه زمان باید با احساسات خود ارتباط برقرار کرده و چه زمان از آنها فاصله بگیرید.

17.  شما باید بیاموزید که چه هنگام باید بر زمان حال تمرکز کنید و چه هنگام به زمان آینده.

18.  خوشبختی و نیل به شادی در زندگی هدف نامعقولی نیست اما شما باید ابتدا مفهوم خوشبختی را برای خود معنا کرده و سپس با برنامه ریزی و ایجاد سلسه مراتب و پیروی از آنها به خوشبختی مطلوب خود دست یابید.

19.  شما باید قادر باشید که میان احساسات درونی خود و واقعیتهای عینی تفاوت قائل گردید.

20.  شما باید قادر باشید تا با دیگران رابطه برقرار کنید.

21.  اعتماد بنفس خود را افزایش دهید.

22.  وابستگی خود را به دنیای خارج کاهش دهید

23.  به خاطر داشته باشید هیچ فرد دیگر ی جز خود شما مسئول شادی شما نمیباشد.

اعتماد بنفس

عـزت نــفس و اعــتماد بنفس بنیادی ترین بخش شخصیت یـک فرد می بـاشـد که در تمام جوانب زندگی فرد خود را به نـحـوی متـظـاهــر می سازد. اعتماد بنفس سالم و بالا یک ضرورت حـیـاتی و مـطـلق بـــرای هر فردی میباشد. اعتماد  بنفس را میتوان چنین تعریف کرد:

* باور و اعتقادی که فرد نسبت به خود دارا میباشد.* شناخت ارزش و اهمیت خویش-داشتن اعتماد و رضایت از خویش.* توانایی برخورد و کنارآمدن با چالشهای اساسی زندگی.* تـوانـایـــی ارزیابی درست و دقیق خویش-پذیرش خویش و ارزش نهادن به خود بدون هیچگونه قید و شرطی.* توانایی شناخت و پذیرش نقاط ضعف و قـوت و محدودیت های خویش. افرادی که از اعتماد بنفس پایینی برخوردار میباشند دارای خصوصیات زیر هستند:* مرتبا خودشان را مورد انتقاد و سرزنش قرار میدهند.* هنگام صحبت کردن در چشمان فرد مقابل خود هنگام نگاه نمیکنند. با سر پایین و قدمهای آهسته قدم بر میدارند.* در پذیرش تعریف و تمجیدها و تعارفاتی که به آنان میشود مشکل دارند (تصور میکنند سزاوار آنها نبوده و یا دیگران در صدد تمسخر آنها میباشند).* معمولا احساس میکنند قربانی رفتار دیگران هستند.* احساس تنهایی میکنند حتی زمانی که در یک جمع قرار دارند.* در درون خود احساس خلاء و پوچی میکنند.* احساس میکنند با دیگران تفاوت دارند.* احساس افسردگی، گناه و شرمساری دارند.* نسبت به تواناییهای خود برای رسیدن به موفقیت تردید دارند. عدم خودباوری.* از موقعیتهای نو و جدید می هراسند.* از شکست وموفقیت می هراسند.* مرتبا سعی در راضی نگاهداشتن دیگران دارند.* دچار هراس اجتماعی میباشند.* قادر به مدیریت زمان خود نمیباشند.* عادت به پشت گوش انداختن کارها دارند.* در مقابل انتقاد، اظهار نظر و سرزنشهای دیگران (خواه واقعی، خواه واهی) بسیار آسیب پذیر میباشند.* از ابراز عقاید و احساسات خود خودداری میکنند زیرا از چگونگی واکنش دیگران هراس دارند.* خود را درگیر مواد مخدر و یا روابط مخرب میکنند.* از تعیین یک هدف مشخص و پیروی از آن عاجز میباشند.* قادر به بیان خواسته ها و نیازهای خویش نمیباشند.* معمولا عصبانی و پرخاش گر میباشند.* ارزیابی غیر واقعی از خود دارند.* تحمل عیب و کاستی را نداشته و کمالگرا میباشند.* احساس خوب آنها وابسته به عوامل خارجی اعم از وقایع روزانه و یا نوع رفتار دیگران با آنها دارد.* وابستگی هیجانی دارند: برای دستیابی به یک احساس خوشایند به دنیای خارج خود وابسته میباشند. مانند:وابستگی به مواد: مانند غذا، دواها، الکل مواد مخدر به منظور پر کردن خلاء درونی خود و تسکین دردهایشان. وابستگی به رفتارها: مانند خرج کردن پول، قمار بازی و تماشای تلویزیون. به منظور پر کردن خلاء درونی و تسکین دردهایشان. وابستگی به مال: برای تعیین میزان ارزش و شایستگی خود به پول و مال وابسته هستند. وابستگی عاطفی : برای داشتن حس ارزشمندی، شایستگی و امنیت به توجه، پذیرش و تائید فرد دیگری (معشوق خود) وابسته میباشند.

اعتماد بنفس واقعی

اعتماد بنفس حقیقی یک حس درونی می باشد بدون وابستگی به جهان خارج، رویدادها، موفقیتها، شکستها و افراد دیگر. اما عزت نفس و اعتماد بنفس واقعی بسیار نادر و نایاب میباشد زیرا اغلب اعتماد بنفسها کاذب و نقابی برای پنهان سازی اعتماد بنفس پایین میباشد. اعتماد بنفسهای غیر واقعی را میتوان در موارد زیر یافت:

*اعتماد بنفسهای کاذب: اینگونه اعتماد بنفسها وابسته و زود گذر میباشند.مانند اعتماد بنفسهایی که به جهت ثروت،شهرت،محبوبیت،به تن داشتن لباسهای فاخر،قدرت و زیبایی ظاهر در افراد نمود می یابند که همگی کاذب بوده و ارتباطی به ماهیت واقعی فرد ندارند.* گستاخی: معمولا مردم افراد پر رو و گستاخ را با افراد با اعتماد بنفس بالا اشتباه میگیرند.اما پررویی نیز یک نوع نقاب برای استتار بی کفایتی و اعتماد بنفس پایین میباشد.* متظاهرها: اینگونه افراد خود را با اعتماد بنفس، شاد، موفق و شکست ناپذیر نشان میدهند. اما از درون احساس پوچی و خلاء کرده و از شکست بسیار هراسانند.

همچنین اعتماد بنفس به مفهوم برتری داشتن، تکبر وخود بینی نمیباشد زیرا این خصوصیات رفتاری از اعتماد بنفس پایین نشات میگیرند. اعتماد بنفس شما نباید یک پدیده مقایسه ای و رقابتی باشد زیرا در این هنگام شما خود را در معرض احتیاج و وابستگی به پذیرش دیگران قرار خواهید داد که با اعتماد بنفس واقعی و ناب منافات دارد. افراد با اعتماد بنفس بالا نیازی به پذیرش، موافقت، تائید، تشویق و دلگرمی دیگران ندارند. همچنین اعتماد بنفس بالا اینگونه نیست که شما را از هر گونه تردید، یاس ونگرانی مصون بدارد بلکه تنها تحمل و غلبه بر آنها را برای شما آسانتر میسازد.

خصوصیات افراد

* برخوردار از مرکز کنترول درونی: غم و شادی آنان وابسته به عوامل خارجی نیست.* از لحاظ جسمانی، احساسی، ذهنی و معنوی از خود مراقبت میکنند.* میانه روی را در افکار، احساسات و رفتارهای خویش حفظ میکنند.* قادر به پذیرش و پند گیری از اشتباهات خود میباشند. قادر به بیان جمله "من اشتباه کردم" میباشند.* توانایی بخشش اشتباهات خود و دیگران را دارند.* مسئولیت اداره زندگی خود را بعهده میگیرند.* تفاوتهای فردی میان افراد را ارج مینهند.* به نقطه نظرات دیگران گوش میدهند.* همواره مسئولیت ادراکات، احساسات و واکنشهای خود را بعهده گرفته و هیچگاه آنها را فرافکنی نمیکنند.* از نقاط ضعف و قوت خود آگاهی دارند.* همواره در حال پیشرفت و ترقی بوده و از ریسکهای مثبت در زندگی بیم ندارند.* دارای اعتماد بنفس و خود باوری بوده و به خود ارج میدهند.* اعتماد بنفس آنان بدور از خودبینی و غرور میباشد.* از آنکه مورد انتقاد قرار گیرند نمی هراسند.* هنگامی که از آنان پرسشی میگردد حالت تدافعی بخود نمیگیرند.* در برابر موانع و مشکلات به آسانی تسلیم نمیگردند.* نیازی به تحقیر و تمسخر دیگران ندارند.* از آنکه در کاری شکست بخورند ویا در حضور دیگران نادان بنظر برسند ابایی ندارند.* هیچگاه خود را مورد انتقاد و سرزنش مخرب و شدید قرار نمیدهد.* توانایی خندیدن به خود و زیاد جدی نگرفتن خود را دارند.* به خویشتن و توانایی خودشان ایمان و اعتماد دارند.* به تصمیم گیری هایشان اعتماد دارند.* باور دارند که فردی با ارزش، با قابلیت، دوست داشتنی، پذیرفتنی و مهم میباشند.* نیازی به کمالگرایی ندارند.* هیچگاه خودشان را با دیگران مقایسه نمیکنند.* از آنکه دیگران چگونه نسبت به آنان می اندیشند واهمه و نگرانی ندارند.* نیازی به اثبات و توجیه افکار و عقاید خود به دیگران ندارند.

چگونه اعتماد بنفس خود را افزایش دهید

* آگاه باشید که ارزش شما به عنوان یک انسان بستگی به داشتن وزن ایده آل، زیرکترین و باهوشترین بودن، مشهوربودن، محبوب ترین بودن، سریع ترین بودن، بالاترین نمره و یا رتبه را داشتن، شوخ طبع ترین بودن، خوش لباس ترین بودن، بهترین خانه و ماشین را داشتن و بهترین دوستها را داشتن نبوده و تنها به خودتان بستگی دارد.* توانایی ها، استعدادها و موفقیتهای خود را جشن بگیرید.* خود را به خاطر اشتباهاتی که مرتکب گشته اید عفو کنید.* بروی نقاط ضعف خود تمرکز نکنید. هر انسانی نقاط ضعف خاص خود را دارد.* با حقوق فردی خود آشنا شده و از آنها پیروی کنید.* از تحقیر و سرزنش خود دوری کرده و مثبت اندیشی را فرا گیرید.* خود را بر اساس یک سری استانداردهای منطقی و دور از دسترس مورد قضاوت قرار ندهید.* یاد بگیرید که شما یک انسان منحصر بفرد بوده و تنها خود شما مسئول تصمیم گیریهای زندگیتان میباشید.* بیاموزید که با پشتکار و سماجت قادر خواهید بود به موفقیت دست یابید.* بیاموزید که شما نیازی به تلاش بی وقفه برای کامل گشتن ندارید.* خودتان تعیین کننده مفهوم موفقیت باشید.

Sappho - ایران - اصفهان
باری از این عمر سفله سیر شدم سیر ! تازه جوانم ز غصه پیر شدم پیر !
دوشنبه 26 اردیبهشت 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
**ده توصیه ی دوستانه ی یک آدم افسرده . ۱) مدرسه رفتن بی فایده است چون اگه باهوش باشی معلم وقت تو رو تلف میکنه اگه خنگ باشی تو وقت معلمو. ۲) دنبال پول دویدن بی فایده است چون اگه بهش نرسی از بقیه بدت میاد اگه بهش برسی بقیه از تو. ۳) عاشق شدن بی فایده است چون یا تو دل اونو میشکنی یا اون دل تورو یا دنیا دل هردوتونو. ۴) ازدواج کردن بی فایده است چون قبل از 30 سالگی زوده بعد از 30 سالگی دیر. ۵) بچه دار شدن بی فایده است چون یا خوب از آب در میاد که از دست بقیه به عذابه یا بد از آب در میاد که بقیه از دستش به عذابن. ۶) پیک نیک رفتن بی فایده است چون یا بد میگذره که از همون اول حرص میخوری یا خوش میگذره که موقع برگشتن غصه میخوری. ۷) رفاقت با دیگران بی فایده است چون یا از تو بهترن که نمیخوان دنبالشون باشی یا ازشون بهتری که نمیخوای دنبالت باشن. ۸) دنبال شهرت رفتن بیفایده است چون تا مشهور نشدی باید زیر پای بقیه رو خالی کنی ولی وقتی شدی بقیه زیر پای تو رو خالی میکنن. **
دوشنبه 26 اردیبهشت 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
9. وبلاگ نویسی بی فایده است چون یا خوب مینویسی که مطلبتو میدزدن و حرص میخوری یا بد مینویسی که مطلبتو نمیخونن و حرص میخوری.(البته در هر دوحال فحشو میخوری :).
دوشنبه 26 اردیبهشت 1390

ekman - ‫ایران - شیراز
‫یکی از علل بوجود آمدن افسردگی کمبود خورشید است که در بیشتر مردم کشورهای اروپائی همچون کشورهای اسکاندیناوی و کشور کانادا بوفور یافت میشود. ‫ایران شیراز
دوشنبه 26 اردیبهشت 1390

منگوله مشهدی - ایران - مشهد
*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد . قوانین شما عجیب شبیه قوانین مورفی اند،خودمونیم همشو قبول دارم.
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

sydney57 - ایران - تهران
. *Fanoos* - ایران - شهمیرزاد . . واقعا درست گفتی عزیزم ده بار کامنتتو خوندم دوست عزیز و کیف کردم که اینقدر قشنگ و به درستی گفتی. همیشه سلامت و شاد باشی گلم
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

felora - ایران - تهران
fanoos / عزیزم فوق العاده بود * وصف حال ایرانی جماعت....
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

khosh bavar - ایران - یزد
یکی از علل بوجود آمدن افسردگی کمبود دمکراسی است که در بیشتر مردم کشورهای اسیایی / افریقایی همچون کشورهای ایران و کشور زیمبابوه بوفور یافت میشود. ایران یزد
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

oghab - فنلاند - هلسینکی
ekmanکاملا درست است . و بعضیها این بدبختی را به گردن فارسها می اندازند .
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

Sappho - ایران - اصفهان
به راستی زندگی دختران و زنان جوامع امثال ایران افسردگی گرفتن هم داره ! نقص عضو و یک عمر بیماری و ضعف و محرومیت از لذت جنسی ! همه چیز اجباری ! حجاب اجباری ! فرم اجباری! سرمه ای پوشی اجباری! مشکی پوشی اجباری ! چادر اجباری! مقنعه اجباری! تیره پوشی اجباری ! ازدواج اجباری ! تمکین و سکس اجباری ! خانه داری اجباری ! حاملگی و مادر شدن و بچه داری اجباری و.......افسرده نشی جای تعجب داره !
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

Ezhaq - ایران - تهران
من مدت زیادی هست که افسرده هستم. قبلا در عشقم شکست خوردم که تا مرز نیستی مرا رساند بشکلی با آن کنار آمدم ولی مدتی هست که فشار کار و تعهدهای آن، احساس می کنم، برای من بیش از اندازه شده است. از زنها واهمه دارم بشکلی ساده باید بگویم از انها می ترسم. دوست دارم فرزندی داشته باشم ولی زن را نمی خواهم. باید اعتراف کنم که مسائل را در مکانهای آنها در مواردی درست تفکیک نمی کنم و سعی در توجیه آنها می کنم. بگذریم می گن اولین چیزی که باید قبول کنید وضعیت خودتان هست اتفاقاتی دورورم هست خیلی پیچیده تر از آن چیز که فکر می کنید. به زمان نیاز دارم.
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

*Fanoos* - ایران - شهمیرزاد
*منگوله مشهدی - ایران - مشهد*, *sydney57 - ایران - تهران*,felora* - ایران - تهران* از محبت و لطف شما دوستان بسیار عزیزم ممنونم. خواهش میکنم قابل شما رو نداشت. خیلی سپاسگذارم از اینکه وقت با ارزششتون رو صرف توجه و خوندن کامنت من کردید . همیشه سلامت و کامیاب باشید .
سه‌شنبه 27 اردیبهشت 1390

felora - ایران - تهران
Ezhaq - ایران - تهران /این احساسات مه الود" شما عجیب ومختص شما نیست. نگران باشین چون همه ما که تو ایرانیم وضعیتهای روحی وجسمی جالبی نداریم .بگذارید! حضور نور گرم وانرژی زای خدا کمکتان کند .. ما با امید زنده ایم و مطمئن باشین زمان" کار خودش ومیکنه . قول میدم
چهار‌شنبه 28 اردیبهشت 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +461واکنش ایرانیان به پیام نتانیاهو: نظم نوین با توسعه پیمان کوروش و ابراهیم
  • +429شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +307عکس روز: پست جدید علی کریمی با عنوان «از موشکهاى جدید رونمایى شد»
  • +274رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +236یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +231سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +219‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +194کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +180پاسخ وزیر دادگستری اسرائیل به پُست علی خامنه‌ای: «به پایان سلام کن»
  • +172نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید