فشار اوباما بر پاکستان در خصوص بن لادن
فشار اوباما بر پاکستان در خصوص بن لادن
باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، از پاکستان خواسته است که در مورد شبکه ای که در دوران اقامت اسامه بن لادن در مخفیگاهش در پاکستان از او حمایت می کرد، تحقیق کند.پاکستان می گوید که هیچ اطلاعی از وجود بن لادن در پاکستان نداشته است.
نیروهای ویژه آمریکا هفته پیش در جریان عملیاتی اسامه بن لادن را در محل اقامتش در ابیت آباد پاکستان، کشتند.
آقای اوباما در مصاحبه ای با شبکه تلویزیونی سی بی اس گفت دولت پاکستان باید دریابد که کدام یک از مقامات این کشور از محل زندگی رهبر شبکه القاعده با خبر بوده است.
یکی از مقام های دولت اوباما نیز گفت که آمریکا می خواهد با همسران اسامه بن لادن که در پاکستان در بازداشت به سر می برند، صحبت کند.
پاکستان می گوید که هیچ اطلاعی از وجود بن لادن در پاکستان نداشته است.
آقای اوباما گفته است که بن لادن حتما "یک شبکه حامی" در داخل پاکستان داشته است، اما افزود که وی نمی داند آیا مقام های دولتی در این شبکه بوده اند یا نه.
در همین حال تام دانیلون، مشاور امنیت ملی آمریکا، در اظهاراتی در شبکه خبری ان بی سی گفته است که پاکستان باید مشخص کند که چگونه بن لادن توانسته است برای شش سال در مکانی بسیار نزدیک به یک آکادمی نظامی زندگی کند.
انتشار ویدیوهایی از بن لادن
اظهارات رئیس جمهوری آمریکا یک روز پس از آن عنوان می شود که وزارت دفاع آمریکا، فیلم های ویدئویی را منتشر کرده که می گوید در جریان حمله نیروهای ویژه آمریکا به مخفیگاه اسامه بن لادن به دست آمده است.
یکی از این ویدئوها که ظاهرا در اواخر سال گذشته میلادی فیلمبرداری شده، اسامه بن لادن را در حال صحبت کردن رو به دوربین نشان می دهد؛ به همان سبکی که او در گذشته پیام های خود را ضبط می کرد.
این ویدئو صدا ندارد، اما مقامات پنتاگون می گویند که حاوی پیام بن لادن برای مردم آمریکاست.
به گفته جانی دایموند، خبرنگار بی بی سی در واشنگتن سه فیلم ویدئویی دیگر ظاهرا تمرین برای ضبط پیام است.
خبرنگار بی بی سی افزود که از سال ۲۰۰۷ تاکنون، پیامی از طرف اسامه بن لادن منتشر نشده است و این اولین نوار ویدئویی از رهبر شبکه القاعده است که بعد از آن تاریخ منتشر می شود.
در یکی دیگر از ویدئوها اسامه بن لادن در حال تماشای برنامه ای در مورد خودش دیده می شود که از تلویزیون پخش شده است.
بن لادن در این ویدئو در حالی دیده می شود که روی زمین نشسته و ظاهرا خود را در پتو یا کتی پیچیده و دستگاه کنترل تلویزیون را در دست دارد.
ریش او در این ویدئو در مقایسه با ویدئوی حاوی پیام، سفیدتر به نظر می آید.
در هیچ یک از این ویدئوها نشانه ای که حاکی از فیلمبرداری آنها در محل سکونت اسامه بن لادن باشد، دیده نمی شود.
واکنش وزیر اطلاعات ایران
در همین حال وزیر اطلاعات ایران گفته است که کشور او اخبار دقیق و اسناد موثقی در دست دارد که نشان می دهد اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده، مدت ها پیش به دلیل بیماری جان سپرده است.
حیدر مصلحی در حاشیه جلسه روز یکشنبه هیات دولت، گفت که ادعای آمریکا در مورد کشتن اسامه بن لادن، ادعایی بی جا است که 'برای تحت الشعاع قرار دادن بیداری اسلامی در منطقه' بیان شده است.
آقای مصلحی در جمع خبرنگاران گفت که بخش بزرگی از آنچه آمریکا در مورد اسامه بن لادن گفته است 'بابت انتخابات داخلی و سرپوش گذاشتن بر روی وضعیت اقتصادی وخیم این کشور' بوده است.
چنین شک و تردیدهایی در خصوص بن لادن و علیرغم آنکه گروه های بنیادگرای اسلامی کشته شدن بن لادن را تایید کرده اند در برخی از نقاط دنیا هنوز وجود دارد.
این در حالی است که بر اساس بیانیه ای که روز جمعه (شش مه) در وبسایت گروه های اسلامگرا منتشر شده، شبکه القاعده "مرگ اسامه بن لادن" رهبر این گروه را تایید کرد.
در این بیانیه اخطار داده شده که خون اسامه بن لادن مثل یک نفرین، آمریکایی ها و مامورانشان را دنبال می کند و آنها را هر جا که باشند گرفتار خواهد کرد.
در ادامه نوشته شده: "شادی آنها تبدیل به یاس می شود و اشک آنها به خونشان آغشته می شود. ما از مردم مسلمان پاکستان که شیخ اسامه در خاکشان کشته شد، می خواهیم که قیام کنند."
به گزارش خبرنگاران بی بی سی بسیاری از مردم در پاکستان نیز کشته شدن بن لادن و یا حضور او در ابیت باد را صحیح نمی دانند.
|
|
|
|
|
|
|
|
|