شیرین عبادی برنده ایرانی جایزه صلح نوبل، به سازمان ملل متحد گزارش داده است که تظاهرات مسالمت آمیز گروهی از ایرانیان در شهر اهواز در جنوب غربی ایران از سوی نیروهای دولتی ایران "به شدت سرکوب شده است."به گفته خانم عبادی، ایرانیان عرب زبان و سنی مذهب این تظاهرات مسالمت آمیز را شکل داده بودند.خانم عبادی به عنوان رئیس کانون مدافعان حقوق بشر این موضوع را طی نامه ای به کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده است.تظاهرات ایرانیان عرب زبان و سنی مذهب در روز ۲۶ فروردین ماه صورت گرفته بود اما بر اساس گزارش خانم عبادی تا چند روز درگیری های کوچک و پراکنده ای در اهواز ادامه داشته است و در جریان آن، بیش از ۱۲ نفر کشته، ۲۰ نفر زخمی و دهها نفر بازداشت شده اند.خانم عبادی در این نامه نوشته است که از بازداشت شدگان هیچ اطلاعی در دست نیست و مامورین امنیتی خانواده و بستگان کشته شدگان را با تهدید مجبور به سکوت کرده و چند نفر از آنان را که با رسانه های عرب زبان مصاحبه کردند، دستگیر کرده اند.او در نامه اش خطاب به کمیسر عالی حقوق بشر یادآوری کرده است که ایرانیان عرب زبان ساکن استان خوزستان طی ۳۲ سال عمر جمهوری اسلامی از تبعیض های ناروا رنج برده اند و در شرایط نامساعدی به سر می برند.خانم عبادی در این نامه به سازمان ملل هشدار داده است که احتمال بروز یک نا آرامی گسترده در این منطقه از ایران وجود دارد.جزئیات حوادث اهواز در اغلب رسانه های داخلی ایران بازتابی نداشته است اما خبرگزاری نیمه رسمی فارس بخشی از خطبه های نماز جمعه شهر اهواز را منتشر کرده که در آن امام جمعه موقت شهر اهواز گفته است حساب مردم خوزستان از "معدودی ضد انقلاب" جدا است.این خبرگزاری همچنین از قول مقام های انتظامی استان خوزستان از کشته شدن یک نفر و زخمی شدن یک شهروند خوزستانی خبر داده بود.احمد ناصری، فرمانده انتظامی شادگان در استان خوزستان، این دو نفر را "شرور مسلح" توصیف کرده است.همزمان با اوج گرفتن تنش ها در خوزستان، اعضای هیات رئیسه کمیسیون امنیت ملی مجلس ایران، روز یکشنبه، حوادث این استان را بررسی کرده اند.سرکوب تظاهرات گروهی از مردم خوزستان در ششمین سالگرد تظاهرات مردم اهواز در اعتراض به "تغییر بافت جمعیت استان خوزستان" صورت گرفته است.این رشته اعتراضات پس از آن آغاز شد که نامه ای منصوب به یکی از مقام های دولت پیشین ایران منتشر شده بود که خواستار تغییر ترکیب و بافت جمعیتی این استان شده بود.هرچند صحت این نامه از سوی مقام های پیشین دولتی تکذیب شد، اما این نامه سبب بروز ناآرامی های قومی در خوزستان شد.استان خوزستان در جنوب غربی ایران هم مرز کشور عراق است و در مجاورت خلیج فارس قرار دارد. این استان مرکز عمده استخراج نفت ایران است که فروش و صادرات آن بخش عمده درآمده های دولت ایران را تشکیل می دهد.خوزستان از جمله استانهایی است که در طول جنگ هشت ساله با عراق دچار آسیب ها و خسارات فراوانی شد.اشغال طولانیمدت برخی مناطق استان، موشکباران دائمی برخی شهرها و حملات هوایی و زمینی باعث آسیبهای فراوان سرمایههای طبیعی و انسانی و زیرساختهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این منطقه شده که بخش اعظم آن باوجود گذشت دو دهه از پایان جنگ ترمیم و بازسازی نشده است.
امام جمعه کابارای اهواز گفته است حساب مردم خوزستان از "معدودی ضد انقلاب" جدا است.... آخوند فقط میخواهند با این کلمه خریتی. مردم را به جون همدیگر بندازند.ملت همه 2 دست و یکصدا هستند و به کوری چشم سران رژیم خوده شان را جدا از هم نمیدانند و نمیکنند تا سرنگونی شما آخوندهای عرب تازی نما و کفتارصفت.
kian ahvaz و پدرام - اهواز, نظر شما کاربران گرامی چی میتونه باشه و چه چیزی را در اینده نزدیک در جنوب ایران پیش بینی میکنید !? با سپاس فراوان از پاسخ شما ! شاد و باهم باشیم .
khosh bavar - ایران - یزد- سلام اولا متن بالا یه مشکلی که داره نوشته سنی اما بیشتر عربهای خوزستان تا اونجا که من باهاشون در ارتباط هستم شیعه هستن در کل زیاد فرق نمیکنه اما وقتی توی ماهواره میبینان که حوزه خلیج فارس همه توی رفاه حتی اگر ظاهری باشه هستن میگن چرا ما که 95% بودجه و نفت رو داریم نمیتونیم اینجور باشیم چرا بیکاری هست . تمسخر و بیکار از دو عنصر مهم این جور تظاهرات هست البته نظر من هست
خانم بیادت هست که هنگامیکه تمام دوربینهای جهان روی تو زوم شده بود دلت برای طالبان جنایتکار در گوانتانامو می سوخت و اعتراض به منع حجاب در بعضی از کشورهای اروپائی و با افتخار می گفتی///اسلام کوچکترین منافاتی با حقوق بشر ندارد??????ایا فهمیدی دشمن اصلی ملا نیست بلکه همان دین ملاست??????
پدرام-اهواز - ایران - اهواز . جدائی طلبی نقشه ی غرب پس از فاجعه ی 57 است ولی داشتن حق مساوی با بقیه ی ملت در هر شهری حق 100 در صدومسلم هر شهروند بلوچ اذری و کرد و عرب زبان ایرانیست.به امید انروز.
به نظر من خانم شیرین عبادی بدون اطلاع از واقعیت صحبت کرده. چون اولا عربهای خوزستان شیعه هستند. دوما معزل نابرابری برای اکثر قومیتها هست اینجوری نیست که لر و عرب که در خوزستان هستند یکی به دیگری ارجحیت داده شده باشه. چه بسا در بعضی شهرستانها مثل خرمشهر یا آبادان و همین اهواز خیلی از منسب ها به دست عربها سپرده میشه. در ضمن خوزستان از اقوام مختلفی تشکیل شده از لر و بختیاری و شوشتری و دزفولی تا ترک و عرب همه با هم توی خوزستان زندگی میکنن و درصد جمعیت عربها نسبت به قومیتهای ذکر شده خیلی کمتری. نکته دیگه ای که مهمه اینه که یه عرب شیعه عمرا بخواد زیر نفوذ کشور سنی مذهب بره . بنابراین این تحرکات تاا زمانی که برای بیکاری و .. باشه عادی وقتی دم از جدایی بزنه معلومه که قضیه دیگه ای پشت پرده هست.
یک عده از مردم اهواز هستند که میگن اهواز باید از ایران جدا بشه مثل بحرین وداخل فیسبوک و سایتهای عربی میگن خلیج عربی ..من اینها رو دیدم ...اگر با این عده ادم برخورد کردن که خوب کاری کردن چون 24ساعت تو سایتهای عربی فحش ایران ومردم ایران میدن و میگن اهواز بایه از ایران جدا بشه
واقعا" به ما خوزستانی ها داره ظلم میشه .. 90 درصد درآمد ایران از استان خوزستانه اما مردم استان مث کشورهای فقیر آفریقایی دارن زندگی میکنن... اما خوزستان بدون ایران هیچ معنایی واسم نداره.
من به حقوق بشر و نقضش کار ندارم. ولی عجب نردبون خوبیه این حقوق بشر برا رفتن به کشورهای خارجی و حقوق و شیتیل و چه و چه و چه. حقوق بشری که تو با اون قیافه بزک کرده عجوزه ات می خواهی برا من ایرانی بگیری بخوره توی سر خودتو اونایی که هی مثل عروسک کوکت می کنند. تو میخواهی حق من رو بگیری؟؟؟ می خوام صدسال سیاه نباشی که تو بشی وکیل من.