شرکت اتریشی فروش سوخت به ایران ایر را متوقف کرد

شرکت اتریشی فروش سوخت به ایران ایر را متوقف کرد

با پایان سوخت‌رسانی به ناوگان هوایی ایران در وین، هواپیماهای ایران ایر مجبور به فرود در فرودگاه‌های بوداپست و پراگ هستند. تحریم‌ بین‌المللی تاثیر مستقیم خود را آشکار کرده و سفر هوایی از ایران به اروپا را مختل ساخته است.

بوئینگ ۷۴۷ ایران ایر

شرکت اتریشی "او ام فا" (OMV) فروش سوخت به شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی، "ایران ایر" را متوقف کرد. این کنسرن انرژی یکی از آخرین شرکت‌هایی به شمار می‌آمد که وظیفه سوخت‌رسانی به هواپیماهای ایرانی در اروپا را برعهده داشت.

 

بنا به گزارش روزنامه "وینر تسایتونگ"‌، قرارداد شرکت "او ام فا" که در روز چهارشنبه (۲۳ مارس/۳ فروردین) با ایران ایر به پایان رسیده بود دیگر تمدید نشد. این بدین معناست که هواپیماهای ایرانی دیگر قادر به دریافت سوخت ‌از این شرکت در فرودگاه‌های اتریش نیستند. شرکت "او ام فا" در دیگر فرودگاه‌های اروپایی نیز به معاملات خود با جمهوری اسلامی پایان داده است.

 

در ماه‌های گذشته هواپیماهای ایران ایر به مقصدهای فرانکفورت، آمستردام، استکهلم و دیگر شهرهای اروپایی فرودی نیز در فرودگاه وین داشتند، تا سوخت مورد نیاز خود را از شرکت "او ام فا" دریافت کنند.

 

در پی اعمال تحریم‌های بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی، از اواسط سال ۲۰۱۰ میلادی کنسرن‌های بزرگ انرژی همچون "بریتیش پترولیوم"، "شل"، "توتال" و شرکت کویتی" Q8" معاملات خود با ایران را متوقف کردند. از این زمان به بعد "ایران ایر" کوشید فرودگاه وین را تبدیل به ایستگاه سوخت‌رسانی خود کند.

 

بنا به گزارش روزنامه اتریشی "استاندارد"، شرکت "او ام فا" سرانجام به درخواست دولت آمریکا مبنی بر رعایت تحریم‌های بین‌المللی گردن نهاد و به جمع شرکت‌هایی پیوست که از فروش سوخت به ایران خودداری می‌کنند.

 

سون پوس‌والد، سخنگوی شرکت "او ام فا"، در گفت‌وگویی با "وینر تسایتونگ" گفت: «شرکت "او ام فا" به عنوان کنسرنی بین‌المللی همواره در چارچوب مقررات معتبر، تحریم‌های اتحادیه اروپا، سازمان ملل متحد و آمریکا علیه تهران را رعایت کرده است. بدین دلیل "او ام فا" تصمیم گرفت که قرارداد خود با ایران را دیگر تمدید نکند، زیرا این عمل بر خلاف تحریم‌های آمریکا بود.»

 

روزنامه "وینر تسایتونگ" می‌نویسد که «واشنگتن تاکنون بارها به صورت کتبی و شفاهی از شرکت "او ام فا" خواسته بود که معاملات خود با ایران را هر چه زودتر متوقف کند، در غیر اینصورت "عواقب سختی" در انتظار این شرکت خواهد بود».

 

شرکت "او ام فا" در پاییز ۲۰۱۰ نیز قرارداد خود با ایران در زمینه استخراج گاز در پروژه پارس جنوبی را فسخ کرد و تمامی معاملات خود را متوقف ساخت. حال آخرین معامله این شرکت با جمهوری اسلامی نیز به پایان رسیده است.

 

محدودیت برای ناوگان هوایی ایران ایر

 

شرکت هواپیمایی ایران ایر که به دلایل متعددی از جمله عدم دسترسی به هواپیماهای جدید و قطعات یدکی به شدت آسیب دیده است، با نبود سوخت در فرودگاه وین مجبور به کاهش پروازهای خود به اروپاست.

ناوگان هوایی ایران به علت فرسودگی تاکنون بارها دچار سانحه‌هایی مرگبار شده است

در تابستان ۲۰۱۰ میلادی نخستین محدودیت‌ها از سوی اتحادیه اروپا بر ایران ایر اعمال شد. بسیاری از هواپیماهای ایرانی به علت فقدان استانداردهای ایمنی از پرواز به فرودگاه‌های اروپایی محروم شدند. تنها ۲۰ هواپیما از ۶۰ هواپیمای ایران ایر مجوز پرواز به اروپا را دریافت کردند. در این میان می‌توان به ایرباس‌های فرسوده "آ ۳۰۰" و "آ ۳۱۰" اشاره کرد.

 

این نوع از هواپیمای ایرباس به خاطر ظرفیت‌ خود قادر نیست مسافت طولانی رفت وبرگشت از تهران به شهرهای اروپایی را بدون سوخت‌گیری مجدد پشت سر نهد. حال با از دست دادن سوخت شرکت "او ام فا" در وین، هواپیماهای ایران مجبورند در فرودگا‌ه‌های پراگ و بوداپست فرود آیند. در این فرودگاه‌ها ایران می‌تواند احتمالاَ از شرکت‌های روسی سوخت دریافت کند. گرچه سوخت این شرکت‌ها گران است، اما این شرکت‌ها همچنان دارای روابط معاملاتی با ایران هستند.

 

سردرگمی مسافران ایران ایر

 

در روز چهارشنبه (۲۳ مارس/۳ فروردین) نخستین هواپیمای "ایران ایر" قربانی این تغییرات جدید شد. این هواپیمای ایرانی که قرار بود از وین بطور مستقیم به تهران پرواز کند، به علت کمبود سوخت مجبور به نشست در فرودگاه بوداپست شد.

 

یکی از مسافران ضمن انتقاد از سیاست اطلاع‌رسانی شرکت هواپیمایی "ایران ایر" گفت: «ما می‌بایست راس ساعت ۱۶ از وین به تهران پرواز می‌کردیم، اما پس از دو ساعت تاخیر متوجه شدیم که نشستی نیز در بوداپست داریم. سرانجام با چند ساعت تاخیر به تهران رسیدیم. اگر از اول به ما این مسایل را گفته بودند، هرگز با "ایران ایر" پرواز نمی‌کردیم.»

 

بنا به گزارش روزنامه "وینر تسایتونگ"، دفتر مرکزی ایران ایر در تهران با هزاران مسافر سر در گم مواجه است و هنوز راه‌حلی نهایی برای پرواز آنان به اروپا نیافته است.

 

مسافران از سیاست اطلاع‌رسانی "ایران ایر" ناخشنودند و تغییر مسیرهای پیش‌بینی نشده و تاخیر طولانی در پروازها سبب خشم آنان شده است. "ایران ایر" برای جذب دوباره مسافران سقف بار آنان را از ۳۰ کیلو به ۴۰ کیلو افزایش و برعکس بهای بلیط  در برخی از مسیرها را کاهش داده است.

afshin7174 - ایران - تهران
لابد حق رو به آمریکایی ها و اروپایی ها میدید؟؟؟؟!!!! از دوستان سوال میکنم. کی سوار این هواپیما ها میشه؟ جوابش معلومه مردم ایران. کی صدمه میبینه؟ مردم ایران. پس این دشمنی آمریکا و اروپا با مردم ایرانه. لطفا آقای اوباما پیام تبریک عید ندن ممنون میشیم.
شنبه 6 فروردین 1390

ekman - ‫ایران - شیراز
‫هواپیماهائی که از استکهلم و گوتنبرگ عازم وطن میشوند،مجبورند که در هامبورگ و فرودگاهی دور افتاده سوختگیری نمایند که دو ساعت دیرتر به تهران میرسند،البته سوئد ظاهرأ که مشکلی ندارد،چون شرکتی که سوخت میرساند بریتیش پترولیوم است.
شنبه 6 فروردین 1390

noah - کانادا - تورنتو
مردمی هم که مرگ بر امریکا میگن و میرن نماز جمعه هم مردم ایران هستند.چشمشون کور
شنبه 6 فروردین 1390

love-iran - ایران - مشهد
من نمیفهم چرا امریکا و اروپا میگن ما با مردم ایران دوست هستیم و با دولت ایران مشکل داریم همین اقای احمدی نژاد که امریکا می رفت همه کشور ها بدون مجوز بهش سوخت دادن و کریدور کشورشون رو باز کردن اما هواپیماهای ایران که مال مردم این کشور هست تحریم هست سوخت هواپیما های مسافرتی تحریم هست ایا این دشمنی با ملت ایران نیست مرگ بر امریکا و مرگ بر اخوند من جای ملت فهیم ایران بودم هیچوقت از ایران بیرون نمیرفتم چون وظیفه ما ساخت ایران عزیز هست و اگه قرار باشه همه بریم که این کشور نابود میشه این خودش وطن فروشی هست که برای زندگی بهتر خودمون کشورمون رو رها کنیم
شنبه 6 فروردین 1390

pesar shoja - استرالیا - استرالیا
هوابیماهای ایران هم بااین فرسودگیش شده مثل این اتوبوسهای افغانستان که بیشتر از ظرفیتش مسافر میزنند و روی سقفش و صندوقش بر باره و دو تا ماشین روی سقفش یا شده مثل میی بوسهای دهات که هر کس چند کیسه بار هم با خودش میاره داخل مینی بوس که به گردنه میرسه باید مسافرها بیاده بشن هل بدن ماشین از سربالایی جاده خاکی روستا بره بالا. اینها هم از 20 کیلو بار ردن 40 کیلو که بلیطش فروش بشه و مثل اون راننده ها به فکر جان شما که نیستند. هر چیزی ظرفیتی داره و هر مسافری هم که به ایران سفر کنه 40 کیلو که هزینه بار نداره حتما میبره و بقیه هم که بیشتر ببرند هزینه اضافه اش رو میدن. یک ماشین رو 5 سال از نویش سوار میشی کهنه است. بس اگه جونتون رو دوست دارین سوار نشی و بزارین همین ساندیس خورها سواربشن که برن به بهشت خیالی شون. البته اگه اونا سوار بشن چو اونا زرنگترند که از اروبا به ایران بخوان باهوابیما ایران برن.
یکشنبه 7 فروردین 1390

pesar shoja - استرالیا - استرالیا
تقصیر خودمونه باید هوابیما ایرانی سوار نشیم و تحریمش کنیم. حالا که سوار میشه بس اگه علاف شدی و یا سقوط کرد خودت مقصری. از قدیم گفتن عقل سالم در بدن سالم. عقل که داشته باشی نه در داخل ونه در خارج از هوابیمای ایران استفاده نمی کنیم . حتی اگه بلیطش مجانی باشه چون مقصدت هم معلوم نیست ایرانه یا اون دنیا.
یکشنبه 7 فروردین 1390

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
تحریمها را دور میزنیم و هیچ اثری بر کشور ایران ندارد منظور سید چلاغعلی از این غلطها اول خودشه بعد 4 پاه جنایتکار.بسیج خودفروش.مزدوران دولت فاشیستی.چون واقعا بر این آشخالها اثری نمیکند خوشحال هم میشند که خر تو کره خر شود تا دزدی و چپاول بیشتری کنند
یکشنبه 7 فروردین 1390

iranazadiran - ایران - تهران
بهتر. شاید بقیه بیشتر از مردم خودمون به فکر جون و سلامتیشون باشن. وقتی ما برای خودمون ارزش و اعتبار قائل نیستیم از دیگران آنهم قشر طماع و سوء استفاده کن ملا جماعت چه انتظاری داریم. از ماست که بر ماست. بدرک که همه ی کارها بخوابد جوش ثبات حکومت ملا را می زنیم که به هر قیمتی تن به سفر با این گاری های هوایی می دهیم.
یکشنبه 7 فروردین 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.