رادیو فردا: مسعود پزشکیان یک هفته بعد از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات آمریکا میگوید که جمهوری اسلامی باید مواجهه و رابطه با ایالات متحده را خودش مدیریت کند.
رئیسجمهور ایران روز سهشنبه ۲۲ آبان در نشستی با وزرای خارجه پیشین گفت: «در رابطه با آمریکا، ما چه بخواهیم و چه نخواهیم بالاخره در عرصه منطقهای و بینالمللی با این کشور مواجهه خواهیم داشت و بهتر است این عرصه را خودمان مدیریت کنیم.»
او در عین حال افزود که دولت در نهایت سیاست خارجی را «در چارچوب استراتژی و رویکردهای کلان نظام» پیش میبرد که میتواند اشاره به سیاستهای مدنظر علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، باشد.
آقای پزشکیان همچنین با اشاره به لزوم رعایت سیاست «با دوستان مروت و با دشمنان مدارا» گفت که برای رسیدگی به مشکلات داخلی و توسعه کشور، «باید روابط بینالملل» سامان داده و تنشها رفع شود.
در حالی که گزارشی از برنامه و قصد دولت آینده آمریکا برای مذاکره با ایران منتشر نشده است، دونالد ترامپ در آخرین ساعات مبارزت انتخاباتی اعلام کرد که قصد «آسیب زدن» به ایران ندارد و افزود: «اما آنها نمیتوانند سلاح هستهای داشته باشند.»
از سوی دیگر روز سهشنبه گزارشهایی منتشر شده که آقای ترامپ در نظر دارد مارکو روبیو را به عنوان وزیر خارجه دولت جدید خود معرفی کند.
مارکو روبیو از سال ۲۰۱۰ عضو سنای آمریکا است و مواضع سختی در قبال ایران و چین دارد.
رئیسجمهور منتخب آمریکا همچنین الیس استفانیک را برای پست سفیر این کشور در سازمان ملل در نظر گرفته که حامی سرسخت اسرائیل است و بهار امسال در سفر به اورشلیم گفته بود به عنوان «دوست حقیقی ملت یهود» و برای ادای وظیفه اخلاقی خود، در کنار اسرائیل که با هجوم گروههای نیابتی ایران روبهرو شده، میایستد.
روز ۱۸ آبان نیز نشریه پوتیکو به نقل از چهار مقام دولت قبلی دونالد ترامپ و افراد نزدیک به او در کارزار انتخاباتیاش نوشت که سیاستهای رئیسجمهور آینده ایالات متحده «فشار حداکثری» بر ایران را احیا خواهد کرد.
این افراد همچنین گفتند تیم انتقال قدرت به دولت جدید، همزمان با تقویت حمایت از اسرائیل، در حال بررسی برنامههایی برای اعمال موج جدیدی از تحریمهای شدید اقتصادی علیه ایران و تلاش برای قطع صادرات نفت این کشور است.
مسعود پزشکیان در حالی صحبت از مدیریت رابطه با آمریکا توسط خود ایران صحبت کرده که پس از خروج آمریکا از برجام در دولت اول دونالد ترامپ و همچنین کشته شدن قاسم سلیمانی در حمله پهپادی ارتش آمریکا در بغداد، هیچ مذاکره مستقیمی میان دو کشور شکل نگرفته است.
حتی با تغییر دولت آمریکا و روی کار آمدن جو بایدن که رویکرد نرمتری به ایران داشت و سیاست احیای برجام را در دستور کار داشت، این مانع برداشته نشد.
در همه مذاکرات برای احیای برجام در دولت آقای بایدن، ایران و آمریکا به شکل غیرمستقیم و از طریق سایر طرفهای حاضر در برجام مذاکره میکردند.
این مذاکرات بین دولت فعلی آمریکا و دولت ابراهیم رئیسی در نهایت شکست خورد. ایران همچنان به شکل رسمی بخشی از توافق برجام است، اما به تدریج از تعهدات خود به بهانه خروج آمریکا و وضع تحریمهای جدید علیه ایران کاسته است.
روز سهشنبه همچنین سخنگوی دولت ایران در پاسخ به سوالی درباره مواضع دونالد ترامپ درباره ایران گفت که جمهوری اسلامی پیشنهاد میکند دولت آینده ترامپ « از هر مسیری که منافع ایران را نادیده بگیرد، خودداری کند».
فاطمه مهاجرانی همچنین با اشاره غیرمستقیم به مسئله مذاکره با آمریکا اعلام کرد دولت بر اساس منافع ملی و «راهبری» رهبر جمهوری اسلامی و «مصوبات شورای عالی امینت ملی» اقدام خواهد کرد.
+4
رأی دهید
-22
قدیمی ترین ها
جدیدترین ها
بهترین ها
بدترین ها
دیدگاه خوانندگان
۶۳
vg2000 - اسلو، نروژ
ای ننگ بر ملتی که یه همچین اسکولی رئیس جمهورشونه
0
15
سه شنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۳۷
پاسخ شما چیست؟
0%
ارسال پاسخ
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.