اکران عمومی اخراجی‌ها۳ در کنار جنجال‌ها و حاشیه‌ها

اکران عمومی اخراجی‌ها۳ در کنار جنجال‌ها و حاشیه‌ها

اخراجی ها 3 مسائل سیاسی روز ایران را به طنز کشیده است

سرانجام فیلم اخراجی‌ها ۳ ساخته مسعود ده نمکی پس از جنجال‌ها و حاشیه‌های بسیار در روزهای نوروز در تهران و شهرستان‌های ایران اکران شد.

اخراجی‌ها ۳، قسمت سوم از سه گانه مسعود ده نمکی در ژانر سینمای سیاسی و جنگ است که در ادامه قسمت‌های اول و دوم آن با درون‌مایه طنز و شوخی با جنگ ایران و عراق و مسائل سیاسی امروز ایران ساخته شده است.

اگرچه مسعود ده نمکی برخلاف دو قسمت قبلی، در این قسمت به جنگ نمی‌پردازد و شخصیت‌های دو فیلم قبلی‌اش را در فضای پس از جنگ، انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار داده است.

چنانکه انتظار می‌رفت، تماشاگران ایرانی، همانند قسمت‌های اول و دوم، استقبال زیادی از این فیلم کمدی به عمل آورده‌اند و فروش اخراجی‌ها ۳ از فروش فیلم پرمخاطب جدایی نادر از سیمین ساخته اصغر فرهادی (برنده خرس طلایی جشنواره فیلم برلین)، پیشی گرفته است.

محمدرضا صابری، مدیر سینما آفریقا در تهران و سخنگوی انجمن سینماداران در گفت‌وگویی با خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا گفت که فروش این فیلم تا کنون از مرز سیصد میلیون تومان گذشته است و استقبال تماشاگران به اندازه ای بوده که سینمای آفریقا برای نخستین بار در پانزده سال گذشته یک سئانس ویژه در ساعت یک بامداد گذاشته است.

گروهی از تهیه‌کنندگان و پخش کنندگان سینمای ایران در پاسخ به پرسش خبرگزاری فارس درباره پیش‌بینی میزان موفقیت فیلم‌های اکران نوروز، شانس موفقیت فیلم اخراجی‌ها۳ را بیش از بقیه دانسته‌اند.

فیلم اخراجی‌ها ۳ در بخش مسابقه جشنواره بیست و نهم فجر شرکت داشت

مسعود ده‌نمکی، در نمایش ویژه این فیلم که روز ۱۹ اسفندماه در سالن وزارت کشور برگزار شد، با اشاره به موفقیت فیلم اخراجی‌ها در جذب مخاطب گفت: "چهار سال از ساخت اخراجی‌ها ۱ می‌گذرد، زمانی که این فیلم کلید خورد هیچ کس تصور نمی‌کرد ساخت آن منجر به چنین اتفاقی در سطح کشور شود."

آقای ده نمکی گفت: "زمانی که اکران اخراجی‌ها ۲ تمام شد و زلزله‌ اخراجی‌ها ۳ پیش آمد شاید کمتر کسی باور می‌کرد که این کار ساخته شود، اما اخراجی‌ها ۳ حدود سه ماه قبل جلوی دوربین رفت و با حضور ۳۰ نفر بازیگر اصلی و بیش از دو هزارنفر هنرور در ۱۵ نقطه تهران فضای پرشوری ایجاد کرد."

فیلم اخراجی‌ها ۳ با اینکه در بخش مسابقه جشنواره بیست و نهم فجر شرکت داشت، در سینمای ویژه منتقدان فیلم و نمایندگان رسانه‌ها نمایش داده نشد و به صورتی بسیار محدود در روز آخر جشنواره به نمایش درآمد.

اگر چه سازندگان اخراجی‌ها ۳، علت اکران نشدن این فیلم در سینمای رسانه‌ها را آماده نبودن نسخه‌هایی از این فیلم اعلام کردند؛ اما گفته می‌شود ضعیف‌های فنی و محتوایی فیلم، علت اصلی عدم نمایش آن در سینمای رسانه‌ها بوده است.

مسعود ده نمکی در قسمت سوم اخراجی‌ها، رویدادهای مربوط به انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ ایران را به هجو کشیده است. داستان فیلم درباره سه کاندیدای رئیس جمهوری با گرایش‌های سیاسی مختلف است که هر کدام با رنگ مشخصی معرفی می‌شوند و گروه‌های سیاسی موجود در صحنه سیاست ایران، از اصولگرا‌ها تا اصلاح طلبان را نمایندگی می‌کنند.

اکبر عبدی، محمدرضا شریفی نیا، امین حیایی، لیلا اوتادی، مریم کاویانی، حسام نواب صفوی و یوسف صیادی، در فیلم اخراجی‌ها ۳ بازی می‌کنند. شخصیتهای اصلی فیلم اخراجی‌های ۱و ۲ (رزمندگان جنگ ایران و عراق)، به زمان حال آمده و حالا درگیر انتخابات ریاست جمهوری شده‌اند.

حاجی گرینوف، شخصیت متظاهر و سخت گیر اخراجی‌ها ۱و ۲ (با بازی محمد رضا شریفی نیا) و رقیب او اکبر دباغ (با بازی رضا رویگری) نامزد اصلاح طلبان‌اند (احتمالا بدلی برای میرحسین موسوی و مهدی کروبی) و کاندیدای دیگر ریاست جمهوری، سید مرتضی (با بازی سید جواد هاشمی) است که نامزد حزب اللهی‌ها و مشهور به "ساده زیستی" است و ظاهرا محمود احمدی‌نژاد رئیس جمهوری فعلی ایران را نمایندگی می‌کند.

در آغاز فیلم اخراجی‌ها ۳ اکبر دباغ را می‌بینیم که دستبند آبی به دست خود بسته و طرفداران او نیز به پیروی از او همین کار را می‌کنند. "آزادی اندیشه بدون قر نمی‌شه" یکی از شعارهایی است که طرفداران اکبر دباغ سر می‌دهند.

طرفداران حاجی گرینوف نیز طرفدار رنگ قرمزند و طرفداران سید مرتضی نیز شعار "نه قرمز نه آبی، کاندید انقلابی" سر می‌دهند.

بایرام لودر (با بازی اکبر عبدی) و بیژن مرتضوی (با بازی امین حیایی)، شخصیتهای فیلم اخراجی‌ها ۱ و ۲ نیز در این قسمت حضور دارند و در صحنه‌ای از فیلم، کنسرتی را به سبک خوانندگان موسیقی زیر زمینی به نفع کاندیداتوری حاجی گرینوف برگزار می‌کنند.

در طول فیلم، بار‌ها تکیه کلام‌های معروف مربوط به شخصیتهای سیاسی رقیب مثل: "بگم بگم؟" یا "اون ممه را لولو برد" شنیده می‌شود.

ده نمکی قبلا ادعا کرده است که با این فیلم همه گروه‌های سیاسی از چپ تا راست را زیر تیغ نقد قرار داده اما به نوشته برخی از منتقدان سینمایی، او در این فیلم تنها به اصلاح طلبان تاخته و آن‌ها را دست انداخته است. به نوشته این دسته از منتقدان، همه کارهای بد سیاسی و اخلاقی در این فیلم، به وسیله هواداران اصلاح طلبی انجام می‌شود.

در نظرخواهی برنامه سینمایی تلویزیونی هفت از تماشاگران جشنواره فیلم فجر درباره اخراجی‌ها ۳، بسیاری از تماشاگران از این فیلم انتقاد کرده اند.

ده نمکی و عبور از خطور قرمز

مسعود ده نمکی و فخرالدین صدیق شریف در پشت صحنه قسمت سوم اخراجی ها

مسعود ده نمکی، پیش از این در قسمت‌های اول و دوم فیلم اخراجی‌ها، به شوخی با ژانر جنگ (یا دفاع مقدس به تعبیر مسئولان سینمایی ایران) پرداخته بود و برخی از خط قرمز‌ها و تابوهای موجود در این زمینه را زیرپا گذاشته بود.

دو قسمت اول اخراجی‌ها، علیرغم انتقادات تند منتقدان سینمایی، با استقبال پرشور تماشاگران عادی سینما مواجه شده و به پرفروش‌ترین فیلم‌های تاریخ سینمای ایران تبدیل شدند.

مسعود ده نمکی، قبل از فیلمسازی، از نویسندگان روزنامه‌های تندرو حلبچه و جبهه و از اعضای انصار حزب الله بود و نقش مهمی در سازماندهی حرکت‌های ضد اصلاح طلبی داشت.

برخی از اصلاح‌طلبان و آنان که در واقعه کوی دانشگاه حضور داشتند او را یکی از عوامل اصلی خشونت‌های هجدهم تیر سال ۱۳۷۸ می‌دانند.

ده نمکی ابتدا با ساختن فیلم‌های مستند فقر و فحشا و کدام استقلال و کدام پیروزی، فعالیت فیلمسازی‌اش را شروع کرد و با حمایت‌های گسترده دولتی موفق به ساختن فیلم‌های اخراجی‌های ۱ و ۲ شد.

هنگام ساختن فیلم اخراجی‌های ۲، برخی از مقام‌های سیاسی و فرهنگی نظام از جمله محمدحسین صفار هرندی (وزیر سابق ارشاد)، مهدی کلهر و علی‌اکبر جوانفکر، مشاوران رییس جمهور؛ محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، از پشت صحنه این فیلم بازدید کردند

ساخته شدن اخراجی‌های یک و دو و عبور ده نمکی از خطوط قرمز سینمای ایران، در شرایطی که بسیاری از فیلمسازان اجازه ورود به این محدوده‌ها را نداشتند، شبهات زیادی را ایجاد کرد اما مسعود ده‌نمکی خود بر این عقیده است که از خط قرمز‌ها عبور نکرده و تنها با آن‌ها بازی کرده است و یکی از دلایل جذب مخاطبان مذهبی فیلم‌هایش را نیز همین می‌داند.

armantis - ایران - مشهد
کشوری که اخراجی ها فیلم پرمخاطب اون باشه هر اتفاقی بیفته تقصیر خود مردمه
جمعه 5 فروردین 1390

باریک بین - ایران - تهران
من با ده نمکی کاری ندارم. حتی به عنوان یک تندرو افراطی به اون به عنوان ادمی بی فرهنگ نگاه می کنم. ولی باید از حق نگذشت که فیلم اخراجی های 3 که من اون رو در سینما دیدم دقیقا بیانگر اوضاع حال حاضر جامعه ایران هست. در واقع سیاستزدگی مردم ایران معاصر رو در قالبی واقعی (نه طنز) به تصویر می کشه. شاید ما به این خاطر به این فیلم به عنوان طنز نگاه می کنیم که نمی خواهیم عقب افتادگی فرهنگی خودمون رو باور کنیم و در تصور خودمون شخصیتهای این فیلم رو کسانی می دونیم که در این دنیا وجود ندارند. دوستان باید بگم که این فیلم علارقم میل خیلی ها فروشی در حد 300 میلیون تومان در سه روز اول اکران داشته و هر روز در شهرهای بزرگ کشور در حدود 10 میلیون تومان فروش داره. چرا ما می خواهیم به دلایل سیاسی حقیقت فروش بالای این فیلم رو کتمان کنیم باید علت را در جایی دیگر جستجو کرد. ولی این از فرهنگ به دور هستش که انسان بخواهد کار خوب دیگران رو کم ارزش جلوه بده حتی اگر اون شخص منفور ترین فرد جامعه باشه. این حقیقت رو هم باید قبول کرد که این شخص سازنده پرفروش ترین فیلم تاریخ سینمای ایران هستش.
جمعه 5 فروردین 1390

mamoti - ایران - کرج
بمیری ده نمکی!همین!
جمعه 5 فروردین 1390

lovestory - نروژ - تروندهایم
کثافت وحشئ و کثیف تر از اون احمقهای که با رفتن و یدن این فیلم از این وحشی حمایت کرده و پا روی خون امثال نداها و سهرابها گذاشتن
جمعه 5 فروردین 1390

گوش آزاد - ایران - تهران
armantis-ایران-مشهد . با شما موافقم . اینگونه استقبال ها نشان از "در اختیار داشتنِ جناح اکثریت" توسط ا.ن است . من هنوز هم معتقدم ، اگر در انتخابات 88 تقلبی هم بود ، در ابعاد وسیعی که جریانات اخیر را بوجود آورد نبود.. با این جماعت عوام ، نتیجهء هر انتخاباتی در ایران ، از پیش معلوم است . ما حالا حالا ها در اقلیتیم .
جمعه 5 فروردین 1390

aziz iran - دانمارک - کپنهاک
ده نمکی مزدور آخوندی؛ سوپاپ اطمینان دیگی است که میخواهد آبگوشت داخلش را از ترکیدن نجات دهد . مزدوری که نقشش در حوادث کوی دانشجوئی از سوی دانشجویان ایران هیچگاه فراموش نمیشود , مزدوری که نقشش در به زندان افتادن بسیاری از فعالان هنری قابل چشم پوشی نیست و آنانی که با بادمجان دور قاب چینی و تعریف و تمجید از فیلم های این ازگل هنری میپردازند, ساندیس خورانی بس پست تر از این دست نیستند که با زرنگی آخوندی میخواهند خودشان را در زیر کت و شلوار بجای عبا و عمامه پنهان کنند . ضمناٌ فلیم های این مزدور از سوی هنرمندان و مردم ازاده ایران تحریم شده است و هر سکه ئی که به جیب اینان برود خرج چماق چماقدارانی خواهد شد که فردا بر سر بیننده گان همین فیلم در خیابانها فرود خواهند آورد.
جمعه 5 فروردین 1390

artosh - ایران - تهران
تاسف به حال ملتی که هنوز بین آینده و یک فیلم مضخرف . ترجیح میدهند فعلاْ فیلم را ببینند. ما ها مبارزه رو فقط خیابان اومدن و فحش به بسیجی میدونیم. هنوز نمیدونیم مبارزه در همهء اشکال میتونه نارضایتی رو نشون بده. با این تفاسیر باز هم بگیم جامعهء مدنی ایران رشد کرده و ... نمیتونیم بگیم همهء کسایی که رفتن و فیلم رو دیدن ساندیس خور بودن.
جمعه 5 فروردین 1390

feri gonzales - بلژیک - بروکسل
من یه بار به این ام البنین گفتم ...... مسئولای خیلی خیلی زحمت کش سایت نذاشتن رو پیج نظرمو ولی این ovestory - نروژ - تروندهایم به مردمی که رفتن سینما میگه کثیف و احمق نظرشو مورد تائید قرار دادن.اخه چرا ? اه ه هق هق هق(گریه)
جمعه 5 فروردین 1390

behrouz_eng - ایران - تبریز
واقعا سر این ملت هر بلایی آورند کمه . اون از اونروز که همش خیابان بودند و میگفتد رای من کو و اون همه کشته دادند و حالا هم که این همه از اخراجیهای 3 استقبال شده و رکورد فروش رو شکسته . دیگه فکر نکنم که اینار بگن که مردم رو به زور به سینما بردن.
جمعه 5 فروردین 1390

iranazadiran - ایران - تهران
یکی از ترفندهای حکومت فاسد آخوندی در پیش گرفتن اینگونه عملکرد است. با میدان دادن و مطرح کردن مسائل جاری توسط عده ای نوکر و سگ درگاه ضحاک عملا تخلیه احساسات جمعی را باعث میشوند تا انگیزه ها کم رنگتر شود و عوام احساس کند دردشان درک شد و حرفشان زده شد و آرام تر از قبل سرجای خود بنشینند. تا زمانیکه اینگونه عملکردها چه در فالب فیلم یا سفرهای استانی میمون و دیگر اعمال فریبکارانه مورد استقبال جمعی قرار گیرد حقیقت ماجرا لوث میشود. ما ایرایها به باهوشی معروفیم چرا اینقدر آی کیو یمان به قهقرا رفته. دلیلش کاملا واضح است چرا که وقتی مهار انسان دست افراد دیوانه وحشی عقب افتاده جانی باشد معلوم است مقصد و نتیجه کجاست و چه می شود. اینگونه ترفندها باید از سوی مردم به طور جدی خنثی شود آنهم با تحریم کردن و حمایت نکردن از این اراذل و اوباش....
جمعه 5 فروردین 1390

iranazadiran - ایران - تهران
...هر کی هم نمی تونه خودشو نگه داره کپی کنه تو خونه ببینه که هم دلشو آروم کنه هم به این اختاپوسها ضربه بزند . سرمایه اش هم که از جیب مردم تامین شده بنابراین از گوشت تیهو هم برایشان حلالتر است و لذتش را ببرند تا ساعتی الکی خوش بوده و بی ناراحتی وجدان و دین خونهای ریخته شده بخندند. زمانی که انسان از سر آگاهی بخندد یا بگرید هیچ معضلی بوجود نمی آید معضل همه از نا آگاهی و بی تدبیریست و یا خام شدن و فریب خوردن. هر بد و بیراهی هم که توی دلشون از حکومت تلنبار شده می تونند به راحتی و با صدای بلند توی خونه هاشون به این فاسدهای وحشی دزد بدهند.
جمعه 5 فروردین 1390

gelareh - ایران - تهران
این چه فروشیه که به کارمندا بلیط رایگان دادند سی سینما در اختیارش گذاشتن و برای جدایی نادر از سیمین بیست تا.و مدام این فیلم کزایی اخراجی هارو رسانه ی میلی تبلیغ میکنه کلی سیاه لشکر خودشونو میفرستن این مخاطبان مردم عادی نیستند.
شنبه 6 فروردین 1390

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +499شاهزاده رضا پهلوی: به عنوان ایرانی میهن پرست و ملی گرا با اقدام نظامی علیه کشورم مخالفم!
  • +355پیام رضا پهلوی: اجازه نمیدهیم بعد از سقوط جمهوری اسلامی در ایران خلاء قدرت ایجاد شود
  • +312یک طرفدار حزب‌الله: دیگر نمی‌خواهم از ایران و عمامه و دین دفاع کنم. این همه دروغگویی بس است
  • +295رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل: ما توانایی رسیدن و حمله به هر نقطه از خاورمیانه را داریم
  • +243سعید عطاالله، از فرماندهان نظامی حماس، به همراه سه عضو خانواده‌اش کشته شد
  • +232‌تلویزیون اسرائیل: هاشم صفی‌الدین «جانشین احتمالی» نصرالله در بیروت کشته شد
  • +218نماینده مجلس ملی فلسطین: پول ایران را نمی‌خواهیم ما را رها کنید، ما را نابود و دیوانه کردید
  • +207کانال ۱۲ اسرائیل: قاآنی، فرمانده نیروی قدس، «احتمالا» در حمله اسرائیل به بیروت «زخمی» شده
  • +194پاسخ وزیر دادگستری اسرائیل به پُست علی خامنه‌ای: «به پایان سلام کن»
  • +175«حسن جعفر قصیر» داماد حسن نصر‌الله در حمله هوایی اسرائیل به دمشق کشته شد