قالیباف انتصاب ظریف را غیرقانونی خواند؛ جنجال‌ها و واکنش‌ها در مجلس ادامه دارد

محمدباقر قالیباف، روز چهارشنبه ۷ آذر (۲۷ نوامبر)، اعلام کرد که انتصاب محمدجواد ظریف به‌عنوان معاون راهبردی مسعود پزشکیان غیرقانونی است. او در پاسخ به تذکر حمید رسایی، نماینده اصولگرای مجلس، این انتصاب را "تخلف" دانست و تأکید کرد که هر جا که قانون نقض شده باشد، باید مورد پیگیری قرار گیرد.

قالیباف در ادامه سخنانش به وضوح مخالفت خود را با انتصاب ظریف اعلام و تصریح کرد: «طبق قانون، این انتصاب غیرقانونی است و دولت تدبیر خواهد کرد.» اظهارات قالیباف در رسانه‌ها و محافل سیاسی داخلی به طور گسترده‌ای بازتاب یافت و شکاف میان مجلس و دولت را آشکارتر کرد.

عبدالرضا داوری، مشاور سابق احمدی‌نژاد، در شبکه اجتماعی اکس (توییتر سابق) نوشت که قالیباف برای "کنترل تندروها" گفته است: "دولت باید خودش مسئله را تدبیر کند." داوری افزوده که تدبیر دولت، کسب مجوز حکومتی برای انتصاب ظریف و ارسال اصلاحیه قانون به مجلس بوده است.

حمید رسایی، یکی از نمایندگان تندرو و نماینده تهران، در نشست علنی مجلس تاکید کرد که "اگر قرار است قانون شکسته شود، باید به نفع مردم باشد نه به نفع قدرتمندان." او همچنین اظهار کرد که در مورد کسی که انتصاب و امضایش غیرقانونی است، سکوت نخواهد کرد و خطاب به رئیس مجلس گفت: «آقای قالیباف، آقای ظریف مجلس را به سخره گرفته است؛ او در حال خندیدن می‌گوید که مجلس قرار است من را عزل کند! به چه کسی می‌خندی؟»

محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس‌جمهور، در واکنش به اظهارات رئیس مجلس در مورد غیرقانونی بودن انتصابش، اظهار داشت: «این مسئله را بایستی از رئیس‌جمهور بپرسید.» در داخل مجلس نیز برخی نمایندگان با اظهارات رسایی مخالف بودند. احمد بیگدلی گفت که "صبح تا شب تنها موضوع بحث، ظریف است" و او ادامه داد: «خواهش می‌کنم ظریف را از کشور اخراج یا اعدام کنید تا آقایان راحت شوند.»

محمدمهدی شهریاری، نماینده‌ی دیگر مجلس، معتقد است که زینب سلیمانی، دختر فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران، نیز به دلیل تابعیت خارجی همسر لبنانی‌اش نمی‌تواند در مشاغل حساس مشغول به کار شود.

بحث‌های گسترده‌ای در مورد انتصاب محمدجواد ظریف در کابینه دولت چهاردهم وجود دارد که باعث افزایش فشارها بر دولت شده است. ظریف اعلام کرد که به دلیل فشارهای مرتبط با دوتابعیتی بودن فرزندانش، تصمیم گرفته بود تا از مقام معاونت امور راهبردی رئیس‌جمهور استعفا دهد. اما اخیراً پس از دیدار اعضای دولت با علی خامنه‌ای، او خبر داد که به فعالیت خود در معاونت راهبردی کابینه مسعود پزشکیان ادامه خواهد داد. ظریف در این دیدار حضور داشت.

مسعود پزشکیان پیش‌تر در مجلس برای کسب تأیید برای وزرای خود بارها به "حکم حکومتی" و "موافقت آقا" اشاره کرده بود، اما این بار به نظر می‌رسد حکم حکومتی نیز نتوانسته مخالفان ظریف را راضی و به سکوت وادار کند.
+10
رأی دهید
-1

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.