تحلیل اتمی روزنامه مارکای اسپانیا از جدال ایران - کره شمالی

تحلیل اتمی روزنامه مارکای اسپانیا از جدال ایران - کره شمالی

روزنامه اسپانیایی مارکا برخلاف دیگر رسانه های بین المللی در شماره امروز خود، تحلیلی متفاوت و تا حدودی غیرفوتبالی از دیدار تیم های ملی ایران و کره شمالی در چهارچوب مرحله گروهی جام ملت های آسیا ارائه کرد و با طرح اتهام غربی سوء ظن به تولید بمب اتم توسط ایران، به مقایسه وضعیت دو تیم و همچنین آزادی عمل دو تیم پرداخته که به خوبی آزادی بازیکنان ایرانی و سایه دیکتاتوری روی سر چشم بادامی ها را به تصویر می‏کشد.

به گزارش سرویس ورزشی «آینده»؛ این روزنامه پرمخاطب در این باره می‏نویسد، تیمهای فوتبال هر دو کشور برای دومین بار در تاریخ مرحله نهایی رقابتهای جام ملتهای آسیا (که نخستین آن مربوط به 31 سال پیش بود) مقابل یکدیگر قرار گرفتند تا ببینند آیا کره ایها می توانند ناکامی همیشگی خود برابر شاهزادگان پارسی را جبران نمایند یا نه. تیمی که در 13 بازی گذشته تنها موفق شده بود یک تساوی از آنها بگیرد. اما هیچ راهی نبود.در حالی که تا دقیقه 63 تساوی حاکم بر میدان بود حرکت نوری از سمت راست انصاری فرد را در موقعیتی قرار داد تا بتواند یکی از دروازه های استادیوم قطر را فرو بریزد و همین کافی باشد تا تیم تحت رهبری نکونام بازیکن تیم اوساسونا مانند بازی اول برابر عراق 3 امتیاز بازی را به خود اختصاص داده و صعود خود به مرحله بعد بازیها را تضمین کند.به رغم اینکه هر دو تیم از لباس شرکت ایتالیایی لیگا استفاده کرده و هر دو تیم نیز در هتل لوکس شرایتون دوحه اسکان یافته اند که تیمهای عراق و امارات نیز آنجا هستند، اما تفاوتهایی میان دو تیم وجود دارد.

این روزنامه می افزاید: یکی از آنها از سال 2006 قدرت اتمی بوده (کره شمالی) و به طور مداوم مراقب مرزهایش با برادر جنوبی اش است و دیگری مظنون به ساخت بمب اتم که اصرار دارد غنی سازی اورانیوم سالهای اخیرش تنها برای تولید انرژی اتمی است.در حالی که نکونام و شجاعی و سایر ستارگان ایران می توانند به راحتی در هتل رفت و آمد کرده و با علاقمندان عکس بگیرند، اما اوضاع در طرف دیگر کاملا متفاوت و دردآور است. رگه هایی از رژیمهای کمونیستی جنوب شرق آسیا در این تیم نیز حس می شود و یک نماینده سیاسی که رهبر هم خوانده می شود، هر روزه با قوانینی آهنین همه چیز را کنترل می کند.بازیکنان در تمام طول روز در یک طبقه هتل حضور دارند و تنها برای صبحانه و نهار و شام اجازه خروج از اتاق را دارند و آن هم به جای رستوران در اتاقی بسته که برای این کار تدارک دیده شده است. بنابراین تنها زمانی که می توانند خیابانها را ببینند، زمانی است که با اتوبوس به سمت زمین تمرین یا استادیوم محل مسابقه می روند.

محیط بسته کره ایها زمانی به اوج خود رسید که کنفدراسیون فوتبال آسیا به دلیل نفرستادن یک بازیکن به کنفرانس خبری قبل از بازی برابر امارات آنها را جریمه نقدی کرد و تنها سرمربی کره ایها در این کنفرانس حاضر بود. این جریمه نقدی که آنها را شوکه کرده بود باعث شد تا قبل از بازی با ایران کاپیتان خودرا نیز برای کنفرانس اعزام کنند و این نخستین  و تنها باری بود که صدای یک بازیکن کره شمالی شنیده شد. بعد از هر بازی رهبر تونگ سوپ سرمربی این تیم قوانینی دارد که یکی از آنها راندن مستقیم اتوبوس به هتل بدون رد شدن از محلهای مختلط است.در این میان تماشاگران کره شمالی نیز با نظمی نظامی در ورزشگاه حضور یافته بودند. حدود یکصد نفر که همه آنها در یک نقطه استادیوم مستقر شده و یونیفورم به تن (پیراهن سفید، شلوار خاکستری و کراوات قرمز) با حنجره های خود نظمی یک دست را در تشویق تیمشان نشان دادند.تا به حال همه چیز جذاب به نظر نمی رسد و تنها پیروزی کره شمالی در روز نهایی برابر عراق همراه با پیروزی ایران برابر امارات می تواند باعث باز شدن درهای بسته اتاق بازیکنان تیم شود. آیا این اتفاق خواهد افتاد و بازیکنان کره شمالی با لطف بازیکنان ایران که صعودشان قطعی شده و انگیزه هایشان برای برتری برابر امارات تحلیل رفته، می‏توانند به مرحله حذفی صعود کنند و برای دقایقی از زیر سایه حکومت کمونیستی شان خارج شوند؟

khosh bavar - ایران - یزد
باید مراقب بود که اگر هوشیار نباشیم سرنوشت اجتماعی / سیاسی ما تبدیل به کره شمالی بشود ▒ ☼ ▒
یکشنبه 26 دی 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +208شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +157شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +139حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +126اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +109شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +109بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +107تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم