هندسه ی ناخن ها مانیکور و پدیکور
هندسه ی ناخن ها مانیکور و پدیکور
یک متخصص پوست و استاد دانشگاه گفت : مانیکور کردن ناخن موجب ریش ریش شدن ناخن و جدا شدن آن از چین های دور ناخن شده و به بروز عفونت های میکروبی و قارچی منجر می شود.
دکتر بهروز باریک بین در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی ایرنا افزود: اگر به ناخن های خود خوب دقت کنید، می بینید که در قسمت بالای ناخن در جایی که به پوست متصل می شود یک بخش وجود دارد که مثل چسب پوست را به ناخن چسبانده است و مانع ورود اجسام خارجی و رطوبت به شکاف بین صفحه ناخن و چین بالای ناخن می شود.
این متخصص پوست ادامه داد: به این لایه محافظ اصطلاحا کوتیکول می گویند، ریش ریش شدن ناخن ها در اثر گسترش بیش از حد کوتیکول و جدا شدن آن از چین های دور ناخن ایجاد می شود.
دکتر باریک بین توضیح داد: مرتب کردن و آرایش ناخن های دست "مانیکور" و ناخن های پا را "پدیکور" می گویند و متاسفانه بیشتر مانیکورسیت ها، کوتیکول ناخن را برداشته و یا به آن آسیب می رسانند و این امر می تواند به عفونت های میکروبی و قارچی ناخن منجر شود.
وی، شایع ترین و بیشترین عوارض مانیکور را شکنندگی و لایه لایه شدن قسمت انتهایی صفحه ناخن و عفونت های چین بالایی آن ذکر کرد و اظهار داشت: بسیاری از زنان برای مرتب کردن ناخن های خود به استفاده از لاک بَرها، کوتاه کردن و سوهان زدن ناخن، شکل دادن، تزیین کوتیکول روی می آورند که در هر کدام از این مراحل از مواد شیمیایی خاصی ممکن است استفاده شود و موجب شکنندگی ناخن می شوند.
وی توضیح داد: ناخن ها، تحت تاثیر عوامل مختلفی دچار اختلال می شوند، بیماری های داخلی، بیماری های پوستی و عوامل محیطی و ترکیبات آرایشی بهداشتی همگی می توانند روی ناخن ها تاثیر بگذارند و در ایجاد بیماری های ناخن موثر باشند.
وی تصریح کرد: این ضایعات گاه دردناک و ناراحت کننده هستند و بیمار اغلب به طور دایم کوتیکول ناخن هایش را می کند، این مشکل اساسا در افرادی که پوست خشک داشته و در شستشوی دست ها زیاده روی کرده و یا از شوینده های نامناسب استفاده می کنند، رخ می دهد.
دکتر باریک بین، کوتاه کردن این ضایعات با قیچی یا ناخن گیر را بهترین راه حل دانست و گفت: استفاده از کرم های نرم کننده به خصوص آن ها که حاوی اوره هستند، نیز می تواند از پیدایش مجدد ریش ریش شدن ناخن ها جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: افراد نباید فراموش کنند که در شستشوی دست ها از صابون های بسیار ملایم استفاده کرده و بلافاصله پس از شستشوی دست و خشک کردن آن ها، با یک مرطوب کننده مناسب دست ها و دور ناخن های خود را چرب کنند.
نکاتی که باید رعایت کنید:
1- بهترین موقع برای مانیکور کردن بعد از دوش گرفتن یا ظرف شستن می باشد. چون این فعالیت ها کثیفی را از زیر ناخن پاک کرده و پوست اطراف ناخن ها را نرم می نماید.
2- سعی نمایید بیش از یک بار در هفته از پاک کننده های لاک (استون) استفاده نکنید زیرا ناخن ها را خشک می کند و ناخن های خشک بیش از ناخن های نرم و مرطوب شده در معرض شکسته شدن هستند.
3- یک لایه و پوشش رویی بر روی لاک مانند لاک های براق کننده و بی رنگ بر روی لاک ناخن خود بزنید.
این کار احتمال شکسته شدن ناخن ها را به حداقل می رساند. روی ناخن های طبیعی بدون لاک نیز می توانید هر روز یک لایه از این لاک های بی رنگ و براق کننده بزنید تا رطوبت ناخن ها حفظ شود.
4- پس از شستن دست ها از کرم و لوسیون استفاده کرده و روی ناخن ها را نیز بزنید. دست ها و ناخن ها پس از شستشو با صابون و پاک کننده های قوی تر زود خشک می شوند.
5- سعی کنید ناخن ها را چرب و مرطوب نگه دارید. می توانید برای این کار از مرطوب کننده ها و نرم کننده هایی مانند وازلین و غیره استفاده نمایید. هر شب قبل از خواب نیز حتما این کار را انجام دهید.
6- ویتامینی به نام بیوتین ناخن ها را در حیوانات محکم تر می کند. دانشمندان در بعضی از تحقیقاتی که انجام شده به این نتیجه رسیده اند که شاید این ویتامین توانایی محکم کردن ناخن های انسان را داشته باشد. بیوتین در داروخانه ها موجود است.
7- در مورد ناخن های مصنوعی که بر روی ناخن های طبیعی اصطلاحا کاشته می شوند مراقبت ها باید جدی تر و دقیق تر باشد.
8- باید پس از کاشت ناخن خیلی مراقب بود اولا که ناخن مصنوعی نباید زیاد بلند باشد تا هنگام برخورد محکم با جایی یا چیزی نشکند. از استون نیز نباید زیاد استفاده کرد چون لایه مقاوم و محکم آن را به زور از بین برده و سریع می شکند. پس از 4 الی 6 ماه که ناخن مصنوعی کم کم از روی ناخن طبیعی (به علت رشد ناخن) می رود باید توسط فرد متخصص چک شود.
|
|
|