اسرائیل برای اولین بار شهروندی محکومان به جاسوسی برای ایران را لغو می‌کند

یورونیوز: رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر این کشور، به مقامات دستور داده برای اولین بار از بندی قانونی استفاده کنند که اجازه می‌دهد شهروندی اسرائیلی‌هایی که در طول جنگ به جرم جاسوسی برای ایران محکوم شده‌اند، لغو شود.

به گزارش پایگاه اسرائیل هیوم این اقدام با حمایت گالی باهاراو-میارا، دادستان کل اسرائیل، صورت می‌گیرد.

آقای نتانیاهو در یک گفتگوی پشت درهای بسته اعلام کرد که فعالیت‌های جاسوسی علیه اسرائیل را «نقض اساسی وفاداری به کشور» می‌داند و آن را با نهایت سخت‌گیری در نظر می‌گیرد.

وی دستور داده است که فرآیند قانونی برای لغو تابعیت اسرائیلی‌هایی که در زمان جنگ به جاسوسی برای ایران محکوم شده‌اند، آغاز شود.

مقامات این اقدام را حرکتی بی‌سابقه توصیف می‌کنند که شامل شهروندان یهودی اسرائیل نیز خواهد شد.

این دستورالعمل که با حمایت دادستان کل صادر شده، به نهادهای مجری قانون ابلاغ کرده است که پس از تکمیل مراحل قضایی و صدور حکم قطعی و لازم‌الاجرا برای جرایم جاسوسی خطرناک به نفع جمهوری اسلامی، لغو تابعیت را پیگیری کنند.
توسعه یک قانون بی‌سابقه
موضوع لغو تابعیت در جریان یک بحث گسترده‌تر درباره لغو وضعیت اقامت تروریست‌ها مطرح شد.

نمایندگان دفتر دادستان کل، وزارت دادگستری و اداره جمعیت و مهاجرت به نتانیاهو تایید کردند که چنین اقدامی از نظر قانونی امکان‌پذیر است، اما تنها پس از محکومیت قطعی برای جرایم جاسوسی شدید و بر همین اساس، دستور نخست‌وزیر صادر شد.
گونن سیگو، وزیر پیشین انرژی و زیرساخت‌های اسرائیل، محکوم به ۱۱ سال زندان به جرم جاسوسی برای ایرانطبق «قانون شهروندی» اسرائیل، تابعیت هر کسی که مرتکب نقض وفاداری به دولت اسرائیل شود (از جمله محکومان به جاسوسی یا خیانت)، قابل لغو است.

تا پیش از این، استفاده از این بند عمدتا برای اعراب اسرائیلی درگیر در فعالیت‌های تروریستی در نظر گرفته می‌شد. تعمیم این قانون به شهروندان یهودی، یک گسترش قابل‌توجه و بی‌سابقه محسوب می‌شود.
تاثیر عملی محدود، اما بار نمادین سنگین
از نظر عملی، پیامدهای لغو شهروندی ممکن است محدود باشد؛ چرا که فردی که تابعیت دیگری ندارد و شهروندی اسرائیلی‌اش لغو می‌شود، همچنان مستحق دریافت وضعیت «اقامت دائم» است و می‌تواند به زندگی در اسرائیل ادامه دهد.

با این حال، این حرکت دارای پیامد‌های نمادین و مدنی جدی است. از دست دادن شهروندی بر وضعیت مدنی فرد، از جمله حق رای، تاثیر می‌گذارد و احتمالا یک ننگ اجتماعی ماندگار به همراه خواهد داشت.
روند رو به رشد جاسوسی
طی دو سال گذشته حدود ۴۰ کیفرخواست علیه نزدیک به ۶۰ متهم که توسط ایران جذب شده بودند، صادر شده است. اکثر این افراد شهروندان عادی و بدون سابقه کیفری قبلی هستند.

در این میان، هفته گذشته کیفرخواست سنگینی علیه دو برادر ۲۰ ساله اهل اورشلیم صادر شد که متهم هستند با عوامل اطلاعاتی ایران در ارتباط بوده و اطلاعات امنیتی مختلفی را در ازای دریافت پول منتقل کرده‌اند.

سازمان امنیت داخلی اسرائیل در گزارشی، این وضعیت را یک «روند نگران‌کننده» توصیف کرده و نسبت به افزایش شدید تلاش‌های ایران برای جذب ماموران اسرائیلی هشدار داده است.

به گفته شین‌بت، افزایش تعداد این پرونده‌ها نشان می‌دهد که اقدامات بازدارنده فعلی کافی نیستند.

در یکی از این موارد، «الیمیلک استرن» اهل بیت‌شمش، با وجود اینکه دادستانی به دلیل شدت جرم درخواست ۷ سال حبس کرده بود، به ۳ سال زندان محکوم شد.

مقامات قضایی از نرمش در این حکم ابراز نارضایتی کرده و در حال بررسی درخواست تجدیدنظر هستند.
محاکمه دو نفر در اسرائیل به اتهام استفاده از اسرار نظامی برای سودجویی در شرط‌‌ بندی
در تحولی دیگر دو شهروند اسرائیل به استفاده از اطلاعات طبقه‌بندی‌شده نظامی برای شرط‌‌ بندی بر سر نتایج رویدادهای آتی متهم شدند. این افراد به ارتکاب «جرایم امنیتی جدی» متهم هستند.

در بیانیه مشترک وزارت دفاع اسرائیل، سرویس امنیت داخلی (شین‌بت) و پلیس آمده است که یک فرد غیرنظامی و یک سرباز ذخیره مشکوک هستند که با استفاده از اطلاعاتی که سرباز ذخیره به آن‌ها دسترسی داشته، در بازار پیش‌بینی «پلی‌مارکت» روی عملیات‌های نظامی آینده شرط‌بندی کرده‌اند.
تقابل موشک‌های ایران و پدافند اسرائیل در آسمان تل‌آویو در جنگ ۱۲ روزهدفتر دادستان کل اسرائیل پس از یک بازرسی مشترک توسط پلیس، اطلاعات ارتش و سایر نهادهای امنیتی که منجر به چندین بازداشت شد، تصمیم به تعقیب قضایی این دو فرد گرفت. این دو نفر با اتهاماتی از جمله رشوه‌خواری و کارشکنی در اجرای عدالت روبرو هستند.

مقامات جزئیاتی درباره هویت این دو نفر یا درجه و جایگاه سرباز ذخیره در ارتش اسرائیل ارائه نکردند، اما هشدار دادند که چنین اقداماتی یک «خطر امنیتی واقعی» برای ارتش و دولت اسرائیل ایجاد کرده است.

شبکه رسانه‌ای دولتی «کان» پیش‌تر گزارش داده بود که این شرط‌بندی‌ها در ماه ژوئن و پیش از درگیری ۱۲ روزه با ایران انجام شده و سود حاصل از آن تقریبا ۱۲۶ هزار یورو بوده است.
+8
رأی دهید
-0

  • قدیمی ترین ها
  • جدیدترین ها
  • بهترین ها
  • بدترین ها
  • دیدگاه خوانندگان
    ۵۹
    ایران کهن - هوستن، ایالات متحده امریکا
    نتنیابو ترامپ کله نارنجی و موشعلی مفعول همشون از یه آخور یونجه میخورند شب هم تو دل هم میخوابند
    3
    0
    جمعه ۲۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۱:۰۹
    پاسخ شما چیست؟
    0%
    ارسال پاسخ
    نظر شما چیست؟
    جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.