رکورد طلای ایران در ورزش بعد از انقلاب شکسته شد
رکورد طلای ایران در ورزش بعد از انقلاب شکسته شد
با درخشش تیم ملی کشتی فرنگی در رقابت های دو شنبه بازیهای آسیایی گوانگجو دو مدال طلا و یک برنز دیگر برای ایران بدست آمد.
با این نتیجه تعداد طلاهای کاروان ایران به 12 رسید تا هم تعداد طلاها بیشتر از دور قبل بازیها در دوحه شود و هم جایگاه چهارمی ایران در ردهبندی مدالهامستحکم باقی بماند.
این تعداد طلا پس از انقلاب 1357 هم بیشترین طلایی است که کاروان ورزشی ایران در بازی های آسیایی به دست آورده است.
اکنون چین با 154 طلا در جای اول جدول رده بندی مدال ها قرار دارد، کره جنوبی با 61 و ژاپن با 32 طلا در رده های دوم و سوم هستند.
ایران هم با مجموع 12 طلا، 8 نقره و 15 برنز در جای چهارم جدول است.
یازدهمین طلا در مشت نعمت پور
نعمت پور با یک بارانداز زیبا 2 امتیاز از حریف چشم بادامی گرفت و به یازدهمین مدال طلای کاروان ورزش ایران رسید.
دوشنبه در فینال وزن 84 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی های آسیایی گوانگجو، طالب نعمت پور مقابل لی سئول از کره قرار گرفت.
در تایم اول نعمت پور پس از 1.5 دقیقه مبارزه در سرپا، در خاک حریف قرار گرفت و با توجه به اینکه حریف در 30 ثانیه کاری از پیش نبرد یک بر صفر این تایم را برد. در وقت دوم در حالی که نعمت پوربا کمرگیری تعادل حریف را از بین برد رییس تشک نظر قاضی را رد کرد و یک امتیاز به نعمت پور داده نشد .
اما چند ثانیه بعد او با یک بارانداز زیبا 2 امتیاز از حریف چشم بادامی گرفت و به یازدهمین مدال طلای کاروان ورزش ایران رسید.
قربانی طلای دوازدهم را گرفت
در فینال وزن 96 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی های آسیایی گوانگجو، بابک قربانی مقابل حریفی از قزاقستان به نام مامبتوف قرار گرفت.
نماینده ایران در تایم اول مقابل برنده مدال برنز المپیک پکن در سرپا کاری از پیش نبرد ودر خاک حریف قرار گرفت . کشتی گیر قزاق در این مرحله قربانی را بارانداز کرد و 2 امتیاز گرفت تا 2 بر صفر برنده این وقت شود. در تایم دوم فرنگی کار کرمانشاهی با دوبنده آبی پس از اینکه در سرپا کار به جایی نبرد حریف را در خاک در اختیار قرار گرفت و به زیبایی او را خاک کرد تا در مجموع 2 بر یک از حریف عقب بیافتد و کشتی به تایم سوم کشیده شود. در وقت سوم هم در 1.5 دقیقه سرپا قربانی پای این قزاق را از تشک خاج کرد و در خاک هم او را بارانداز کرد و 3 بر صفر در این تایم و در مجموع 4 بر 2 برنده شد.
برنز برگردن علیزاده افتاد
فرشاد علیزاده برای کسب مدال برنز وزن 74 کیلوگرم مسابقات کشتی فرنگی بازی های آسیایی گوانگجو به مصاف مراداف از ازبکستان رفت.
در این کشتی در وقت اول داور در اقدامی عجیب با وسواس و بهانه گیری یک اخطار به علیزاده در حالی داد که او باید در خاک حریف ازبک را در اختیار می گرفت.
در وقت دوم مراداف نتوانست در خاک از فرنگی کار ایران امتیاز بگیرد و یک بر صفر به علیزاده باخت . کشتی در حالی به وقت سوم کشید که در این وقت هم در سرپا امتیازی ردوبدل نشد و فرشاد علیزاده در خاک مانع از امتیازگیری مراداف شد تا با زانوی آسیب دیده به مدال برنز برسد.
بسکتبال صعود کرد
تیم ملی بسکتبال ایران در آخرین بازی مرحله مقدماتی بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو قطر را با اختلاف 42 امتیاز شکست داد.
ایران در روز دوشنبه این بازی را 88- 46 به پایان برد و به مرحله دوم صعود کرد.
مرضیه اکبرآبادی: به کشورهای اسلامی شوک وارد کردیم
مرضیه اکبرآبادی، معاون سازمان تربیت بدنی در امور زنان که یکشنبه شب از چین وارد ایران شده بود، دو شنبه صبح در نشست خبری حاضر شد تا از موفقیتهای که زنان ایران در بازیهای آسیایی 2010 گوانگجو بهدست آوردهاند، بگوید . اما او بیشتر مجبور شد تا از مشکلات ورزش زنان حرف بزند.
به گزارش ایلنا خانم اکبرآبادی نتایج گوانگجو را با دورههای قبل مقایسه کرد:«ما در دوحه در 9 رشته شرکت کرده بودیم و در بوسان در 4 رشته. در دوحه 3 مدال گرفیتم و در بوسان یک مدال اما این بار ما در 14 رشته ورزشکار داشتیم که تا بهحال 11مقام بهدست آوردهایم. از نظر تعداد ورزشکاران هم رشد داشتهایم در دوحه 27 ورزشکار زن به بازیها اعزام شده بودند، اما این بار 88 ورزشکار داشتیم. ما هم از نظر حضور با پوشش اسلامی نقشمان خیلی پررنگ بود و هم از نظر تنوع رشته و هم کسب مقامها.»
اکبرآبادی موفقیتهای زنان ایران در این بازیها را شوکی به کشورهای اسلامی دانست و گفت: «درکنار همه فاکتورها، زیباتر شدن حجاب را دیدیم. ما به همه کشورهای اسلامی شوک وارد کردیم و به آنها گفتیم که با حجاب هم میشود مقام کسب کرد.»
خبرنگار ایلنا انعکاس موفقیت ورزش زنان ایران در صدا و سیما ایران را با بیبیسی رادیو فردا و صدای آمریکا مقایسه کرد وگفت به نظر می رسد آنها بیشتر به این موضوع پرداختهاند. اکبرآبادی در این مورد گفت:«آنها برنامههایشان را براساس خبرشان مدیریت میکنند. ما نیازی به آنها نداریم. نمیخواهد سرمان را بشکانند و دامانمان را گردو کنند. سازمان تربیت بندی قبل از اعزام تیم، صحبتی با مدیران صدا و سیما داشت و طبق سیاستهای کلی ورزش زنان هم در صدا و سیما منعکس میشود. یکی از آسیبهای ناخواسته در ورزش زنان، متمایز کردن آنها از مردان است.»
بعد از حضور زنان ایران در بازیهای آسیایی و انتشار تصاویری از آنها در رسانههای داخلی، یکی از اعضای مجمع مدرسین به این موضوع ایراد گرفت. اینکه زنان نباید در چنین میادینی حضور داشته باشند.
اکبرآبادی گفت که در این زمینه نظر رهبر ایران ارجحتر از همه است و افزود: «من در شروع کارم در سازمان تربیتبدنی خدمت علما و نخبگان روحانی گزارشی از کار ورزش زنان دادم. در دین اسلام به سلامت زنان توجه ویژهای شده است. مادر به عنوان اصلیترین عضو جامعه، نقش مهمی در سلامت جامعه میتواند داشته باشد. همه بزرگان هم معتقد به این موضوع بودند، البته به این شرط که ما در چهارچوب و اصول حرکت کنیم. من اطمینان میدهم تخطئی نداشتهایم. این خوب است که تذکراتی به ما داده شود تا دقتمان بالا رود. دولت حضور فعال زنان در ورزش را هدف قرار داده است."
پیش از این در مشهد اعلام شده بود که دوچرخه سواران زن نباید در این رشته فعالیت کنند. خانم اکبرآبادی در این مورد هم توضیح داد: «بعد از مطرح شدن این موضوع من خدمت حجت الاسلام علمالهدا، امام جمعه مشهد رسیدم و خدمت ایشان گزارشی عرض کردم. ما به جمعبندی خوبی رسیدیم تا با برنامهریزی و مدیریت اقدامات ماندگاری انجام شود. اگر ما در داخل کشور نتوانیم برای دخترانمان برنامه داشته باشیم، بیرون از کشور برنامه دیگری برای آنها طراحی می شود.»
|
|
|
|
|
|
|