تحلیلگر گاردین: محاکمه دولتمردان ایران غیرممکن نیست

 
تحلیلگر گاردین: محاکمه دولتمردان ایران غیرممکن نیست

اعضای «کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران» از کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، خواسته‌اند که در مذاکره با نمایندگان ایران موضوع حقوق بشر در این کشور را نیز مطرح کند و هم‌زمان «مکانیسم بین‌المللی برای محاکمه دولتمردان ایران در یک دادگاه بین‌المللی» را مطرح کرده‌اند. 

براساس نامه‌ای که سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی برای خانم اشتون فرستاده است، ایران تمایل دارد که مذاکره هسته‌ای با گروه 5+1 بعد از 19 آبان شروع شود.

معصومه طرفه برای گاردین نوشته است که پرونده نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر، که از 28 سپتامبر (ششم مهر) در زندان اوین در اعتصاب غذا بوده است، برای فعالان ایرانی حقوق بشر «اولویت بسیار زیادی» دارد.

به نوشته او همسر خانم ستوده گفته هر چند خانم ستوده برای مدتی اعتصاب غذایش را شکست اما باردیگر دست به اعتصاب غذا زده و در یک هفته گذشته از خوردن غذا و حتی نوشیدن آب خودداری کرده است.

براساس این گزارش، کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران از سازمان ملل خواسته است که در پرونده نسرین ستوده دخالت کند.

این نهاد مدافع حقوق بشر گفته است که تلاش ایران برای خاموش کردن صدای وکلا «بی‌رحمانه» بوده است به‌گونه‌ای که دادگاه انقلاب تهران هفته گذشته محمد سیف‌زاده را به 9 سال زندان و 10 سال محرومیت از وکالت محکوم کرد.

درخواست از کاترین اشتون برای اظهارنظر درمورد حقوق بشر در ایران پس از آن مطرح شده است که خانم اشتون از نبود مراحل قضایی در ایران انتقاد کرد و احتمال اعدام سکینه محمدی آشتیانی، زندانی متهم به زنا در ایران را محکوم کرد.

براساس نوشته گاردین شادی صدر، وکیل حقوق بشر، که خود قربانی آزار در ایران بوده و مدتی را در سلول انفرادی در اوین گذرانده است از دخالت خانم اشتون در حقوق بشر ایران استقبال کرده و از او خواسته است که در مذاکرات آتی با ایران موضوع حقوق بشر را مطرح کند.

به نوشته گاردین خانم صدر، وکیل حقوق زنان، که سال گذشته از ترس جان خود مجبور به فرار از ایران شد، گروه فشاری با نام «عدالت برای ایران» راه‌اندازی کرده است و با کارشناسان حقوقی اتحادیه اروپا و سازمان ملل مشورت می‌کند تا یک مکانیسم بین‌المللی برای محاکمه کردن مقام‌های ایران در دادگاه‌های بین‌المللی پیدا کند.

شادی صدر معتقد است که تحریم‌های حقوق بشر همراه با تحریم‌های تنبیهی باید بر مقام‌های ایرانی اعمال شود .

براساس این گزارش در ماه‌های گذشته دست‌کم پنج وکیل حقوق بشر در ایران بازداشت شده‌اند؛ پنج وکیل دیگر ازجمله محمد مصطفایی، وکیل خانم آشتیانی، مجبور به ترک وطن شده‌اند و 10 وکیل دیگر با سپردن وثیقه‌های سنگین آزاد شده‌اند.

کریم لاهیجی، نایب رئیس مجمع بین‌المللی حقوق بشر، به گاردین گفته که درحال رایزنی هستیم تا مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه جدیدی را تصویب کند تا براساس آن نماینده ویژه سازمان ملل برای تحقیق درمورد نقض حقوق بشر در ایران تعیین شود.

سازمان ملل در تازه‌ترین گزارش خود به موارد نقض حقوق بشر در ایران اشاره کرده است اما از آن‌جایی که از سال 2005 تاکنون به زندان‌ها و زندانیان ایران دسترسی مستقیم ندارد، نمی‌تواند درمورد اطلاعات خود از طریق کانال‌های مناسب تحقیق کند.

هم‌زمان وکیلان ایرانی که مورد حمایت عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر هستند، با انتشار بیانیه‌ای گفته‌اند: نقض گسترده حقوق بشر در ایران که پس از انتخابات جنجالی ریاست جمهوری ژوئن 2009  آشکار شد به تحقیقات تازه‌ای نیاز دارد.

این وکیلان ایرانی در بیانیه خود از جامعه بین‌الملل خواسته‌اند که به دلیل موافقت ایران برای ازسرگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای، «توجه خود را از نقض حقوق بشر در ایران منحرف نکند.»

نویسنده گاردین در پایان این گزارش نوشته است: مکانیسم خانم صدر برای یافتن راه‌حل بین‌المللی و محاکمه کردن مقام‌های ایران در یک دادگاه بین‌المللی ممکن است دور از دسترس باشد اما غیرممکن نیست.

به گفته نویسنده «اگر وکلای برجسته حقوق بشر در سطح بین‌الملل مانند مری رابینسون، کمیسر عالی پیشین سازمان ملل متحد برای پناهندگان، و لوئیز آربور، کمیسر عالی پیشین حقوق بشر سازمان ملل و دادستان کل دادگاه‌های نسل‌کشی رواندا و نقض حقوق بشر در یوگسلاوی سابق، از مکانیسم خانم صدر حمایت کنند، امکان محاکمه مقام‌های ایران در یک دادگاه بین‌المللی وجود دارد.»

نویسنده نتیجه‌گیری کرده است: در کشوری که عدالت قابل دسترس نیست به‌نظر می‌رسد که قضاوت بین‌المللی تنها روش اجرای عدالت است.

khosh bavar - ایران - یزد
حق داری !? یک سوزن بخودت بزن و یک جوالدوز به دیگران ! هنری کسینجر قاتل فراموشت نشه ?!
پنج‌شنبه 20 آبان 1389

pajohandeh - سوئد - گوتنبرگ
. مثل اینکه هنوز چند تا چاه نفت ومعدن باقئ مونده که غرب وشرق سندش را تحویل نگرفتن از این تازی پرستان .
پنج‌شنبه 20 آبان 1389

leyli maman - مالزی - کوا لا لا مپور
وای یعنی میشه اون روزی رو ببینیم که احمدی نژاد و پشت سرش خامنه ای سمت راستش جنتی سمت چپش رفسنجانی و پشت اون یه عده دیگه با لباسهای راه راه زندان ودست بند به دست با دمپایی پلاستیکی ابی یا طوسی با یه من ریش وپشم جلوی یه عالمه خبرنگار و عکاس بارند و مردم هم اونها رو هوووووووووو کنند و تخم مرغ گندیده و اشغال پرت کنند روشون..................................................................ببخشید ارزوم طولانی شد
پنج‌شنبه 20 آبان 1389

odin - بلژیک - انتورپن
همه ایرانیهای وطنپرست برای رسیدن ان روز ثانیه شماری میکنن. روزی که دستهای خونین ا.ن و مجتبی و سرداران دزد سپاه رو در دستبند ببینیم و با پیژامه دم در دادگاه معطل اعلام حکم قاضی های عادل باشن. روزی که مطمئنم بزرگترین جشن ملی ما میشه .روزیکه این دزدهای بی ابرو مجازات و به سزای اعمالشون برسن.31 سال؟ کی باورش میشه کشور ما 31 سال زیر دست این غارتگرها زجه و ناله کنه؟یکی از دوستام یه بار دزد طلاهاش رو برده بود، یهو رو کرد به اسمون و گفت:اخه خدایا من چیکار کردم که همه بلاها سرمن میاد؟ دوست دیگه ای هم بود،و انگار که خداست، و بجای خدا جواب داد: اخه فلان فلان شده بگو چیکار نکردی؟ دوست اول هر چی فکر کرد چیزی بنظرش نرسید که بگه نکرده. حکایت سرداران و اخوندهای ماست که وقت مجازات باید بهشون گفت چه کار و جنایتی مونده بود که شما با این ملت نکردین؟ پس روز مجازات انتظار رحم نداشته باشین. از دم همگیشون.
جمعه 21 آبان 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
بله اگر دولتهای غربی به قراردادهای تجاری که از خون ملت ایران است دست بکشد و پشت پرده به کارهای کثیفشان پایان دهند ان وقت این اخوندهای حرام زاده 1 ماه هم سر کار نمیمانند مسئله اقتصادی برای دولت هایی مثل المان انگلیس فرانسه و بقیه کاسه لیسان بسیار مهم است چون بخاطر پول پدر و مادر و زن و بچه اشان را هم میفروشند وای به حال ملت ایران
جمعه 21 آبان 1389

surena1611 - آلمان - اشتوتگارت
این جنایتکارها در آینده ای نزدیک بدست مردم ایران به جهنم فرستاده میشن و اونهایی هم که بتونن فرار کنن در دادگاههای بین المللی محاکمه خواهند شد. به امید آنروز و اجرای عدالت. نابود باد رژیم جهل و جنایت ولی وقیح و آثار مخربش
جمعه 21 آبان 1389

baas - هلند - روتردام
به امید ان روز./مرگ بر تازی پرستان/
جمعه 21 آبان 1389

فریدون شیرازی - ایران - شیزاز
همانطور که دوستمان از فرانکفورت گفت اگر اروپایی ها یکماه از حمایت غیر علنی شان از حکومت اخوندها دست بردارند اینها کله پا میشوند ولی خدایی برای عقد یک قرارداد کدام سیاستمدار عاقل اروپایی میخواهد بجای این اخوندهای ارازل و مزدور وعرب با میهن پرستان ایرانی سر وکار داشته باشد.اگر به خواست خدا زمانی ریش خامنه ای را به دم احمدی نژاد گره زدیم بعید میدانم کسی اجازه بدهد انها را به هتل زندان هلتد بفرستند.
جمعه 21 آبان 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.