حاکم امیر نشین راس الخیمه درگذشت

حاکم امیر نشین راس الخیمه درگذشت

شیخ صغر بن محمد القاسمی در دهه 1940 میلادی در پی کودتایی بدون خونریزی قدرت را به دست گرفت

شیخ صقر بن محمد آل قاسمی، حاکم امیر نشین راس الخیمه، یکی از بخش های امارات عربی متحده، امروز چهارشنبه ۲۷ اکتبر( ۵ آبان ماه) در پی چند ماه بیماری درگذشت.

به گفته خبرگزاری رسمی امارات، شیخ سعود ، فرزند چهارم او که تحصیل کرده آمریکاست، جانشین پدرش خواهد شد.

اما در بیست و چهار ساعت گذشته، شیخ خالد، ولیعهد پیشین راس الخیمه با گذاشتن ویدئویی در اینترنت خود را حاکم این امیرنشین معرفی کرد.

تحلیلگران می گویند بیم آن می رود که بین شیخ سعود و برادر بزرگ ناتنی اش شیخ خالد بر سر در اختیار گرفتن حکومت این امیرنشین جنگ قدرت دربگیرد.

شیخ خالد تا سال ۲۰۰۳ میلادی یعنی تا زمان روی کار آمدن برادرش شیخ سعود ولیعهد راس الخیمه بود.

براساس گزارش ها، شیخ خالد برای در اختیار گرفتن مقامش مبارزه ای را آغاز کرده است، اما ناظران پیروزی او را غیر محتمل می دانند.

شیخ صقر بن محمد القاسمی در دهه 1940 میلادی قدرت را به دست گرفت.

در پی مرگ او، یک هفته عزای عمومی در امارات اعلام شده است.

امارات عربی متحده، اتحادی از هفت دولت کوچک است که بعد از استقلال این شیخ نشین ها از بریتانیا در سال 1971 میلادی شکل گرفت. راس الخیمه، یکی از این هفت امیر نشین است که در تنگه هرمز و در نزدیکی خط ساحلی ایران واقع شده است.

 مرگ پیرترین امیر جهان و اختلاف بر سر جانشینی او

شیخ صقر بن محمد آل قاسمی پس از شصت و دو سال فرمانروایی بر امیرنشین رأس الخیمه سحرگاه امروز (چهارشنبه) در سن نود و دو سالگی درگذشت، با مرگ وی در رأس الخیمه هفت روز تعطیل و چهل روز عزای عمومی و در سایر امارات متحده عربی یک هفته عزای عمومی اعلام شد.

شیخ صقر پیرترین فرمانروا در جهان و تنها بازمانده از هفت امیری بود که امارات متحده عربی را بنیان نهادند.

بلافاصله پس از اعلام درگذشت شیخ صقر، اختلاف بر سر جانشینی او آغاز شده است.

شیخ خالد، پسر بزرگ شیخ صقر که هفت سال پیش از ولیعهدی برکنار شده بود، با انتشار پیامی ویدئویی در اینترنت خود را جانشین پدر و حاکم رأس الخیمه اعلام کرده است.

اما برادر کوچکترش شیخ سعود که در هفت سال گذشته عملاً اداره رأس الخیمه را در دست داشته و ولیعهد رسمی بوده، بی اعتنا به پیام شیخ خالد، اداره امور را ادامه می دهد.

شیخ خالد در ماه فوریه گذشته طی سخنرانی در واشنگتن، برادرش شیخ سعود را متهم کرده بود که رأس الخیمه را به دروازه ای برای ایران تبدیل کرده تا از طریق آن از تحریمهای بین المللی بگریزد و به قاچاق سلاح، تجهیزات، مواد مخدر و حتی انسان بپردازد.

وی همچنین نامه ای با امضای پدرش منتشر کرده که نشان می دهد او ده ماه پس از برکنار کردن شیخ خالد نظرش را عوض کرده و از او خواسته است به مقام ولیعهدی بازگردد، اما اعتبار این نامه را تاکنون هیچ مرجع مستقلی تأیید نکرده است.

شیخ خالد که تحصیلکرده انگلستان است، در زمان ولیعهدی فعالیتهای اقتصادی گسترده ای انجام داد و به چهره ای اصلاح طلب و همچنین مخالف سرسخت ایران مشهور بود، وی همچنین بر خلاف دیگر مقامات کشورهای حاشیه خلیج فارس، آشکارا با سیاست آمریکا در حمله به عراق مخالفت می ورزید.

با هدایت شیخ خالد، تظاهرات خیابانی در رأس الخیمه علیه حمله آمریکا به عراق برگزار شد و رادیوی رأس الخیمه آزادانه برنامه هایی در مخالفت با حمله به عراق پخش می کرد.

شیخ صقر پس از چند بار مشورت با شیخ زاید حکمران امارات، سرانجام برکناری شیخ خالد را از ولیعهدی اعلام کرد و این مقام را به شیخ سعود سپرد که تحصیلکرده آمریکاست.

برکناری شیخ خالد، شهر رأس الخیمه را صحنه تظاهرات اعتراض آمیز هوادارانش کرد که به مداخله ارتش امارات برای آرام کردن اوضاع انجامید و شیخ خالد راهی تبعید شد.

روزنامه بریتانیایی گاردین در ماه های ژوئن و ژوئیه گذشته گزارشهایی منتشر کرد حاکی از اینکه شیخ خالد با هزینه کردن میلیونها دلار در حال تلاش برای بازگشت به قدرت است و در راستای جلب حمایت بین المللی، حتی با سفیر اسرائیل در لندن هم دیدار کرده است.

شیخ صقر، پدر شیخ خالد، با توسل به زور قدرت را به دست گرفته و با کمک تفنگچیانش، عمو و پدرزنش شیخ سلطان را از حکومت برکنار و به شارجه تبعید کرده بود.

در امیر نشین شارجه نیز شاخه ای از خاندان قاسمی حکومت می کند، قاسمیان که بیش از دویست و پنجاه سال است بر رأس الخیمه و شارجه حکم می رانند، از سران قبائل عرب حاشیه جنوبی خلیج فارس بودند که پس از کشته شدن نادرشاه افشار، جنگی را با نیروهای ایرانی آغاز کردند و به سلطه ایران بر سرزمینی که اکنون امارات متحده عربی خوانده می شود پایان دادند. هند.

هرچند دیری نگذشت که این مناطق به تصرف ترکان عثمانی درآمد و شیوخ عرب ناچار دست کمک بسوی بریتانیا دراز کردند که با کمک قبائل محلی ترکها را بیرون راند و این سرزمینها را تحت الحمایه خود اعلام کرد.

با پایان یافتن سلطه بریتانیا و اعلام موجودیت امارات متحده عربی، شیخ صقر پیوستن به این اتحادیه را مشروط به این اعلام کرد که دولت تازه بنیاد، از ادعای رأس الخیمه بر جزیره های تنب بزرگ و کوچک و ادعای امیرنشین شارجه بر جزیره ابوموسی دست برندارد، با پذیرفتن این شرط، وی در 24 فوریه 1972، پیوستن رأس الخیمه به امارات را اعلام کرد.

از شیخ صقر هفت پسر و هفت دختر بر جای مانده، پسر دومش سلطان در زمان حیات پدر درگذشت.

مهرداد فرهمند - بی بی سی، بیروت 
shir o khorshid - ایران - اصفهان
بی ادبیه ولی به قول قمار بازه به ...........
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

amir münchen - المان - مونیخ
به درک یه سوسمار خور کمتر.....
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

katrina - اسکاتلند - گلاسگو
به درررک مفت خور پابرهنه..شیرینی مرگ علی گدا روبخوریم ااامین.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

bluestar - ایران - تهران
خوب که چی؟
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

Pezhman - اتریش - وین
مسئله جزایر ایرانی مطرح است.هر طرفی منافع ایران را رعایت وامضا بدهد. باید باچنگ ودندان از او مثل سلطان قابوس حمایت وطرف مقابل را برای ملاقات با پدرش عازم دیار باقی نمود.تا شیخ المشایخ مغفور احساس تنهایی نفرمایند.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

خانه به دوش - سوئد - استکهلم
یک پفیوز آخوند زاده کمتر ,بامید چنین آرزویی برای الاغ علی یکدست.البته نه با مرگ طبیعی بلکه به فجیعترین وضع یعنی مستقیم کهریزک و شیشه. نوشابه های اشی مشی البته 1 لیتری.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

khosh bavar - ایران - کرمان
یک کیسه برنج در کشور چین افتاد پائین ! اینم شد خبر, هیچ ارتباط عاطفی و سیاسی بین من خوش باور و این ولیعهد عیاش نایب امام در زمین نمیبینم !
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

pahlavi100 - آمریکا - کالیفورنیا
امیر نشین راس الخیمه یعنی‌ اینکه جناب حاکم مجبور بوده تمام عمر در راس خیمه بشینه؟ آخی چه زجری کشیده مظلوم.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

برگشته - بحرین - محرق
قاسمی و یا جواسم از اعراب جنوب ایران بودند (شیوخ جواسم لنگه) و استعمار انگلیس از انها برای تمرد علیه حکومت مرکزی بهره میجست.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

kishmish sabz - آمریکا - لس آنجلس
ب ه جَ ه ن دَ م واقعاً که چه ضایعهء شعفناکی! از اوت تَه تَه تَه دلم متأسف شدم! دست راستشون زیر سر کارشناس میکربی آ سید علی گدایِ روضه ای ٢ تومَن.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

raha1984 - المان - هامبورگ
به جهنم ! روزی کفتارپیر علی یک دست
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

farzad_s - ایران - تبریز
خب یه دیکتاتور ومفت خور به درک واصل شد مبارکه
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

lida.afg - سوئد - کارلستاد
به درک که درگذشت.انشاله قسمت طالبان و اخوندا هم نصیب بشه.امین
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

poriyaye_vali - قطر - دوحه
چو بنیاد هستی ما بر فناست..........به مرگ کسی شادمانی خطاست
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

arashbehdin - امریکا - اتلانتا
من از دولتمردان عرب خوشم نمیاید و باور دارم با ایران دشمنی کرده و میکنند. ولی اگر بیطرف بنگریم میبینیم این مرد عرب و دیگر امیران امارات هرچه بودند برای سرزمین خود مفید بوده اند. راس الخیمه مانند دوبی و ابوظبی پیشرفت نکرده ولی صنایع بزرگی مانند سیمان سازی و داروسازی و سرامیک سازی دارد انهم در این منطقه کوچک که تنها به اندازه یک شهر ایران است. مقایسه کنید بوشهر و بندرعباس و بلوچستان ایران را با امارات. نکته مثبت دیگر این شیخ ها، کوتاه کردن دست عثمانی ها از این منطقه به کمک انگلیس بوده است. اگر عثمانی به این منطقه فرمانروایی میکرد، معلوم نیست چه بلای به سر ایران می امد و دیگر اینکه امارات هم کشوری بدبخت و عقب مانده مانند مصر و سوریه و اردن ولیبی میبود.
پنج‌شنبه 6 آبان 1389

dara20 - ایران - تهران
به درک واصل شد و رفت دوزخ کنار جد ملخ خورش نیمسوز نوش جان کنه. مرگ تازی غم نداره.
جمعه 7 آبان 1389

zartusht67 - المان - فرانکفورت
گور پدر خودش وهر چی تازی کثیفه
جمعه 7 آبان 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.