هیات عمانی برای آزادی دو آمریکایی زندانی به ایران رفت
هیات عمانی برای آزادی دو آمریکایی زندانی به ایران رفت
آقای مصلحی گفت تحقیقات درباره سه آمریکایی بازداشت شده به زودی به نتیجه می رسد |
پی. جی. کراولی، سخنگوی کاخ سفید، سفر نمایندگانی از کشور عمان به ایران را تایید کرد اما گفت که از روند تلاش این هیات برای آزادی دو آمریکایی زندانی در ایران، خبر ندارد.
آقای کراولی، روز چهارشنبه هفتم مهر (29 سپتامبر) گفت که ایالات متحده قدردان تلاش های عمان برای کمک به آزادی دو زندانی آمریکایی باقیمانده در ایران است.
بنابر اظهارات آقای کراولی، این هیات از نمایندگان کشور عمان تلاش می کند پس از آزادی سارا شورد (در اواسط ماه سپتامبر)، مقام های ایرانی را برای رها کردن دو آمریکایی دیگر (شین بائر و جاش فتال) ترغیب کند.
سخنگوی کاخ سفید ارایه هرگونه اخبار بیشتر در این مورد را به مقام های رسمی عمان واگذار کرد. با این حال، هنوز مقام های عمانی در این باره اظهار نظر نکرده اند.
رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امورخارجه ایران، نیز روز گذشته (سه شنبه ششم مهر) با اشاره به سفر احتمالی این هیات نمایندگی به ایران گفته بود که پرونده دو مرد آمریکایی زندانی در این کشور همچنان در جریان رسیدگی قضایی است.
پس از آزادی خانم شورد، که با میانجیگری کشور عمان صورت گرفت، اکنون گمانه زنی ها درباره احتمال آزادی دو زندانی آمریکایی دیگر، قوت گرفته است.
مقام های آمریکایی می گویند که عمان نقش مهمی در ترتیب دادن پرداخت وثیقه مورد درخواست ایران برای خانم شورد و اطمینان یافتن از اینکه این کار تحریم های اقتصادی آمریکا علیه ایران را نقض نمی کند، بازی کرد.
حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات ایران، چند روز پیش گفته بود که تحقیقات درباره سه شهروند آمریکایی بازداشت شده در این کشور به زودی به نتیجه می رسد.
آقای مصلحی همچنین وساطت شخصیت های خارجی برای آزادی این سه نفر را تایید کرده بود.
او همچنین درباره میانجیگری رئیس جمهوری سنگال برای آزادی این سه آمریکایی گفت تاکنون "واسطههای مختلفی در مورد این سه نفر رفت و آمد کردهاند و مباحثی را مطرح کردهاند."
مادران سه شهروند بازداشت شده آمریکایی پیش تر با انتشار بیانیه ای از عبدالله واد، رئیس جمهوری سنگال به خاطر میانجیگری برای آزادی فرزندانشان تشکر کردند.
سارا شورد، جاشوا فتال و شین بائر بیش از ۱۳ ماه قبل در منطقه مرزی ایران و عراق توسط نیروهای ایرانی که آنها را به عبور غیرقانونی از مرز متهم کرده بودند، بازداشت شدند. مقام های ایرانی این سه نفر را به جاسوسی متهم کردند، اتهامی که از سوی خانواده های آنها و مقام های آمریکایی رد شد.