احضار مسئولان موزه مصری به دادگستری در پی سرقت تابلوی ون‌گوگ

احضار مسئولان موزه مصری به دادگستری در پی سرقت تابلوی ون‌گوگ

کارشناسان هنری قیمت تابلوی "گل‌های خشخاش با گلدان سفید" را حدود ۵۰ میلیون دلار ارزیابی می‌کنند

دادگستری مصر حکم جلب محسن شعلان، معاون وزارت فرهنگ در بخش هنرهای تجسمی به همراه ۱۰ نفر از کارگزاران امور فرهنگی را صادر کرده است. آنها متهم شده‌اند که در حفظ آثار هنری اهمال کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از منابع مصری گفته است که این افراد روز ۱۴ سپتامبر در برابر دادگاه قرار می‌گیرند.

سرقت تابلوی معروف "گل‌های خشخاش" اثر ونسان وان‌گوگ، نقاش نامی هلندی – فرانسوی، در روز شنبه (۲۱ اوت) از "موزه محمود خلیل" در قاهره علت اعلام جرم علیه این افراد است.

کارشناسان هنری قیمت تابلوی وان‌گوگ به نام "گل‌های خشخاش با گلدان سفید" را حدود ۵۰ میلیون دلار ارزیابی می‌کنند.

به گفته رسانه‌های مصر تحقیقات نشان می‌دهد که کارکنان موزه‌های هنری در محافظت از آثار گرانبها کوشا نیستند.

گفته می‌شود که بعضی اوقات در برخی از موزه‌ها تنها یک نگهبان بر سر کار است و سایر کارمندان به سر کار حاضر نمی‌شوند.

به سرقت رفتن آثار هنری متعدد در مصر نشان می‌دهد که بر افراد بازدیدکننده از موزه‌ها هیچ کنترلی وجود ندارد و آنها موقع ورود و خروج مورد تفتیش قرار نمی‌گیرند.

همچنین گفته می‌شود که در موزه محمود خلیل، ۴۰ دوربین مستقر است که ۳۷ عدد از آنها از سالها پیش از کار افتاده‌اند. روی هر اثر گرانبهای موزه نیز دستگاه "آژیر خطر" نصب شده که بیشتر آنها خراب هستند.

اعتراض به سیاست‌های فرهنگی

اندیشمندان و روشنفکران مصری به سیاست‌های فرهنگی دولت به شدت معترض هستند. بیش از صد چهره فرهنگی روز شنبه چهارم سپتامبر با انتشار اعلامیه‌ای خواهان استعفای فاروق حسنی، وزیر فرهنگ مصر شدند.

روشنفکران مصری، وزیر فرهنگ را به سوءمدیریت، فساد و به باد دادن اموال عمومی متهم کرده‌اند.

به گفته آنها آقای حسنی، از نزدیکان حسنی مبارک، رئیس جمهوری مصر، از سال ۱۹۸۷ بر مسند وزارت فرهنگ تکیه زده و "در این مدت طولانی تخلفاتی مرتکب شده که در تاریخ فرهنگ مصر بی‌سابقه است."

آنها در اعلامیه می‌پرسند: "چه رازی وجود دارد که چنین وزیری با این همه خلاف و قانون‌شکنی آشکار همچنان بر سر کار است؟"

آنها در اعلامیه خود به دو مورد از نابسامانی‌ها اشاره کرده و شخص وزیر فرهنگ را مسئول دانسته‌اند: "مسافرخانه" نام عمارتی زیبا در قاهره بود که در سال ۱۹۹۸ به کلی در آتش سوخت. در سال ۲۰۰۵ با آتش گرفتن تماشاخانه‌ای در جنوب قاهره ۵۰ هنرمند تئاتر جان خود را از دست دادند.

تا کنون برخی از دستیاران وزیر فرهنگ، به خاطر ناپدید شدن آثار هنری و تخلفات دیگر از کار اداری اخراج و در مواردی به زندان محکوم شده‌اند.

در اعلامیه روشنفکران مصری آمده است: "وزیر فرهنگ کارمندان و زیردستان خود را چنان انتخاب می‌کند تا اهل فرهنگ را آزار دهند و نه برای آن که به فرهنگ کشور خدمت کنند."

نویسندگان و هنرمندانی که اعلامیه را امضا کرده‌اند عقیده دارند که وزیر فرهنگ باید به خاطر سوءاستفاده از مقام و ضربه زدن به منافع ملی کشور محاکمه شود.

porharfi - هلند - آرنم
مصری ها ی بی لیاقت از ملا های ایران یاد بگیرید!! که:وقتی در نگهداری ِآثار. بیعرضه هستند زودی آن آثار را به بیگانگان برای نگهبانی و نگهداری میسپارند!. البته ..البته( *کشور از ثروت ِ ملّـــــی خالـــــی !!.. حساب بانکی ملایی. پُــــــراز ثروت ِ بـــــاد آوردی...!!!!*)
جمعه 19 شهریور 1389

rezanl - هلند - امستردام
اینا هم مثل ما درویشی حال میکنن چون شنیدم تو اون موزه حتی یک دوربین هم کار نمیکرده و بیشتر دوربینها خودشون عتیقه بوده اند.
جمعه 19 شهریور 1389

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.