ایران بورس اشیای عتیقه راه اندازی میکند
ایران بورس اشیای عتیقه راه اندازی میکند
دولت می گوید برای نظارت بیشتر می خواهد مجوز بورس عتیقه صادر کند
حمید بقایی رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران اعلام کرده که بورس اشیای عتیقه در سال جاری و در جزیره کیش راه اندازی می شود.
آقای بقایی به خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا گفته که هدف از این کار "ساماندهی خرید و فروش اشیای عتیقه" است که یکی از وظایف سازمان میراث فرهنگی است.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، با ایجاد بورس اشیای عتیقه، امکان نظارت بیشتر اشیای عتیقه فراهم می شود و در آن ضمن تعیین ارزش تاریخی و قابل فروش بودن، نرخ آنها نیز تهیه خواهد شد.
در اکثر شهرهای ایران فروشگاههایی وجود دارند که اشیای عتیقه و قدیمی معامله می کنند و خبر ایجاد بورس اشیای عتیقه این پرسش را پیش آورده که سرنوشت این فروشگاهها چه خواهد شد.
آقای بقایی می گوید این بورس در کنار فروشگاه ها و مراکز فروش عتیقه ایجاد می شود و "ما به دنبال جمع آوری فروشگاههای عتیقه جات نیستیم ولی خواهان تجمیع آنها هستیم."
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در عین حال ابراز امیدواری کرده که "با راه اندازی این بورس، مالکان فروشگاهها مایل به تجمیع در آن شوند تا توان نظارت ما (سازمان میراث فرهنگی) در این زمینه بیشتر شود."
به گفته آقای بقایی تجمیع فروشگاهها با بورس اشیای عتیقه از لحاظ اقتصادی به صرفه و "مانع از فروش اشیای عتیقه تقلبی" در بازار می شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی می گوید که هدف راه اندازی بورس "ساماندهی خرید و فروش اشیای عتیقه" است. |
دولت می گوید که قانون برنامه چهارم توسعه که سال گذشته به پایان رسید، به سازمان میراث فرهنگی اجازه داده تا علاوه بر صدور مجوز برای فعالیت موزه های خصوصی و موسسات کارشناسی مرتبط با فعالیت های فرهنگی، مجوز موسسات کارشناسی اموال تاریخی و فرهنگی را نیز صادر کند.
ظاهرا دولت با توسل به این بخش از قانون و اساسنامه سازمان میراث فرهنگی می خواهد بورس اشیای عتیقه را ایجاد کند اما به گفته آقای بقایی، سازمان میراث فرهنگی بورس اشیای عتیقه را راه اندازی نمی کند بلکه فقط مجوز صادر کرده و بر عملکرد آن نظارت می کند.
به گفته رئیس سازمان میراث فرهنگی، تعداد زیادی از متقاضیان برای راه اندازی بورس اشیای عتیقه به این سازمان مراجعه کرده اند و این سازمان نیز پس از بررسی، به کسانی که شرایط لازم را داشته باشند، مجوز خواهد داد.
بیژن روحانی پژوهشگر و حفاظت گر آثار تاریخی، به بی بی سی می گوید که جزئیات این کار هنوز اعلام نشده برای همین نمی توان در این باره قضاوت کرد.
با این حال آقای روحانی تاکید دارد که اگر هدف از ایجاد بورس اشیای عتیقه، نظارت بیشتر دولت بر خرید و فروش آثار عتیقه و هنری باشد، امر مثبتی است به خصوص این که ایران به عنوان کشوری که قربانی فروش آثار عتیقه و آثار باستانی است همواره نیاز دارد تا نظارت دولت و دستگاههای مرتبط بیشتر شود اما اگر این بورس، معیارهای دقیق و درستی برای این کار در نظر نگیرد می تواند آثار و تبعات منفی به بار بیاورد.
طرح ایجاد بورس با مخالفت هایی رو به رو شده است ولی آقای بقایی می گوید که "افرادی که در میان مدت منافع خود را در خطر می بینند، شروع به اعتراض می کنند."
بورس اشیای عتیقه قرار است در جزیره کیش در خلیج فارس راه اندازی شود و رئیس سازمان میراث فرهنگی دلیل انتخاب کیش را "امکان دسترسی آسانتر متقاضیان خارج از کشور" عنوان می کند.
|
|
|
|
|
|
|
|