آمریکا: درباره ایران و اسرائیل به ترکیه هشدار نداده ایم
آمریکا: درباره ایران و اسرائیل به ترکیه هشدار نداده ایم
کاخ سفید می گوید که رهبران آمریکا و ترکیه ده روز پیش تلفنی صحبت کردند |
کاخ سفید این خبر که باراک اوباما به رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در مورد خط مشی دولتش در قبال ایران و اسرائیل هشدار داده را رد کرده است.
روزنامه بریتانیایی فایننشال تایمز دوشنبه ( 16 اوت) نوشته بود که رئیس جمهور آمریکا به رجب طیب اردوغان هشدار داده که مواضع این کشور در قبال اسرائیل و ایران می تواند بر روند فروش تسلیحات به ترکیه تاثیر منفی بگذارد.
اما بیل برتون، معاون سخنگوی کاخ سفید، دوشنبه تاکید کرد که باراک اوباما به نخست وزیر ترکیه هشداری نداده است و درباره گزارش فایننشال تایمز گفت: "من واقعا نمی دانم که از کدام منبع الهی این (اطلاعات) را دریافت کرده اند."
آقای برتون تایید کرد که ده روز پیش رهبران ترکیه و آمریکا تماس تلفنی داشته اند و درباره موضوعاتی از قبیل ایران و واقعه مرگبار حمله کماندوهای اسرائیلی به کاروان دریایی ترکیه که عازم غزه بود صحبت کرده اند.
او همچنین تاکید کرد: "روشن است که گفتگوی ما با آنها ادامه دارد، اما هیچ هشداری داده نشده است."
هواپیماهای بدون سرنشین
فایننشال تایمز می نویسد که ترکیه خواهان خرید هواپیماهای بدون سرنشین از آمریکاست که احتمالا از آنها برای حمله به مواضع کردهای جدایی طلب در کوهستان های شمال عراق استفاده کند.
این روزنامه از قول یک مقام ناشناس آمریکایی نوشته است که باراک اوباما به آقای اردوغان گفت که برخی اقدامات این کشور، سئوال هایی را در میان اعضای کنگره آمریکا ایجاد کرده از جمله این که آیا می توان به ترکیه به عنوان یک متحد اطمینان کرد یا نه."
این مقام آمریکایی که فایننشال تایمز نام او را ذکر نکرده، افزوده که این سئوال ها موجب می شود تامین درخواست های ترکیه برای خرید سلاح از آمریکا برای مبارزه با پ ک ک برای دولت آمریکا دشوار باشد.
این مقام گفته است که ترکیه باید نشان دهد که مصالح امنیت ملی آمریکا را جدی می گیرد. او افزوده است که آمریکا عملکرد دولت ترکیه را بررسی کرده و بر اساس آن در مورد درخواستش برای خرید سلاح تصمیم گیری می کند.
طبق قوانین آمریکا، دولت این کشور باید پانزده روز پیش از فروش سلاح به کشورهای عضو پیمان ناتو، کنگره را در جریان بگذارد. کنگره می تواند با تصویب قطعنامه ای مانع فروش سلاح شود.
سیاست های دولت آقای اردوغان در قبال ایران و تنش این کشور با اسرائیل، واکنش منفی قانونگذاران آمریکایی را در پی داشته است.
مقام های آمریکایی نیز از رای منفی دولت ترکیه در ماه ژوئن به قطعنامه تحریم ایران در شورای امنیت ابراز نارضایتی کرده و این نارضایتی را در مناسبت های مختلف بیان کرده اند.
روزنامه فایننشال تایمز نوشته که دولت آمریکا از ترکیه خواسته تا "لفاظی های" خود علیه اسرائیل را تعدیل کند.
ترکیه به دنبال کشته شدن چند شهروند این کشور در حمله نیروهای اسرائیلی به کشتی حاوی کمک برای غزه، سفیر خود را از این کشور فراخواند.
|
|
|
|