آغاز محاکمه متهمان جاسوسی برای ایران در کویت
آغاز محاکمه متهمان جاسوسی برای ایران در کویت
چندی پیش وزرای کشور عربستان و کویت در ریاض متلاشی شدن یک شبکه جاسوسی برای ایران را تایید کردند |
با آغاز محاکمه شش مرد و یک زن در دادگاهی در کویت به اتهام جاسوسی برای ایران، این افراد اتهامات علیه خود را رد کردند و گفتند که تحت فشار و شکنجه در زندان اقرار کرده بودند.
قاضی دادگاه، امروز سه شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۸۹ در ابتدای جلسه محاکمه جزییات اتهامات مربوط به جاسوسی متهمان برای سپاه پاسداران ایران را مطرح کرد که در تمامی موارد از سوی متهمان رد شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، سه نفر از این متهمان ایرانی هستند که در میان آنها نام یک زن هم دیده می شود؛ اما بر اساس گزارش ها، این زن تنها متهمی است که بر خلاف شش متهم مرد پرونده بدون قرار وثیقه آزاد بوده و در جلسه دادگاه امروز هم حضور نیافته است.
دو نفر از متهمان پاسپورت ندارند، یکی اهل کویت است و نفر آخر اهل سوریه.
خبر کشف شبکه جاسوسی سپاه پاسداران در کویت برای نخستین بار در شماره روز اول ماه مه روزنامه کویتی "القبس" و به نقل از مقامات امنیتی عالی رتبه کویت انتشار یافت که گفته بودند دست کم هفت نفر به اتهام عضویت در یک شبکه جاسوسی متعلق به سپاه پاسداران دستگیر شده اند.
در این گزارش آمده بود که بعضی از افراد دستگیر شده از کارمندان وزارت دفاع و اطلاعات کویت بوده اند و ماموریت داشته اند در مورد پایگاه های نظامی آمریکا در کویت و بعضی از نهادهای حساس نظامی در این کشور برای سپاه پاسداران ایران اطلاعات جمع آوری کنند.
پس از انتشار این خبر، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، در گفتگویی با شبکه عرب زبان العالم، متعلق به دولت ایران، ضمن "بی پایه و اساس" خواندن این خبر، انتشار آن را بخشی از تبلیغات منفی علیه جمهوری اسلامی ایران دانست.
حسن المتروک، وکیل متهمان این پرونده در جلسه امروز دادگاه با توجه به ادعای جدید موکلانش مبنی بر اقرار تحت شکنجه، از قاضی پرونده خواست که دستور دهد یک تیم پزشکی در مورد این موضوع تحقیق کند.
چندی پیش عده ای از نمایندگان مجلس کویت که در راس آنها محمد هایف، یکی از نمایندگان سفلی به چشم می خورد، خواستار اخراج سفیر ایران از کویت شده بودند.
گفته می شود که مقامات کویتی تلاش کرده اند تا پس از انتشار اخبار مربوط به دستگیری متهمان به جاسوسی، حتی المقدور لطمه ای به روابط دو جانبه کویت و ایران وارد نشود، اما چندی پس از دستگیری این ۷ نفر، علی جنتی، سفیر پیشین ایران در کویت طی حکمی از سوی منوچهر متکی از این مقام کنار گذاشته شد.
در حکمی که منوچهر متکی، وزیر امورخارجه ایران، برای این جابجایی صادر کرد، علت فراخواندن علی جنتی به تهران را پایان یافتن دوره سفارت او عنوان کرد.
با این وجود برخی تحلیلگران با توجه به نزدیک بودن علی جنتی به علی اکبر هاشمی رفسنجانی، ریشه این جابجایی را بیشتر به مسائل داخلی ایران مربوط دانستند.
|
|
|
|
|