حمایت اتحادیه اروپا از تظاهرکنندگان مخالف دولت در روز ۲۲ بهمن + ویدیو

حمایت اتحادیه اروپا از تظاهرکنندگان مخالف دولت در روز ۲۲ بهمن

اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای نسبت به خشونت به کار رفته علیه تظاهرکنندگان روز ۲۲ بهمن ابراز نگرانی کرده است.

کاترین اشتون مسئول امور خارجی و سیاست امنیتی اتحادیه اروپا در این بیانیه گفته است در سالگرد انقلاب اسلامی که برای بسیاری باید "نماد پیشرفت آزادی ها و حقوق بنیادین" باشد، "مردم از بیان دیدگاه هایشان محروم شده اند."

اتحادیه اروپا نسبت به گزارش هایی که در باره خشونت، ارعاب و دستگیری معترضین و رهبران آنها منتشر شده ابراز نگرانی کرده است.

به گفته کاترین اشتون "صحنه های خشونت بار امروز بخشی از روند چند ماه گذشته است."

به گفته وی: "سرکوب های خشونت بار کسانی که خواستار حقوق بنیادین و آزادی بیان و اجتماعات هستند به بهای اعتماد مردم و جامعه جهانی به این رژیم تمام شده است."

در ادامه این بیانیه آمده است: "اراده ای که معترضان در خیابان های ایران از خود به نمایش گذاشتند به وضوح حاکی از استقامت و اشتیاق آنها به دمکراسی، حقوق بشر و آزادی های بنیادین است. اتحادیه اروپا یک بار دیگر بر حمایت خود از آنها صحه می گذارد."

اتحادیه اروپا شیوه برخورد "حکومت با مردم خود" را "غلط" خوانده و افزوده "شعارهای بزرگ" نمی تواند آن را مخفی کند.

"سیل سرکوب و خشونت"

در همین حال دیده بان حقوق بشر نیز روز پنجشنبه با انتشار گزارشی نسبت به "تشدید" آزار و اذیت و نقض حقوق بشر طی هشت ماهی که انتخابات ریاست جمهوری ایران می گذرد ابراز نگرانی کرده است.

در این گزارش ۱۹ صفحه ای تحت عنوان "جمهوری اسلامی در ۳۱ سالگی: آزارهای پس از انتخابات نشانگر بحران حقوق بشر است"، به موارد متعددی از ارعاب، دستگیری، شکنجه و تجاوز جنسی به معترضان اشاره شده است.

این گزارش از حکومت ایران خواسته است "همه افرادی که همچنان به دلیل بیان مسالمت آمیز دگراندیشی خود محبوس هستند را فورا آزاد کند و کسانی را که مسئول نقض حقوق بشر بوده اند پاسخگو بداند."

گزارش دیده بان حقوق بشر به نقل از "یکی از بازداشت شدگان سابق کهریزک" آورده که وی پس از ضرب و شتم و فحاشی، مورد تجاوز جنسی قرار گرفت و در نتیجه آن خون بالا آورد و از حال رفت.

بر اساس این گزارش "فجیع ترین آزارها علیه معترضین معمولی در اماکن نیروی انتظامی و بازداشتگاه ها صورت گرفت."

جو استورک معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای دیده بان حقوق بشر در بیانیه این سازمان گفته است: "کمپین حکومتی ارعاب کمکی به خاموش کردن منتقدین نکرده است. زمان آن فرا رسیده که به این تاکتیک های ظالمانه خاتمه داده شود و حق بیان شهروندان دگراندیش تضمین شود."

a_bamdad - ایران - تهران
ساندیس خورای بیچاره ما اخرش نقهمیدیم قسم حضرت عباس رو باور کنیم یا دم حروس رو؟اگه ما عده قلیلی هستیم پس چرا یه لشگر گارد و لباس شخصی واسه این عده قلیل میارید تو خیابون؟اگه ما بچه سوسولای وابسته به خارجیم پس چرا تا دندون مسلح میاید جلومون؟اگه جنبش ما به جایی نمی رسه پس چرا صورتتون رو می پوشونید؟چرا شما که دایم دوربین به دست فیلم و عکس می گیرید و توی سایتاتون می نویسید شناسایی شد نتونستید این عده قلیل رو بگیرید(نمونش خود من).اخه ناقص الخلقه هاشما که به خاک و خون کشیده شدن حسین رو جلوی لشکر بزرگ یزید پیروزی خون بر شمشیر میدونید پس چطور میگید با یه عالمه لشگر تونستید ما جماعت بی سلاح رو شکست بدید؟اگه کارای ما بیهودست چرا از یه الله اکبر گفتن می ترسید؟این تناقض ها رو چطور توجیه می کنید؟
جمعه 23 بهمن 1388

ukguy4u - بریتانیا - لندن
خوشحالم صدای ما رو دنیا و اروپا شنید . راستی از تظاهرات ایرانیان لندن هم گزارش تهیه کنید
جمعه 23 بهمن 1388

hale noor - لندن - لندن
خسته نباشید بچه ها....دست مریزا گل کاشتید .. وعده ما چهار شنبه سوری.. رسانه شمایید...رسانه شمایید...رسانه شمایید...رسانه شمایید...رسانه شمایید...
جمعه 23 بهمن 1388

zedeakhond - انگلستان - لندن
واقعا درود به شرف تمام برو بچه های لندن .دیشب بد از مدتها از همبستگی‌ مردم لذت بردم .یکی‌ از قشنگ ترین چیز های این جنبش سبز این هست که دوباره دوستیو مهربونی به مردم خوبه ما برگشت همه با هم احساس دوستیو هم بستگی می‌کنیم .زنده بعد ایران و ایرانی‌
جمعه 23 بهمن 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.