شیوع ۲۳ درصدی بیماری روانپزشکی در ایران

شیوع ۲۳ درصدی بیماری روانپزشکی در ایران

دبیر انجمن روانپزشکان ایران اعلام کرده که بیماری روانی در آن کشور شیوع ۲۳ درصدی داشته است. براساس بانک اطلاعات مرتبط به بیماران روان پزشکی، بیش از ۱۰۰ هزار نفر بیمار روانی مزمن در ایران شناسایی شده اند. به گفته کارشناسان، این آمار محدود به افرادی است که حاضر به ثبت در این بانک اطلاعاتی هستند و بیمارانی هم هستند که به دلایل مختلف اطلاعاتشان ثبت نشده است.

دکتر عنایت الله شهیدی، پزشک و روانشناس می گوید:" آمار دقیقی از بیماران روانی در کشور وجود ندارد. اما ۲۳ درصد به نسبت آمار جهانی آمار بالایی محسوب نمی شود. براساس مطالعات در کشورهای دیگر آمار بیماری های روانپزشکی در جمعیت شهری بین ۲۰ تا ۲۵ درصد است و بدون شک مشکلات اقتصادی می تواند باعث تشدید اختلالات روانی شود."

بیمه نبودن بخشی از داروها و خدمات روانپزشکی، از مشکلات بیماران روانی و خانواده های آنها است. رئیس انجمن روانپزشکان ایران پیشتر گفته بود که صنعت بیمه خدمات روانپزشکی را تحت پوشش قرار نمی دهد و این امر باعث افزایش بیماران و گسترش بیماری می شود. دکتر شهیدی مشکلات دارویی را محدود به داروهایی خارجی می داند و می گوید داروهای روانپزشکی تولید شده در داخل ایران تحت بیمه کامل است.

برخی کارشناسان معتقدند که بخش روانپزشکی برای بیمارستان ها سود آرو نیست و به همین دلیل قانون اختصاص ۱۰ درصد از تخت های بیمارستانی به تخت روانپزشکی اجرا نمی شود. دکتر شهیدی نیز معتقد است این قانون هنوز در بیمارستان های عمومی اجرا نشده است.

او همچنین می گوید به مسئله آموزش خانواده ها برای برخورد با بیماران روانی کم توجهی می شود. به گفته دکتر شهیدی "بیمارستان های تخصصی روانپزشکی، قسمتی تحت عنوان آموزش خانواده دارند. خانواده ها لازم است یاد بگیرند چطور باید شیوه زندگی خانواده را تغییر دهند تا هم خانواده کمتر آسیب ببیند و هم بیمار در شرایط بهتر درمان شود. با توجه به حجم بیماران ممکن است خانواده ها نتوانند به موقع آموزش ببینند و متاسفانه برخی از خانواده ها هم ممکن است از این آموزش ها به دلایل فرهنگی استقبال نکنند."

رئیس ستاد ساماندهی بیماران روانی سازمان بهزیستی ایران پیشتر گفته بود که اختلالات روانی در میان افراد متاهل بیشتر از مجردان است و همچنین این اختلال در میان بازنشستگان و افراد بیکار، بیشتر از افراد شاغل است و مردان بیش از زنان در ایران به بیماری روانی مبتلا هستند. اما دست اندرکاران امر معتقدند این تقسیم بندی ها چندان قابل استناد نیست. دکتر شهیدی در این باره می گوید که بسته به نوع بیماری، شیوع در مردان و زنان متفاوت است.

صاحبنظران بر این باورند که برای کاهش آمار بیماران روانی، دولت ها باید در بخش های مختلف فعالیت کنند. این موضوع تنها بر عهده وزارت بهداشت نیست، مسائل اقتصادی-اجتماعی تاثیر بسیار زیادی بر افراد جامعه دارد و باید پیش از یافتن راهکاری برای درمان ، به دنبال راهی برای پیشگیری از ابتلا به اختلالات روانی بود. کارشناسان معتقدند سیاست گذاری های اعمال شده در سالهای اخیر برای مقوله سلامت روان اهمیتی قائل نبوده است.

نیکی محجوب - بی بی سی فارسی

انسانیت - ایران - تهران
این خبر خیلی مهم ، مهم ، مهم و مهم است. شرکت مخابرات ایران از تاریخ 20 آبان به بعد به تمام کسانی که از یاهو در ایران استفاده می کنند یک ایمیل ارسال میکند، عنوان ایمیل "کارت اینترنت مجانی" میباشد ، وقتی این ایمیل رو باز می کنید، یک KEY logger ، با حجم 32 کیلوبایت ، در PC شما نصب می شود و از آن به بعد تمام چیزهایی که تایپ می کنید هر 20 دقیقه به آدرس ایمیل research@irantelecom.ir فرستاده میشود و به این چنین ترفندی از تمام مطالبی که تایپ می کنید باخبر می شوند. خواهش میکنم این پیام را برای دوستان و به ویژه برای ایران ارسال نمائید.
یکشنبه 24 آبان 1388

jores1984 - اتریش - لینز
بنده که اینجام روانی شدم چه برسه به مردم ایران
یکشنبه 24 آبان 1388

baas - هلند - روتردام
و صد در صد دست اندرکاران حکومت منحوس اسلامی روانی تشریف دارند.
یکشنبه 24 آبان 1388

kamia1 - المان - کلن
انسانیت - ایران - تهران! مرسئ دوست عزیز توئ فیس بوک اطلاع دادم
دوشنبه 25 آبان 1388

tafakore irani - آمریکا - تگزاس
. آمار باید بالاتر باشد. این مشکلات مربوط به بعد از انقلاب؛ جنگ و مشکلات بعد از آن است.
دوشنبه 25 آبان 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.