حیوانات خانگی در افزایش آلرژی موثرند یا کاهش آن؟

حیوانات خانگی در افزایش آلرژی موثرند یا کاهش آن؟

 این‌که تا به امروز، مطالعات گسترده‌‌ای درباره تاثیر نگهداری از حیوانات خانگی در ابتلای کودکان به آلرژی و یا محافظت از کودکان در برابر ابتلا به آلرژی و حساسیت انجام شده است، اما محققان نتوانسته‌اند به پاسخی قطعی برای این پرسش دست یابند که "آیا حیوانات خانگی در افزایش آلرژی موثرند یا کاهش آن؟".

بدون شک، افزایش استانداردهای بهداشتی در جامعه، نقش مهمی در شیوع بیماری‌های آلرژیک داشته است.

میکروب هایی مانند باکتری‌ها و انگل‌ها باعث تحریک سیستم ایمنی بدن می شوند تا عوامل بیماری‌زای خطرناک را از بین ببرد.

از آنجا که سیستم ایمنی بدن می‌تواند به طور تصادفی نسبت به محرک‌های محیطی بی‌ضرر واکنش نشان دهد، می‌توان به این نتیجه رسید که این نوع محرک‌های محیطی می‌توانند زمینه‌ساز ابتلا به بیماری‌های آلرژیک باشند.

بررسی‌های انجام شده توسط محققان، حاکی از آن است که تنها میکروب های مشخصی مانند کرم‌های انگل و لاکتو باسیل‌ها در ابتلا به آلرژی موثر هستند و از آنجا که حیوانات خانگی می‌توانند ناقل این نوع میکروب ‌ها باشند، تصور می‌شود نگهداری از حیوانات خانگی در ایجاد آلرژی نقش دارد.

بزاق و پوشش بدن حیوانات خانگی حاوی ذرات آلرژی‌زایی هستند که به راحتی به لباس افرادی که در معرض تماس با آنها هستند منتقل و در محیط پراکنده می‌شوند.

بر اساس تحقیقات انجام شده در کشورهایی که تعداد حیوانات خانگی بیشتر است، مشخص شده که این حیوانات می‌توانند در برابر بیماری‌های آلرژیک نقش محافظتی داشته باشند. این در حالی است که در کشورهایی که تعداد این حیوانات کمتر است، نگهداری از این حیوانات احتمال ابتلا به بیماری‌های آلرژیک را افزایش می‌دهد.

این موضوع خود معمایی است که هنوز پاسخی برای آن یافت نشده است.

البته به نظر می‌رسد که تغییر سبک زندگی افرادی که از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند نیز می‌تواند در افزایش یا کاهش احتمال ابتلا به آلرژی موثر باشد.

در پوشش بدن حیوانات و پرندگان خانگی، نوعی ماده میکروبی به نام "اندوتوکسین" یافت می‌شود که نقش موثری در کاهش واکنش‌های آلرژیک در سلول‌هایی که مقدار زیادی از این ماده در آنها موجود است، دارد. شاید به همین دلیل، کودکانی که در نزدیکی مزارع کشاورزی و دامپروری زندگی می‌کنند، در مقایسه با کودکان دیگر کمتر به بیماری‌های آلرژیک مبتلا می‌شوند.

معمولا افرادی که نسبت به نگهداری از حیوانات و پرندگان خانگی به‌شدت حساس هستند، یا در خانواده آنها سابقه ی ابتلا به بیماری‌های آلرژیک وجود داشته و احتمال بروز آلرژی در آنها بیشتر است، به نگهداری از حیوانات خانگی علاقه‌مند نیستند.

با این همه باید پذیرفت که جلوگیری از ابتلای کودکان به بیماری‌های آلرژیک نمی‌تواند توجیه قابل قبولی برای نگهداری از حیوانات و پرندگان در خانه باشد، اما اگر خودتان یا کودکتان به نگهداری از حیوان یا پرنده‌ای در محیط خانه علاقه‌مند هستید، اصلا نگران نباشید، چون تا کنون شواهدی مبنی بر این‌که این کار می‌تواند عاملی برای ابتلا به بیماری‌های آلرژیک باشد، پیدا نشده است.

آنتی اسلام - ایران - اهواز
کسی که حیوان خانگی داشته باشه؛ در صورت آگاهی از چگونه نگهداشتن آن حیوان خانگی؛ به هیچ مشکلی بر نمیخورد. من خودم یک سگ نژاد تریر انگلیسی دارم که از دوماهگی پیش خودم بوده الان هم 4 سال داره. اگر واکسن ها به موقع زده شود؛ و حد اقل هفته ای دو یا سه بار با شامپوی ضد باکتری شسته شود و همچنین گوشت پخته به آن داده شود و هر دو ماه یک بار پیش دکتر دامپزشک برده شود هیچ مشکلی برای این موجود نازنین و صاحبش پدید نمی آید. درضمن به پاراگراف آخر هم توجه کنید!
یکشنبه 24 آبان 1388

zayanderood - نروژ - برگن
آنتی اسلام جان سگتو زیادی میشوری. در پوست حیوان باکتری‌های مفیدی وجود داره که براش لازمه. سگ‌ در صورتی‌ که خودشو کثیف و گلی نکنه هر ۳ هفته باید شسته بشه در عوض از اسپری‌های ضد انگل استفاده کنید و هر روز موهاشو حسابی‌ برس بکشید.
یکشنبه 24 آبان 1388

آنتی اسلام - ایران - اهواز
. zayanderood - نروژ - برگن 100 البته حق با شماست. دکترش گفت اگر خیلی می خوای حمامش کنی هفته ای یک بار فقط! اما خودت می دونی خیابونهای ایران چقدر کثیف است و من این زبون بسته رو میبرم بیرون پیاده روی و باید شب بیاد خونه و روی همهء وسایل خونه تاب بخوره! مجبورم با اینکه زجر میکشم :-((
دوشنبه 25 آبان 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.