اعتصاب کارگران اوپل در آلمان
اعتصاب کارگران اوپل در آلمان
کارگران آلمانی بر خلاف کارگران اپل و واکسهال در بریتانیا و لهستان از انصراف جنرال موتورز خشمگینند |
کارگران خودروسازی اوپل در آلمان در یک تظاهرات بزرگ شرکت کرده اند. این گردهمایی در مقابل دفتر مرکزی جنرال موتورز، شرکت آمریکایی که از جمله اوپل را تحت پوشش خود دارد، برگزار شده است.
این کارگران همچنین دست به اعتصاب زده اند.
هزاران تن از 25 هزار کارگر چهار کارخانه اوپل در آلمان در اعتراض به امتناع جنرال موتورز از فروختن خط تولیدی این خودروسازی در اروپا در "روسلزهایم" تظاهرات کرده اند.
چند روز پیش از توافق بر سر فروش بخش اعظم سهام جنرال موتورز در خودروسازی های اوپل و واکسال به سازنده لوازم یدکی خودرو، ماگنا، و بانک روسی سبربانک، جنرال موتورز از فروش سهامش منصرف شد.
بنا به توافقی که صورت نگرفت، به کارگران اوپل وعده داده شده بود که هیچ کارخانه ای تعطیل نخواهد شد.
"پله اول"
اتحادیه کارگری کارخانه های اوپل بیم دارد کارخانه ها در آلمان تعطیل شود و در مقایسه با تعداد مشاغلی که احتمال داشت مقام های مگنا حذف کنند، تعداد بیشتری در آلمان بیکار شوند.
کلاوس فرانز، رئیس شورای کارگران اوپل خطاب به هزاران کارگر تظاهرکننده گفت: "اعتماد ما از جنرال موتورز سلب شده است و این مشکل اصلی است."
او از جنرال موتورز خواست برای خودروسازی اوپل طرحی قابل اجرا را معرفی کند.
آقای فرانز افزود: "برگشتیم سر پله اول."
مقام های جنرال موتورز گفته اند که قصد دارند به عنوان بخشی از باز سازی ساختار فعالیت های خود در اروپا، حدود 10 هزار موقعیت شغلی را حذف کنند. اما آنها در باره این که این مشاغل در کجا حذف و یا آیا کارخانه ها نیز تعطیل خواهند شد، جزئیاتی ندادند.
در هر حال، جنرال موتورز گفته است که برنامه های این شرکت اگر دقیقا مانند برنامه های توافق شده میان مگنا و سبر بانک و اوپل و واکسال نباشد مشابه خواهد بود.
"دفاع از کارگران"
کارگران آلمانی همچنین می گویند که احساس می کنند خودروسازی بزرگ جنرال موتورز سر آنها کلاه گذاشته است.
یکی از کارگران کارخانه اوپل در روسلزهایم گفت: "آنها حلقه ای به دماغ ما زده اند و ما را به هر طرف می کشند. اصلا برای جنرال موتورز سرنوشت افراد مهم نیست."
اما کارگران اوپل و واکسهال در بریتانیا و لهستان از تغییر تصمیم جنرال موتورز استقبال کرده اند.
میروسلاو رژنیژک، یکی از مقام های اتحادیه کارگری "همبستگی" در یکی از کارخانه های خودروساززی در لهستان گفت: "آینده هنوز معلوم نیست اما وحشت ما کمتر شده است."
جان فدرستون، یکی از مقام های اتحادیه کارگری "اتحاد" مستقر در کارخانه واکسال در بریتانیا گفت: "خوشحالم طرف معامله ما جنرال موتورز ماند چون این شرکت آمریکایی را می شناسیم و طرز فکرشان را می فهمیم. آنها هم ما را می فهمند."
|