بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه ۱۵ شهریور

بررسی روزنامه های صبح تهران؛ یکشنبه 15 شهریور

"مجلس علیه باهنر" تیتر اول روزنامه ابتکار است، "چتر فرهنگی کشور چند برابر شود" به نقل از رییس دولت تیتر روزنامه ایران، "سه سناریو برای بنزین" در صدر گزارش های خبری جام جم آمده و "سناریوهای بنزینی نیمه دوم‌سال" تیتر روزنامه دنیای اقتصاد است.

"بیانیه میرحسین موسوی در مورد راه سبز امید" تیتر اول روزنامه افتاب یزد است، "9 راهکار موسوی برای بازگرداندن آرامش به کشور" گزارش اصلی روزنامه های سرمایه و مردم سالاری هم در عنوان اصلی خود از "منشور راه سبز امید" نوشته است.

روزنامه حیات نو در صدر گزارش های خبری خود نوشته "نماز عید فطر در مصلى برگزار نمى‌شود".

"مالکی : ائتلاف بعثی ها ـ تکفیری ها مردم عراق را هدف قرار داده" عنوان اصلی روزنامه جمهوری

اسلامی است و "پشت صحنه درگیری های یمن" تیتر روزنامه کیهان.

"آژانس اجرای عادی پادمان در ایران را اعلام کند" به نقل از نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تیتر اول روزنامه رسالت است و "نامه اعتراض آمیز سلطانیه به البرادعی" عنوان اصلی روزنامه خراسان.

مردم سالاری در تشریح پیام تازه میرحسین موسوی نوشته این پیام حاکی از نگاه بلند مدت میرحسین موسوی به شرایط جامعه است. نگاهی که بیش از هر چیز از کسوت یک روشنفکر و تحلیل گر اجتماعی میآید. اما میرحسین موسوی در انتهای بیانیه اش راهکارهایی را هم برای حل مشکلات کنونی در کوتاه مدت ارائه کرده است. راهکارهایی که از دیدگاه یک نیروی تاثیرگذار و دلسوز سیاسی ارائه شده است.

به نظر نویسنده سرمقاله مردم سالاری برخلاف بخش اول بیانیه که مخاطبش مردم بودند، مخاطب بخش دوم دولتمردان هستند. حال که فضای سیاسی کشور از حالت احساسی در آمده است، باید به سوی عقلانیت برود. به همین خاطر نخبگان سیاسی حاکم باید به جای تهدید و تلاش برای حذف، به راهکارهای میرحسین توجه کنند. این توجه می بایست در تمام سطوح، حاکم شود.

فواد صادقی در مقاله ای که حیات نو آن را منعکس کرده به مخالفت با اظهارات تند فرمانده سپاه پاسداران پرداخته و نوشته داشتن انگیزه و غیرت دینى و انقلابى که در سخنان فرمانده کل سپاه نیز به آن اشاره شد هیچ مجوزى براى اعمال خودسرانه و برخوردهاى غیرقانونى حتى با قانون شکنان و اغتشاش‌گران نیست. اگر قرار باشد هر کس که ظاهرى حزب‌الهى دارد و مدعى دفاع از ولایت و انقلاب است با قمه، چاقو و زنجیر بدون آن که هیچ‌گونه بررسى قانونى صورت گیرد به هر کس حمله کند، نتیجه‌اى بسیار دردناک در انتظار جامعه است.

به نوشته این مقاله این شائبه که برخى عوامل امنیتى و قضایى و سیاسى چندان از عملکرد نیروهاى خودسر ناراضى نبوده‌اند را نمى‌توان انکار کرد. ده سال زمان کمى براى شناسایى و مجازات پیچیده‌ترین شبکه‌هاى مافیایى و زیرزمینى نیست چه رسد به تعدادى از افراد با فرهنگ چاله میدانی، ‌چرا عوامل حمله به خوابگاه‌هاى دانشجویى در تیر 1378، خرداد 1382 و خرداد 1388 تاکنون شناسایى و محکوم نشده‌اند.

در ادامه مقاله حیات نو آمده: دولت به عنوان تأمین کننده آرامش جامعه به درستى انجام نشده است. این ابهام وقتى پررنگ‌تر مى‌شود که در گوشه و کنار شنیده مى‌شود اکثر این نیروهاى خودسر و لباس شخصى از محافل سه مداح مشهور تهران که از قضا در انتخابات گذشته نیز از آقاى احمدى‌نژاد حمایت کرده‌اند انجام شده است.

خراسان روزنامه اصولگرای صبح هم در سرمقاله خود به تحلیل گفته های فرمانده سپاه پاسداران پرداخته و نوشته اظهارات چند روز پیش فرمانده سپاه نشان دهنده دل مشغولی ها و دغدغه های وی نسبت به ولایت فقیه است ولی بر اساس گفته بینان گذار جمهوری اسلامی و قانون اساسی سپاه ضمن پرهیز از ورود به جناح بندی های سیاسی مکلف است هرجایی که اصل انقلاب را در معرض خطر دید دفاع کند اما فرمانده سپاه چند نکته را ندیده گذاشته است.

به نوشته این روزنامه کسانی که فرمانده سپاه به آنان حمله برده از مسئولان و یا چهره های سیاسی، حزبی و دارای علایق و گرایش های خاص سیاسی بوده اند، و واکنش ها به اظهارات واعلام مواضع این افراد طیف گسترده ای از صفر تا صد را- از رد تمامی تا قبول تمامی- شامل شده است. در حالی که فرمانده سپاه باید به گونه ای عمل کند که حتی هرگونه شائبه ورود به دسته بندی های سیاسی منتفی باشد.

کیهان در سرمقاله خود به تشریح علت اتهامات آرژانتین علیه مقامات ایرانی به خاطر انفجار مرکز یهودیان در بئونوس آیرس پرداخته و نوشته پلیس بین الملل به درخواست دولت آرژانتین و قاضی گالیانو، علاوه بر سردار وحیدی، به چندتن دیگر از مدیران و مسئولان جمهوری اسلامی ایران نیز «اعلان قرمز» داده بود. از جمله آقای هاشمی رفسنجانی که در آن هنگام رئیس جمهور ایران بود.

مدیر کیهان بر همین اساس بار دیگر تکرار کرده اگر ابراز نگرانی اسرائیل و متحدان آمریکایی و اروپایی آنها همانگونه که ادعا کرده اند با استناد به اعلان قرمز پلیس بین الملل علیه سردار احمد وحیدی است باید گفت؛ این اعلان قرمز علیه آقای هاشمی رفسنجانی نیز صورت پذیرفته بود. چرا آمریکا و متحدانش فقط سردار وحیدی را خطرناک می دانند و علیه جناب هاشمی رفسنجانی نه فقط موضعی نمی گیرند، بلکه سالوسانه از ایشان تعریف و تمجید نیز می کنند.

حسین شریعتمداری در این مقاله نتیجه گرفته که: وارد کردن اتهام به سردار وحیدی بهره گیری اسرائیل از شگرد معروف «تکرار ادعا»ست. در این شگرد یک ادعای دروغ و باطل، بی وقفه تکرار می شود، هرچند که بارها دروغ بودن آن به اثبات رسیده باشد. آن ها علی رغم صدها سند دقیقاً و رسماً بررسی شده و با وجود اعلام رسمی، رشوه گیری قاضی گالیانو و... هنوز هم ادعا می کنند ایران در آن ماجرا دست داشته است. برخی از کارشناسان عملیات روانی، از این شگرد با عنوان "شگرد به بن بست رسیده ها" نیز یاد می کنند.

چند روزنامه در عنوان اصلی خود از لغو مراسم عزاداری ماه رمضان امسال خبر داده اند که بعد از سی سال که سنت شده بود امسال به دلیل شرایط خاص و زیر فشار محافل حامی دولت لغو شده است.

به نوشته روزنامه خبر عماد افروغ رییس سابق کمیسیون فرهنگی مجلس گفته این مساله هم به لحاظ مذهبی و رعایت و انجام مناسک و شعائر الهی و هم به لحاظ سیاسی پیام خوبی ندارد. به لحاظ سیاسی هم پیام مناسبی نداشت.

این نویسنده اصولگرا گفته امام منشاء وحدت و تجمیع گروه‌ها و جناح‌های سیاسی بودند و مراسم سال‌های گذشته هم ترجمانی از نمایش وحدت بود؛ چراکه سخنرانی‌ها به گونه‌ای چینش می‌شد که از گروه‌های عمده و غالب سیاسی سخنرانی می‌کردند و این حرم تنها جایی بود که توجه به وحدت در عین کثرت بود.

همزمان با این واکنش ها روزنامه حیات نو خبر داده که بستگان ایت الله قدوسی اعلام داشته اند که به دلیل شرایط خاص و آماده نبودن فضای سیاسی از برگزاری سالگرد ترور این شخصیت قضائی خودداری خواهد کرد. و از سوی دیگر روزنامه های هر دو جناح خبر داده اند که نماز عید فطر به جای آن که مانند هر سال در مصلا برگزار شود در دانشگاه تهران برپا خواهد شد.

سرمایه در گزارش اصلی خود نوشته در آستانه ورود به نیمه دوم سال، دولت کماکان با زیر پا گذاشتن قانون سهمیه بندی کردن بنزین تولید داخل و عرضه آزاد بنزین وارداتی، با توزیع سهمیه بندی بنزین وارداتی تاکنون بیش از یک میلیارد دلار یارانه غیر قانونی به بنزین اختصاص داده است.

بر اساس گزارش این روزنامه دولت در سه ماهه نخست امسال بیش از یک میلیون و 33 هزار تن بنزین به ارزش 911 میلیون دلار وارد کشور شده است. اغلب کارشناسان و مسوولان بر این باورند که تداوم این روند در شش ماهه دوم سال جاری مشکلات زیادی را برای دولت و مجلس به وجود خواهد آورد.

یک کارشناس مسائل انرژی در روزنامه سرمایه نوشته ما متاسفانه دولت بنابه برخی ملاحظات از اجرای قانون و کاهش سهمیه ها خودداری کرد و هم اکنون با چنین مشکلاتی روبه رو شده است. یکی از مسائلی که دولت را از اجرای قانون بازداشت، دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود که رئیس دولت وقت از تاثیرگذاری کاهش سهمیه ها بر میزان رای مردم نگران بود.

به نوشته حسین افریده عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس در سرمقاله سرمایه در صورت نرمش نمایندگان مجلس و سهل گرفتن اینگونه رفتارهای دولت در آینده نیز شاهد چنین عملکردهایی خواهیم بود. در صورتی که دولت در این مورد بتواند مجلس را با خود همراه سازد در بخش های دیگر نیز به امید ارائه متمم بودجه و برداشت از حساب ذخیره ارزی از قانون عدول کرده و عملکرد غیرقابل قبولی خواهد داشت.

در ادامه این مقاله آمده از ابتدای سال مشخص بود در صورت تداوم این روند دولت با کسری بودجه برای واردات بنزین مواجه خواهد شد اما این روند با ادامه حرکت خود و هم اکنون به مرحله بغرنجی رسیده است که باید برای بدترنشدن اوضاع و جلوگیری از مشکلات آتی هرچه سریع تر قانون مصوب مجلس در مورد سهمیه بندی بنزین اجرا شود والا باید دو تا سه میلیارد دلار برای واردات بنزین هزینه کنیم.

دنیای اقتصاد در گزارش اصلی خود نوشته در حالی که به نظر می‌رسد برای تامین بنزین مصرفی خودروهای کشور در نیمه دوم سال احتمال دارد مشکل تحریم صادرات بنزین به مشکل دائمی کسری بودجه واردات بنزین اضافه شود، دیروز اعلام شد که دولت دهم سه سناریوی مختلف را برای نیمه دوم 88 در دستور کار قرار داده است.

به نوشته این روزنامه سناریوی اول کاهش 10درصدی سهمیه خودروهاست که در این صورت کسری حدود سه میلیارد دلاری به حدود دومیلیارد دلار کاهش می‌یابد که با متمم بودجه تامین می‌شود.در سنایوری دوم، اجرای دقیق قانون بودجه مدنظر است که باعث کاهش 40درصدی سهمیه‌ها خواهد شد و در سناریوی سوم نیز دولت امیدوار است که طرح هدفمند کردن یارانه‌ها به سرعت به نتیجه برسد و با آزادسازی تدریجی قیمت‌ها و حذف سهمیه‌بندی، میزان مصرف تا حد نزدیک به تولید داخلی کاهش یابد.

ایران روزنامه دولت در گزارشی از قول مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی که در بررسی‌های اولیه این دستگاه دولتی خود اعلام کرده است که برنج‌های هند و پاکستان به مواد شیمیایی آغشته شده‌ نوشته شواهد امر گویای آن است که برنج وارداتی که همه آن را با شاخصه‌ قدبلندی می‌شناسند، هیچ ارزش غذایی ندارد و چه بسا با تکمیل شدن تحقیقات یاد شده میزان ضررهایی که این نوع برنج‌ها به بدن وارد می‌کنند.

روزنامه خبرگزاری جمهوری اسلامی بدون اشاره ای به نقش وزارت بازرگانی که وارد کننده برنج بوده است نوشته کارشناسان و فعالان بازار برنج معتقدند اجازه ترخیص به برنج‌های هندی و پاکستانی داده نشود تا بیش از این مردم دچار ضرر و زیان نشوند.

در ادامه گزارش روزنامه ایران آمده طی چند ماه اخیر فقط به صورت واردات رسمی، بیش از یک میلیون تن برنج خارجی که به نام آفت سفره ایرانی شناخته می‌شود وارد کشورمان شده است و خیلی از مردم به واسطه تبلیغات پی در پی در کانال‌های تلویزیونی اقدام به خرید برنج‌های بی‌کیفیت کرده‌اند. این نوع خریدها که فقط برای واردکنندگان و کشورهای مبدأ سودآور است، هیچ ارزش غذایی ندارد.

همزمان با هفتمین سفر هوگو چاوز رییس دولت ونزوئلا به تهران جام جم در مقاله ای نوشته نکته اساسی در مناسبات ایران و ونزوئلا نقش و جایگاه این کشور در ارتقای جایگاه ایران در کل منطقه و آمریکای لاتین است. با توجه به اینکه ونزوئلا و کوبا به عنوان رهبران فعالیتهای آزادی خواهانه شناخته می‌شوند،رویکرد این کشورها برای برخورداری از ظرفیتهای ایران موجب گرایش سایر کشورها از جمله شیلی، برزیل، بولیوی، اکوادور، نیکاراگوئه و سایر کشورهای این حوزه به توسعه روابط با تهران شده است.

در ادامه مقاله جام جم آمده این گرایش نه تنها دستاوردهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی بسیاری برای ایران به همراه داشته است بلکه توانسته به عنوان جبهه‌ای در برابر زیاده طلب‌های آمریکا علیه ایران ایفای نقش کند. اکنون بسیاری از محافل سیاسی و رسانه‌ای جهان به نفوذ ایران در عمق استراتژیک و حیات خلوت آمریکا اذعان و آن را موفقیت سیاست خارجی ایران دانسته‌اند

سفر چاوز

برنج های شیمیائی وارداتی

سه سناریو برای بنزین

بی قانونی در بنزین

لغو عزاداری ها

چرا هاشمی نیست

شائبه ورود به سیاست

دولت و خودسرها

پیام موسوی

گزیده مقالات

تیترهای اول

darius mis - انکلستان - لندن
مملک بی قانون با آخوندای آویزان و گنه . حرامزاده های که تا دیروز کارشان گدا‌ءی بوده . (اطراف مساجد ومستراح های عمومی )اما از بخت بد ما این دزدان انقلاب ملت و سفاکان امروز با بی برنامه گی محظ یا باید گفت با برنامه؟ از جان و ناموس مردم واز ثروت ملی کشور را برای مقاصد طالبانی خود استفاده میکنند. نابود باد رژیم ارتجاعی و خرافه اسلامی
یکشنبه 15 شهریور 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.