ژن های لوسمی در کودکان مشخص شد
ژن های لوسمی در کودکان مشخص شد
عیوب ژنتیکی که خطر ابتلا به شایع ترین نوع سرطان خون در میان کودکان را افزایش می دهد، توسط دانشمندان بریتانیایی تعیین شده است.
گروهی از محققان در باره سرطان گفتند که سه نوع عیب ژنتیکی خطر ابتلا به لوسمی در کودکان را بین سی تا شصت درصد افزایش می دهد.
اما آنها تاکید کرده اند که عوامل دیگر، مانند عفونت های کودکی نیز ممکن است در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.
سازمان تحقیق در باره لوسمی در بریتانیا گفت سرنخ هایی که این تحقیق جدید آشکار کرده ممکن است مراقبت های پزشکی را بهتر کند.
لوسمی شایع ترین سرطان در میان کودکان است.
هر ساله تنها در بریتانیا پانصد مورد جدید لوسمی کودکان گزارش می شود. از این تعداد 85 درصد لنفوبلاستی حاد (Acute Lymphoblastic Leukaemia)، هستند.
دانشمندان بر این باورند که احتمالا یک دلیل واحد برای ایجاد این بیماری در کودکان وجود ندارد بلکه آمیخته ای از عوامل باعث آن می شود که شاید از جمله آنها عوامل ژنتیکی موروثی باشد.
نتیجه حاصل از تحقیقات قبلی حاکی از آن بوده که احتمالا تغییرهای سلولی که در دوره جنینی رخ می دهد و همچنین جهش های دیگر ژنتیکی که ناشی از عفونت های شایع دوران کودکی است، در ایجاد بیماری دست دارند.
تازه ترین تحقیق با استفاده از فن آوری میسر شده است که اجازه می دهد کل دی ان ای بیماری سرطان خون به دقت تحت بررسی قرار بگیرد تا مشخصه های عمومی این بیماری که در کودکان سالم مشهود نیست، رد یابی شوند.
خطر کم
پرفسور ریچارد هولستون، که این تحقیق را رهبری می کرده است، گفت: "یافته های تازه اولین مدرکی است که نشان می دهد ساختار ژنتیکی در خطر ایجاد بیماری لوسمی لنفوبلاستی حاد نقش عمده دارد. نتیجه این تحقیق همچنین درک ما از چگونگی ایجاد بیماری را افزایش می دهد."
همکار او، پرفسور مل گریوز، گفت: "والدین و عموم مردم نباید فکر کنند که نتیجه گیری های جدید به این معنی است که لوسمی ناشی از یک تصادف در ژن های موروثی است."
او گفت: "خطر ژنتیکی فقط یک جزء از عامل هایی است که باعث این بیماری می شود - پیدا کردن عواملی که شروع بیماری را باعث می شود همچنان نقطه ثقل تلاش های دانشمندان است."
موسسه "تحقیق در باره لوسمی" بریتانیا که بخشی از هزینه های این تحقیق را متقبل بوده است، گفت که یافته های تحقیق جدید "سرنخ های مهمی" را آشکار کرده است که ممکن است به درمان هایی بیانجامد که کودکان را "کمتر آزار" می دهد.