گرسنه ماندن خطر دارد

گرسنه ماندن خطر دارد

بسیاری از افراد وقتی تصمیم می‌گیرند چربی‌های مضر خون‌شان را کم کنند و کمی لاغر شوند، اولین فکری که به نظرشان می‌رسد، کمتر غذا خوردن است.

این گروه تعداد وعده‌های غذایی خود را کم می‌کنند و به طور ناخودآگاه برای ارضای غریزه گرسنگی، در هر وعده مقدار بیشتری غذا می‌خورند.این تصمیم آنها چند اشکال عمده دارد:

اول اینکه چون گرسنگی‌شان به خوبی برطرف نمی‌شود، در وعده غذایی خود از غذاهای پرکالری و شیرین و چرب استفاده می‌کنند و با اینکه یک یا دو وعده غذایی در روز می‌خورند، اما در مقدار چربی خون شان هیچ تغییری دیده نمی‌شود.

مشکل بعدی که در اثر گرسنه ماندن طولانی یا عدم دریافت کالری لازم برای بدن به وجود می‌آید، آسیب سلول‌های بدن به خصوص سلول‌های عصبی است که انرژی‌شان را فقط از مواد قندی تامین می‌کنند و چون کالری لازم برای فعالیت این سلول‌ها در اختیارشان قرار نمی‌گیرد، حالت‌های عصبی و بی‌حوصلگی و پرخاشگری و نیز سرگیجه و سردرد می‌تواند بروز کند.

از دیگر اشکالات کاهش تعداد وعده‌های غذایی، کاهش فعالیت دستگاه گوارش است. وقتی دستگاه گوارش ما برای هضم، جذب و متابولیسم مواد غذایی کمتر فعالیت می‌کند، از انرژی لازم برای اعمال داخلی کاسته می‌شود و شما از شر چاقی خلاص نمی‌شوید، زیرا از مهم‌ترین معایب کاهش تعداد وعده‌های غذایی، ولع به دلیل گرسنگی و به دنبال آن مصرف غذاهای پرکالری و بالا رفتن LDL یا چربی مضر خون است.

بنابراین برای کاهش چربی‌های مضر خونتان باید به نوع غذای مصرفی خود توجه کنید و حتما علاوه بر سه وعده غذایی اصلی، دو تا سه میان‌وعده بر حسب میزان فعالیت و سن و دیگر عوامل مصرف کنید؛ مثلا اگر خیلی زود شام می‌خورید، تا زمان خواب نیاز دارید که میان‌وعده کوچکی مثل یک میوه استفاده کنید.

خلاصه این که نباید برای یک مدت طولانی گرسنه بمانید، چون ولع به مصرف مواد غذایی پرکالری در شما زیاد می‌شود و این خطرناک است.

برلیانت بزرگمهر - مشاور تغذیه و رژیم‌درمانی

مسوول کمیته آموزش همگانی انجمن تغذیه ایران

parsyk - مالزی - کوآلالامپور
حالا ببین ماه رمضانی که محمد کشف کرده چه گندیه.
یکشنبه 21 تیر 1388

bluestar - ایران - تهران
parsyk - مالزی - کوآلالامپور
آره! هرچی جلو شکم چرانی رو بگیره گنده. حالا نخور کی بخور!
یکشنبه 21 تیر 1388

LiliRose - کانادا - تورنتو
فلسفه فواید روزه کلا رفت زیر سووال!
یکشنبه 21 تیر 1388

huka - نیوزلند - ولینگتون
حرف مفت زده کتاب آب درمانی نوشته الکسی سوفورین روسی را بخوانید می بینید که گرسنه ماندن در خیلی موارد خوب است
چهار‌شنبه 24 تیر 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +311مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +180حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +161واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +124حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +117ترامپ خطاب به حماس: شالوم حماس یعنی سلام و خداحافظی، این آخرین هشدار شماست!
  • +113کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است
  • +109بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +106سعید قاسمی چماقدار حکومت: در دانشگاه عورتین به رهبری حواله دادند!
  • +101عکس روز: تصویر نامه جالب توبیخ دو مهماندار ایرانی در سال ۱۳۳۹
  • +94تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)