جمعه ۲۲ شهریور ۱۳۸۷ - ۱۲ سپتامبر ۲۰۰۸
اکونومیست: دانشجویان شورشی زیر زمینی می شوند
|
دانشگاه تهران شاهد برخورد خونین ماموران با دانشجویان بوده است |
هفته نامه اکونومیست چاپ لندن در شماره 11 ژوئیه مطلبی را به پیش بینی روند تحولات سیاسی ایران در پی نا آرامی های اخیر اختصاص داده است.
این گزارش با عنوان "دانشجویان شورشی ایران زیر زمینی می شوند" چاپ شده و در آن آمده است که اگرچه در ظاهر امر، وضعیت در ایران به شرایط عادی باز می گردد، اما ممکن است اوضاع در زیر زمین متفاوت باشد.
این نشریه می نویسد که با وجود تجدید سرکوب دانشجویان توسط نیروهای امنیتی، آنان در جستجوی راه های هوشمندانه ای برای ادامه تلاش در راه دسترسی به دموکراسی هستند اما چنین اقدامی مستلزم مبارزه ای سخت است زیرا دولت تقریبا تمامی روزنامه نگاران خارجی، به استثنای معدود خبرنگاران آژانس های خبری، را از ایران اخراج کرده، وبسایت هایی مانند بی بی سی و فیس بوک را مسدود کرده و سیستم مبادله پیامک گاه در دسترس است و گاه نیست با این هدف که مجاری ارتباطی قطع شود.
اکونومیست می افزاید که دولت گاه به گاه تعطیل عمومی اعلام می کند و به مردم می گویند تا به دلیل خطرات ناشی از آلودگی هوا، به خیابان ها نیایند، لباس شخصی های دولتی رهگذران، به خصوص جوانان را در چهار راه ها متوقف و آنان را تفتیش و برگه هویتشان را بازبینی می کنند، ارتباط بین تهران و سایر شهرهای این کشور با اختلال مواجه است و گفته می شود دهها تن از دانشجویان در شهر اصفهان بازداشت شده اند.
در ادامه این مطلب آمده که دولت، دانشگاه تهران را، که محل آغاز انقلاب سال 1979 (1357) بود، بسته و ماه گذشته این محل شاهد برخورد خونین پلیس با دانشجویان بود و در حال حاضر هم، ماموران امنیتی با چهره هایی مانند سنگ در برابر در ورودی دانشگاه قراول می دهند و به درهای دیگر دانشگاه هم قفل زده اند و تنها به معدود معلمان و استادان مورد علاقه مقامات اجازه ورود و خروج داده می شود.
اکونومیست می نویسد که امتحانات نهایی دانشگاه تهران تا پائیز به تعویق افتاده و دیوار نوشته های حمایت از میر حسین موسوی، نامزد معترض انتخابات، از دیوار ها پاک شده و جای آن را یک نقاشی سفارشی دولت شامل تصویر مجسمه آزادی گرفته که به سوی زنان و کودکان بی پناه سنگ پرتاب می کند، و البته درهای سایر مراکز علمی تهران، مانند دانشگاه امیر کبیر و شریف هم قفل شده است.
دانشجویان در مسیر جنبش زیر زمینی
|
اکونومیست: چهلم ندا می تواند بهانه از سرگیری تظاهرات باشد |
این هفته نامه می افزاید که بسیاری از دانشجویان معتقدند که همه چیز از دست رفته و به نقل از یک دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی می نویسد "اول کار، عصبانی بودم، بعد سرخورده شدم و حالا فقط احساس تهی بودن می کنم" و یکی از فارغ التحصیلان تازه دانشگاه شریف هم گفته است که او و همکلاسی هایش امیدشان را از دست داده اند.
به نوشته اکونومیست، بدتر از همه اینکه نوعی رعب روانی است که فضا را پر کرده و از آنجا که شمار قابل توجهی از دانشجویان به عنوان پاداش خدمت در بسیج به دانشگاه راه یافته اند، محیط دانشگاهی پر از خبرچین های رژیم است و به همین دلیل، دانشجویان از گفتگو با خارجیان هراس دارند و بعضی حتی از نگاه کردن به آنان هم بیم دارند.
در ادامه این گزارش آمده است که دولت هم با تهدید به توسل به استفاده از تهاجم مرگبار در مقیاس گسترده، بر اعصاب جوانان اثر گذاشته و مقامات هم اذعان کرده اند که تا کنون ده تا بیست نفر را کشته اند و به گفته مبارزان حقوق بشر، در سراسر ایران، بیش از دو هزار نفر، از جمله صدها تن از افراد سرشناس نزدیک به میرحسین موسوی، محمد خاتمی و اکبر رفسنجانی، که در برابر محمود احمدی نژاد و مرشد او، آیت الله علی خامنه ای، مقاومت می کنند، به زندان انداخته اند.
اکونومیست می نویسد که در این شرایط، حرکت سیاسی دانشجویان به تدریج زیرزمینی می شود و گروهی از معترضان که در صدد هستند این مشعل را همچنان فروزان نگاه دارند، یادآور می شوند که انقلابیون سال 1979 هم تا زمان سقوط شاه، کمابیش به مدت یک سال به مقابله با نیروهای دولتی و درگیری های پراکنده ادامه دادند.
این هفته نامه گزارش می کند که این روزها، معترضان روی اسکناس ها شعارهای ضد حکومتی می نویسند و شبها، رنگ سبز بر سطح خیابان می پاشند و از آنجا که ماموران دولتی فروش این رنگ را زیر نظر دارند، معترضان با مخلوط کردن رنگ های آبی و زرد، رنگ سبز می سازند.
اکونومیست می نویسد که اینگونه فعالیت ها تا کنون ضربه قابل توجهی وارد نساخته و به ظاهر، زندگی روزمره در تهران به حالت عادی باز می گردد اما در زیر این سطح ظاهری، بازی موش و گربه جریان دارد، دولت همچنان نسبت به از سر گیری تظاهرات بیمناک است و فرا رسیدن چهلمین روز قتل ندا آقا سلطان، نماد مبارزات اخیر، می تواند بهانه خوبی برای چنین تظاهراتی باشد.
این هفته نامه می افزاید که در تهران هنوز هم ایمیل هایی حاوی دعوت به تظاهرات رد و بدل می شود و اگرچه اعتراضات خیابانی کاهش یافته، اما تمام نشده و جو ایران، برای دانشجویان و سایر شهروندان، جو "صبر و انتظار" است.
emmam - ایران - تهران |
تمام بدنم از ضربات دیروز کوفته شده. توی میدان کارگر جوانی را از پشت یک موتور پایین کشیدند و حسابی او را کتک زدند. دست وگردنش زخمی شده بود. شکمش را گرفته بود و فریاد درد میکشید. ماموران میخواستند او را با خود ببرند. ما همه دور ماموران جمع شدیم. بیشتر زنها و دخترها. ماموران با زنجیر و باتون بجانمان افتادند. توی میدان حتی دختری جوان با یکی از ماموران درگیر شد و او را هل داد و توی شکمش زد. پلیس حافظ مال و ناموس و شرف مردم باید باشد. شما با پول و مالیات من ایرانی است که زندگی میکنید و کوفتی میخورید و به گلوی زن و بچه تان میریزید. پلیس دزد میگیرد. پلیس جانی میگیرد. شما که از جانیان؛ دزدان و قاتلان و بی ناموسان و محافظت کنید. آیا شرم از این مردم نمیکنید. آیا از من پول میگیرید که باتون بخرید و بر سر من و هموطن من بزنید؟ ببین باتون را از دستت خواهم گرفت و چه ها با تو که نخواهم کرد. برو اگر وقت کردی؛ همین تاریخ 30 سال پیش را بخوان. تا بدانی چه در انتظارت است. وای بحالتان. مگر پول من ایرانی چه دارد که با آن نان میخرید و میخورید و هار میشوید؟ ما سگ هار برای پاسداری نمیخواهیم. بزودی این باتوم ها و قمه ها به فرق سر کثیف خود شما آخوندها و اوباش ها فرود میآید.
|
جمعه 19 تیر 1388 |
|
sasan4 - ایران - تهران |
نژاد پرست کیست؟؟؟
1- ندا هموطن ما را بدست یک بسیجی که هموطن ندا بود می کشند.
2- در آلمان در دادگاه یک زن مصری بدست یک فرد روس تبار کشته می شود.
3- در چین 150 مسلمان را در در گیری های قومی ایغورها با هان ها می کشند.
در مورد اول : جمهوری اسلامی ابتدا مرگ ندا (تازه یک نفر از 10 نفر! هموطن کشته شده بدست هموطنان مزدورشان در آن روز30/4/88) را نادیده می گیرد و سپس بعد از چند روز بر اثر فشار خبری دنیا این خبر را با بی میلی و عصبانیت بیان می کند و تازه این قتل را ساختگی دانسته ، به زور و با شرط جنازه ندا را به خانواده اش تحویل می دهند و اجازه برگزاری مراسم عزاداری در مسجد را به آنها نمی دهد.
در مورد دوم :(اولا) زنی مصری با پا گذاشتن به سرزمین کفار و دشمنان !!!! قصد ادامه تحصیل و زندگی در آلمان را داشته است با رسم و رسوم مسلمانان (یعنی حجاب) یکی نیست به او و امثال او بگوید چرا به سرزمین کفار برای ادامه تحصیل رفته مگر نمی توانست در همان مصر ادامه تحصیل دهد؟؟؟؟؟ دوماً از قدیم می گویند خواهی نشوی رسوا هم رنگ جماعت شو. حال اگر یک زن آلمان یا اروپایی به ایران بیاید و طبق رسوم آلمانیها بی حجاب در خیابانها تردد کند همین بسیجیان بی ناموس و خونخوار چه بلایی به سرش می آورند و اگر او باز به کار بی حجاب بودن خودش ادامه دهد(مثل زن مصری که به حجاب خود در مقابل اعتراض دیگران ادامه داد و برای حفظ حجاب خود به مصر بر نگشت) چه بلایی سرش می آورند؟؟؟ سوماً قاتل او روس تبار بود نه آلمانی که صدا و سیمای جمهوری اسلامی به آلمانها گیر داده ؟چهارماً این زن بدست یک غیر هموطن کشته شده نه مثل قضیه اسف بار ندا که بدست هموطن مزدور خودش کشته شده ، کدام یک اسفبار تر است؟؟؟؟ پنجماً ایشان عرب است و کشته شدن یک عرب بازتابش در ایران بصورت اینست که یک امام کشته شده است؟؟؟؟؟ و اگر یک ایرانی کشته شود انگار که یک پشه موذی کشته شده است!!!!!؟؟؟؟؟؟؟ و نباید آن را به حساب آورد و مطرح کرد!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
در مورد سوم : 150 مسلمان ناراضی را در چین می کشند و چون چین هم پیمان ایران است ایران نباید این قضیه را به روی مبارکش بیاورد و آنرا پیگیری کند وانگهی خون آن زن عرب بسیار بسیار رنگین تر از خون ندا و این 150 نفر مسلمان و خون مسلمانان چچن است وفقط باید از حقوق آن زن مصری مهاجرو مهاجم به سرزمین آلمانها که خود او می دانست آنها همه بی حجاب و نجس و بدند و نا مسلمان !!! دفاع کرد، چه بسا در مورد مسلمان کشی روسیه در چچنستان هم سالها پیش سکوت کردند چون روسیه هم پیمان آنهاست و همچنین این 150 نفر در چین و آن کشته شدگان مسلمان چچنی در سالیان گذشته توسط روسها عرب نبودند و طبق ذات جمهوری اسلامی ارزش بحث را ندارند.
حال نژاد پرست کیست ؟؟؟ در جمهوری اسلامی آیا عرب پرستی رسم نیست؟؟؟ آیا خون اعراب رنگین تر از خون ما ایرانیان و سایر جهانیان برای جمهوری اسلامی نیست ؟؟؟ |
جمعه 19 تیر 1388 |
|
pouriya - ایران - رودسر |
emmam - ایران - تهران
به شور انقلابیت آفرین میفرستم و آرزو میکنم که این شور در میان مردم ما گسترده تر شود. مشکل ما بی برنامه بودن ماست و چشم دوختن به رنگ سبزی است که به زردی گرائیده و در حال پژمرده شدن است. یار گرامیم پیروزی از آن ماست. پاینده ایران و ایران دوستان. مرگ بر این حکومت اشغالگر تازی.
sasan4 - ایران - تهران
یار گرامیم با شما کاملا موافقم. |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
sasan4 - ایران - تهران |
به خانواده ندا اجازه برگزاری مراسم عزا داری ندادند آنوقت برای زن عرب مصری مراسم عزا داری در ایران می گیرند؟(تشییع نمادین پیکر شهیده حجاب بعد از نماز جمعه در ایران)
https://www.tabnak.com/nbody.php?id=6743
|
شنبه 20 تیر 1388 |
|
sobhanjan - امارات - ابوظبی |
جمعه شب ها اتو یادتون نره ساعت 10 همه اتو برقی ها را بزنید به برق برای 15 دقیقه موقع پخش نماز جمعه وهر موقع که خامنه ای .ر میزنه |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
dbsh3000 - سوئد - یوتبوری |
واقعا که خیلی خندیدم
خاک بر سرت خامنه ای منغلی . با خرید رنگ مردم هم کار دارید؟ ترسوها |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
پاینده ایران - ژاپن - اساکا |
sasan4 - ایران - تهران
انتخاب نوع پوشش مسئله ایست فردی. بنابراین نه در ایران و نه در آلمان آزادی پوشش وجود ندارد. در ژاپن از این لحاظ آزادی کاملی وجود دارد. هیچ کس نباید به خاطر نوع پوشش از تحصیل کردن محروم شود ضمن اینکه اعزام دانشجو به خارج برای تحصیل در رشته هایی که کشورهای مبدا با کمبود آن تخصصها مواجه هستند امری متداول می باشد.
|
شنبه 20 تیر 1388 |
|
پریستوک - ایران - تهران |
من خیلی ناامیدم . اینا ان قد جیره و خور و سگ پاسبان دارن که مثل سگ به جون مردم بیافتن ما سلاح می خوایم |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
majid Iran doost - ایران - تهران |
دوستان عزیز اینقدر بی انصاف نباشید بسیاری از شما در خارج از کشور هستید و اوضاع ایران با شرایط انجا ارزیابی میکنید
دوستان جنبش سبز در ایران چیزی به جز فریاد ندارد برای پیروزی بر حکومتی که چماق دارد حداقل باید 95 درصد مردم علیه ان به پا خیزند اما باور کنید هنوز هم حدود 30 درصد از مردم ایران رغبتی به انقلاب دیگری ندارند بنابراین هر عمل عجولانه ای میتواند جنبش را از هم بپاشاند
مذاکره با مراجع می تواند افراد دینداری که به شک وتردید افتاده اند را به سمت جنبش بکشاند
ما نباید تنها به خود نگاه کنیم و فکر کنیم همه مثل ما هستند برای پیروزی جنبش ما به کمک همه نیاز داریم
شما فکر می کنید اگر اقای موسوی فرمان اعتصاب دهد همه تمکین می کنند خیر تنها نتیجه این فرمان دستگیری ایشان و اخراج افراد اعتصاب کننده خواهد بود
وجنبش فرو می نشیند
شما نباید تنها به بیانیه های رسمی اقای موسوی نگاه کنید افراد نزدیک ایشان مانند اقای مخملباف دکتر سروش و اقای مهاجرانی صحبت های تند تری میکنند وجالب اینکه این اظهار نظرها از سوی اقای موسوی تکذیب نمی شوند که نشانه تایید ایشان است
یادمان نرود تا دو ماه پیش همه ناامید بودیم و این جنبش ما را زنده کرد
اقای موسوی اگر به دنبال قدرت بود از نخست وزیری استعفا نمی داد وبیست سال سکوت نمی کرد او ادعای رهبری نکرده وبارها گفته من تنها بخشی از جنبش سبز هستم
شما اگر تاریخ جنبش های مردمی را مطالعه کنید متوجه می شوید هیچ کدام در یک ماه به ثمر نرسیده اند شما اگر از جنبش خارج شوید پس چه کسی میخواهد رهبری مردم را بر عهده بگیرد
پیشنهاد می کنم پیشینه اقای موسوی را مطالعه کنید ایشان مثل احمدی نزاد
نیستند ایشان دزد نیستند وگرنه احمدی نزاد دزدی او را افشا می کرد بیایید کمی صبور باشی |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
شاندل - ایران - تهران |
majid Iran doost - ایران - تهران
آفرین!کاملا بات موافقم. باید مردم بیدار بشن.ولی ما نا امید نمیشیم.تمام تلاشمونو برای بیداری و پیروزی میکنیم
زنده باد موج سبز! |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
partiman - ایران - تهران |
majid Iran doost - ایران - تهران
دوست عزیز با حرفهای شما کاملا موافقم
مردم ما اکثرا از مشکلات مالی رنج می برند و مجبورند برای امرار معاش شب و روز کار کنند. تنها اوقات فراقتی که دارند را نیز صدا و سیما با اخبار سراپا دروغ به خود اختصاص داده و این مردک عوام فریب نیز با ژست حمایت از فقرا بر عمق ناآگاهی این مردم می افزاید. با این وجود آیا باید از این قشر زحمت کش فرسوده انتظار داشت تحلیل های روشن فکری ارائه دهد و جنبش را همراهی کند؟
از اشکالات بزرگ روشنفکران ما این بوده که این قشر بزرگ را فراموش کرده و در اتاقی بست نشسته و تحلیلهای آنچنانی می کنند و برای یکدیگر هورا می کشند.
این مسئله را بنده به عینه در انتخابات نهم تجربه کردم. در حالی که طرفداران دکتر معین احتمال سلطه فاشیزم را در صورت انتخاب احمدی نژاد می دادند با صحبتی که با تعدادی از کارگران کارخانه محل کار اینجانب داشتم متوجه شده آنها حتی هیتلر را نمی شناسند
البته در این انتخابات با داریت موسوی که زبان مردم را به کارگرفت وضعیت آگاهی این قشر زحمت کش بسیار بهتر شد.
ما نیز وظیفه داریم به فکر دردها و مشکلات طبقات مختلف مردم بوده و در آگاهی آنان به زبان خودشان بکوشیم. باید مردم را متوجه کنیم که مشکلات آنها ناشی از بی کفایتی این حاکمان است و دین تنها ابزاری برای سرپوش گذاشتن بر فساد حکوت است
نباید به دین مردم و اعتقاداتشان توهین نمود بلکه مغایرت عمل حاکمان را با سجایای اخلاقی دین نشان داد
از مشروطه تا حال تبریز پایگاه آزادی خواهان بوده است اما واقعیت این است مردم آذربایجان آنطور که باید در جریان اعتراضات اخیر عکس العمل نشان ندادند
برای من کمی عجیب بود در حالی که خود موسوی ترک زبان است، تعدادی از دانشجوهای ترک زبان را در تهران دیدم که در تب و تاب قبل از انتخابات نه در حمایت از احمدی نژاد بلکه فقط برای مقاصد هویت طلبانه خود به جنبش آزادی خواهی گل به خودی می زدند
و البته مقداری از این مسائل ناشی از طرز تفکر اشتباه ما در عدم احترام به فرهنگهای ایرانی است. همچنین آگاه نمودن این فرهنگها وظیفه ماست. آگاه نمودن از اینکه نژاد پرستی حکومت و فشار آنها به قومیتهای ایرانی با جنبش آزادیخواهی ایران ارتباطی ندارد ضمنا این جنبش باید حمایت خود را از تمام فرهنگها و قومیتهای ایرانی در همه حال اعلام کند و به حقوق آنها احترام بگذارد.
در طول تاریخ مردم ایران همواره از استعمار ضربه خورده و هزینه های گزاف داده اند بنابراین نباید به بیگانه تکیه کرد و در انتظار کمک از حکومتهای بیگانه بود. به بدین سبب اگر جنبش چشم به همکاری بیگانه داشته باشد نه تنها به اهداف خود نخواهد رسید بلکه در چشم مردم نیز به عنوان خائن و مزدور خواهد بود همانند سیاسیون لس آنجلسی که در داخل کشور حتی روشنفکران نیز به آنها بها نمی دهند. امیدوارم اگر کشورهای دیگر نیز تصمیم به حمایت از دمکراسی در ایرن را دارند همانند اوباما از حمایت علنی دست بردارند و به فکر تقویت NGOها باشند و کمک به ایجاد ساز و کار بهتر چرخه اطلاعات بین مردم نمایند. |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
great dariush - ایران - تهران |
توجه توجه
فراخوان دانشجویان دانشگاه شیراز:راهپیمایی در 22 تیر
ما دانشجویان دانشگاه شیراز قصد داریم روز دوشنبه 22 تیر در اعتراض به کودتای 22 خرداد در خیابان ملاصدرا از ساعت 7 تا 8 گردهمایی مسالمت آمیزی داشته باشیم. از تمامی مردم شیراز میخواهیم از این حرکت پشتیبانی کنند.22 هر ماه باید به خیابانها بیاییم و اعتراض خود را به رژیم کودتا نشان دهیم.از دانشجویان شهرهای دیگر تقاضا داریم به این حرکت بپیوندند و محل و ساعت تظاهرات را در شهرهای خود اعلام کنند.
خداوند نگهدار ایران باد
جمعی از دانشجویان دانشگاه شیراز |
شنبه 20 تیر 1388 |
|
shiva safa - ایران - تهران |
دیگه باید اینو بگم که الان خیلی خوش حالم چون میتونم حرفمو یه جوری بگم .خدا همیشه یاره بندهش و اگر داری از یه طرف ببنده مطمئناً درهای دیگه هست جک باز کنه ..خدا رو شکر
|
دوشنبه 22 تیر 1388 |
|
shiva safa - ایران - تهران |
سلام دوستان من ..داشتم از تنهائی میمردم ..حالا میتونم حرفمو بزنم ..میدونم به گوش اون کسی که میخوام میرسه..خدا میدون که خیلی دلم براش تنگه ولی تا آخر عمرم براش صبر میکنم ..خودش خوب میدون ..
ایران تهران |
دوشنبه 22 تیر 1388 |
|