آرامشی که تلاطم در ایران را پنهان می کند
|
پارک های تهران محل آرامش در این هیاهو پس از انتخابات است |
جرمی بوئن گزارشگر بی بی سی در تهران می نویسد که پس از انتخابات جنجالی 22 خرداد به نظر می رسد که محمود احمدی نژاد برای دومین دوره رئیس جمهوری ایران خواهد بود و هرچند تظاهرات خیابانی تا حدود زیادی فروکش کرده اما این ممکن است پایان بحرانی که باعث پیدا شدن شکاف های عمیق در میان رهبران ایران شده نباشد.
در دهه 1990 در جریان سفری به ایران یک بار به مراسم نماز جمعه تهران رفتم. مرد ریشویی که پشت تریبون بود نطق آتشینی ایراد کرد.
مردانی که در صف نماز ایستاده بودند مشت های گره کرده خود را به آسمان می کوبیدند و الله اکبر می گفتند. پس از آن سیلی از زنان چادری در طول خیابان با شعار مرگ بر آمریکا به راه افتادند.
اگر می خواستید تصویری قالبی از ایرانی ها پیدا کنید آنجا جای خوبی بود.
این جمعه من برای قدم زدن به پارکی در تهران رفتم، تا حدودی به این دلیل که مقررات تازه در ایران حرکات گزارشگران را محدود می کند.
و از آنجا که بریتانیا اکنون بار دیگر به عنوان دشمن شماره یک ایران معرفی می شود، بی بی سی متهم شده است که در کانون جنگ روانی قرار دارد و تظاهرات خیابانی را سازمان می دهد.
یک روزنامه مرا متهم کرده است که همواره در تظاهرات غیرقانونی حضور دارم و درحال پخش اظهارات تحریک آمیز درباره حوادث در خیابان ها هستند؛ اتهامی که من اشتباه می خوانم.
به این ترتیب من، احتمالا از روی ترس، فکر کردم بهتر است ساکت بمانم، به خصوص آنکه تقریبا غیرممکن بود روز پس از مرگ مایکل جکسون از گزارش من استفاده شود.
در پارک هیچ تظاهرکننده ای که به آسمان مشت بکوبد و شعار دهد ندیدم. انتظارش را هم نداشتم. خانواده ها در سایه درختان پارک مشغول تفریح و استراحت بودند و دخترها با روسری های شل بدمینتون بازی می کردند.
اذعان می کنم که این پارک در یک منطقه مرفه شمال تهران قرار دارد. اینجا خیلی ها ثروتمند هستند. ساختمانی که من الان در آن ساکن هستم و خیابان باریک کنار آن، می توانست در زوریخ باشد.
برخی از خانم های شیک پوش این اطراف وقت زیادی را صرف یافتن راه های مد روز برای دور زدن مقررات پوشش حجاب می کنند.
روی برخی نیکمت های پارک حتی تعداد اندکی عشاق دیده می شدند که برای من غربی یک منظره عادی است.
همچنین بگویم که در شهری که هم اکنون روزهای پردردسری را می گذارند، مشاهده مناظری از صفا و آرامش غیرمنتظره نیست.
لحظات دراماتیک و خشونت بار معمولا در یک ناحیه محدود و به طور گذرا روی می دهد و تهران شهری بسیار وسیع است.
'محاربه'
|
بسیجی ها (ردیف های پشتی) پیام تندی برای تظاهرکنندگان داشته اند |
من این هفته کلی پیاده روی کرده ام.
تا دو روز پیش صف های طویل پلیس ضدشورش، اعضای سپاه پاسداران و بسیجی ها - با باتوم های کلفت چوبی - در اکثر میادین و گوشه خیابان های مرکز شهر حضور داشتند که حالا از اغلب آنها تخلیه شده اند.
حضور آنها برای رساندن پیامی تند از سوی آیت الله خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی بود.
وی حکم داده است که انتخابات عادلانه بود و نتایج درست است و اینکه هرکسی که آنقدر ناراضی باشد که بخواهد تظاهرات کند از مردان او درس شدیدی خواهد گرفت.
یک روحانی تندرو خواستار وارد کردن اتهام "محاربه با خدا" به کسانی شده است که اعتراض خود را به خیابان ها می برند، اتهامی که در ایران مجازات اعدام دارد.
یک دیپلمات این هفته به من گفت به نظر می رسد که رژیم این دور را برده است. نمی توان این را انکار کرد. کمی بیش از یک هفته پیش ده ها هزار نفر درحال راهپیمایی در تهران علیه انتخاباتی بودند که به اعتقاد آنها آمیخته به تقلب بود.
حالا به نظر می رسد که محمود احمدی نژاد برای چهار سال دیگر رئیس جمهور خواهد بود. در چند روز گذشته فقط چند تظاهرات کوچک روی داده است، چنان کوچک که شمار نیروهای امنیتی از تظاهرکنندگان بیشتر بود و آنها را با ضربت و نیروی بی رحمانه متفرق کردند.
این حداقل چیزی است که فکر می کنیم براساس گفته های شاهدان عینی و ویدئوهایی که با عجله توسط تلفن های موبایل گرفته شده، درباره وقایع می دانیم. به دلیل مقرراتی که کار گزارشگران را محدود می کند، من برخلاف معمول نمی توانستم برای دیدن آنچه اتفاق می افتد به مرکز شهر بروم.
مشاجره در ملاء عام
|
رهبر جمهوری اسلامی ابطال انتخابات را رد کرده است |
ممکن است دولت این دور را برده باشد. اما حتی اگر مخالفان نتوانند نتایج انتخابات را باطل کنند، به نظر نمی رسد که این پایان نبرد باشد.
این بحران باعث شکاف در میان رهبران تراز اول ایران به شکلی شده که هرگز در طول 30 سال حیات جمهوری اسلامی اتفاق نیافتاده بود.
آنها درگذشته بارها میان خود اختلاف داشته اند اما حالا در ملاء عام مشاجره می کنند. آیت الله خامنه ای دیگر خود را به عنوان داوری ملی که بالاتر از بازی های سیاسی است معرفی نمی کند.
در عوض او در حمایت از انتخاب مجدد محمود احمدی نژاد وارد معرکه شده است. و میرحسین موسوی، مردی که فکر می کند اکثریت آرا را به دست آورده، از قرمزترین خطوط قرمز ایران رد شده است.
وی از فرامین رهبر سرپیچی کرده و او را در وبسایت خود به شدت مورد انتقاد قرار داده است.
بخش بزرگی از مردم ایران خواهان تغییر هستند، آنها آزادی های بیشتر و فرصت های بیشتر می خواهند، حتی در چارچوب نظام اسلامی.
آنها تحت نفوذ و تاثیر تحولات باقی جهان هستند. وقتی کشوری به راه های مدرن ارتباطی دست یافت دیگر قطع ارتباط آن با جهان بیرونی ممکن نیست.
این هفته، درحالی که نظام با فشار خود مخالفان را خاموش کرده، شماری از ایرانی ها یک مثل خاص را برایم تکرار کرده اند.
آنها می گویند اوضاع ممکن است اکنون آرامتر به نظر برسد اما در زیر این خاکستر آتش نهفته است.
جرمی بوئن - سردبیر بخش خاورمیانه ای بی بی سی
shablizim - انگلیس - لندن |
دوستان عزیز سلام
پیشنهاد دیگر تحریم تماشای سریالهای تلویزیون و رسانه شستشوی مغزی دولت کودتاست بازیگران و عوامل سینما (معروف و غیر معروف) که قبل از انتخابات حمایت خود را از موسوی و کروبی اعلام کرده بودند الان لازم است از رفتن به جلوی دوربینها و بازی در این سریالهای سفارشی تولید رسانه کودتاگران خودداری کنند اگر واقعا با مردمند و دلشان برای آزادی وطن و جوانان در بند می تپد باید وفاداری و حمایت واقعی خود را اکنون نشان دهند.ما که جز رضا عطاران و مخملباف چیزی از این آقایان و خانمها ندیدیم خلاصه بگم
1.تحریم همکاری هنرمندان حامی جنبش بدور از خشونت و ضد کودتای ایران با صدا وسیما
2.تحریم سریالهای ساخت مزدوران رژیم در صدا وسیما با تماشا نکردن اینگونه برنامه ها
3. نخریدن مجله هایی که مصاحبه و عکس روی جلد خود را به بازیگران خودفروخته رژیم اختصاص داده اند.
ما با هم هستیم و پیروزی از آن ماست. |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
nooshin tehrani - ایتالیا - رم |
یادم هفته پیش دو مقاله در مورد پزشک ایرانی که در کنار ندا در موقع شلیک گلوله حضور داشته خوندم. حقیقتش از هر دو مقاله شک کردم و بلا فاصله زیر اولین مقاله جواب نوشتم- این مقاله تبلیغ برای این دکتر است- در مقاله دوم یک هموطن دیگر نوشته بود - این اقا میخواد از انگلیس اقامت بگیره - چشمتون روز بد نبینه تمام هموطنان در این سایت بهش حمله کردند که توی نفهم.بی فرهنگ. .... چطور به خودت اجازه میدی چنین حرفی را بزنی . که اقای دکتر در انگلیس مقیم است واحتیاجی به این صحنه سازی ها ندارد. این مقاله دیروز درسایت اطلاعات.نت چاپ شد. خودتون قضاوت کنید.
عصر ایران:
"پائولو کوییلو " رمان نویس مشهور برزیلی که آثار او شهرتی جهانی دارد از مقامات انگلیس خواست تا ویزای "آرش حجازی " دانشجوی دانشگاه آکسفورد بریتانیا را تمدید کنند تا مجبور به بازگشت به ایران نباشد.
این پزشک ایرانی که پس از ناآرامی های متعاقب انتخابات ایران به انگلستان بازگشته است در مصاحبه با برخی رسانه های بین المللی مدعی شده است که هنگام مرگ " ندا آقا سلطان " بالای سر او بوده است و تلاش کرده است که جان او را نجات دهد.
وی همچنین در مصاحبه خود ادعا کرده است که عامل قتل ندا آقا سلطان توسط مردم حاضر دستگیر شده بود اما در نهایت نتوانسته اند فرد ضارب را نگهدارند و او موفق به فرار شده است.
عاملی که باعث شد تا رمان نویس مشهور برزیلی پای خود را به این موضوع باز کند ،ابراز نگرانی حجازی از بازگشت به ایران از سویی و رابطه ای است که وی با آثار کوییلو دارد.
حجازی ویرایشگر آثار "پائولو کوییلو " در ایران است و از این رو این رمان نویس مشهور برزیلی در اظهار نظری راجع به او گفته است : او این روزها با تهدیدات زیادی روبروست ".
از این رو بنا به گزارش دیلی تلگراف، کوییلو در واکنش به "استمداد " ویرایشگر آثارش، از مقامات بریتانیایی خواسته است تا اجازه ندهند او مجبور به ترک بریتانیا باشد. وی از مقامات انگلیسی خواست تا با تمدید ویزای حجازی از او محافظت کنند.
حجازی ادعا کرده است که در صورتی که مهلت قانونی ویزای او تمام شود و مجبور به بازگشت به ایران شود ممکن است به واسطه حرف هایی که در انگلیس درباره نحوه قتل ندا آقا سلطان زده است ، جان او در خطر باشد.
|
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
ARTEMIS-SW - سوئد - مالمو |
خون قربانیان این خیزش اگر به هدر رود لکه ی ننگی بر دامان یک یک ما خواهد بود. مرگ بر عنتری خانواده اش و تمام ملایان کثافت و قاتل. |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
rmmr - بلژیک - انتورپن |
درود بر شما دوستان.
توجه توجه به این متن به گزارش خبرگزاری فارس داشت باشید.
87/12/21 -
15:19شماره:8712210924
هشدار جالب انگلیس برای مسافرت اتباع انگلیسی به ایران
خبرگزاری فارس: وزارت خارجه انگلیس اخیراً (16 اسفند) در تارنمای خود در بخش مربوط به توصیهها و هشدارهای مسافرت به ایران بازنگری و مطالب جدیدی را درج کرده است.
به گزارش خبرگزاری فارس، در بخشی از این هشدارها آمده است: قرار است انتخابات ریاست جمهوری در ایران در ژوئن 2009 برگزار شود، با توجه به نزدیکی زمان مزبور لازم است اتباع انگلیس اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه بیشتری اتخاذ و سطح بالاتری از هشیاری امنیتی را در اماکن عمومی شهرهای اصلی رعایت کنند چرا که امکان برگزاری تظاهرات ناگهانی و احتمالاً خشونت آمیز به طور قابل ملاحظهای افزایش خواهد یافت، لازم است شهروندان انگلیسی گزارشات خبری را دنبال و نسبت به تحولات محلی و منطقهای که میتوانند منجر به شورشهای عمومی گردند، هشیار باشند.
مطالب فوق که در قالبی هشدارگونه تهیه شده میزان آشنایی دستگاه دیپلماسی دولت انگلیس با روند تحولات جمهوری اسلامی ایران را به نمایش میگذارد، در حالی که در طول 30 سال پس از انقلاب اسلامی انتخابات متعددی در کشور برگزار شده و هیچگاه جامعه ایران در جریان انتخابات شاهد تظاهرات خشونت آمیز نبوده، دیپلماتهای کارکشته !! انگلیس به شهروندان خود هشدار میدهند که امکان چنین تظاهراتی به طور قابل ملاحظهای افزایش خواهد یافت. این گزارش نمونهای از نگاه غیرکارشناسی و غیرحرفهای به مسائل ایران است.
|
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
سید اکبر - ایران - تهران |
شهرام خوش مرام ایران _ تهران
با سلام دوسته عزیز و هموطن ایرانی من باید اعتراف کنم اوایل از میرحسین خوشم نمی امد و به نظرم دیدگاه من با ایشان و طرفدارانش خیلی متفاوت بود این از نظرهایی هم که تو این سایت دادم معلومه اما هر چه جلوتر میروم بیشتر باخصوصیات ایشان اشنایی پیدا میکنم شکی نیست میر حسین 8 سال نخست وزیری او اگر نگوییم بهترین دوران بوده به گزاف گفتم این رو بدون درسته من به احمدی نزاد رای دادم اما پدر و مادرم و برادرم بر خلاف نظره عده ایی که میگن جیره خوار هستیم به میرحسین رای دادن اما این را بدون دوسته من میر حسین با این استقامتش و پافشاری که میکنه داره من رو هم به شک میندازه و داره خیلی چیزا رو ثابت میکنه و من مطمئن هستم خودش و طرفدارانش خیلی مظلوم واقع شدن خیلی این باور کن وقتی به انها تهمت همکاری با منافقان را میدهند اشک در چشمانه من جمع میشود و این را بدات تاریخ خیلی از وقایع را بر ملا خواهد کرد یک چیزه دیگر بر خلاف عده ایی من نقش مردم را خیلی قوی میدانم روز اول عده ایی اعتراض میکردند و ما به انها خندیدیم شدند ملیونها که حتی چشم اروپا و امریکا را خیره کرد و حالا تمام مسئولین اروپایی و امریکایی و حتی هنرمندانشان با مردم هستند یادت باشه مردم قدرتشون از همه بیشتره
دوست کوچک تو سید اکبر
یا حق |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
kafar - المان - اخن |
مرگ بر خامنه ای جلاد
رفراندم رفراندم
اصلاح قانون اساسی
حذف ولایت وقیح و
شورای نگهبان و مصلحت نظام
مرگ بر مزدوران آدمکش خامنه ای
مرگ بر مزدوران انتظامی
|
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
safareza - ایران - تهران |
وای به حال ایران.داخل را به گفته خودشان سرکوب کردند در اروپا و امریکا که دیگر ایران را به رسمیت نمی شناسند می خواهند چکار کنند؟ولی من فکر نمی کنم ملت ایرانی که به شعور40میلیونیشان توهین شده است ساکت بمانند.به امید روزی که از این دیکتاتوری خارج شویم. |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
محمد بهاره - ایران - تهران |
موجیم که خاموشی ما عدم ماست.
واقعا متاسفم که ملت ایران اجیر دست یه عده اقلیت قلیل گیر افتاده اند البته این از فقدان رهبریت این جمعیت به ظاهر خاموشه.اگر الان موسوی از لاک بیرون بیاد به مبارزه اشکار بپردازه خواهید دید که این ملت چهجور انقلاب خواهد کرد.کاش موسوی اینقدر ترسو نبود |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
داود متال - ایران - تهران |
دنیا دو روز است.یک روز با تو و یک روز علیه تو روزی که با توست مغرور نباش و روزی که علیه توست صبور باش
صبور باشید دوستان روز ما نیز خواهد رسید |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
cheshmak1000ta - ایران - خراسان جنوبی |
سید علی پینوشه / ایران شیلی نمیشه |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
nara83 - ایران - مشهد |
همه اش حرفهای دل من بود.
اگر متاسفانه بعد از این همه اتفاقات فعلا اوضاع آرام شده، اما 2 نکته جای خواشحالی دارد :
1 - شکاف و درگیری که بین سران نظام دیکتاتور ایجاد شده
2 - بی آبرو و بی ارزش شدن سردمداران در بین مردم و سران دیگر کشور آن هم به طور آشکار |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
sade andish - ایران - تهران |
روزی ز سر سنگ عقابی به هوا خواست بهر طلب طعمه پر و بال بی آراست ناگه زکمینگاه تیری به هوا خاست.....چون نیک نظر کرد پر خویش در آن دید...
از ماست که بر ماست... |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
always - انگلیس - لستر |
دوستان این مثل رو میدونید که تیشه به ریشه خودش نمیزنه حاکمان جلاد قدرتنمایی برای هم کردند و حالا هم با هم کنار اومدند ولی از قدیم گفتند خون نمیخوابه مرگ بر اخوندهای جلاد مرگگگگگگگگگگگگگگگگگگگگگ |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
nazanineman23 - فرانسه - پاریس |
nooshin tehrani - ایتالیا - رم
دوست عزیز سلام
همین دکتر سالها قبل هم می تونست از انگلستان اقامت بگیره و دیگر نیازی به این کارها نبود بنابراین چرا همیشهشما فکرمی کنید برداشت شما از وضعیت موجود درسته؟اصلا چه فرقی میکنه که ویزاش تمدید بشه یا نشه ؟ مهم اینه که اون حرف خودشو زده |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
7-aseman - اتریش - وین |
سید دمت گرم بهت افتخار میکنم به عنوان هم وطنی که حیقت واقعی را شناختی حقیقتی که همه ی ما به دنبالشیم . ریشه کن شدن فقر. ازادی بیان .احترام به حق و حقوق مساوی همدیگر وووووو........... زنده باد سید اکبر
ممنون که زود واقعیت را شناختی و انتقال میدی به کسانی که هنوز حقیقت را نشناختند درود بر تو دلاور |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
black chador - امریکا - ولدن |
nooshin tehrani - ایتالیا - رم
خوب که چی؟ برگردننش ایران که بارهبر مهربان اسهالی شما نهار بخوره؟ |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
madrid - ایران - قزوین |
سید اکبر
خوشحالم که منطقی هستی و هرفهای منطقی رو قبول می کنی |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
elinaa - ایران - تهران |
سید اکبر - ایران - تهران !!!
نه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ه ....
این تویی؟؟؟؟؟
وقتی خوندم چشام شد 44 تا ...
بابا ای ول .. تا اینجا خوب پیش اومدی . بقیه اش رو هم بیا |
سهشنبه 9 تیر 1388 |
|
gol222 - سوپد - هلسینگبوری |
بی بی سی مشتش برای همه ماایرانیها بازشده .درخدمت رژیم مستبد ایران است وبس.نابودشید خائینین به ایران. |
چهارشنبه 10 تیر 1388 |
|
KALAFE - ایران - تهران |
توافق شوم بین حکومت و دولت کودتا و انگلیس:
براساس اختبار دریافت شده روز یکشنبه هفته گذشته وزیر دفاع انگلستان به طور مخفیانه سفری به تهران داشتند. این سفر از طریق دوبی با هواپیمای غیر تشریفاتی امارات صورت گرفته است. این سفر مخفیانه تنها یک روز به طور انجامید است و وزیر دفاع انگلستان جلسهای با حضور دکتر ولایتی، مشاور بین المللی علی خامنهای، منوچهر متکی، وزیر امور خارجه، حجت الاسلام میر حجازی، رئیس دفتر عمومی اطلاعات و امنیت رهبری و محمد گلپایگانی رئیس دفتر رهبری داشته است.
فکر میکنید پشت پرده این مذاکرات چه گذشت؟؟
در این جلسه درخواست هائی از طرف نمایندگان علی خامنه ای بیان شده است که به این شرح می باشد؟
1- عدم حمایت از مردم و جنبش صورت گرفته توسط آنها.
2- پوشش ندادن خبرهای مربوط به حوادث اخیر در ایران و انتخابات توسط بی بی سی.
3- آزاد سازی پول مجتبی خامنه ای و یا حداقل افشا نکردن اسامی صاحبان حساب.
اما به چه قیمتی؟
دولت انگلیس با توافق روی بیست درصد از این رقم و برداشت بیش از 300 مییون دلار برای آزاد سازی آن موافقت نمود.
همچنین جهت القا جو آرام در ایران توسط تلویزیون فارسی بی بی سی و رفع پارازیت از این کانال توافق گردید.
و اینگونه شد که پارازیت های روی این کانال حذف و تجمع بسیجیان مقابل سفارت انگلیس لغو گردید. این روزها با مشاهده برنامه های بی بی سی فارسی روی هاتبرد کاملاً به چرخش مواضع این کانال در قبال تحولات پی خواهید برد که مدام سعی در القاء این امر به مردم را دارند که آراء موسوی همان 14 میلیون بوده است.
در خاتمه یک جمله به مردم ایران
اگر در قیامتان به حمایت بیگانگان دل خوش کرده اید کاملاً در اشتباهدی و سرنوشت خود و کشورتان را خودتان رقم بزنید و خداوند سرنوشت هیچ قومی را تغییر نمی دهد مگر اینکه خودشان بخواهند.
|
چهارشنبه 10 تیر 1388 |
|
abtin_beo - ایران - اصفهان |
آفرین به دوست انقلابیم سید اکبر
بچه ها باید این افراد واقع بین را که ممکن است فریب خورده باشند با آغوش باز استقبال کرد.ما فرزندان راستین ملت را با خطاهایشان سیاست و تادیب می کنیم و دوستشان داریم. درود بر سید اکبر به جمع حقانیت خوش آمدی دوست من |
چهارشنبه 10 تیر 1388 |
|
سوین - ایران - تهران بزرگ |
ما زنده به آنیم که آرام نگیریم / موجیم که آسودگی ما عدم ماست
KALAFE - ایران - تهران
دوست عزیزم منم با این حرف شما در رایطه با تغییر موضع انگلیس موافقم و معتقدم هیچکدوم از کشورهای خارجی دلشون برای مردم ایران نمیسوزه . اگه این حکومت آخوندی منافعشون رو تامین کنه با همینش هم کنار میان .
حالا که مردم تنبل و بی خیال یک ماه پیش پاشون به خیابون ها باز شده و یاد گرفتن که چطوری اعتراض کنن نباید بذاریم که این آتیشی که روشن شده رو به خاموشی بره .
باید روز به روز جلوتر بریم نه اینکه صرفا بریزیم تو خیابون ها و بی هدف کشته بدیم بلکه باید راه های جدیدی برای اعتراض ابداع کنیم . راه هایی که هزینه انسانی نده ولی در عوض تاثیر گذار باشه .
من که فکر می کنم جنگ اصلی هنوز شروع نشده ما نیروهامون رو جوونهامون رو باید برای اون موقع نگه داریم .
من پیشنهاد میکنم دوستانی که ذهن های خلاقی دارن این راهها رو طراحی کنن و تو چنین سایت هایی ارائه بدن تا همه بتونن استفاده کنن .
به امید روزی که بتونیم آزادانه و بدونه ترس نفس بکشیم . |
چهارشنبه 10 تیر 1388 |
|