چهارشنبه ۱۹ تیر ۱۳۸۷ - ۰۹ جولای ۲۰۰۸
ایران از سخنان دبیرکل سازمان ملل انتقاد کرد
|
خزاعی: دبیرکل سازمان ملل باید بیطرف و اظهاراتش منصفانه باشد |
ایران نسبت به انتقاد دبیرکل سازمان ملل از سخنان محمود احمدی نژاد در اجلاس ضد نژادپرستی واکنش تندی نشان داده است.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران - ایرنا - محمد خزاعی، نماینده دائم جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد، در نامه ای به بان کی مون، دبیرکل سازمان، به شدت از اظهارات وی در مورد سخنان محمود احمدی نژاد انتقاد کرده و این اظهارات را غیرقابل قبول خوانده است.
اشاره آقای خزاعی به اظهار نظر آقای بان نسبت به سخنرانی محمود احمدی نژاد در اجلاس دوربان 2 است که هفته گذشته در ژنو، سوئیس، برگزار شد.
آقای احمدی نژاد در این سخنرانی، هولوکاست - واقعه کشتار یهودیان به دست حکومت آلمان نازی - را بهانه ای غیرقابل قبول برای ایجاد کشور اسرائیل پس از جنگ دوم جهانی دانست و این کشور را هدف حمله قرار داد و به نژادپرستی متهم ساخت.
دبیرکل سازمان ملل این سخنان را، که در حضور وی ایراد شد، مورد انتقاد قرار داد و از اینکه آقای احمدی نژاد به درخواست وی برای اتخاذ نگرشی "رو به پیش" به جای نگریستن به گذشته توجهی نداشته، ابراز تاسف کرد.
بان کی مون گفت که پیش از برگزاری جلسه ژنو، از محمود احمدی نژاد خواسته بود در جهت تحکیم وحدت ملت ها سخن بگوید و افزود که از اینکه رئیس جمهوری ایران از این فرصت برای "ایراد اتهام، تفرقه افکنی و برانگیختن" احساسات ضد اسرائیلی بهره برداری کرد، متاسف است.
|
بان به احمدی نژاد توصیه کرده بود از سخنان 'تفرقه انگیز' خودداری کند |
نماینده ایران در سازمان ملل در نامه خود، موضعگیری آقای بان را که در بیانیه دفتر دبیرکل و همچنین کنفرانس مطبوعاتی وی ابراز شد "مردود، غیرقابل قبول و تاسف آور" خوانده و گفته است که دبیرکل سازمان ملل باید "بیطرف و اظهاراتش منصفانه باشد."
به گفته آقای خزاعی، انتقاد دبیرکل سازمان ملل ناقض اصل "بردباری و احترام به آزادی بیان" درجلسات سازمان ملل بوده و افزوده است که در جریان اجلاس ژنو، "این اصول به نحوی غیرقابل قبول و آشکارا با بعضی حرکات و اظهارات غیرقابل توجیه، نادیده گرفته شد."
نماینده ایران گفته است که مقامات سازمان ملل باید به نحوی رفتار کنند که "از اعمال اقدامات گزینشی، به کارگیری معیارهای دوگانه و نیز اتخاذ مواضع جانبدارانه و غیرمنصفانه توسط سازمان ملل و مسئولین این سازمان خودداری شود."
اعتراض به سخنان احمدی نژاد
دبیرکل سازمان ملل و شمار دیگری از اعضای سازمان در گذشته نیز برخی سخنان آقای احمدی نژاد علیه اسرائیل را ناقض اصل احترام به حق موجویت کشورهای عضو دانسته و از آن انتقاد کرده بودند.
درجریان سخنرانی محمود احمدی نژاد در اجلاس ژنو، هنگامی که وی هولوکاست را مورد تردید و اسرائیل را هدف حملات لفظی شدید قرار داد و به نژاد پرستی متهم کرد، نمایندگان شماری از کشورهای جهان در اعتراض به این سخنان، تالار کنفرانس را ترک کردند.
|
احمدی نژاد: اوباما باید در اجلاس ژنو شرکت می کرد |
نماینده جمهوری اسلامی در نامه خود به آقای بان گفته است که "ما در کنفرانس ژنو نمونه ای آشکار از عدم بردباری توسط بعضی را شاهد بودیم" و افزوده "رئیس یک کشور صرفا به خاطر اعمال حق آزادی بیان در طرح نظرات کشور خود" مورد انتقاد شدید و غیرمنصفانه قرار گرفته است.
آقای خزاعی با اشاره به انتقاد شماری از کشورها و سازمان های بین المللی از نحوه اجرای عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه و آنچه که "تهدیدات این رژیم علیه تهران" خوانده، بان کی مون را به خاطر بی توجهی به این موضوعات مورد سرزنش قرار داده است.
وی در نامه خود یادآور می شود که دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل با ارسال نامه ای در روز 15 آوریل، نسبت به اظهارات تهدید آمیز برخی سیاستمداران اسرائیلی علیه جمهوری اسلامی اعتراض کرد اما این نامه "با سکوت مطلق جنابعالی و سازمان ملل مواجه و کاملا بی پاسخ مانده است."
شماری از مقامات اسرائیلی با استناد به سخنان آقای احمدی نژاد علیه اسرائیل و اظهارات وی در مورد لزوم "محو اسرائیل از نقشه جهان"، برنامه های هسته ای جمهوری اسلامی را، که به گفته آنان در پی دستیابی به تسلیحات اتمی است، تهدیدی علیه موجودیت کشور خود دانسته و در برخی موارد، از احتمال دست زدن به عملیات نظامی علیه تاسیسات اتمی ایران سخن گفته اند.
در خبر دیگری در همین زمینه، رئیس جمهوری ایران بار دیگر از سخنرانی خود در اجلاس ژنو، که ستایش رسانه های طرفدار دولت را در پی داشته، دفاع کرده و آمریکا را به خاطر عدم حضور در این اجلاس هدف انتقاد قرار داده است.
محمود احمدی نژاد در سخنانی که روز پنجشنبه ایراد کرد گفت "جا داشت رئیس جمهور آمریکا درمهمترین کنفرانس بر ضد تبعیض نژادی، جنایت و نژاد پرستی حاضر می شد و اعلام می کرد با نژاد پرستی مخالف است تا دنیا شعار تغییر او را باور کند."
آقای احمدی نژاد با تشریح مخالفت هایی که در جریان اجلاس ژنو با موضعگیری وی ابراز شد گفت "کسانی که عاملان این اتفاقات بودند نمی فهمند که دیگر با هیاهو نمی شود جلوی حقیقت را گرفت و راه نابودی نژاد پرستی را سد کرد."
| mohsen- - انگلستان - لیدز |
یکی نیست به این بگه که تو که می گی اوباما بایستی که در جلسه شرکت می کرد . مگر بغیر از تو ریسس جمهور دیگری هم بود که این حرفو می زنی؟ عقده ای خارج ندیده که با هر دعوتی از ایران جلو جلو می دوی می ری. همه کشورها در سطح معاونیین بودن بغیر از این شخص |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| arian1 - ایران - ابادان |
ای کاش سردمداران رژیم نادان ملایان این را می توانستند درک کنند که هیچ کشوری در جهان انقدر نژادپرست نیست که اخوندهای فاسد ورژیم انها در ایران است. انها با تبعیض بین شیعه وسنی و تبلیغ وسیع در مورد شیعه بودن ایرانیان وجدایی انها از مسلمانان دیگرخود بیشترین نژادپرستان هستندو در ضمن در کجای دنیا به اندازه کشورمان نقض حقوق بشر می شود .انهمه زندانی سیاسی وشکنجه وتیرباران که هر سال بدستور ولایت فقیه ودیگراخوندهای جنایتکار داده می شود خود گواه همه چیز است. |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| filak22000 - ایران - شیراز - ارسنجان |
کشور خودمون که ماشالاه مشکلی نداره و باید به مشکلات کشور های دیگه رسیدگی کرد |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| punisher - ایران - شیراز |
آقای احمدی نژاد با تشریح مخالفت هایی که در جریان اجلاس ژنو با موضعگیری وی ابراز شد گفت "کسانی که عاملان این اتفاقات بودند نمی فهمند که دیگر با هیاهو نمی شود جلوی حقیقت را گرفت و راه نابودی نژاد پرستی را سد کرد.
عجببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببب.........................!!!!!!!!!!!!!!! |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| abiabi - انگلستان - لندن |
سخنان این مردک عقده ای خجالت داره برای ما ایرانیان .من فقط امیدوارم یک روز نجات می یابیم از جمهوری اسلامی |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| جزیره مجنون - ایران - تهران |
تو مدرسه برادرم قراره وسط زنگ یک نفر درمورد بهداشت و طرز شستن خودشان برای بچه ها سخنرانی کنه فکر کنم اگر از احمدی نژاد دعوت کنند سریع بره بلندگو را بگیره .... عشق سخنرانی ....!!!!!!!! |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| parastoo06 - استرالیا - سیدنی |
این کنفرانس بود یا مدرسه موشها!؟ |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| Hamoorabi - ایران - تهران |
درسته که احمدی نژاد اخ و ... داره! ولی خداییش حرفش حساب بود.حالا مشکلات خودمون و تبعیض هایی که تو ایران میشه به کنار! ولی من با حرفاش حال کردم. کاری به خودش و حزب الله و فلسطین ها و این چرندیات ندارم، ولی حرف حق رو زد.یکی باید جلوی اسرائیل وای میساد. نماینده های خارجی هم با ترک کنفرانس فقط حرفهای اون رو تایید کردن، چون اگه حرفش جواب داشت وایمیسادن و از اسرائیل دفاع می کردن ،ولی حرف حق جواب نداره.
پی نوشت :جون....من نه طرفدار حکومتم، نه اصلا با احمدی نژاد حال می کنم. من فقط حرف حق رو زدم. پس الکی انگ حکومتی بهم نزنین خواهشا. |
پنجشنبه 3 اردیبهشت 1388 |
|
| 90min - ایران - ابادان |
بابا احمدی جان تو که حقوق نفرات حزب الله لبنان و برادان مبارز فلسطینیرا از 3000 دلار تا 5000 دلار سر وقت به حسابشون واریز میکنی بیخیال دیگه ما که حرفی نداریم.سره برادران لبنانی و فلسطینی سلامت گور بابای ملت. |
جمعه 4 اردیبهشت 1388 |
|
| salamiran - ایران - شیراز |
بچه که زدن ندارد . امثال لین دبیر کل را همین امپریالیستها و صهیونیستها انتخاب می کنند و این « تن تن » چاره ای ندارد جز آنکه هوایشان را داشته باشد |
شنبه 5 اردیبهشت 1388 |
|