ایران را چگونه باید منصرف کرد؟

ایران را چگونه باید منصرف کرد؟

اوباما در پیام خود خواهان پایان تنش ها با ایران شد

در لندن، مقام های بریتانیایی غیر از مساله نشست گروه بیست، با مسایل دیگری هم مشغولند. امنیت هسته ای و احتمال آب شدن یخ روابط میان ایران و آمریکا.

توجهات بر روی باراک اوباما و دستور او برای بازبینی سیاست های این کشور است.

اگرچه ایران اصرار می کند که اهداف هسته ای این کشور صلح آمیز است اما آمریکا و شرکای آن می گویند این کشور برنامه ای پنهانی برای دستیابی به سلاح های هسته ای دارد که این امر باعث بروز تغییرات عمده ای در خاورمیانه و شکل گیری دوباره مسابقه تسلیحاتی در این منطقه می شود.درخواست های غرب از ایران برای تعلیق فعالیت های غنی سازی کماکان ادامه دارد و در عین حال تحریم های آمریکا علیه ایران برای یک سال دیگر از سوی اوباما تمدید شده است اما در همین زمان، رئیس جمهوری آمریکا برای تغییر سیاست ها در قبال ایران پیش قدم شده است.پیشنهاد مذاکره مستقیم "در صورتی که ایران مشت گره کرده خود را کنار بگذارد"، تلاش برای همکاری با ایران در مسایل منطقه ای، دعوت از ایران برای شرکت در یک کنفرانس عمده در مورد افغانستان و احتمال اعزام یک مقام رسمی آمریکایی به اجلاس شانگهای در مسکو که نماینده ایران نیز در آن شرکت می کند از جمله این تغییرات است.

آقای اوباما یک پیام ویدئویی با زیر نویس فارسی نیز برای ایرانیان فرستاده که در آن گفته شده آمریکا "مایل به پایان گرفتن تنش و بهبود روابط دو جانبه با ایران" است.

این پیام، پاسخ صریح رهبر ایران را به دنبال داشت.

طبق معمول آیت الله خامنه ای، رهبر ایران از آمریکا انتقادهای تندی به عمل آورد و شرایط ایران را برای بهبود روابط با آمریکا بیان کرد. او خواهان پایان یافتن تحریم های آمریکا علیه ایران و حمایت های بی قید و شرط این کشور از اسرائیل شد.البته این را هم باید مورد توجه قرار داد که آقای خامنه ای گفت اگر آمریکا واقعا تغییر کند، ایران نیز رفتار خود را تغییر خواهد داد.این حس و حال وجود دارد که اوضاع در حال تغییر است.فارغ از هر چیزی، زمان زیادی برای از دست دادن وجود ندارد. به چند دلیل، مشکل ایران فوری است.

پیام اوباما، پاسخ صریح رهبر ایران را به دنبال داشت

اگر ایران واقعا می خواهد به جهان نشان دهد که می تواند بمب بسازد، زمان در حال از دست رفتن است. علی رغم گزارش سازمان های اطلاعاتی آمریکا در دو سال پیش که می گفت تهدید ایران فوری نیست، گزارش جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی خاطرنشان می کند که ایران در تئوری در حال دست یافتن به حجم کافی اورانیوم برای تولید سلاحی کوچک است. این توافق وجود دارد که برای برقراری اعتماد میان طرفین،خساراتی که از قرار دادن ایران در "محور شرارت" حاصل شده، باید جبران شود. برخی دیپلمات های آمریکایی که در تدوین این سیاست دولت جورج بوش دست داشتند، به ناکامی آن اعتراف کرده اند.

آقای اوباما باید گسترده فکر کند و به طور استراتژیک عمل کند. او باید ایران را از یک دردسر به کمکی برای برقراری ثبات در کشورهای منطقه تبدیل کند.با این احتمال که اوباما برای چهار یا هشت سال رئیس جمهور خواهد بود، این سئوال ایجاد می شود آیا او رئیس جمهوری خواهد بود که به عنوان آخرین راه حل، اقدام به عملیات نظامی علیه ایران خواهد کرد یا رئیس جمهوری می شود که به خصومت سی ساله ایران و آمریکا پایان می دهد و جهان را از یک درگیری جدید هسته ای نجات می دهد.بحران مالی جهانی و بحران تغییرات آب و هوایی دو موضوع مهم در این بحث هستند.

سئوال این است چگونه می توان با خطرات رقابت های تسلحلیحات هسته ای در برابر چنین چالش هایی مقابله کرد.

گوردون براون، نخست وزیر بریتانیا هفته پیش به این مساله اشاره کرد.

او گفت در زمانی که دنیا به دنبال خلاصی از سوخت های فسیلی است، تقاضا برای انرژی هسته ای، افزایش پیدا خواهد کرد.

طبق گزارش های سازمان ملل، در چهار دهه آینده سالانه سی و دو راکتور جدید برای به نصف رساندن میزان این سوخت ها مورد نیاز است.

"فلسفه جدید"

این امر این خطر را به دنبال دارد که کشورها از نیروگاه های اتمی غیرنظامی خود برای برنامه هایی با مقاصد نظامی استفاده کنند.

این سئوال مطرح می شود که چرا پنج کشوری که معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده اند، اجازه دارند این سلاح ها را نگاه دارند اما هیچ کشور دیگری حق داشتن آن را نخواهد داشت؟

بریتانیا خواهان آن است که یک سیستم سفت و سخت بین المللی در این زمینه به کار گفته شود. طبق این سیستم، انرژی هسته ای در سطح بین المللی مورد استفاده قرار می گیرد اما نظارت های سفت و سختی بر استفاده آن صورت می گیرد و تحریم های شدیدی علیه ناقضان وضع می شود.

آقای براون افزود ایران "مورد آزمایشی" این "فلسفه جدید" خواهد بود. این کشور یا با همکاری در این زمینه موافقت می کند و از منافع آن بهره می گیرد یا مخالفت می کند و با مجازات های بیشتری رو به رو می شود.

اما این سئوال نیز مطرح می شود که چرا پنج کشوری که معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای را امضا کرده اند، اجازه دارند این سلاح ها را نگاه دارند اما هیچ کشور دیگری حق داشتن آن را نخواهد داشت؟

این امر ممکن است به نفع صلح جهانی باشد، اما قطعا عادلانه نیست، آن هم در زمانی که معاهده "ان پی تی" می گوید این کشورها باید در زمینه کاهش سلاح های خود و رساندن آنها به صفر، همکاری کنند.

بریتانیا و فرانسه تعداد سلاح های هسته ای خود را کاهش داده اند. بریتانیا تعداد کلاهک های هسته ای خود را از سال ۱۹۹۷ به نصف کاهش داده اما این مساله باعث نشد تا این کشور دو سال پیش زیردریایی های خود را که قابلیت حمل موشک هسته ای دارند، مدرنیزه نکند.

روسیه می خواهد ارتش خود را مدرنیزه کند

روسیه نیز در حال به روز کردن موشک های هسته ای خود است. هفته پیش دمیتری مدودف، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که بحران اقتصادی مانع از تجهیز ارتش روسیه به سلاح های جدید نخواهد شد. او اولویت را به تسلیحات هسته ای داد.چین نیز در حال تولید موشک ها و کلاهک های جدید هسته ای است.

آمریکا در دوره حکومت جورج بوش، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در این زمینه مستثنی نبود. وزارت دفاع او تلاش کرد تا بودجه جدیدی برای تولید موشک هایی که می توانند از دیوارهای مستحکم پناهگاه های زیرزمینی عبور کنند، به دست آورد.پس بی جهت نیست که دو مرور معاهده ان پی تی در سال ۲۰۰۰ و ۲۰۰۵ با ناکامی منجر شد.

تشویق به جای تنبیه؟

به غیر از این، هند، پاکستان و کره شمالی که معاهده ان پی تی را امضا نکرده اند و سلاح هسته ای آزمایش کرده اند، مجازاتی ندیده اند و به نوعی پاداش دریافت کرده و موضع آنها در مذاکرات مستحکم شده است.

اسرائیل نیز سال هاست مظنون به داشتن سلاح هسته ای است و تحت هیچ فشاری هم برای خلع سلاح نیست.

اسرائیل نیز سال هاست مظنون به داشتن سلاح هسته ای است و تحت هیچ فشاری هم برای خلع سلاح نیست


از نظر ایران، این یک استاندارد دوگانه است.

با توجه به همه اینها، چگونه می توان کشوری مانند ایران را که مایل است نقش پررنگ تری در منطقه به عهده بگیرد، قانع کرد تا برای دستیابی به سلاح هسته ای تلاش نکند؟

پاسخ قطعا در سیستم چماق و هویج یا تقویت گام به گام روابط دو جانبه نیست. باید در این زمینه سرمشقی تعیین کرد.

در این زمینه باید ابتدا به پنج کشور عضو شورای امنیت بنگریم.

در زمانه کاهش بودجه ها، کاهش بودجه تسلیحاتی پیشنهادی گیرا است.

آقای اوباما گفته او از ایده حذف سلاح های هسته ای حمایت می کند.

روسیه و آمریکا حدود ۹۵ درصد سلاح هسته ای دنیا را در اختیار دارند. آنها با آغاز مذاکرات برای جایگزینی معاهده قدیمی در این باره موافقت کرده اند.

بریتانیا نیز گفته است کاهش بیشتر سلاح های هسته ای را مد نظر قرار می دهد.

شاید مرور ان پی تی در سال ۲۰۱۰ با پیشرفت های واقعی رو به رو شود.


پرستیژ هسته ای

سلاح هسته ای تنها یک قابلیت و توانایی نیست و برای دارندگان آن یک پرستیژ و اعتبار محسوب می شود.

کشورهای دارای حق وتو چه کشورهایی هستند؟ پنج کشور دارای سلاح هسته ای. اصلاحات در شورای امنیت شاید به معنای تغییر در این دیدگاه باشد.

در هر صورت اگر اهداف هسته ای ایران صلح طلبانه است، چرا با پیشنهادهایی که غرب داده موافقت نکرده است. پیشنهادهایی مانند راه اندازی راکتور غیرنظامی و لغو محاصره های اقتصادی علیه این کشور.

اگر اهداف هسته ای ایران صلح طلبانه است، چرا با پیشنهادهایی که غرب داده موافقت نکرده است. پیشنهادهایی مانند راه اندازی راکتور غیرنظامی و لغو محاصره های اقتصادی علیه این کشور


اما چه اتفاقی می افتد اگر زمامداران در ایران تنها به دنبال خریدن زمان هستند و بهبود روابط با جهان خارج را یک فریب می دانند؟

مردم ایران شاید از تعامل بیشتر با جهان استقبال کنند اما آیا رهبران روحانی ایران نیز واقعا می خواهند درهای این کشور را به روی آمریکا باز کنند و خطر کاهش قدرت خود را هم از نظر سیاسی و هم اقتصادی به جان بخرند؟

حتی اگر آنها بگویند این امر {سلاح هسته ای} غیر شرعی و غیر قانونی است، اما محاسبات خصوصی آنها این است که ارعاب هسته ای، بهترین راه برای ماندن در قدرت است و نفود ایران را در منطقه و جهان افزایش می دهد.این ما را به سوی سناریویی کابوس مانند هدایت می کند.

هنگامی که از یک دیپلمات عالی رتبه بریتانیایی سئوال کردم اگر ایران نخواهد مذاکره کند، چه اتفاقی می افتد، نقشه بعدی چیست گفت: "فکر آن را هم نکن، قدم بعدی بسیار سخت و دشوار و ترسناک خواهد بود."

IRANPPP - آلمان - دوسلدورف
خدا رو شکر فهمدید با بچه طرف نیستید که یو شکا فیشر وجک استراو و وزیر خارجه فرانسه رو با بسته پیشنهادی ابلهانه وآب نبات قیچی بفرسید ایران وبه هوش ودرایت مردم ونمایندگان مردم ما توهین کنید....ضمنا از این تهدیدها ودل خالی کردنهای «فکر آن را هم نکن قدم بعدی.....»گوش ما پره . هارت وپورت وپارس کردنهای بوش وچنی ورامسفلد هیچی تهش نبود ونیست.دیپلمات عالی رتبه دولت فخیمه بریتانیا نه عددیه نه در مقام اظهار نظر.
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

farid abbasi - ایران - تهران
متاسفانه کشورهای غربی بجای دادن یک راهکار مناسب فقط به تهدید ایران فکر می کنند.این در صورتی است که خودشان بزرگترین تهدید برای امنیت جهان هستند.امیدوارم عزیزانی که نظراتشان را می نویسند این سوال را از خودشان بپرسند چرا کشورهای غربی با ان سابقه بدشان بمب اتم داشته باشند و ایران عزیز نداشته باشد.در ضمن من از شما خواهش می کنم فارغ از هرگونه تعصب نسبت به حکومتهای مختلف نظر بدهید.زنده باد ایران و ایرانی وطن پرست
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

سلامتی - بلژیک - نمور
IRANPPP - آلمان - دوسلدورف تو رو خدا تو یکی خ.. شو.
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

TAAT - ایران - اردبیل
جمله آخر متن خبری را چند بار بخوانید.راستی؟قدم سخت برای کی خواهد بود؟برای من که در اردبیلم یا برای دوستان خارج از کشورم یا برای آقازاده هایی که لااقل تعطیلات نوروز را به اروپا و آمریکا هم نمیروند لااقل یک نشانی ای چیزی از آنها داشته باشی! تازگیها عزیزان سیر آفاق و انفُس در سواحل «ریودوژانیرو»ی برزیل میکنند و میخانه های جزایر پالائو و مارشال و اخیراً هم "سنت وینست و گرنادین".راستی اصلاً نامش را خدا وکیلی شنیده بودید؟ سه سال پیش هفت میلیون دلار دادیم فرودگاهشان را تکمیل کنند!!!!
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
بله با بچه طرف نیستند بلکه با دیوانه های زنجیری طرف هستند . جمهوری اسلامی در این سی سال بجز شرارت و دشمنی ثابت کرده که لیاقت داشتن سلاح هسته ای را ندارد سیاست خارجی این قرون وسطائیها دفاع از تروریستها بوده و حتی برای مردم داخل کشور این اخوندا خطرناکند اینها حتی قیمت سیب زمینی را نمیتوانند ثابت نگه دارند چگونه دکمه سلاح هسته ای را نگه دارند مرگ و نفرت بر حکومت استبدادی منفور اسلامی
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

saeed1 - کانادا - تورونتو
sarab22 - المان - دوسلدورف اینا خودشون میدونن که در دوقرن اخیر چقدر حق ایران رو خوردن با جدا کردن کشورها از خاک ایران با غارت نفت با کودتا و راه انداختن جنگ و حمایت از صدام و هنوز هم که ول کن نیستن و ناوهاشون سالهای ساله که توی خلیج فارس هستند. اینا از قدرتمند شدن ایران میترسند چون بعدش باید گورشون رو گم کنن برند! البته اون تندروهای احمق داخل کشور هم با اذیت کردن مردم و راندن متخصصین آب به آسیاب دشمنان میریزند!
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

piki82 - ایتالیا - تورین
من نمیفهمم....تو این طوفان انرژی هسته ای میخوایم چیکار...ملت نون ندارن بخورن....اونوقت اومدین میگین چرا اونا داشته باشن ما نداشته باشیم؟!؟؟؟؟ خندا داره والا....
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

abiabi - انگلستان - لندن
وقت تلف کردن هست با اخوندها
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

nim negah - ایران - تهران
sarab22 - المان - دوسلدورف پارسال یعنی 87 می گفتی که در جنگ ایران و عراق حضور داشتی و بلوف می کردی که برای ایران جنگیدی!‌ نکنه برای غنایم رفته بودی تا پوکه بگیری ولی حالا ببین که چی شدی به هر ایرانی وطن پرست می تازی .. برو تاریخ طلعه و ذبیر را بخون عاقبت اونها چی شده فکر کنم از کسانی هستی که نتونستی توی خارج موفق بشی عقده ای شدی؟
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

B3da - سوئد - اپسلا
sarab22 - المان - دوسلدورف ؟؟؟؟؟به چه دلیلی‌ نباید داشته باشیم؟؟ آیا کشورهای همسایه نظیر پاکستان لیاقت داشتن صلاح هسته ای را دارند ،بد ملت فهیم ایران با اون تاریخ عظیم ندارند؟؟ ملت ایران آنقدر فهمیده هستند که اگر روزی دولتمردان ناا اهلشونم بخوان از این سلاح استفاده کنند خودشون اولین افرادی باشند که جولگیری کنند...شماها ایرانی‌ نیستید..۱مشت خأئن وطن فروش هستید که فقط بخاطر ژست آزادی خاهیتون حاضر به حراج ایران هم خواهید شد ،،،یا حق
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

مهدی313 - ایران - رشت
اقای خامنه ای هوش و درایت خاصی در سیاست دارد.من هم بارها این سوال را مطرح کرده ام اصلا چرا امریکا باید حق وتو داشته باشد ولی ما نداشته باشیم . چرا انها باید سلاح هسته ای داشته باشند ولی ما نداشته باشیم(البته ایران دنبال این سلاح نیست ولی به نظر من باید می بود.) چرا انها باید درقطر پایگاه داشته باشند ولی ما در ونزوئلا نداشته باشیم .انان باید درک کنند ما امده ایم زمین را از وضعیت تک قطبی نجات دهیم .شاید در ظاهر بگویید شما خیلی کوچک هستید در مقابل امریکا .ما بالاتریم از انها .افکار عمومی خاورمیانه و دنیای اسلام وکشورهای مظلوم تا حدی با ماست اما انها از امریکا متنفرند . تاسف می خورم برای انهایی که از ایران رفته اند و در خارج از کشور هم ضد ایران رفتار می کنند (البته عده ای هم خوب هستند)
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

sankari - فندلاند - تامپره
بادرود.به نظرمن سگ زرد برادرشغال است وهیچکدامشان بر دیگری برتری ندارد بیچاره ملتهاکه زیردست وبای سیاستمداران له میشوند.
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

sarab22 - المان - دوسلدورف
saeed1 - کانادا - تورونتو دوست عزیز بر منکرش لعنت . من حرفمام دفاع از بیگانگان نیست و حرفم با افراطیون اسلامیست که در این سی سال چه بلائی سره مردم و دفاع از سازمانهای تروریستی کرده و میکند است. nim negah - ایران - تهران اتفاقا برعکس من ایرانم را دوست دارم و مثل تو عرب پرست نیستم و دفاع خاک ایران وظیفه هر ایرانیست دوما گودرزی چه ربطی به شقایق داره؟ احتمالا تریاکی که زدی ناخالص بود و قاط زدی و اینرا بدان که صاحبان اصلی این انقلاب شما و اخوندا نیستید همین رهبرتان در 17 شهریور از ترسش سخنرانی نکرد و فرار کرد قم پیش ایت الله ربانی شیرازی همین رفسنجانی در زندان توحید کنونی چقدر انقلابیون چپ و مجاهد را لو داد و بعدش از ترس جانش به زندان قصر انتقال پیدا کرد همه مذهبیون توبه نامه نوشتند در زندان های شاه حالا همین خائنین شدند سرمداران انقلاب و حکومت شما اصلا میدانستی که محافظت خمینی دست مجاهدین بود؟ برو کمی مطالعه کن بسیجی بیخبر از همه جا شما این حکومت را هنوز نشناختین چندتا از جانبازان جنگی خودشان اتش زدند برو بیمارستانها ببین این عزیزان با چه وضعی دارند با درد زندگی میکنند برو وصیعت نامه طالقانی بخوان و ببین اینها چه بلائی سر ایران اوردند . احتمالا امسال حقوقت افزایش پیدا کرده که 24 ساعته در اختیار این ملایان فاشیستی هستی و کاری نکن که بگم در بسیج چه تجاوزهائی به مردم کردید
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

Hamoorabi - ایران - تهران
نمی دونم کی داره ایرانو اداره می کنه! هر ننه قمری که میرسه نظر می ده. علی چلاق هم واسه من آدم شده. حالا خوبه زیرنویس فارسی بود که علی چلاق بتونه بخونه و بره بالای منبر. اگرچه فکر هم نکنم سوات موادتش به خوندن قد بده. تو همه کشورها یه رییس جمهور هست که بقیه با اون طرفن، تو کشور ما هر چی جک و جونوره تو سیاست دخالت می کنه. B3da - سوئد - اپسلا بخواب بابا. تو اگه خیلی وطن پرستیت گل کرده بکپ تو کشور خودت واسه چی رفتی سوئد؟ بشین اینجا اونقدر انرژی هسته ای انرژی هسته ای بگو تا اون جونت درآد. رفتی اون ور دنیا عشق و حالت رو شاخشه، اون وقت نمی دونی مردم بدبخت اینجا دارن با سیلی صورت خودشون سرخ می کنن. یخده بیا ببین مردم کشورت به کجا دارن می رسن آقای وطن پرست جاهل.
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

behrooz_f16 - انگلیس - منچستر
نمی دانم چرا تعدادی از اقایان فوق پشتبانی رژیمن بعدتوی کشورهای دیگه زندگی می کنند البته بعد از اینکه کیس پناهندگی انهاقبول میشه دم در میارندقبل کیسشون ایران تروریست ازادی نیست و.........نمدانم حالا یک دفعه اینقدررژیم خوب شد
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

علیرضا123 - آلمان - مونیخ
آمریکا و بخصوص اوباما باید بدانند که صاحبان اصلی این مرز و بوم مردم شریف ایرانند که متاسفانه بر اثر غفلت یا بهتر بگویم فریب مشتی آخوند فاسد، هدایت و رهبری مملکت را در اختیار این مزدوران فاسد و زراندوزان قرار داده اند و فعلا منافع این آخوندکها و عوامل مزدورش از جمله بسیج و سپاه ایجاب میکند علی الظاهر با آمریکا در ستیز باشند. مردم شریف ایران از اوباما و سیاستمداران آمریکا درخواست مینمایند به هیچ وجه فریب این زالوصفتان را نخورند و در اولین فرصت ممکنه و با هر ابزاری که صلاح میدانند به کمک این ملت بیایند و آخوندکها و عوامل مزدور را به زباله دان تاریخ بریزند. آقای اوباما بداند که اگر موفق به آزاد سازی کشور ایران از شر آخوندکهای خائن بشود لطف و مرحمت زیادی در حق این مردم میکنند و این ملت شریف دعاگوی آقای اوباما خواهند بود. به امید آن روزی که در این مملکت آخوندکهای خائن برای لقمه ای نان به دریوزگی بیافتند.
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

B3Da - سوئد - اپسلا
علیرضا123 - آلمان - مونیخ ! آقا جان جم کنید کاسه و کوزه تان را..مگه شماها نماینده مردم ایران هستید که از ۱ دولت بیگانه تقاضای نجات دارید برای ۱ ملت عظیم؟؟؟ اینور دنیا نشستید میگید لنگش کن؟؟اگه قرار به تغیری هم باشه اینکارو باید خود مردمی آنجام بعدند که داخل ایران هستند،،نه امثال تو و کشورهایی که به دست و پاشون میفتید ،،،شماها ۱مشت ترسو هستید که حتا جرات ابراز عقیده تو ایران رو هم نداشتید، حالا همتون امدید اینجا فتوا صادر می‌کنید؟؟ .....یا حق.!!!!!!!!!
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

massoudoslo - نروژ - اسلو
دوباره تا اسم انرژی هسته‌ای اومد، دوستان ایران دوست ساده من داغ کردند !!و البته همینطور که میبینیم دست بوسان متعصب علی‌ خامنه‌ای هم با کامنت‌ها شون تو این سایت شروع کردند به شیون و ناله و هی‌ پشت سر هم به خودشون تبریک میگن که؛ هر طوری بشه آنان به انرژی هسته‌ای دست خواهند یافت و این حق ایران ( رژیم ایران ) است !!! و آمریکا خودش حتا بمب اتمی‌ داره، چرا ما نباید داشته باشیم!!؟ حالا گیریم که ایران صاحب انرژی هسته‌ای و یا همون بمب اتمی‌ شد و بر فرض مثال اسرائیل هم خواست که تهدیدی جدی برا ایران بشه ( که تا الان نه بوده )، اونوقت کی‌ می‌تونه خطر استفاده این سلاح مرگبار از دو طرف رو رد بکنه!؟ کی‌ می‌تونه سران این دو دولت رو که از هم دل خوشی‌ ندارند متقاعد کنه که سلاح هسته‌ای رو فراموش کنند و همینطور مردو مردنه(ایران تو جنگ با عراق مجبور شد از سلاح شیمیای استفاده کنه ) با توپ و تانک با هم بجنگن!؟ زمان حملهٔ اخیر آمریکا به عراق تو آمریکا و اروپا خیلی‌ از مردم ریختند تو خیابون و جنگ رو تکفیر کردند و تا به امروز هم هنوز حرکت‌ها ی سازمانی و مردمی خوا هان برگشت سرباز‌ها ی آمریکای و اروپای به خونه‌ها شون هستند، و از کشت و کشتار نفرت دارند( غربی‌ها از جنگ بیزارند ولی‌ بیشتر شون وابسته به سرمایه‌ها ی جهان سوم هستند )! خوب اگه فردا مثلا آقا علی‌ دستور جهاد بده که اسرائیل بیاد محو بشه، کسی‌ می‌تونه بره و بگه که ، نه آقا جنگ نکن!؟ نه آقا من نمی‌خوام بچه‌ام بره جنگ!؟ اصلا کسی‌ می‌تونه بریزه تو خیابون و خواهان صلح باشه !؟ دوستان سلاح هسته‌ای یک توان تنها نیست، بلکه یک ابزار بسیار خطر ناک می‌تونه باشه و اصلا شبیه یک مدال افتخار هم نیست و هیچ تاثیری بر ارزش‌های شخصی افراد یک مملکت در زندگی‌ روزمرشون نداره!! برید ببینید چند ا کشور در دنیا هستند که سلاح هسته‌ای ندارند ولی‌ زندگی‌ درشون برا مردمش راحت و درسته ! آره، آمریکا خودش بمب اتمی‌ داره و تا الان هم تنها کشوری هستش که از اون استفاده کرده( بیشتر از نیم قرن پیش !!!) و تا به امروز با این همه جنگ‌های که بعد از سوزاندن ژاپن با اتم کرد هنوز استفاده‌ای از این سلاح نکرده(( که اگه آخوندا جای اینا بودند تو این بیشتر از ۵۰ سال گذشته تا حالا چند کشور کافر (!!!) رو نابود کرده بودند ))..... دولت ایران یک دولت سیاسی تنها نیست بلکه یک دولت مذهبی‌، سیاسی هستش و در صدد تقلید از پیشوا‌ها ی روحانی خودشون هستند ! تمام پیشوا‌ها ی مسلمان‌ها ی متعصب ایران کسانی‌ مثل علی‌، حسین، علی‌ اکبر ،علی‌ اصغر، کربلا و خون و شهادت هستش!! تقریبا تمام الگو‌ها ی مذهبی‌ شیعیان خون ریز هستند و یا خونشون ریخته شده ( جنگ ) ، مگر علی‌ با دستای خودش در یک روز چند صد سر رو از تن جدا نکرد!!!!؟؟؟امروز هم که همه ما میدونیم رهبران و مدیران سیاسی در ایران بی‌ ریشه تر از اون .... صدر اسلام هستند.... برخور داری از انرژی هسته‌ای متعلق به تمام ملل دنیاست و همچنین ایران ! ولی‌ قبل از اون ایران ما احتیاج به زندگی‌ و آرامش اقتصادی برا همی‌ ایرانیها ی ساکن اون داره. ایران بدون عدالت و آزادی برا مردمش چیزی نیست بجز یک گنج بدون صاحب برا دزدان و یک معضل برا انضباط جهانی‌!!!
چهار‌شنبه 5 فروردین 1388

mortman - کانادا - مونترال
massoudoslo - نروژ - اسلو دوست عزیز: گل گفتی. متاسفانه بعضی از دوستان حس وطن پرستیشان مانع از تفکر عقلانیشان می شود. میلیاردها پول همین مردم و مملکت را حضرات صرف تهیه نیرویی میکنند که ضامن بقای رژیم منفورشان باشد، انوقت اینها که تا دیروز مرگ بر آخوند می گفتند یهو پشت سر ملایان سینه میزنند. در تالار آیینه سنگ به دست دیوانه نمی دهند....
پنج‌شنبه 6 فروردین 1388

aghakian - ایران - تهران
خدا رو شکر که رهبران شجاع و فهمیده ای داریم وگرنه اگه ایران خدای نکرده خدای نکرده بدست چندتا غرب زده وطن فروش افتاده بود الان شده بودیم نوکر حلقه بگوش آمریکا و اسراییل و انگلیس و...و... البته هر کسی میخواد با همه کشورها رابطه داشته باشه ولی آمریکا یک ذره هم سابقه خوب در دنیا نداره تاریخ آمریکا پره از مکر و حیله و شرارت و...و... و مسلمه که به سادگیها ایران خام نمیشه ...هم مردم ایران فهمیده و شجاع هستند هم مسولین فقط یک عده خیلی کم که البته فقط دارن میسوزن تا خاکستر شدنشونم چیزی نمونده گول آمریکا رو خوردن و سیاستهای ایران را قبول ندارن همونهایی که زمان جنگ از ترس فرار کردن رفتن اونور آب و حتی با صدام وآمریکا همکاری دوستانه کردن
پنج‌شنبه 6 فروردین 1388

IRANPPP - آلمان - دوسلدورف
استاد 32 ساله دانشگاه با 6 سال سابقه تدریس مقیم لوشاتل.تو یاد گرفتی طرز نوشتن«زندیق»رو .یا بگم عربیک دانسر برات از اشعار سعدی مدرک بیاره.... من اگه اینقدر پول داشتم وتاکسی پشت قباله ام بود خودم رو اینقدر ... نمی دادم که درسم رو تموم کنم.
پنج‌شنبه 6 فروردین 1388

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.