میر حسین موسوی؛ تلاش برای خروج از انزوای ۲۰ ساله؟
میر حسین موسوی؛ تلاش برای خروج از انزوای ۲۰ ساله؟
آقای موسوی در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی به سمت ریاست فرهنگستان هنر ایران منصوب شد |
میر حسین موسوی آخرین نخست وزیر ایران که پس از در گذشت آیت الله خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی و تغییر قانون اساسی ایران، با دنیای سیاست خداحافظی کرده بود و طی این سال ها در یک انزوای سیاسی خودخواسته به سر می برد، در صدد انتشار روزنامه است.
هیات نظارت بر مطبوعات ایران به فاصله چند روز پس از درخواست آقای موسوی، با صدور مجوز روزنامه ای به نام "کلمه سبز" به صاحب امتیازی و مدیر مسئولی آخرین نخست وزیر ایران موافقت کرده است.
از زمانی که محمد خاتمی، رئیس جمهوری پیشین ایران از احتمال نامزدی آقای میر حسین موسوی خبر داده، گرچه او این نامزدی را هنوز تایید یا رد نکرده اما تمایلش را برای نشان دادن چهره ای امروزی تر از خود به نمایش گذاشته است.
میر حسین موسوی طی ۲۰ سال گذشته کمتر لب به سخن گشوده و به همین دلیل اکثر ایرانیان او را با سیاست های اقتصادی عموما انقباضی دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق به یاد می آورند و به خاطر دارند که مهمترین نماد اقتصادی روزهای جنگ، توزیع کالاهای اساسی با کوپن بود که دولت آقای میر حسین موسوی پایه گذار آن شد.
تصویر آقای موسوی نزد ایرانیان که تصویری همراه با احترام از سیاستمداری است که کشورشان را در دوره سخت جنگ و سال های اول انقلاب هدایت کرد، در حال حاضر با خاطرات سیاسی مردم پیوند بیشتری دارد تا با مسائل امروزی ایران.
اینک اما به نظر می رسد که آقای موسوی از اینکه ایرانیان تصویری غبار گرفته از او در ذهن دارند که یادآور روزهای سخت جنگ است، چندان خشنود نیست و می خواهد این تصویر را تغییر دهد.
مهمترین نشانه این تمایل تصمیم به انتشار روزنامه است.
ماشاالله شمس الواعظین، از صاحبنظران در مسائل رسانه ها در ایران می گوید در این کشور انتشار رسانه علامتی است از ورود گردانندگان آن رسانه به عرصه های عمومی و خروج از انزوا.
آقای شمس الواعظین معتقد است که اولین گام یک شخصیت سیاسی در ایران برای ارتباط با مردم انتشار رسانه است.
هواداران میر حسین موسوی به تازگی یک سایت اینترنتی راه اندازی کرده اند که آقای موسوی دیدگاه های خود را در این وب سایت منعکس می کند.
اخیرا هم اعلام شده که آقای موسوی با حضور در دانشگاه تهران در میان دانشجویان سخنرانی می کند که به معنای نوعی محک زدن مقبولیت سیاسی آقای موسوی در میان جوانان ایرانی نیز می تواند محسوب شود.
آیا آخرین نخست وزیر ایران که در سال های اخیر عمده وقتش را صرف فعالیت های فرهنگی و هنری کرده، اینک در سن ۶۷ سالگی سودای ورود دوباره به سطح اول صحنه سیاسی ایران را دارد؟
احمد سلامتیان از اولین نمایندگان مجلس شورای اسلامی می گوید برای شخصی که ۲۰ سال از عرصه سیاسی به دور بوده، بسیار سخت است خود را در سطح ملی در ایران مطرح کند.
خروج از دفتر نخست وزیر به سوی فرهنگستان هنر
میر حسین موسوی، متولد شهر خامنه در استان آذربایجان شرقی ایران است. فوق لیسانس معماری و شهرسازی از دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) دارد و مدتی را هم پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این دانشگاه تدریس کرده است.
آقای موسوی در سال ۱۳۶۰ پس از آن که مجلس شورای اسلامی به صلاحیت علی اکبر ولایتی برای سمت نخست وزیری رای نداد، از سوی رئیس جمهوری وقت ایران به عنوان نخست وزیر پیشنهادی به مجلس معرفی شد و پس از کسب رای اعتماد این سمت را تا ۸ سال پس از آن نیز حفظ کرد.
میر حسین موسوی مدتی پیش از تصدی نخست وزیر، وزیر خارجه ایران بود و از ابتدای تاسیس حزب جمهوری اسلامی از اعضای شورای مرکزی این حزب محسوب می شد.
هرچند پس از درگذشت آیت الله خمینی و حذف پست نخست وزیری از قانون اساسی ایران آقای موسوی از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی باقی ماند و به عضویت مجمع تشخیص مصلحت نظام هم درآمد اما از صحنه عملی سیاسی ایران خدافظی کرد و وارد دور تازه ای از فعالیت های هنری اش شد.
آقای موسوی در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی به سمت ریاست فرهنگستان هنر ایران منصوب شد.
گروهی از کارشناسان مسائل فرهنگی اعتقاد دارند که نقش میر حسین موسوی در مقام ریاست این فرهنگستان و به عنوان یک هنرمند به قدرتمند شدن فرهنگستان هنر ایرن انجامید و به نوعی رقابت با مرکز هنرهای تجسمی وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی را آغاز کرد که یک فصل پربار هنری را در ایران در سال های اخیر آفرید.
با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران در سال ۱۳۷۶ گروهی از اصلاح طلبان چپگرا از میر حسین موسوی برای اعلام نامزدی دعوت کردند و روزنامه سلام ارگان گروهی از چپگرایان نیز آقای موسوی را رسما نامزد این گروه اعلام کرد.
با این همه آقای موسوی دست رد به این دعوت زد و با انتشار بیانه ای اعلام کرد که قصد حضور در رقابت های انتخاباتی را ندارد.
مشابه همین اتفاق هشت سال پس از این هم رخ داد. هنگامی که محمد خاتمی آماده واگذاری کرسی ریاست جمهوری به جانشین خود پس از هشت سال می شد، گروهی از اصلاح طلبان دوباره به سراغ آقای موسوی رفتند و از او برای نامزدی در انتخابات دعوت کردند.
آقای موسوی این بار هم دعوت گروه های سیاسی را رد کرد و به فاصله چند ماه پس از برگزاری انتخابات که به پیروزی محمود احمدی نژاد انجامید، در مجموعه فرهنگی هنری صبا در تهران که خانه ای قدیمی است که خود آن را بازسازی کرده است، نمایشگاه نقاشی برپا کرد.
اینک چهار سال از آخرین مخالفت آقای موسوی با نامزدی انتخابات سپری شده است. او آرام آرام وارد دوران اوج پختگی و درایت شده است.
در چنین فصلی از زندگی، میر حسین موسوی در پی وانهادن کرسی هنر برای رسیدن صندلی قدرت است یا فقط سر در پی نشان دادن چهره ای مدرن از خود دارد؟
|
|
|
|
|
|
|