روسیه شریک عبوس‌تری برای ایران می‌شود

روسیه شریک عبوس‌تری برای ایران می‌شود

مصطفی محمدنجار، وزیر دفاع ایران که در حال دیدار از روسیه است با آناتولی سردیکف همتای روسی خود در مسکو دیدار و گفتگو کرده است.

رسانه‌ها هدف از سفر آقای نجار به مسکو را متقاعد کردن روسیه به فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به جمهوری اسلامی اعلام کرده‌اند.

با آنکه از محتوای مذاکرات آقای نجار با همتای روس او خبری رسمی منتشر نشده است، اما رسانه‌های روسیه گزارش داده‌اند که این کشور به منظور بهبود روابط خود با آمریکا، فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ را به تعویق انداخته است.

تا کنون در باره فروش این سیستم موشکی از طرف روسیه به ایران، خبرهای متفاوتی انتشار یافته است. دو ماه پیش، اسماعیل کوثری نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از دریافت سیستم موشکی اس ۳۰۰ از سوی ایران خبر داد، اما مقام‌های روسی با لحنی که خالی از ابهام هم نبود، این خبر را تکذیب کردند.

مقام‌های روسی بارها تاکید کرده‌اند که از در اختیار گذاشتن سلاح های تهاجمی به ایران خودداری می‌کنند و تنها سلاح های دفاعی به این کشور می فروشند. از آنجا که سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ سلاحی دفاعی به شمار می‌رود، بنابراین، تردید در مورد اینکه روسیه قصد فروش این سیستم را به ایران دارد یا خیر، در ابهام باقی می‌ماند.

آمریکا و بخصوص اسرائیل از فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران نگرانند. این سیستم دفاعی می‌تواند تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری، موشک‌های بالستیک و هواپیماهای مهاجم را در هر ارتفاعی رهگیری و مورد هدف قرار دهد.

آمریکا و بخصوص اسرائیل از فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران نگرانند. این سیستم دفاعی می‌تواند تا شعاع ۱۵۰ کیلومتری، موشک‌های بالستیک و هواپیماهای مهاجم را در هر ارتفاعی رهگیری و مورد هدف قرار دهد

در واقع نگرانی آمریکا و اسرائیل از فروش سیستم موشکی اس ۳۰۰ به ایران، به نوبه خود سبب نگرانی جمهوری اسلامی از اهداف آمریکا و اسرائیل در مورد برنامه هسته‌ای این کشور شده است.

نگرانی آمریکا و بویژه اسرائیل از فروش یک سیستم موشکی دفاعی به ایران به معنای وجود گزینه حمله نظامی به تاسیسات هسته‌ای ایران در دستور کار این دو کشور است و در حقیقت، همین مساله، اشتیاق جمهوری اسلامی را برای دستیابی به سیستم دفاع موشکی روسیه دوچندان کرده است.

ایران برای مقابله با حمله احتمالی به تاسیسات هسته‌ای خود اخیرا ساختار سنتی ارتش این کشور را تغییر داد و یک قرارگاه پدافند هوایی را به عنوان نیروی چهارم در ارتش تاسیس کرد.

قرارگاه پدافند هوایی نیارمند سیستم‌های دفاع موشکی پیشرفته است اما کشورهای غربی از فروش اینگونه سیستم‌ها به ایران خودداری می‌کنند، از این رو جمهوری اسلامی تمام تلاش خود را بر خرید سیستم موشکی اس ۳۰۰ از روسیه متمرکز کرده است.

با این حال، به نظر می‌رسد که با به قدرت رسیدن باراک اوباما در آمریکا، شانس ایران برای دریافت سیستم موشکی اس ۳۰۰ از روسیه به شدت کاهش یافته است.

آقای اوباما بهبود رابطه آمریکا با روسیه را یکی از اهداف سیاست خارجی خود اعلام کرده و روسیه نیز با روی باز از این مساله استقبال کرده است.

بهبود رابطه دو کشور به پیدا کردن راه حلی برای اختلاف‌های آنها در عرصه بین‌المللی گره خورده است، اختلاف‌هایی که برنامه استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در اروپای شرقی و چگونگی برخورد با برنامه هسته‌ای ایران در راس آنها قرار دارد.

دولت آقای اوباما به گونه‌ای ظریف سامانه دفاع موشکی آمریکا در لهستان و جمهوری چک را به برنامه هسته‌ای ایران پیوند داده و اعلام کرده است که اگر روسیه برای توقب برنامه هسته‌ای ایران با آمریکا همراه شود، آمریکا نیز در استقرار سامانه موشکی در اروپای شرقی تجدید نظر خواهد کرد.

چنین پیشنهادی برای روسیه وسوسه انگیز است چرا که انصراف آمریکا از استقرار سامانه دفاع موشکی در اروپای شرقی، مسکو را از وارد شدن به یک مسابقه تسلیحاتی پر هزینه با آمریکا باز می‌دارد.

افزون بر این، روسیه نیز به نوبه خود از دستیابی ایران به تکنولوژی پشرفته هسته‌ای نگران است و به هیچوجه نمی خواهد که در نزدیکی مرزهای جنوبی خود شاهد یک ایران اتمی باشد.

با توجه به این دو مساله طبیعی است که روسیه از پیشنهاد دولت آقای اوباما خشنود باشد، هر چند که این کشور علاقمند نیست که به وجود هر نوع رابطه‌ای بین استقرار سامانه دفاع موشکی آمریکا در اروپای شرقی و برنامه اتمی ایران اذعان کند.

روسیه نمی خواهد باعث آسوده خاطر شدن رهبران جمهوری اسلامی از یک حمله نظامی خارجی و در نتیجه سرسختی بیشتر آن در مذاکره با آمریکا شود


در عین حال، قصد دولت آقای اوباما برای آغاز گفتگوی بدون پیش شرط با ایران، در واقع گامی در جهت همراه شدن با استراتژی مسکو در برابر ایران و در نتیجه کسب حمایت آن کشور برای اعمال فشار بیشتر به جمهوری اسلامی در صورت بی‌نتیجه ماندن مذاکرات است.

مقام‌های روسی در حال حاضر، اعمال فشار بیشتر علیه ایران را رد می‌کنند، اما به روشنی خواهان موفقیت مذاکرات واشنگتن با تهران هستند.

به نظر می‌رسد چنانچه روس‌ها ایران را در مذاکرات احتمالی اش با آمریکا سرسخت ببینند، برای تشدید فشار به جمهوری اسلامی در کنار آمریکا قرار خواهند گرفت.

با توجه به این چشم‌انداز، بعید است که روسیه به رغم مخالفتش با حمله نظامی به ایران، در حال حاضر قصد فروش سیستم دفاع موشکی اس ۳۰۰ به ایران را داشته باشد، چرا که روسیه نمی خواهد باعث آسوده خاطر شدن رهبران جمهوری اسلامی از یک حمله نظامی خارجی و در نتیجه سرسختی بیشتر آن در مذاکره با آمریکا شود.

از این جهت، ایران در دوره ریاست جمهوری آقای اوباما، روسیه را طرف عبوس تری خواهد یافت.

parastoo06 - استرالیا - سیدنی
حالا اولشه یه آشی بپزه برای آخوندا لب و لوچه، ... همه جاشون بسوزه!
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

kafechi - ایران - تهران
اونا هم با اینان. 3سوت آمریکاور هم میخره .
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

rezanl - هلند - امستردام
وقتی تنها میشی مجبوری با هر کس و ناکسی بشینی حتی این روسیهای بقول خمینی بیدین. اسلام هم فصلیه
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

a_bamdad - ایران - تهران
کاربرایی که دایم میگن شاه خیانتکار بود که بحرین رو بخشید(که اگه یه ذره؛فقط یه ذره تاریخ بخونن متوجه میشن این کار تقریبا ربطی به شاه نداشت چون بحرین خیلی سال پیش از ایران جدا شده بود) میشه بگن رابطه برادرانه با روسیه ای که قرارداد ترکمانچای و گلستان تو پروندشه چه توجیهی داره؟روسیه ای که دایم در حال جنگ با ما بود یهو چطر شد کشور دوست و برادر؟روسیا ای که مسلمونا رو تو چچن قتل عام میکنه با مایی که داعیه دفاع از جهان اسلام رو داریم چه صنمی داره؟الحق که ار اسلام سیاسی تر دینی نبوده و نیست و از اخوندا پررو تر باباشونه
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

تبعیدی - نیوزیلند - کریست چرچ
شکم یارو نجار رو داشته باشید با هیکل ورزیده و نظامی همتای روس و یا حتی همون دژبانهای خبردار ایستاده مقایسش کنید خودتون تفاوت قدرت نظامی رو میفهمید. زیاد لابه لای موشکها و ماهواره و اتم هم خودتونو خسته نکنید! تازه این وزیر دفاع جمهوریه اسلامیه. فیروز آبادی اگه میرفت خود موشک 300هم توی شکمش گم میشد! عجب گیری افتادیم بخدا شکل درست و حسابی هم ندارن آدم دلش خوش باشه به شکل و شمایلشون! آقا جان اگه روسیه به صدام حسین و کره شمالی و اسلوبودان میلوسوویچ و بقیه همسفره ها وفا کرد به شما هم انشاء الله وفا خواهد کرد. الفاتحه.پسپسپس
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

sarab22 - المان - دوسلدورف
جمهوری اسلامی فقط ترقه میتواند بخرد . ای خاک عالم بر سر نفهم شماها که هنوز نفهمیدید روس و چین بخاطر دلار همه کار میکنند و شماها را انداختند وسط و از دولها دلار مطالبه میکنند روزی خواهد رسید همین روسیه دمارتان را دربیاورد هنوز سیاستمدار نشده اید بچه طلابها
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

arshia83 - اکراین - کیف
ملت از این روسها ... تر در نیا نیست!!
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

Punisher - ایران - شیراز
تاریخ ثابت کرده که به این روسها نمیشه اطمینان کرد.این دعواها هم الکیه.این کشورها وقتی که به تکنولوژی بالاتری دستیابی میکنند ، قبلی هاشونو میفروشن و این دعواهای زرگری واسه بالا بردن نرخشونه. دقت کنید تو دنیا هر کسی میخواد تسلیحات نظامی رو از هر کس بخره ، رقیبای تجاری فروشنده هی سر وصدا میکنن تا بازار رو داغ کنند تا فروشنده بتونه جنسش رو چند لا پهنا بندازه. و بعدا بازار گرم کنا دونگیشون رو میگیرن. در کل با آمریکا راحتتر میشه کنار اومد تا روسیه و انگلستان و فرانسه و .....
پنج‌شنبه 1 اسفند 1387

shabnam anti mammad! - استرالیا - سیدنی
باید منتظر نشست و دید. تا بحال که با حمایت این روسها بوده که ایران اینقدر کرکری خونده. حالا باید ببینیم سیاست جدید قراره مارو به کجا بکشونه.
جمعه 2 اسفند 1387

ss.sorakh - ایران - بندرعباس
تبعیدی - نیوزیلند - کریست چرچ شکم تو این قشر تو ایران مده تو روسیه مد نیست اینجا مفت میخورن اما اونجا در کنار مفت خوری تحرک هم دارن مفت خوریشون هم به اندازه بخور برای آینده هم نگه داره اما تو ایران بخور تا فردا چه شود
شنبه 3 اسفند 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.