روابط ایران و آمریکا، همچنان در سایه تردید و ابهام

روابط ایران و آمریکا، همچنان در سایه تردید و ابهام

کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا از آمادگی کشورش برای گفتگو با ایران خبر داده، اما طبق معمول، توقف بخش حساس فعالیت‌های برنامه اتمی جمهوری اسلامی را شرط انجام مذاکره اعلام کرده است.
کاندولیزا رایس گفت سیاست های جورج بوش باعث شده که وضعیت منطقه خاورمیانه بهتر شود

خانم رایس تاکید کرده است که مذاکره با ایران نباید به صورت پوششی برای گسترش برنامه هسته‌ای این کشور در آید؛ برنامه‌ای که به زعم وی به ساخت سلاح اتمی منجر خواهد شد.

طی ماههای گذشته، مقام‌های آمریکایی با اعلام احتمال گشایش دفتر حافظ منافع ایالات متحده در تهران، لحن خود را در برابر جمهوری اسلامی ملایمتر کرده‌اند، اما اظهارات خانم رایس تحول چشمگیری در روابط تهران – واشنگتن به شمار نمی‌رود، چرا که مذاکره با ایران به شرط توقف غنی سازی اورانیوم موضع تازه‌ای از طرف آمریکا محسوب نمی‌شود.

 موضوع گشایش دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران، می‌تواند به بهانه‌ای برای تغییر جهت روابط دو کشور تبدیل شود البته به شرط آنکه صورت عملی به خود گیرد
 

با این حال، موضوع گشایش دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران، می‌تواند به بهانه‌ای برای تغییر جهت روابط دو کشور تبدیل شود البته به شرط آنکه صورت عملی به خود گیرد.

با آنکه در محافل سیاسی ایران شایع شده است که دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران در روز ۱۳ آبان، سالروز اشغال سفارت آمریکا از سوی «دانشجویان پیرو خط امام» افتتاح خواهد شد، اما هنوز علائم روشنی از احتمال عملی شدن این مساله به چشم نمی‌خورد.

مقام‌های آمریکایی تا کنون تنها به جالب بودن ایده گشایش دفتر حافظ منافع در ایران و ادامه بررسی این موضوع اشاره کرده‌اند و مقام های ایرانی نیز هرگونه درخواست رسمی آمریکا برای گشایش دفتر حافظ منافع آن کشور در تهران را تکذیب کرده‌اند.

در واقع، با آنکه این موضوع مورد توجه رسانه‌ها و محافل جهانی است، رهبران دو کشور با ابهام بسیار از این مساله سخن می‌گویند.

در همین رابطه، علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری فارس، بحث گشایش دفتر حافظ منافع آمریکا در ایران را «موذیانه» تلقی کرده و آن را با رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بی ارتباط ندانسته است.

به گفته آقای لاریجانی، آمریکا برای افتتاح دفتر حافظ منافع خود در ایران «اقدامی» صورت نداده و از همین رو، جمهوری اسلامی به بیان وی، نباید فریب آمریکا را بخورد.

 در حقیقت آقای لاریجانی، در مصاحبه با خبرگزاری فارس ناخشنودی تلویحی خود را از عدم اقدام عملی آمریکا برای گشایش دفتر حافظ منافع آن کشور در تهران ابراز کرده و به عبارت دیگر، اراده دولت آمریکا در این باره را جدی نیافته است
 

در حقیقت آقای لاریجانی، در مصاحبه با خبرگزاری فارس ناخشنودی تلویحی خود را از عدم اقدام عملی آمریکا برای گشایش دفتر حافظ منافع آن کشور در تهران ابراز کرده و به عبارت دیگر، اراده دولت آمریکا در این باره را جدی نیافته است.

از مجموع اظهارنظرهای مقام‌های ایران و آمریکا در مورد گشایش دفتر حفظ منافع دو کشور در پایتخت های یکدیگر، چنین برداشت می‌شود که هر دو طرف دچار نوعی تردید و دو دلی در این باره هستند و نمی‌توانند به راحتی بر تردید خود غلبه کنند.

البته محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران به منظور بالا بردن شانس خود در انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری، علاقمند است تا راهی برای بهبود روابط دولت خود با دولت آمریکا پیدا کند.

آقای احمدی نژاد که متهم به بحرانی کردن روابط خارجی ایران بخصوص با آمریکاست، می‌کوشد تا با گشایشی در مناسبات تهران – واشنگتن هم تبلیغات منتقدان خود را خنثی کند و هم توجه رای دهندگان عادی ایرانی را به سوی خود جلب کند.

 سرسخت‌ترین هواداران آقای احمدی نژاد هنوز از شعارهای به شدت ضد آمریکایی برای ترویج ایدئولوژی مورد علاقه خود تغذیه می‌کنند و با بهبود روابط ایران و آمریکا، انسجام عقیدتی خود را از دست می‌دهند
 

اما این مساله برای آقای احمدی نژاد تناقض آمیز است چرا که سرسخت‌ترین هواداران او، هنوز از شعارهای به شدت ضد آمریکایی برای ترویج ایدئولوژی مورد علاقه خود تغذیه می‌کنند و با بهبود روابط ایران و آمریکا، انسجام عقیدتی خود را از دست می‌دهند.

بنابراین، آقای احمدی نژاد تنها به بهای از دست دادن بخشی از هواداران سرسخت خود می‌تواند به گشایش دفتر حافظ منافع آمریکا در تهران تن در دهد، هر چند که ظاهرا بخش بیشتری از هواداران سرسخت وی به دلیل منافع خاص سیاسی و اقتصادی، به زندگی در وضعیت پرتناقض عادت کرده‌اند.

با این حال، مجموعه نظام سیاسی ایران، برای بهبود رابطه با آمریکا مردد و دو دل است و بدون پذیرش پاره‌ای از چالش‌های درون حکومتی نمی‌تواند در این باره تصمیم قاطعی بگیرد.

 نمونه‌ کوچکی از این چالش را می‌توان در بازدید سه نماینده مجلس ایران از کنگره آمریکا به خوبی مشاهده کرد
 

نمونه‌ کوچکی از این چالش را می‌توان در بازدید سه نماینده مجلس ایران از کنگره آمریکا به خوبی مشاهده کرد.

سه نماینده مجلس از سه جریان سیاسی متفاوت که در سفر اخیر خود به آمریکا برای شرکت در اجلاس پاییزه صندوق بین‌المللی پول، از کنگره آمریکا نیز بازدید کرده بودند، پس از نشر این خبر، مجبور شدند این دیدار را فاقد هرگونه اهمیت سیاسی نشان دهند.

دو تن از این نمایندگان با بی اهمیت شمردن این دیدار و روبرو شدن اتفاقی با یکی از نمایندگان مجلس آمریکا، تاکید کرده‌اند که بدون برنامه ریزی قبلی، بازدید از کنگره آمریکا را به عنوان سیاحت یک مکان توریستی انجام داده‌اند.

این در حالی است که دولت آمریکا نیز علاقمند است که از مزایای گشایش دفتر حافظ منافع خود در تهران استفاده کند، بدون آنکه این مساله به خروج ایران از انزوای مورد نظر ایالات متحده کمک رساند.

این سیاست هم به نوبه خود تناقض آمیز است و تردید آمریکا در گشایش یا عدم گشایش دفتر حافظ منافع خود در ایران در همین تناقض ریشه دارد.

محسن قوز فیش - نروژ - اسلو
اگر امریکا دست از زورگویی هایش به ملت ایران بردارد و دشمنی با ایران را تمام کند و خسارتهای ناشی از جنگهای مختلف را جبران نماید و از ملت ایران عذرخواهی کند ایران می تواند اون را ببخشد و رابطه برقرار شود.
چهار‌شنبه 1 آبان 1387

TAAT - ایران - اردبیل
اگر تحریمها برداشته شود و آمریکا و ایران به روابط عادی برسند در ایران تقریباً تمام مسؤولان که دستی بر نفت ایران دارند و اکثراًَ تشریفشان در وزارت نفت هست جا به جا سکته میکنند. به صدقه سری همین تحریمها حالا حالا ها جا برای خوردن و پورسانت گرفتن های آنچنانی برای تمامی حضرات هست. در خارج از ایران هم در جنوب اماراتی ها و درشمال روسها که آن نیروگاه فکستنی را به بهای خونبهای اجدادشان به ما قالب کردند درجا سکته را زده اند.پس حالا حالا ها آمریکا خوابش را ببیند با ملّت شریف ایران رابطه بر قرار کند . زهی خیال باطل ...! ضمناً وقت کردید این سایت رسمی را هم ببینید: https://www.petronews.ir/archive/00159.php
چهار‌شنبه 1 آبان 1387

mah1 - ایران - تهران
قوزی میخوای هر روز صبح برات کله پاچه بگیره؟
چهار‌شنبه 1 آبان 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
امیدوارم رابطه خوب نشود.
چهار‌شنبه 1 آبان 1387

پرشیا - ایران - تهران
امریکا مجسمه دروغ و نفاق است رابطه با امریکای جنایتکار برای ملت ایران ننگ است.
پنج‌شنبه 2 آبان 1387

sael_ramsar - ایران - رامسر
تا حالا که با قطع ارتباط با اومریکا ضرر نکردیم حداقل بر خلاف کشورهای بی غیرت عربی خلیج همیشه فارس شرف و کرامت ایرونی مون حفظ شد اگه گرگ آدم شد که محال است ما هم حاضریم به ارتباط ُالبته از نوع مشروع .
پنج‌شنبه 2 آبان 1387

belfi - ایران - تهران
در سال 1357 مردم ایران: نه تاید میخوایم نه ریکا مرگ بر امریکا در سال 1387 مردم ایران: نه تاید داریم نه ریکا ما ...خوردیم امریکا
پنج‌شنبه 2 آبان 1387

mayedeh - ایران - تهران
سلام . ما دارای کشوری مستقل هستیم و حکومتی بر امده از اراده ملی و رهبری فرزانه و خیر خواه . بعنوان یک ایرانی که به حاکمیتش تکیه دارد و به عقاید ملتش احترام میگذارد به تصمیمات حکومتم اعتماد کامل دارم و در این مورد بخصوص که به رهبری نظام بر میگردد از تصمیم او حمایت میکنم
پنج‌شنبه 2 آبان 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.