تنظیم متن قطعنامه تازه ای علیه ایران بدون تدابیر تنبیهی

تنظیم متن قطعنامه تازه ای علیه ایران بدون تدابیر تنبیهی

قدرتهای غربی می گویند که ایران قصد دارد از توانایی های هسته ای اش در ساخت تسلیحات اتمی استفاده کند
اعضای دائم شورای امنیت و آلمان، موسوم به گروه 1+5، در حرکتی غیرمنتظره، بر سر پیش نویس قطعنامه تازه ای علیه ایران به توافق رسیده اند.

این سند که احتمال به رای گذاشته شدن آن در روز شنبه وجود دارد، برخلاف میل آمریکا و متحدان غربی آن حاوی تحریم های تازه علیه ایران نخواهد بود و تنها لزوم اجرای قطعنامه های قبلی سازمان ملل علیه ایران را به آن کشور گوشزد می کند.

با این حال برخی مقام های ارشد غربی ابراز رضایت کرده اند که این توافق به تهران نشان خواهد داد که فعالیت گروه 1+5 برای مهار برنامه اتمی ایران متوقف نشده است.

توافق روز جمعه از این نظر غیرمنتظره بود که چند روز پیشتر اعلام شد نشست روز پنجشنبه وزرای خارجه این شش کشور در نیویورک برای بحث درباره قدم بعدی مقابل ایران لغو شده است.

لغو آن ملاقات در پی مخالفت روسیه صورت گرفت و تصور عمومی این بود که تنظیم هرگونه قطعنامه ای علیه برنامه اتمی ایران فعلا منتفی است. اما این وضع ظاهرا در جریان دیدار وزرای خارجه روسیه و آمریکا در روز چهارشنبه در نیویورک عوض شد.

سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه پس از آن دیدار در اشاره به ایران گفت: "غیرمسئولانه خواهد بود اگر این مسائل (برنامه اتمی ایران) به خاطر اختلاف بر سر قفقاز زمین گذاشته شود."

اما به نظر می رسد که مسکو این توافق را یک پیروزی برای خود می داند.

به گزارش خبرگزاری روسی اینترفکس وزارت خارجه روسیه در بیانیه ای گفت که تنظیم یک پیش نویس ساده و کوتاه در مورد ایران پیشنهاد مسکو بوده است و پذیرش آن را نشانه "غالب آمدن عقل سلیم" توصیف کرد.

این بیانیه حاکیست که پس از موضع گیری روسیه دایر بر نامناسب بودن زمان برای نشست وزرای خارجه شش کشور در نیویورک برای بحث درباره تحریم های تازه علیه ایران، دیگر اعضای این گروه "پذیرفتند که بار دیگر سراغ پیشنهاد روسیه که پیشتر تسلیم شده بود بروند."

واکنش آمریکا، آلمان و بریتانیا

به گزارش خبرگزاری رویتر متن این پیش نویس که تنها حاوی 10 خط است از ایران می خواهد "به طور کامل و بدون معطلی" سه قطعنامه قبلی شورای امنیت را که خواستار تعلیق غنی سازی اورانیوم می شود اجرا کند.

این سند همچنین از ایران می خواهد درخواست های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی را برآورده کند.

کاندولیزا رایس وزیر خارجه آمریکا گفت که هدف این قطعنامه نشان دادن وحدت اعضای گروه 1+5 پس از بروز اختلاف با روسیه بر سر مناقشه گرجستان است.

'پیامی برای ایران'
 همچنین به ویژه مهم است که ایرانی ها تشخیص دهند که فرآیند کاری گروه پنج به علاوه یک همچنان به قوت خود باقی است
 
وزیر خارجه آمریکا

خانم رایس به رویتر گفت: "همچنین به ویژه مهم است که ایرانی ها تشخیص دهند که فرآیند کاری گروه پنج به علاوه یک همچنان به قوت خود باقی است."

آمریکا و متحدان اروپایی آن خواهان تصویب قطعنامه چهارمی حاوی تحریم های بیشتر علیه ایران بودند.

دیوید میلیبند وزیر خارجه بریتانیا گفت که این پیش نویس جمعه بعد از ظهر تسلیم 15 عضو شورای امنیت خواهد شد و ممکن است شنبه به رای گذاشته شود.

او نیز گفت قطعنامه تازه موید عزم شش کشور برای دنبال کردن استراتژی دو وجهی است - یعنی ارائه مشوق ها به ایران در صورت تعلیق غنی سازی اورانیوم و دنبال کردن تحریم های بیشتر در صورت رد آن.

'تهران بیش از حد خوشحال می شد'

فرانک والتر اشتاین مایر، وزیر خارجه آلمان، نیز ضمن آنکه این حرکت را نشانه "اتحاد" این گروه در قبال پرونده اتمی ایران توصیف کرد گفت که هرچند پیش نویس قطعنامه تازه حاوی تحریم های جدیدی نیست اما "آنها را مردود نیز نمی داند."

وی به خصوص ابراز رضایت کرد که این قطعنامه پیامی برای تهران است.

وی گفت: "نگرانی من این بود که اگر یک اعلامیه مشترک تنظیم نمی کردیم، دولت ایران بیش از حد خوشحال می شد."

آقای اشتاین مایر گفت: "موضع جامعه بین المللی همچنان این است که اولا می خواهیم بگوییم که آماده همکاری با ایران هستیم اما ثانیا تنها به این شرط که ایران تعهدات خود در برابر جامعه بین المللی را اجرا کند."

 
 نگرانی من این بود که اگر یک اعلامیه مشترک تنظیم نمی کردیم، دولت ایران بیش از حد خوشحال می شد
 
فرانک والتر اشتاین مایر

او افزود: "اگر (ایران) چنین نکند، ما آماده ایم که مسیری دیگر، احتمالا حرکت به سمت تحریم های بیشتر را انتخاب کنیم. با این حال آنچه کلیدی است این است که عملا بتوانیم در کنار یکدیگر، به عنوان گروهی شامل شش عضو، در این مسیر گام برداریم."

محمود احمدی نژاد رئیس جمهور ایران روز پنجشنبه گفته بود که تهران باید توانایی تولید سوخت اتمی را داشته باشد زیرا نمی تواند برای تامین اورانیوم غنی شده بر دیگر کشورها تکیه کند.

وی همچنین در سخنرانی روز چهارشنبه خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک هشدار داده بود که در مقابل "قدرتهای زورگو" که در تلاشند مانع از ادامه فعالیتهای هسته ای ایران شوند، مقاومت خواهد کرد.

روز جمعه در وین، محمد سعیدی معاون امور بین الملل و برنامه ریزی سازمان انرژی اتمی ایران گفت که برنامه اتمی ایران شفاف ترین برنامه در نوع خود در جهان است. وی در گفتگو با خبرگزاری رسمی ایرنا اظهار نظر می کرد.

این درحالی است که آژانس بین المللی انرژی اتمی مستقر در وین هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که بدون اطلاعات بیشتر قادر نخواهد بود درباره ماهیت صلح آمیز برنامه های هسته ای ایران، به جامعه بین المللی اطمینان خاطر دهد.

این آژانس در گزارش خود اعلام کرده بود که پیشرفت معناداری در ارزیابی فعالیت های هسته ای ایران در گذشته به دست نیامده است.

قدرتهای غربی می گویند که ایران قصد دارد از توانایی های هسته ای اش در ساخت تسلیحات اتمی استفاده کند اما ایران با رد این مسئله تاکید دارد که برنامه های هسته ای این کشور صلح آمیز است.

طوفان - نروژ - اسلو
محسن قوزی نمیخای برای این خبر خوش مارو درمسجد امام علی اسلو به سرف افطار و روضه دعوت کنی؟؟؟؟؟؟؟ اگه دعوت نکنی معلومه مواجبت نرسیده...هههههه اسلو
شنبه 6 مهر 1387

bluestar - ایران - تهران
باز هم سیاست دوگانه غربیها در برابر تسلیحات هسته ای. چرا همان برخوردی که با ایران می کنند با هند و پاکستان و یا اسراییل نمی کنند؟
شنبه 6 مهر 1387

zeinabe - ایران - قم
این غربی ها هم دیگه از رو رفتن.با این کاراشون می خوان بگن اگه ایران تا حالا دوام اورده به خاطر ما بوده و با تحریم رو به قبله می شه.آخه شما نوکرای آمریکا و اسراپیل کوچولو چی دارید که خودمون نداریم .وجدانا اگه همه ایرانی ها در جهان غرب برگردن کشورشون اولین جایی که سقوط می کنه آمریکاست.خود بوش معترفه که نفوذ ایرانی ها در مشاغل رده بالای آمریکا خیلی زیاده و از این بابت ابراز نگرانی کرده.ایرانی ها توی آمریکا جز پولدارترین گروه ها هستند.
شنبه 6 مهر 1387

esfahan_20 - ایران - اصفهان
طوفان - نروژ - اسلو سلام.مگه اونجاهم مسجد است بقول معروف خانه فساد.
شنبه 6 مهر 1387

$persian$ - ایران - تهران
امرا این کاراتون اثری روی مقامات ایران بزاره هم خودتون هم مارو الاف کردین
شنبه 6 مهر 1387

Amir111 - ایران - تهران
می دانید قوز فیش در سریال مهران مدیری همان ....وز پیچ بوده چه اسم با مسمایی انتخاب کردی
شنبه 6 مهر 1387

letsmeknow - ایران - تهران
خارج نشین های بدبخت دارن می سوزن.دو روز دیگه که تحریمم بردارن سیاهی (مهاجرت) به ذغال (مهاجرهای رستوران شور) می مونه
شنبه 6 مهر 1387

طوفان - نروژ - اسلو
esfahan_20 - ایران - اصفهان اره عزیز.به لطف ( اقا) اینجا هم لانه جاسوسی درست کردن .اماجالب اینه که فقط کسانی مثل (محسن قوزی)میرن و مواجبشنو مگیرن..
شنبه 6 مهر 1387

سعید قارقارو - ایران - تهران
خاک بر سر دولت های بی بخار باصطلاح ابر قدرت که فقط قطعنامه صادر میکنند شماها اگر چیزی در چنته داشتید رو میکردید از قدیم گفته اند سگی که پارس میکند گاز نمی گیرد
شنبه 6 مهر 1387

mamaly - ایران - تاسوکی
خوب یا بد بودن حکومت ایران یک طرف - اما برای من خیلی جالبه که عده ای با ادعای ایرانیت و وطن پرستی علیه کشور خودشون با دولتهای دیگر همداستان می شوند. جالبه ؟ نه ؟
شنبه 6 مهر 1387

mersedes - ایران - تهران
با سلام من با نظرها کاری ندارم ولی میخواهم یک چیز را به این نوکران امریکا و خود امریکا بگم که از فکر حمله به ایران بیان بیرون ما ملت ایران مثل ملت عراق نیستیم که گل بگیزیم دستمان و بریم پیشواز سربازانش بدانن که مرزهایه ایرا ن را برایشان به قورستان تبدیل میکنیم شماها فکر کردین ملت ایران نفهمن و باور میکنکه شما دلتان به حالشان سوخته و میخوان کمکشان کنید نه دیگه اون دوره ها گذشت که بیان دولت بزارین سرکار و بعد به واسطه انها ایران را چپاول کنید شاه را شماه گذاشتین بعد که سرپیچئ کرد برشداشتین مصدق که اومد تا نفت را ملی کرد کودتاکردین برش داشتین وبعد با یک بخشید کار را تمام کردید وحالا هم به فکر دیگه افتادین شما اگه دلتان برای مردم ایران میسوخت چرا مصدق برداشتین نه دیگه گذشت ان زمان که هر کاری دلتان خواست انجام بدین ما مردم ایران با ان که دل خوشی از حکومت ایران نداریم ولی اونقدر هم بی غیر نیستیم که بزاریم یک کشور دیگه بیاد برامون تعین تکلیف کنه بازم اگه موقعش برسه خودمان مثل سال 57 انقلاب میکنیم در ضمن شما اگه راست میگین قولهای که به کره شمالی دادید انجام بدین تا ما هم به شما اعتماد کنیم
شنبه 6 مهر 1387

010 - ایران - شیراز
zeinabe - ایران - قم دوست عزیز اگر دست همین ایرانیهای مقیم و دربدر امریکا به شما خیانت کاران به ایران و ایرانی برسه.خودتون بهتر می دونین که چی میشه
شنبه 6 مهر 1387

zeinabe - ایران - قم
010 - ایران - شیراز دوست عزیزتر می شه خیانت رو تعریف کنی؟ خیانت رو اون کسایی کردند که به اسم مجاهدین خلق عده ای از مردم ساده لو رو جذب کردند و بعدا رفتن با صدام تو جنگ هشت ساله همکاری کردند.خیانت رو شماها می کنید که نمی فهمید همه ی سعی این دولت واسه ی گرفتن حق مردم ایرانه واسه ی پیشرفت نسل فردا که از جا موندن کشورش از کشورهای دیگه احساس بدبختی نکنه.خیانت کار شمایید که وقتی این بسیجی ها رفتن تو جبهه ها و گوشت جلوی توپ شدن و از بعضی خانواده ها 3 تا 4 تا شهید تقدیم کشور شد شما اومدید لقب خونخوار رو به جای صدام به بسیجی ها دادید .خیانتکار شمایید همیشه بودید .حالا هم به جای قرار گرفتن کنار ملتتون برید کنار غرب وایسید شما از ایرانی بودن فقط فارسی حرف زدن رو یاد گرفتید.
یکشنبه 7 مهر 1387

raha_99 - انگلیس - لندن
چون رژیم ایران دروغگو و متقلب است . آنها با کوکتل مولوتوف شروع کردند و از بمب در سر در آوردند . خداوند اجازه نمی دهد هر کس هر کاری که خواست بکند فراموش نکنید .
یکشنبه 7 مهر 1387

010 - ایران - شیراز
zeinabe - ایران - قم دوست خوبم خیانت کار شما هستید که با اومدن خودتون یک جنگ هشت ساله و بدون دلیل رو راه انداختین(یه کم فکر کنید ببینید اگر شاه بود جنگی صورت می گرفت؟) خیانتکار شما هستید که تمام نوابغ و نخبه های مملکت بیرون کردید تا پیشرفتشون برای دیگران و امریکاییها باشه و ژستش هم برای نادان هایی مثل شما).خیانتکار شما هستید که تاریخ 3000 ساله ایران رو نابود کردید تا تاریخ 1400 ساله پر از وحشی گری اعراب رو جایگزین اون کنید. خیانتکار شما هستید که آن چنان ایران رو منزوی و بدبخت کردید که یک کشور با سابقه 70 سال تشکیل مثل امارات به خودش اجازه می ده ایران رو تهدید کنه خیانتکار شما هستید که از نفت و گاز ایران به همه بخشیدید و می بخشیدو دریغ از یک قطره نفت که به ایرانیها برسه خیانتکار شما هستید که مثل آب خوردن دروغ می گید(نمونش رو می تونید توی صحبتهای رییس جمهور محبوبتون احمدی نژاد ببینید دلایل خیلی زیاد دیگه هم هست اگر دوستان کمک کنند
یکشنبه 7 مهر 1387

zeinabe - ایران - قم
یعنی ملت ما باید چند سال دیگه شاه خاپن وابسته و عاشق آمریکا رو تحمل می کرد.شاه خودش گفته بود آرزوی زندگیش خرید یه مزرعه تو آمریکا و مزرعه داریه.چقدر دیگه باید عقب موندگی رو تحمل می کرد.به فیلم های تهران 30سال پیش نگاه کنید.یه روستای بزرگ بوده تا یه پایتخت کشوری مثل ایران.اگه نوابغ رفته بودند پس عمه ی من لابد موشک فرستاده فضا.آقای محترم ما الان 4 میلیون دانشجو داریم کشور دیگه ظرفیت تامین این همه دانشجو رو نداره خیلی ها به این همه توسعه دانشگاه ها معترضن و می گن باعث بیکاری می شه.عده ای که اینجا نمی تونن قبول بشن می رن خارج درس می خونن و می شن سفیران ما در خارج مرزها.مثل اینکه فراموش کردید شاه عزیزتون بحرین رو دو دستی واگذار کرد.فعلا که این انقلاب نه وجبی خاکش رو به کسی داده نه حتی در جنگ اجازه از دست رفتنش رو داده.خدا لعنت کنه شاه رو چقدر جنایت کرد(میدان ژاله روز دانش آموز روز دانشجو...)ولی اگه نبود ما این همه مناسبت نداشتیم.
دوشنبه 8 مهر 1387

010 - ایران - شیراز
هر آنکس که نداند و بداند که نداند لنگان خرک خویش به مقصد برساند وانکس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند من حوصله سروکله زدن با آدمهای مثل شما رو ندارم فقط کافیه همو تهران 30 سال پیش رو با دبی و مراکز کشورهایی مثل کره جنوبی فنلاند مالزی و... مقایسه کنید و بعد برای تهران الان هم همین کار رو کنید تا به نتیجه ای که نمی خواید برسید راستی از 4 میلیون دانشجو صحبت کردید شما که این همه آمارتون دقیققه لطف کنید یه مقایسه کوچولو با نوآوری و ابداع 4 میلیون دانشجوی توی ایران با 1 میلیون یا یه کم کمتر یا بیشتر دانشجوی توی دانمارکََ انگلیس و دیگر کشورها کنید. البته اگر یه کم از حوزه علمیه و مسجد بیرون اومده باشید به توی جوامع مختلف ایران رفته باشید می تونید بفهمید که دانشگاه های ایران فقط ساخته می شن و هیچ امکاناتی رو به جز کتاب و جزوه و یک مشت استاد تربیت شده همین دانشگاه ها ندارن دوست عزیز ما هنوز ماهواره ای به فضا نفرستادیم ولی اگر هم فرستادیم جای شکر و افتخاره که تونستیم بعد از همه کشورها این کار رو بکنیم راستی یک سوال شما که موشک فضا میفرستید چرا یه فکری به حال هواپیماهای فرسوده زمان شاه که هر لحضه احتمال سقوط دارن نمی کنید اصلا میایم پایین تر چرا یه فکری به حال شبکه قطار کشوری نمی کنید که از زمان شاه تا کنون راکد مونده تا مردم مجبور نشن مسافت 30 ساعته توی قرن 21 رو با اتوبوس طی کنند راستی شما بهتره یه فکری به حال خزر هم بکنید البته اگر وقت کردید چون سهم ما از 50 درصد زمان شاه به 11 درصد رسیده.یه فکری هم به حال مولانا بکنید آخه اعراب و ترکیه باید یه جوری به توافق برسند دوست عزیز ما داریم درون این تاریخ زندگی می کنیم و خیلی از خیانت ها رو متوجه نمی شیم ولی بهتون اطمینان می دم که تاریخ و آیندگان این کار رو خواهند کرد.
چهار‌شنبه 10 مهر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • رئیس موساد: تروریست‌ها و فرستندگان ایرانی‌شان را پیدا می‌کنیم و به حسابشان می‌رسیم
  • کارشناس صداوسیما: با توجه به گرانی برنج مردم میتوانند به جای آن جو بخورند
  • ویدیوی دلخراش درگیری جسورانه زوج پیر یهودی با مهاجمان سیدنی و کشته شدن توسط آنها
  • جزایر سه‌گانه؛ آیا چین شیوخ امارات را به روحانیون ایران ترجیح می‌دهد؟ اعداد با شما سخن می‌گویند
  • مدیرعامل ایران‌ایر: ۱۵ میلیون دلار به فرودگاه‌های استانبول، نجف، دبی، جده و مدینه بدهکاریم
  • دوران محمدرضا شاهی؛ ۲۵ آذر؛ روز مادران ایران (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش شصت و پنجم
  • گسترش قوانین شهروندی کانادا؛ کودکان مهاجران کانادایی متولد شده در خارج امکان دریافت شهروندی می‌یابند
  • تصاویر؛ وضعیت ابر ویلای معروف جاده چالوس بعد از اجرای حکم تخریب
  • ترامپ شهروندان هفت کشور دیگر را به فهرست «منع کامل سفر به آمریکا» افزود
  • یورش کماندوهای آمریکایی به کشتی عازم ایران؛ آیا واشنگتن می‌خواهد چین و جامعه بین‌الملل را محک بزند؟