رای دیوان عدالت درباره شکایت کارگردان سنتوری

رای دیوان عدالت درباره شکایت کارگردان سنتوری

سنتوری
دیوان عدالت اداری در پاسخ به شکایت فرامرز فرازمند، تهیه کننده و داریوش مهرجویی، کارگردان فیلم سنتوری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر توقیف این فیلم علیرغم دریافت مجوز ساخت، اکران یا عدم اکران فیلم را از اختیارات وزارت ارشاد ارزیابی کرده، ولی پرداخت خسارت به آنان را موجه تشخیص داده است.

سایت دیوان عدالت اداری در این باره نوشته است: "متعاقب شکایت سازندگانفیلم سنتوری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت سینمائی آن

وزارتخانه به خواسته لغو ممنوعیت اکران فیلم مذکور و تصدیق خسارات وارده، شعبه سوم دیوان عدالت اداری جلو گیری از اکران فیلم سنتوری را در حدود
اختیارات ناشی از ماده ۴ آئین نامه نظارت بر نمایش فیلم، اسلاید، ویدئو و صدور پروانه نمایش، مصوب هیات وزیران دانسته و شکایت شکات در این موردرا رد نموده ولی در خصوص تصدیق خسارات وارده به سازندگان فیلم در نتیجهممانعت از اکران آن را، موجه تشخیص و ضمن تصدیق خسارات وارده رای به ورود شکایت در این خصوص را صادر و اعلام نموده است."

فیلم سنتوری تابستان سال پیش قرار بود به نمایش در آید اما ابتدا نمایش فیلم به تعویق انداخته شد اما در نهایت فیلم مجوز پخش نیافت و توقیف شد.

به دنبال آن، نسخه دی وی دی این فیلم به صورت گسترده تکثیر شد. دی وی دی با کیفیت مطلوب نسخه سانسور نشده فیلم سنتوری در خیابان های تهران توسط دستفروشانی که سی دی و دی وی دی های قاچاق می فروشند، به فروش رسید و سنتوری به یکی از پرفروش ترین فیلم های قاچاق در ایران تبدیل شد.

داریوش مهرجویی کارگردان فیلم به دنبال این اتفاق اعلام کرد که خریدن این فیلم دزدی و حرام است و از مردم خواست که این فیلم را نخرند.

نسخه قاچاق شده سنتوری، نسخه ای کامل تر از نسخه ای بود که در جشنواره بیست و پنجم فیلم فجر به نمایش در آمد. نمایش سنتوری در جشنواره فیلم فجر حواشی بسیاری داشت و این فیلم با حذف چند دقیقه از فیلم به نمایش در آمد.

دیوان عدالت اداری پس از بررسی شکایت وکلای سنتوری و دفاعیه وزارت ارشاد، عدم صدور اجازه اکران را جزء اختیارات وزارت ارشاد ارزیابی کرده، ولی رای به پرداخت خسارت های وارده به عوامل سنتوری داده است.

سنتوری علیرغم دریافت مجوز نمایش با دستور مستقیم محمد حسین صفار هرندی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران توقیف شد. آقای صفار هرندی درسخنرانی های مختلف از توقیف سنتوری دفاع کرده است.

در دفاعیه وزارت ارشاد آمده است که به دلیل نگرانی از مخالفت های مردمی از نمایش این فیلم به طور موقت و تا فراهم شدن شرایط جلوگیری شده است.

چندی پیش علی رازینی رییس دیوان عدالت اداری ایران در سخنانی از پرداخت خسارت به فیلم ها و کتاب هایی که علیرغم دریافت مجوز توقیف می شوند دفاع کرده بود که با واکنش هنرمندان رو به رو شد. ۷۲ سینماگر در نامه ای به آقای رازینی ضمن تشکر از بحث پرداخت خسارت، نوشتند: " از حمایت قانونی شما بسیار خرسندیم، اما از شما می پرسیم هزینه عمر تباه شده سینماگران چگونه و با چه مقیاسی سنجیده می‌شود؟"

moomo - سوپد - ستومگهلم
این اقای کارگردان فیلم قشنگرو ساخته ولی در چند جای فیلم زیاده روی هم کرده.جوری که ما در اینجا فکر کردیم اونجا چه خبرا که نیست ولی اینجوری نیست.... این ربطی به احمدی نژاد نداره!!!!!
دوشنبه 24 تیر 1387

markez - لبنان - بیروت
هزینه عمر تباه شده سینماگران چگونه و با چه مقیاسی سنجیده می‌شود؟" با افسوس خوردن حساب میشه. وقتى رفت برنمى گرده.
دوشنبه 24 تیر 1387

n1002 - کانادا - تورنتو
بخاطر همین مشکلات هست که سینمای ایران ایران هیچوقت از چیزی که فراتر نمی ره و اکثر سینما گران بزرگ و برجسته ایرانی داران کارهاشون رو در کشور های خارجی مثل فرانسه و ایتالیا و... ادامه میدن و کمتر توی ایران کار میکنن. چون میدونن هیچ سودی نداره
دوشنبه 24 تیر 1387

shir o khorshid - ایران - اصفهان
مهم نیست طبق معمول فقط دارن ساز مخالف می زنن واسه ارزیابی جامعه
دوشنبه 24 تیر 1387

blackhawk110 - امارات - دبی
به نظر من خوب کاری کردن دیگه ایران اینقدر هم که تو این فیلم نشون میده بد نیست
سه‌شنبه 25 تیر 1387

Artosh - ایران - تهران
blackhawk110 - امارات - دبی جون مادرت خودت رو گول نزن. برو قضیهء آقای هادوی و بلاهایی که سرش آوردن رو نگاه کن بعد بیا شر و ور بنویس. مرگ بر موافقان جمهوری اسلامی ایران.
سه‌شنبه 25 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.