ورود به شهری نزدیک شما؟

ورود به شهری نزدیک شما؟

اکونومیست انتشار خبر آزمایش موشکی ایران را نشانه دیگری از تشدید بحران در منطقه می داند
هفته نامه اکونومیست چاپ لندن در شماره 11 ژوئیه خود مطلبی را به آزمایش موشکی اخیر ایران و تاثیر آن بر شرایط منطقه اختصاص داده است.

در این مقاله که با عنوان "ورود به شهری نزدیک شما؟ لطفا خیلی وحشتزده باشید" چاپ شده آمده است که آمریکا و اسرائیل بارها به شکلی تلویحی به امکان دست زدن به عملیات نظامی برای متوقف کردن فعالیت احتمالی ایران در زمینه ساخت تسلیحات اتمی اشاره کرده اند اما سروصداهای اخیر ممکن است جدی تر از پیش باشد.

اکونومیست می افزاید که ظهور مجموعه ای از عوامل مختلف از جمله گسترش برنامه غنی سازی اورانیوم در ایران، تزلزل در تلاش های دیپلماتیک برای متوقف کردن آن، پایان حیات دولت کنونی آمریکا و عصبی شدن اسرائیل باعث تشنج بیشتر فضای موجود شده و برخی بر این باور هستند که اگر رزمایش های اخیر اسرائیل، آمریکا و ایران و همچنین احتمال رد جدیدترین مشوق های بین المللی برای توقف فعالیت اتمی ایران را هم به عوامل تنش زای موجود بیافزاییم، ممکن است به زودی شاهد جرقه های جنگ باشیم.

این نشریه یادآور می شود که روز 9 ژوئیه، تلویزیون ایران شلیک آزمایشی نه موشک را نشان داد در حالیکه روز قبل از آن، نماینده آیت الله خامنه ای در نیروی دریایی سپاه پاسداران تهدید کرده بود که اگر ایران هدف حمله قرار گیرد، تل آویو و کشتی های آمریکایی در خلیج فارس را به آتش خواهد کشید و "به منافع حیاتی آمریکا در سرتاسر دنیا" حمله خواهد کرد.

اکونومیست می نویسد که اقدامات و اظهارات ایران واکنشی به اقدام اسرائیل در "نمایش بازوی بلند ارتش این کشور" بود که در ماه گذشته، یک رشته تمرین های نظامی را با شرکت یکصد جت جنگی به اجرا گذاشت که ظاهرا هدف از آن، کسب آمادگی برای دست زدن به بمباران هدف هایی در فواصل دور بود.

 برخی بر این باورند که اگر رزمایش های اخیر اسرائیل، آمریکا و ایران و همچنین احتمال رد جدیدترین مشوق های بین المللی برای توقف فعالیت اتمی ایران را هم به عوامل تنش زای کنونی بیافزاییم، ممکن است به زودی شاهد جرقه های جنگ باشیم
 
اکونومیست

به نوشته این هفته نامه، مشاهده پرواز هلی کوپترهای اسرائیلی تا مسافت هزار و دویست و نود کیلومتری، یعنی در حدود فاصله اسرائیل تا ایران، و اجرای تمرین نجات خلبانانی که در دریا سقوط کرده اند باعث شگفتی ناظران غربی شد در حالیکه برخلاف معمول، اسرائیل این تمرین نظامی را به جای ترکیه، با یونان انجام داد، شاید به این دلیل که ارتش یونان همان نوع موشک های ضدهوایی روسی را در اختیار دارد که ایران اخیرا تعدادی از آنها را خریداری کرده است.

اکونومیست می افزاید که همزمان، شناورهای آمریکایی، بریتانیایی و بحرینی نیز در تمرین های مشترک حفاظت از تاسیسات گاز و نفت در منطقه خلیج فارس شرکت داشته اند که به نظر می رسد واکنشی نسبت به تهدید اخیر ایران در مورد بستن تنگه هرمز و هدف قرار دادن کشورهای همسایه در صورت حمله آمریکا بوده است.

بلوف یا تهدید واقعی؟

با توجه به چنین شرایطی، اکونومیست می پرسد که آیا به نمایش گذاشتن جنگ طلبی واقعا به معنی احتمال بیشتر دست زدن به اقدام نظامی است و در پاسخ می نویسد که اخیرا محمود احمدی نژاد، رئیس جمهور ایران، حمله به ایران را "یک شوخی خنده آور" توصیف کرد.

این هفته نامه در ادامه می نویسد که واقعا ممکن است اسرائیل مشغول بلوف زنی و تهدید با چماقی بزرگ باشد تا بر جاذبه مشوق هایی که گروه 1+5 به ایران وعده داده است بیافزاید اما نکته اصلی این است چه اقدامات اسرائیل ایران را متوحش کرده باشد و چه نکرده باشد، قطعا کشورهای دیگر را مضطرب ساخته است.

احمدی نژاد حمله نظامی به ایران را شوخی دانسته است

اکونومیست یادآور می شود که این هفته، شرکت فرانسوی توتال اعلام داشت که به دلیل مخاطرات موجود، از سرمایه گذاری در ایران منصرف شده و یکی از مقامات ارشد دولت بریتانیا نیز احتمال حمله اسرائیل به ایران را 30 درصد ارزیابی کرد در حالیکه شرایط کنونی از نظر دریاسالار مایک مولن، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، تا آن حد نگران کننده بود که علنا اظهار دارد که درگیری آمریکا در یک جنگ دیگر (در کنار افغانستان و عراق) فشار و چالشی شدید را در پی می آورد و عواقب آن قابل پیش بینی نخواهد بود.

ژنرال مولن در این مورد که آیا ممکن است آمریکا به تنهایی علیه ایران وارد عمل شود، گفت خاورمیانه یکی از مناطق بسیار بی ثبات جهان است و لزومی ندارد که بی ثبات تر شود.

اکونومیست می نویسد که یکی از عوامل غیرقابل پیش بینی در وضعیت کنونی این است که ایران تا چه اندازه به ساخت اسلحه اتمی نزدیک شده است (هر چند ایران همواره داشتن چنین منظوری را تکذیب کرده)؟

این هفته نامه می نویسد که به گفته کارشناسان غربی، ایران تا کسب توانایی ساختن بمب اتمی فاصله ای طولانی دارد و آمریکاییان نیز تخمین زده اند که جمهوری اسلامی تا پایان سال 2009 و شاید هم دست کم تا پنج سال دیگر قادر به ساخت تسلیحات اتمی نباشد.

به نوشته نشریه بریتانیایی، مقامات اسرائیلی چنین خونسرد نبوده اند هرچند با تمام شاخ و شانه کشیدن ها، همچنان تاکید داشته اند که راه حل دیپلماتیک را به راه حل نظامی ترجیح می دهند.

زمان مناسب برای حمله اسرائیل

اکونومیست می نویسد که در عین حال، هنوز هم ممکن است برخی ملاحظات سیاسی نظامی باعث شود اسرائیل به تنهایی، و به زودی، وارد عمل شود.

این هفته نامه در توضیح این ملاحظات می نویسد که به زودی دوره ریاست جورج بوش، که با اسرائیل روابطی بسیار دوستانه داشت، خاتمه می یابد و امکان دارد باراک اوباما به ریاست جمهوری آمریکا برسد، و او کسی است که اگرچه وعده داده به "هر اقدامی" برای جلوگیری از دستیابی ایران به بمب اتمی دست خواهد زد اما بسیاری از اسرائیلیان به او اعتماد ندارند.

عامل دیگر، به نوشته اکونومیست، آغاز به کار نیروگاه اتمی بوشهر در ماه اکتبر سال جاری است که هرچند مانند تجهیزات زیرزمینی غنی سازی اورانیوم در نطنز باعث نگرانی نیست، اما اگر اسرائیل در نظر داشته باشد آن را بمباران کند، لازم است قبل از انبار شدن سوخت اتمی در این نیروگاه دست به کار شود، در حالیکه حمله هوایی به ایران تا قبل از استقرار موشک های زمین به هوای اس آ - 20 در اوایل سال 2009 بی دردسرتر خواهد بود.

 در برابر ملاحظاتی که ممکن است مانع از اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران شود، باید احساس درونی آسیب پذیری در اسرائیل را در نظر گرفت که نه تنها تاریخ دولت یهود بلکه آشتی ناپذیری دولت ایران به آن شدت بخشیده، دولتی که هرنوع مصالحه با "رژیم صهیونیستی" را مردود می داند و بارها از محو آن سخن گفته است
 
اکونومیست

در عین حال، اکونومیست به مشکلات عملیات نظامی اسرائیل علیه ایران اشاره کرده و می نویسد: حتی اگر اسرائیل از محل مراکز اتمی زیر زمینی ایران که در نقاط مختلف پراکنده است آگاهی کامل هم داشته باشد، حمله به آنها چندان آسان نخواهد بود زیرا برخلاف حمله به رآکتور اتمی عراق در سال 1981 و حمله به تاسیساتی در سوریه در ماه سپتامبر سال گذشته، عملیات علیه ایران فاقد عنصر غافلگیری خواهد بود.

این هفته نامه می افزاید که عامل مجهول دیگر در این مورد این است که آیا اسرائیل بدون دریافت چراغ سبز یا لااقل چراغ زرد آمریکاییان جرات خواهد کرد به ایران حمله کند، به خصوص اینکه بدون چنین توافقی، عبور از حریم هوایی عراق، که آمریکا بر آن تسلط دارد، اقدامی بسیار خطرناک خواهد بود و همچنین، چنین عملیاتی بدون مجوز آمریکاییان می تواند آمریکا را گرفتار دردسرهایی در خاورمیانه سازد و روابط آن کشور با اسرائیل را به خطر اندازد.

اکونومیست در عین حال می نویسد که در برابر ملاحظاتی که ممکن است مانع از اقدام نظامی اسرائیل علیه ایران شود، باید احساس درونی آسیب پذیری در اسرائیل را در نظر گرفت که نه تنها تاریخ دولت یهود بلکه آشتی ناپذیری دولت ایران به آن شدت بخشیده، دولتی که هرنوع مصالحه با "رژیم صهیونیستی" را مردود می داند و بارها از محو اسرائیل سخن گفته است.

این هفته نامه در خاتمه می نویسد نمی توان واکنش کسی را در گوشه ای گرفتار آمده پیش بینی کرد و اسرائیل نیز، اگر با تهدیدی علیه موجودیت خود روبرو باشد، وارد عمل خواهد شد - و اگر لازم باشد، به تنهایی چنین خواهد کرد.

jamsil - کره - سپول
اظهار نظر های دو پهلو وتخطپه های بیجارا رها کنید وخواهشا از حملات هوایی صحبت نکنید تا اوضاع ارام شود وهیچ عملی را با تهدید موجودیت نبخشید تا معونیت نصیب همه شود واین را بدانید که هیچ چیز به تنهایی امکان پذیر نیست ..
جمعه 21 تیر 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
jamsil-کره-سپول.سلام .آیا منظور جنابعالی این استکه با تهدیدها و یا جنایتهایی که جمهوری اسهالی در داخل و خارج میکند و یا دزدیها و یا دشمنی با کشتار ملت ایران که بی دلیل حتی در پارک نشستن و یا تار مویی و یا به آتش کشیدن آمریکا و و....معنویت را صادر خواهد کرد.اصلا این ملاها از معنویت و انسانیت و آدم بودن بویی برده اند!!! آیا بدون دلیل همه دنیا ملاها را قبول ندارند و بعنوان بیسواد و تروریست و مرتجع و دزد و....شناخته شده اند!!! لطفا کمی فکر کنید.متشکرم.
جمعه 21 تیر 1387

iran zamen - نروژ - روگنان
این جنک شوخی بردار نیست.این جنک . جنک ایران و عراق نیست .این جنک بدتر از ان خواهد شد که فکرش را می کنید.شاید باعث جنک جهانی سوم شود.خود دولت ایران باعث این جنک است و مردم باید پاسخ این جنک را بدهند.در این جنک اسرالیل محو می شود ولی نه تنها ایران بلکه خیلی ها محو خواهند شد پس جکار باید کرد .تمامی بدبختیها از زمانی شروع شد که این حکومت خرافات امد سر کار.باید این حکومت برود ولی بوسیله مردم.نه دولتهای خارجی.
جمعه 21 تیر 1387

persia_64 - ایران - طهران
این ها همه اش سیاه بازیه ایران به فرمان آمریکا این آزمایش را انجام داد تا آمریکا بتواند چندین سپر دفاع موشکی را به کشور های منطقه بفروشد و پول کلانی به جیب بزند گول این سیاه بازی ها را نخورید جمهوری اسلامی و آمریکا 2 یار و مکمل هم دیگه هستند تا اون یکی نباشه بقای دیگری هم مشکل میشه
شنبه 22 تیر 1387

tnt20 - لهستان - ورشو
این احمدی نژاد که چیزی نداره از دست بده از مال خودش سه تا پیراهن داره با دو تاشلوار که یکی اش هم خشتکش پاره است.مردم رو به باد می ده که به اون چه ربطی داره.تازه کلی هم پول می گیره تا لجبازی کنه و بهانه بده دست آمریکا اصلا این از اولش معلوم بود مزدور آمریکاست. با اون حرفهای روانپریشانه اش
شنبه 22 تیر 1387

jamsil - کره - سپول
انگلستان ـ کترینگ. علیکم سلام .بنده نه از کسی در مورد حماقتش حمایت میکنم ونه در مورد جنگ خانمان سوز نظر مثبتی ارایه می دهم تمام مطا لبی که با عنوان خشونت وارتجاع وادم کشی عجین شوند صد در صد محکوم می نمایم دوما .جنابعالی انتقادت به جا نبود چرا که اگر متن را خوب خوانده باشی اینجانب همه را به معونت ویا (معونیت)یعنی کمک به همدیگر فرا خوانده ام نه از اکاذیب این دفاع می کنم نه گفته بی منطقی شما را می پذیرم بلکه تروریسم را نیز پیشتر از شما جوابش را داده ام خواهش می کنم یک بار دیگر تجدید نظر کن صادقانه با من بر خورد کن چرا که از تمام تر فند های دنیوی بیزارم وهیچ نوع اکاذیب بی بنیان را که در قالب دروغگوی وتخته بازی وتوهم سرای پا بگیرد منکر می شوم امید وارم با کمال میل به سوی رهنمون شوی که مردم انتظارش را از شما دانشمندان دارند .والسلام
شنبه 22 تیر 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.