مصاحبه جالب توجه مسعود بهنود با صدای آمریکا - ویدئو

مصاحبه جالب توجه مسعود بهنود با صدای آمریکا

مسعود بهنود روزنامه نگار ایرانی با حضور در میزگرد تلویزیون صدای آمریکا به سوالات مجری این برنامه پاسخ داد.

مجری این برنامه تلویزیونی در طول میزگرد، قصد داشت با سوالات عجیب و غریب، سمت گفت و گو را به سوی نظرات «صدای آمریکا» ببرد که با پاسخ های متفاوت بهنود مواجه شد.


مجری برنامه در نخستین سوال خود با اشاره به اظهارات بهزاد نبوی در مورد «اشتباه مسئولان ایران در عدم پایان جنگ در سوم خرداد 61» پرسید: تحلیل شما از چرایی ادامه جنگی که دلیلش سیاست لجوجانه (!) بود، چیست؟


بهنود پاسخ داد: مقدار زیادی سند و مدرک و گفته های نفرات دسته اول در این مورد منتشر شده که هنوز کافی نیست، و هنوز نمی توان نظر علمی دقیق داد.


وی با اشاره به درخواست مهندس بازرگان برای پایان جنگ پس از آزادسازی خرمشهر گفت: آن موقع بسیاری موافق اظهارات بازرگان بودند، اما ترجیح می دادند موافقت خود را علنی نکنند.


بهنود اضافه کرد: آیت الله خمینی رهبر فقید انقلاب ایران آنچنان نفوذ کلامی بین مردم و ملت داشت که خیلی شهامت می خواست که کسی اعلام کند که ادامه جنگ، اقدامی اشتباه است.


وی با اشاره به اظهارات بهزاد نبوی گفت: آن روزها مدیران بی تجربه بر مملکت حاکم بود، اما امروز همان مدیران بی تجربه ، با تجربه شده اند و می گویند «کاش آن موقع جنگ را به پایان می رساندیم»


بهنود در ادامه با تصحیح اظهار نظر مجری برنامه گفت: اینطور نیست که صدام، صلح با ایران را قبول کرده باشد و ایران، مخالف صلح بوده باشد، فقط یک سال اخر جنگ بود که ایران، مخالف صلح بود.


 مجری برنامه در ادامه، با طرح سوال عجیب پرسید : آیا ادامه جنگ برای جلوگیری از سقوط و ادامه حکومت ایران بود؟!


اما بهنود با بیان این مطلب که «این تفسیر بعد از عمل است»، گفت: این نظریه ، نظریه خطرناکی است که می شد ممکن بود منجر به سقوط حکومت شود، بنابراین این نظریه را قبول ندارم.


مجدداً، مجری میزدگرد در سوال بعدی خود، همایش های آزادسازی خرمشهر را «بهره برداری تبلیغاتی حکومت ایران» دانست که مسعود بهنود پاسخ داد: در همه جای دنیا، پیروزی ها جشن گرفته می شود نه شکست ها!


این روزنامه نگار پرسید: کدام کشور در دنیا است که در آن چنین اتفاقی افتاده باشد؟ مثلا المان و فرانسه نیز پیروزی ها را جشن می گیرند، کسی شکست رو جشن نمی گیرد، شما هیچ گاه نمی شنوید که فرانسه سالگرد شکست واترلو را جشن بگیرد.


بهنود در پاسخ به این سوال که «اگر هنگام آزاد سای خرمشهر، حکومتی دموکراتیک حاکم بود، جنگ ادامه می یافت»، گفت: هیجانی که در آن شرایط وجود داشت و عموم مردم انتخاب خود را به آیت الله خمینی داده بودند، شرایطی که امروز در عراق است و همه شیعیان این کشور، انتخاب خود را بستگی به نظر آیت الله سیستانی می دانند.


بهنود اضافه کرد: حتی پس از اعلام پایان جنگ، بچه های جنگ حاضر به ترک جبهه ها نبودند.


مجری صدای آمریکا پرسید: نمایندگان مجلس آن روزها می توانستند خواستار اتمام جنگ شوند، پس این مسئله نشان می دهد، ایران در شرایط آزادی به سر نمی برده است!


مسعود بهنود نیز در واکنش به این اظهارات گفت: موقع آزادی خرمشهر، ازاد ترین مجلس تاریخ ایران پس از مجلس اول مشروطیت بوده است. پس نمی توان اظهار نظر کرد که ایران در شرایط آزادی نبوده است!


مجری برنامه در ادامه، با اشاره به مصاحبه هاشمی رفسنجانی با کیهان، گفت: ایشان گفته اند که من هیچ گونه مسئولیتی را برای ادامه جنگ به خود نمی پذیرم، چرا که اصرار فرماندهان باعث ادامه جنگ شد، در حالی که خود آقای هاشمی عضو شورای 5 نفره ای بود که جنگ را اداره می کرد.


مسعود بهنود پاسخ داد: چرا آقای هاشمی چنین اظهار نظری بیان می کند؟ چون تمام شدن جنگ بنا به اسناد جنگ، بیش از هرکسی مدیون هاشمی است، او بوده که اصرار داشته به پایان جنگ، حتی محسن رضایی در آخرین گفت و گوی خود با روزنامه سلام، به عنوان فرمانده سپاه ، اعلام کرده که« اینها (هاشمی رفسنجانی) ما را فریب دادند و نگذاشتند جنگ ادامه یابد»،


بهنود افزود: در واقع ، چنین افرادی هنوز اصرار به ادامه ی جنگ داشتند آن هم در سال 1361، بلکه در آخرین روزهای جنگ.


 در ادامه ی برنامه، یکی از بینندگان صدای آمریکا با ارسال ایمیلی ادعا کرد، اگر جنگی به وقوع بپیوندد، جوانان به جبهه های نبرد نمی روند.


بهنود، در واکنش به این ادعا گفت: من ا این اظهار نظر، چنین استنباط کردم که این دوست ایرانی به جنگ نمی رود! اما به شخصه چنین اعتقادی ندارم.


وی ادامه داد: با توجه به شرایط کشور، انتخابات هایی که برگزار می شود و عده ای تحریم میکنند،  قطعاً بسیاری به جبهه ها می روند. اما در شرایط فعلی، اصلا کسی به فکرش نمی رسد که کشور را به آن شرایط ببرد تا مجدداً آن شور، تکرار شود.


بهنود افزود: هر نسلی بار خودش را می کشند، شناسنامه خود را دارد، البته، درصد کمتری از جوانان امروز نسبت به جوانان آن روزها، حاضر به آن مقدار جان فشانی و شهادت طلبی هستند.


در ادامه برنامه، مسعود بهنود با رد این نظریه که «نفت برای بقیه طلا و برای ما بلاست»، به نقل از مقاله کرباسچی در روزنامه سرمایه گفت: این نظر غلط است که این نفت مسئله اصلی بحران ماست، چه کسی از ثروت بدش می آید؟


وی افزود: این مدیریت نفت است که دچار مشکل است و ما باید در صدد تغییر نوع نگرش مدیریت بر نفت باشیم.


بهنود با اشاره به اقدامات رییس جمهور فعلی ایران گفت: احمدی نژاد دویست میلیارد دلار، طی سه سال اخیر خرج کرده که کشوری مثل آمریکا را هم تکان می دهد، در ضمن معتقد است که ذخیره ارزی را  هم باید خرج کرد اما در مقابل 20 درصد تورم ایجاد می کند، در مقابل مردم فقیر تر شده اند , قیمت خانه چند برابر می شود.


وی گفت: هر چه تغییر کند، این کله های ما قابل تغییر نیست، وقتی که در انتخابات پیروز می شویم، انگار بلیط مان برده.


این روزنامه نگار ایرانی تصریح کرد: دولت ها فکر میکنند مامور توزیع پول هستند، در حالی که این گونه نیست، دولت باید مامور توزیع امکانات و کشمکش با مردم باشد، نه توزیع پول و خرید محبوبیت!


وی در پاسخ به این سوال که «چرا روابط ایران با عراق طی 0 سال اخیر، تغییر کرده»، گفت: هیچ کشوری دوست یا دشمن ثابت ندارد، بلکه همه روابط بین الملل، باید براساس منافع ملی باشد.


وی گفت:  شما نمی توانید همین سوال را از آمریکا بپرسید که چرا پس از دوران هیتلر، با آلمان ارتباط تازه ای برقرار کرد.


بهنود در پاسخ به سوال یکی از بینندگان تلویزیون صدای آمریکا که معتقد بود «اگر دموکراسی بود، جنگ پس از آزاد سازی خرمشهر ادامه نمی یافت»، گفت: واقعاً امیدوارم دموکراسی، باعث تسکین همه دردهای جوامع بشری بشود.


بهنود با اشاره به وقایع روزهای پیش از انقلاب گفت: دموکراسی و گردش آزاد اطلاعات، نمی تواند باعث تغییر نظرات مردم شود.


این روزنامه نگار در ادامه، با بیان این مطلب که «مجلس هشتم، پرتشنج ترین ، پر سر و صدا ترین مجلس سی سال اخیر خواهد بود»، گفت: امروز، احزاب و گروه های اصولگرا و اصلاح طلب، دائم در حال تغییر، جدایی و پیوند هستند، بنابراین پیش بینی می شود، این مجلس، مجلس پر سر و صدایی باشد.


در این لحظه، مجری برنامه با طرح این پرسش عجیب که «مگر در حال حاضر، ایران دموکراتیک است که امکان چنین درگیری هایی باشد؟» که بهنود پاسخ داد: من 64 سال عمر کردم 44 سال عمر خویش را نوشته ام و مبارزه کرده ام تا صد در صدی نباشم، حال، کمی دیر است که شما از من چنین پرسشی بپرسید!


بهنود در پاسخ به این سوال که «انتخاب لاریجانی چه معنایی دارد؟»، گفت: حداد عادل بی خود خود را برنده احساس می کرد، او چوب اقدامات روزهای آخر خود در مجلس علیه احمدی نژاد و دولت را خورد.


این روزنامه نگار برجسته، با تاکید بر این که «احمدی نژاد، حتماً آرزو دارد ایران را بهشت کند»، گفت: متاسفانه این راه آقای احمدی نژاد است که اشتباه است.


 وی در پایان گفت: این روزها استفاده کلمه «خوب» در ایران بسیار رواج پیدا کرده است، جلسه امروز «خوب» بود، مدیریت «خوب» است، مذاکرات «خوب» بود. اما در این فضای خوب اندر خوب، احمدی نژاد به فکر بهشت کردن دنیاست، تردید نکنید می احمدی نژاد می خواهد نیا را بهشت کند، اما نمی تواند.

mah1 - ایران - تهران
چقدر بی طرفانه و منطقی صحبت کرد یکی پیدا شد نه تو حرفهاش مرگ بر این بود و نه مرگ بر اون. مرسی از اقای بهنود. نمیگم 100٪با حرفهاش مواققم ولی بسیار جالب بود.
یکشنبه 12 خرداد 1387

dawod - هلند - هلند
اقای بهنود معمولا نظرات متفاوتی نسبت به اغلب اهالی اپوزیسیون ابراز میکند یا دست کم بنظر میرسد که تلاش دارد تحلیلگر مستقلی باشد ولی چرا با رسانه ای مصاحبه میکند که به هیچ عنوان به اصل بی طرفی که معتقد نیست هیچ بلکه همه مطالب را یکسویه و مغرضانه مطرح میکند؟
یکشنبه 12 خرداد 1387

khasteh - فرانسه - استراسبورگ
روزنامه نگاری ارزشمند.
یکشنبه 12 خرداد 1387

parviz1 - انگلستان - کترینگ
آقای بهنوداین نوع مقایسه ها بین رژیم آخوندی و رژیم سلطنت نه تنها اینکه سعی بیهوده ای است بلکه مقایسه کاملا اشتباهیست.مثل گذاشتن چادر و بر داشتن چادر یا خدمات زمان سلطنت و دزدی های رژیم.بهیچ وجه نمیشود رژیم ملاها را با سلطنت رضا شاه کبیر و محمد رضا شاه فقید مقایسه کرد.شما مشخص کردید سرکار هم از مزدوران رژیم هستید و فقط با ظاهری دیگر و کراوات!!!!چطور میشود جنایات 30 ساله گذشته را با زمان شاه مقایسه کرد!!!!چطور میشود دزدیها و در آمد این 30 سال را با زمان شاه مقایسه کرد!!!!چطور میشود دموکراسی و آزادی کشور چه اجتماعی و چه سیاسی این زمان را با آن زمان مقایسه کرد!!!! چطور میشود دانشگاه های این زمان و و دانشگاها و امور تربیتی و تحصیلی آن زمان را مقایسه کرد!!در این رژیم حمایت مالی(0)است و هزینه های وحشتناک از شیر خوار گاه تا دانشگاه که کمر ملت را شکسته را با آن زمان شاه که از شیر خشک گرفته و خدمات درمانی رایگان در بهداریها کشور که نه تنها رایگان بود بلکه در تمام مقاطع تحصیلی نیز رایگان بوده و با ریفرشمنت های متنوع رایگان و شیر و آبمیوه های رایگان و حمایت مالی با وامهای بلاعوض برای دانشجوی ایرانی در سراسر جهان را مقایسه کرد!!!! شما که دانشگاه مجانی و نان و نمک آن زمان را خورده اید چرا نمک دان میشکنید!!!! اگر از ترس جان است نترس 63 سال از خدا عمر گرفتی حداقل اواخر عمر یک اثر خوب و بحق از خودت بجا بگذار !!خجالت بکش!!!!
یکشنبه 12 خرداد 1387

siamak 65 - المان - وپرتال
بسیار مصاحبه جالبی بود ولی من نمیدانم چرا در متن بالا سعی شده سوالات مجری برنامه عجیب و غریب جلوه داده شود.این وظیفه یک ژورنالیست این است که اینگونه سوالاتی عنوان کند.ممنون
یکشنبه 12 خرداد 1387

koresh - انگلیس - لندن
بهنود جاسوس اخوندی
دوشنبه 13 خرداد 1387

farj00n - کانادا - ونکوور
واقعاً تعجب آور بود که یک نفر هم پیدا شد نسبت به مسائل و مشکلات ایران از 100 سال گذشته تا حال با دید منطقی نگاه کنه ! همه که اگر طرفدار شاه بودند همه چیز را تقصیر احمدی نژاد می دانستند و هر کسی هم که طرفدار رژیم امروز بودند دیگران را کافر می دانستند ، باز هم خدا را شکر آقای بهنود کاملاً بی طرف و منطقی صحبت کردند ، ایران عزیز ما به امثال شما نیازمند است ، ای کاش روزی برسه فرهنگ ما ایرانی ها درست بشه ، هر چی می کشیم از دید غلط و فرهنگ پائین است ، اگر ایران هم چند تا کارشناس باسواد وطن دوست با غیرت داشته باشه ، بهترین جای دنیا خواهد بود ، به امید آن روز .
دوشنبه 13 خرداد 1387

olagh3kaleh - انگلیس - منچستر
این یارو چقدر شبیه فابیو کاپلو مربی ایتالیایی تیم ملی فوتبال انگلیس هست
دوشنبه 13 خرداد 1387

farshidkhan - ایران - بوشهر
من چند تا از کتابهای اقای بهنود را خوانده ام که همه انها در مورد تاریخ قاجار بود - ایشان نویسنده ای کاملا توانا است اما!!! ایشان فقط تخصص زمان قاجار دارند و بس - گزارشگر خبر فوق نیز بی طرف نبود
دوشنبه 13 خرداد 1387

rahimhn - -
بهنود جاسوس اخوندی.
دوشنبه 13 خرداد 1387

mehrnoosh - ایران - اهواز
خدایا فقط یه طوری این نفت وگازو از این خوزستان ببر جای دیگه یا به کلی خشکش کن ما نخواستیم.که هر چی میکشیم از همین است . آمین
سه‌شنبه 14 خرداد 1387

dj amir - انگلستان - برادفورد
parviz1 - انگلستان - کترینگ درود به تو ایرانی وطن پرست. همه بدبختی ما از قشر به اصطلاح روشن فکر هست
سه‌شنبه 14 خرداد 1387

parinaz87 - المان - کلن
parviz1 - انگلستان - کترینگ حرفت واقعا حرف حقه یک روزنامه نگار باید بی پروا باشه و محافظه کار نباشه و واقعیت را که یک ادم عادی تو بازار و کوچه میدونه و با شجاعت باید بگه نه با ترس و تسامح
سه‌شنبه 14 خرداد 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.