کانون بهائیان امنیتی بودن بازداشت های اخیر را رد کرد
کانون بهائیان امنیتی بودن بازداشت های اخیر را رد کرد
سخنگوی دولت بازداشت بهاییان را با مسایل اعتقادی مرتبط ندانسته است |
مقام های ایرانی روز 14 مه با مراجعه به خانه های رهبران بهائیان ایران شش نفر از آنها را بازداشت و در زندان اوین تهران حبس کردند. به گفته مقام های جامعه بین المللی بهائیان یکی دیگر از رهبران بهائی روز 5 مارس بازداشت شده بود.
سخنگوی دولت ایران روز سه شنبه گفته بود که بازداشت ها با هدف دفاع از امنیت ملی صورت می گیرد و "ربطی به مسائل عقیدتی ندارد."
غلامحسین الهام گفت: "این جریان، تشکیلاتی سازمان یافته است که علیه منافع کشور عمل می کند و با بیگانگان مخصوصا صهیونیست ها ارتباط دارد."
اما جامعه بین المللی بهائیان روز پنجشنبه با صدور بیانیه ای گفت: "ادعاهای مقام های ایرانی که شش بهائی به دلایل امنیتی بازداشت شده اند و نه به خاطر مذهب شان کاملا بی پایه و بی سند است."
بانی دوگال فرستاده بهائیان در سازمان ملل متحد، دولت ایران را به تلاش برای ریشه کن کردن بهائیان به دلیل مذهبشان متهم کرد.
وی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: "طرح مشهود دولت ایران همواره نابود کردن جامعه بهائیان بوده است و این بازداشت های اخیر نمایانگر تشدید این طرح است... گروه بهائیان بازداشت شده صرفا به دلیل اعتقادات مذهبی خود سرکوب می شوند."
جامعه بین المللی بهائیان فریبا کمال آبادی، جمال الدین خانجانی، عفیف نعیمی، سعید رضائی، بهروز توکلی، وحید تیزفهم و مهوش ثابت را به عنوان افراد بازداشتی نام برده است.
روز چهارشنبه اتحادیه اروپا نیز از ایران خواست سرکوب بهائیان را متوقف کرده و افراد بازداشت شده را آزاد کند.
اتحادیه اروپا در بیانیه ای نوشت: "اتحادیه اروپا نگرانی جدی خود درباره ادامه تبعیض سازمان یافته و آزار بهائیان ایران به دلیل مذهبشان را یادآوری می کند."
بهائیان چه پیش و چه پس از انقلاب توسط حکومت های ایران هدف قرار گرفته اند.
جمهوری اسلامی بهاییان را از پیروان ادیان رسمی کشور محسوب نمی کند و به خصوص در سال های اول پس از انقلاب، گزارش هایی از آزار بهاییان، از جمله بازداشت و اعدام و محرومیت آنان از حقوق اجتماعی، انتشار می یافت.
دولت ایران در ماه ژانویه بیش از 50 نفر از پیروان بهائی را به اتهام ترویج دین خود بازداشت کرد.
ایران از اواسط قرن نوزدهم کانون دین بهائی بوده است. چندین بهائی در سال 1868 به فلسطین - اسرائیل کنونی - تبعید شدند و معبدی در حیفا که اکنون شهری مقدس به حساب می آید ساختند.
|
|
|
|