سقف جایزههای بانکها ٢٥ میلیون تومان تعیین شد
سقف جایزههای بانکها ٢٥ میلیون تومان تعیین شد
پرداخت قرض الحسنه برای رفع نیازهای ضروری مردم در سقف 100 میلیون ریال به ازای هر نفر قابل انجام است و از این پس سقف میزان جایزه حداکثر 25 میلیون تومان خواهد بود.
به گزارش ایسنا بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در بسته سیاستی ـ نظارتی سال 87 به دریافت سپرده قرض الحسنه و پرداخت وام قرضالحسنه برای رفع نیازهای ضروری اشاره کرده که متن کامل آن به شرح زیر است.
سپردهگذاری در این امر بدون انتظار دریافت سود و یا قبول تبعات ناشی از کاهش ارزش سپرده ناشی از تورم با قصد قربت و کمک و مساعدت به نیازمندان انجام می شود. روشهای تشویق و قدردانی از سپردهگذاران بدون ورود به ترویج جلوههای مادی و رقابتهای ناسالم بانکی و براساس دستورالعمل بانک مرکزی قابل اجرا خواهد بود.
ضوابط تشویق سپرده گذاران قرضالحسنه، نوع جوایز و نحوه تبلیغ با هماهنگی بانک مرکزی انجام می شود. حداکثر میزان جایزه 250 میلیون ریال جوایز ثابت خواهد بود. قرعه کشی کلیه بانک ها به طور همزمان و دو بار در سال مجاز خواهد بود.
پرداخت قرضالحسنه برای رفع نیازهای ضروری مردم و در سقف 100 میلیون ریال به ازای هر نفر قابل انجام است. کارمزد خدمات قرضالحسنه حداکثر سه درصد در سال برای تامین هزینههای خدمات بانک و هزینههای تشویق سپردهگذاران تعیین میشود.
اخذ سپرده قرض الحسنه به صورت سکه طلا و ارز و نیز پرداخت وام قرضالحسنه به صورت سکه طلا و ارز مجاز و مشابه بندهای دوگانه فوق قابل انجام است. بانکها موظفند وامگیرنده را از آثار و تبعات اخذ وام به صورت سکه طلا یا ارز و بازپرداخت آن مطلع و توجیه کنند تا با اطلاع کامل مفاد قرارداد وام را امضا کند.
بانک مرکزی موظف است نسبت به انجام مطالعات کارشناسی و اخذ مجوزهای لازم به منظور فراهم کردن امکانات و شرایط قانونی و شرعی برای سپردهگذاری بدون انتظار سود و با هدف حفظ ارزش پول سپردهگذار اقدام کند، به طوری که ابزار مورد استفاده محدود به سکه و ارز نشده و از ابزارهای کارآمدتر، کم ریسکتر و کم نوسانتر استفاده شود.
منابع حاصل از سپرده های قرضالحسنه بانکها، صرف تسهیلات قرضالحسنه شود و از مصرف آن برای تسهیلات سرمایه گذاری خودداری شود.
* اعطای وام به اقوام در صندوقهای قرضالحسنه ممنوع شد
به گزارش ایسنا همچنین بر اساس این بسته فعالیت کلیه شرکتها، موسسات، بنگاهها، سازمانها و صندوقهایی که عملیات پولی، بانکی و اعتباری انجام می دهند، صرفا" براساس ضوابط، مقررات و نظارت بانک مرکزی مجاز است.
بر این اساس موسساتی که به صورت صندوق قرضالحسنه فعالیت میکنند، بدون اینکه خلق پول کنند، مشمول تودیع سپرده قانونی نبوده و هر مقدار سپرده قرضالحسنه وصول کنند، اجازه پرداخت قرضالحسنه دارند. همچنین مجاز به اخذ سپرده سرمایهگذاری نیستند و وام قرضالحسنه جدولی نباید پرداخت کنند.
این موسسات راساً یا وکالتاً مجاز نخواهند بود نسبت به انجام امور تجاری، بازرگانی، سرمایهگذاری و تولیدی بپردازند و به میزان پرداخت وام قرضالحسنه، از منابع سپردههای قرضالحسنه مسدود میشود. پرداخت سپرده به صاحب آن و یا پرداخت قرضالحسنه جدید به فرد دیگر، منوط به بازپرداخت قسط وام پرداختی است.
این موسسهها همچنین موظف شدهاند که به موسسان، سهامداران، مدیران صندوق و وابستگاه درجه اول آنان و ذینفعهای واحد نباید وام قرضالحسنه پرداخت کنند و صندوقها مجاز به تبلیغات با ذکر اصول و مبانی فوق هستند.
بانک مرکزی در این موارد به گردش صحیح امور به نحوی که ضوابط فوق رعایت شود نظارت میکند.