آرتور سی کلارک نویسنده علمی تخیلی درگذشت

آرتور سی کلارک نویسنده علمی تخیلی درگذشت

سِر آرتور سی کلارک، نویسنده بریتانیایی داستان های علمی-تخیلی در سن 90 سالگی در سریلانکا درگذشته است.
آرتور سی کلارک برای نوشته های علمی-تخیلی اش معروف بود

آقای کلارک که در سامرست متولد شده بود در سال 1968 با یک داستان کوتاه به نام "محافظ" (Sentinel) که از روی آن فیلم "اودیسه فضایی 2001" به کارگردانی استنلی کوبریک ساخته شد به شهرت رسید.

وی که زمانی "نخستین ساکن کلبه الکترونیک" لقب گرفته بود با بینش خود درباره سفرهای فضایی و علوم کامپیوتر مخیله عموم را تسخیر کرد.

یک دستیار نزدیک آقای کلارک گفت وی پس از یک حمله قلبی-ریوی درگذشت.

'انسانی صادق'

آرتور سی کلارک که پدرش کشاورز بود در جریان جنگ جهانی دوم داوطلب نیروی هوایی ارتش بریتانیا شد و در آنجا روی یک برنامه کاملا مخفیانه ساخت رادار کار کرد و مفهوم ماهواره های ارتباطی را ابداع کرد.

توصیف های زنده و پر از جزئیات سِر آرتور از مسافربرهای فضایی، ابررایانه ها و سیستم های ارتباطی سریع میان میلیون ها خواننده در سراسر جهان طرفدار داشت.

وی در مجموع بیش از یکصد کتاب داستانی و غیرداستانی نگاشت و به عقیده بسیاری از ناظران نوشته های او بعدی انسانی و عملی به سبک علمی تخیلی بخشید.

در دهه 1940 کلارک گفت که انسان تا سال 2000 به ماه خواهد رسید، ایده ای که در آن زمان به عنوان عملی غیرممکن رد شد.

سر پاتریک مور، منجم بریتانیایی که نقش عمده ای در شناساندن نجوم آماتوری به عموم دارد، و آرتور سی کلارک را از نوجوانی پس از ملاقات در یک انجمن نجوم می شناخت گفت: "وی از بسیاری جهات از زمانه خود پیش بود."

"جدا از (پیش بینی کننده عصر) ماهواره های مصنوعی چیزهای دیگری هم بود. یک نویسنده بزرگ علمی تخیلی، یک دانشمند درجه یک، یک پیشگوی بزرگ و یک دوست خیلی عزیز. از رفتنش خیلی خیلی غمگینم."

وی در ادای احترام به دوستش از او به عنوان "یک شخص خیلی صادق" که "خیلی شوخ طبع" بود یاد کرد.

متفکر آینده

جورج وایتسایدز، مدیر انجمن ملی فضا، که سر آرتور از اعضای هیات امنای آن بود، گفت چیزی که "به نظر من او را از خیلی جهات محبوب و جذاب می کرد اشتیاقش بود."

وی گفت: "او همیشه در فکر این بود که چه چیزی بعد از این می آید و اینکه زندگی را چگونه می توان در آینده بهبود بخشید."

"این بینشی است که فکر می کنم بتوانیم امروز از آن بیشتر استفاده کنیم."

سر آرتور در سال 1956 پس از ازدواجی ناکام به سریلانکا که آن زمان سیلان شناخته می شد نقل مکان کرد و در آنجا با خانواده و شریک تجاری اش زندگی می کرد و علاقه خود به غواصی را دنبال کرد.

وی در سال 1998 با اتهام کودک آزاری که با شدت رد می کرد مواجه شد که اعطای نشان شوالیه به وی را به تاخیر انداخت.

سر آرتور در تحقیقاتی رسمی از این اتهامات تبرئه شد. وی از سال 1995 به بعد عمدتا به دلیل بیماری به صندلی چرخدار محدود بود.

آرتور سی کلارک برای خیلی از بینندگان تلویزیون ایران به خاطر اجرای برنامه های علمی که چندین سال از شبکه چهار سیما پخش می شد، چهره ای شناخته شده است.

8735 - ایران - شیراز
خدا بیامرزتش . آدم خوبی بود . دوم دبستان هم کلاسی بودیم . سال نو بر همه شما مبارک
چهار‌شنبه 29 اسفند 1386

غلوووو - انگلستان - ابادان
همیشه در این سبک اثار ایزاک اسیموف را بهتر پسندیده ام.آرتور سی کلارک هم نویسنده بزرگی بود یادش گرامیباد.
پنج‌شنبه 1 فروردین 1387

skywalker - تهران - ایران
از برنامه جهان ناشناخته های آرتور سی کلارک شناختمش مرد بزرگی بود. خداش بیامرزد.
جمعه 2 فروردین 1387

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • بین علما اختلاف افتاد!/ اصرار خبرنگار برای گرفتن مصاحبه بدون حجاب و مخالفت شدید یک زن حامی حکومت
  • مارک روبیو: دونالد ترامپ آماده دیدار با رهبر جمهوری اسلامی است
  • بلومبرگ: توافق با جمهوری اسلامی ناممکن است، مذاکرات مانع جنگ نخواهد شد
  • مقام پیشین وزارت نفت: برخی با پول نفت ما، در امارات متحده عربی رولزرویس سوار شدند
  • از دام‌ تکنولوژیک تا جاسوس‌افزارها؛ جمهوری اسلامی چگونه معترضان را ردیابی می‌کند؟
  • رضا پهلوی: وقت پایان دادن به جمهوری اسلامی رسیده است؛ دنبال تاج و تخت نیستم
  • شاهزاده رضا پهلوی: هم‌وطنان از من خواسته‌اند نیروهای اپوزیسیون را یکپارچه کنم
  • نسرین ستوده، وکیل حقوق بشر ایرانی خواستار مداخله بین‌المللی به دلایل بشردوستانه شد
  • برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا
  • باران آیفون ۱۷ در خیابان‌های هند؛ میلیونری که گوشی‌های گران‌قیمت را از بالکن پرتاب می‌کند! + ویدیو
  • +370شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +285شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +264شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +221رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +166علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +158پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +134استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +134ویدیوی برخورد یک شهروند با یک فرد حامی حکومت در روز ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
  • +133برگزاری تجمعات در حمایت از «اقدام در همبستگی با انقلاب شیر و خورشید» در شهرهای مختلف دنیا